szara_mysia 02.04.05, 22:03 choc nie wierze to plakac sie chce :-( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomasdyg Re: no i nie zyje!!!!:( -dwa rodzaje bólu 02.04.05, 22:53 Jedni smucą się, bo zmarł ktoś, kogo cenili, inni (media i hieny dziennikarskie) niestety, że skończyło się wspaniałe źródło do nabijania kasy, ileż chałtur można było bezkarnie tłuc. Odpowiedz Link Zgłoś
szafa.bojowa Re: no i nie zyje!!!!:( -dwa rodzaje bólu 02.04.05, 22:54 moze to i brutalne, co napisalas, ale prawdziwe to byl wielki czlowiek i zawsze bedziemy o nim pamietac :(( Odpowiedz Link Zgłoś
grecz Re: no i nie zyje!!!!:( -dwa rodzaje bólu 02.04.05, 23:03 oj nie przesadzaj z tymi mediami..gdyby nie one to bysmy tak szybko sie nie dowiedzieli...poza tym niby jak nabijali sobie kase?rmf od wczoraj mowi tylko papiezu i ani razu nie puscila reklam... Odpowiedz Link Zgłoś
tomasdyg Re: no i nie zyje!!!!:( -dwa rodzaje bólu grecz 02.04.05, 23:27 Chałtury tłuczono cały czas, teraz pozostaną rocznice. Co do dnia wczorajszego i poprzedzających, to ja uważam, że każdemu należy dać umrzeć z godnością, autentyczną powagą w poszanowaniu majestatu śmierci, a nie w zgiełku medialno- jarmarcznym. Ale to moje zdanie i mój próg wrażliwości, ja współczułem papieżowi tego, że mu to odebrano. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
grecz Re: no i nie zyje!!!!:( -dwa rodzaje bólu grecz 02.04.05, 23:31 ale papiez uwielbial ludzi...zwlaszcza mlodych....i zauwaz ze jak ogloszono jego smierc zapadla cisza...a wczesniej sie modlono..to bylo umieranie z godnoscia... Odpowiedz Link Zgłoś
tomasdyg Re: no i nie zyje!!!!:( -dwa rodzaje bólu grecz 02.04.05, 23:42 To twoja ocena, moja jest inna, jak pewnie rózni nas, np. ocena występów pana Kraśki z TVP-1. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
grecz Re: no i nie zyje!!!!:( -dwa rodzaje bólu grecz 02.04.05, 23:45 sluchalam tylko rmf-u, innych nie sluchalam, tv tez nie ogladalam...no moze tylko sporadycznie..a to co widzialam nie przeszkadzalo mi...no ale malo ogladalam.. Odpowiedz Link Zgłoś
v.c Re: no i nie zyje!!!!:( -dwa rodzaje bólu grecz 02.04.05, 23:48 tomasdyg napisał: > Chałtury tłuczono cały czas, teraz pozostaną rocznice. Co do dnia wczorajszego > i poprzedzających, to ja uważam, że każdemu należy dać umrzeć z godnością, > autentyczną powagą w poszanowaniu majestatu śmierci, a nie w zgiełku medialno- > jarmarcznym. Ale to moje zdanie i mój próg wrażliwości, ja współczułem > papieżowi tego, że mu to odebrano. > Pozdrawiam Troche przesadzasz! Sam siedziales pewnie przy radiu czy tv czekajac na ta chwile. Zreszta jak ta Media nie dala mu umrzec "bez godnosci, autentycznej powagi w poszukiwaniu majestatu smierci"??? Troche to sloganowo i bezpodstawnie napisane, nie uwarzasz? On umieral w ciszy otoczony kochajacymi go osobami i ani nie byl swiadomy co media robi ani go to nie obchodzilo. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
glonik Re: no i nie zyje!!!!:( -dwa rodzaje bólu grecz 03.04.05, 00:15 Trochę tomasdyga rozumiem. Patrzyłam na te osoby przyobleczone w stosowną żałobę, przyodziane w wytworne czernie, przygotowani do przekazu - czyli upudrowane, upozowane i spogladające jeszcze w lusterko, czy aby kosmyk włosów należycie się ułożył. Żeby było jasne: piszę o roli mediów, które wykorzystały moment śmierci Papieża jako argument dla własnego istnienia. A napiszę jeszcze cos innego. Prawdziwa żałoba, to nie licytacja, kto głosniej płacze, zawodzi i lamentuje. To cisza i pokora wobec tego, co każdemu z nas przyjdzie doznać. Nie obnoszenie się ze swoim cierpieniem , bo KTO , tak naprawdę cierpiał? Nie my przecież. Weźmy choć odrobinę z Jego nauk, słów, czyli nie wyzywajmy się chociażby w takich wątkach jak ten. Nie tego nauczał. Niech każdy z nas zostanie ze swoim własnym, nieobnoszonym, smutkiem,żalem, płaczem,ale proszę,nie na pokaz... Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: no i nie zyje!!!!:( -dwa rodzaje bólu 02.04.05, 23:17 Napisales to ostro, jednak cos w tym jest. :( Odpowiedz Link Zgłoś
szara_mysia Re: no i nie zyje!!!!!!!!!!!!!!!! :( 02.04.05, 23:06 no właśnie, nie przesadzajcie tak, bo każdmu jest przykro, sama wiem bo jakoś mało mnie wiara i to wszystko na codzień obchodzi a teraz... Odpowiedz Link Zgłoś
elutka_111 Smutno... 02.04.05, 23:25 Odszedł od nas, do Domu, do Ojca swego. Na ziemi zostawił nam ślady swojej obecności, słowa które wypowiedział, czyny, które uczynił... Na smierć patrzył z nadzieją, nie lękał się jej, wiedział, że po Tym, jest coś, życie wieczne u boku Pana. Teraz patrzy na nas z Nieba i pomoże nam, kiedy tylko bedzie potrzeba, żyjmy według jedo słów, a sprawi mu to wielką radość! A Jan Paweł II - Papież Pielgrzym - zawsze będzie żył - w moim sercu i w serduszkach moich dzieci, którym opowiem jak Wielkim i Wspaniałym był Człowiekiem, ile dobrego zrobił dla nas i dla świata, ile starań włożył w to, aby zapanował pokój na Ziemi... Pokój Jego Duszy... Odpowiedz Link Zgłoś
gronostaj85 Re: no i nie zyje!!!!!!!!!!!!!!!! :( 02.04.05, 23:20 ciekawe ile będzie trwać żałoba :-( w końcu się zapomni... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
midorii Re: no i nie zyje!!!!!!!!!!!!!!!! :( 02.04.05, 23:57 nie chce plakac,,ale jakos same mi sie oczy pocą okrutna jest śmierć Odpowiedz Link Zgłoś
mejson.e Przełom? 03.04.05, 00:09 Odszedł po dwóch dniach naszych przygotowań. Dniach, które nam dano byśmy pogodzili się zarówno z Jego odejściem, jak i między sobą. Przez dwa dni nie było polityki, komisji sejmowych, afer. Nie było nienawiści. Zbierał owoce tego, co nam zaszczepił przez te niecałe 27 lat. Odchodził otoczony miłoscią całego świata, nie tylko katolickiego. Mówiło się, że przez jeden tydzień drugiego tysiąclecia zrobił dla pojednania światowych religii więcej niż cały Kościół przez te dwa tysiące lat. I zanim Go zapomnimy i zaczniemy znowu skakać sobie do gardeł, pamiętajmy o Jego słowach: "Nie ma wolności bez solidarności, nie ma solidarności bez miłości" i "Polska została wyniesiona wielokrotnie. Czas, by Polska wreszcie to doceniła" Gdy sie pojawił, spowodował przełom, zmienił historię. Może teraz będzie kolejny przełom? Trzymajcie się Mejson -- Automobil Forum pozytywnie zakręconych automaniaków. Odpowiedz Link Zgłoś