27.04.05, 09:59
Wczoraj naszło mnie na jedzonko wiosenne. Młode ziemniaczki z koperkiem,
kalafiorek, masełko zasmażana bułeczka, jajeczko sadzone, rzodkieweczka,
żadnej fuszerki. Tyle że kalfiorek i ziemniaczki gotowane na parze. I ten
kalafiorek okazał sie gorzki. Zastanawiam sie, czy to wiosenna chemia???
Jakbym ugotowała w wodzie, to by się wypłukała? Czy ktoś ma pojęcie, czy te
młode warzywa są czymś faszerowane?
Obserwuj wątek
    • mmagi Re: Nowalijki 27.04.05, 10:00
      bo to nie sa prawdziwe młode kartofelki:P
      • trzydziecha1 Re: Nowalijki 27.04.05, 10:01
        Nieee prawdziwe, sprowadzane z Grecji :))
        • mmagi Re: Nowalijki 27.04.05, 10:07
          no to nie prawdziwe bo tam sa takie i zimą:-)
    • krysica Re: Nowalijki 27.04.05, 10:02
      To są chemikalia w kształcie warzyw....ale i tak je wsuwam, mniam
    • dalija26 Re: Nowalijki 27.04.05, 10:04
      wiesz co chyba tak, bo jak się " rzuciłam" na świeżutkie ogórki to potem kilka
      dni odchorowywałam...ale kurna na tego kalafiorka to aż mi ślinka
      pociekła..szkoda ,zę gorzki :(
      • trzydziecha1 Re: Nowalijki 27.04.05, 10:05
        Gotuj w duzej ilości wody, moze bedzie lepszy :))
        • pietrek666 Re: Nowalijki 27.04.05, 10:14
          Z dodatkiem łyżeczki cukru.
      • mmagi Re: Nowalijki 27.04.05, 10:08
        daj sobie na wstrzymanie i poczkaj na polskie normalne młode pyry;-))))
    • boski.zawodowiec a gdzie schabowy? przecie powinien tam być 27.04.05, 10:05
      obok tego kalafiorka!
      • krysica Re: a gdzie schabowy? przecie powinien tam być 27.04.05, 10:06
        A tam schabowy...rybka lepiej
        • boski.zawodowiec ryby są niezdorwe, wiesz ile syfu pływa w morzach 27.04.05, 10:08
          jak sobie pomsyle o tych zanieczyszczeniach to wole schabowca.
          • trzydziecha1 Re: ryby są niezdorwe, wiesz ile syfu pływa w mor 27.04.05, 10:09
            Wczoraj miało być lekkostrawnie.
            • boski.zawodowiec Re: ryby są niezdorwe, wiesz ile syfu pływa w mor 27.04.05, 10:10
              a mąz pewnie chciał porządnie zjeść
              • elissax Re: ryby są niezdorwe, wiesz ile syfu pływa w mor 27.04.05, 10:11
                a schabowiec to myslisz czysciutki ekologicznie ?
                maczkami i innymi g..nami nafaszerowany :((
                • boski.zawodowiec schabowy z eur. zachodniej jest niebezpieczny 27.04.05, 10:18
                  ale taki poslki jest raczej dobry podobnie jak i amerykanski bo tam kontrole sa
                  niemiłosierne i odrazu zamykają jesli cos nie gra(nawet BSE lub pryszczyca sie
                  tam nie pojawiły).
                  pozatym ja mam dostęp do takich schabowych ze na 100000000% wiem ze nie sa
                  faszerowane ,są ze wsi czyste, biegajace po trawce proisiaczki:)
                  • elissax Re: schabowy z eur. zachodniej jest niebezpieczny 27.04.05, 10:19
                    a te prosiaczki to sam lykasz czy klientele w swej knajpie tez nimi uraczasz? :)
                    • boski.zawodowiec Re: schabowy z eur. zachodniej jest niebezpieczny 27.04.05, 10:20
                      klijentele tez:) taki schabik jest pyszny.
              • trzydziecha1 Re: ryby są niezdorwe, wiesz ile syfu pływa w mor 27.04.05, 10:24
                Był w pracy, on jajka jada tylko na śniadanie :)
                • boski.zawodowiec Re: ryby są niezdorwe, wiesz ile syfu pływa w mor 27.04.05, 10:26
                  to on bez obiadów zyje? to sie nie dziwie ze on sie z tobą kłóci.
                  • trzydziecha1 Re: ryby są niezdorwe, wiesz ile syfu pływa w mor 27.04.05, 10:29
                    Obiady jada w pracy! Jak jest w domu, ma co jeść. Nie martw się. Ma buzię do
                    jedzenia i kłapania? Ma rączki do sięgnięcia do lodówki. Ja zapier.., na dwa
                    etaty i nie zawsze mam czas stac przy garach. Ale jak jest w domu w weekend i
                    był grzeczny, ma obiadek jak sie patrzy ;)
                    • boski.zawodowiec Re: ryby są niezdorwe, wiesz ile syfu pływa w mor 27.04.05, 10:31
                      biedne chłopisko taką babe miec pod dachem. ja np. sam nie otwieram nigdy
                      lodówki i zawsze zwracam sie do kogoś aby mi cos przyzadził.
                      • trzydziecha1 Re: ryby są niezdorwe, wiesz ile syfu pływa w mor 27.04.05, 10:38
                        Nie taki biedny, miał do wyboru: codziennie obiad i autobusem do roboty, albo
                        niecodziennie i nowym samochodem :))) jego wybór :)
          • krysica Re: ryby są niezdorwe, wiesz ile syfu pływa w mor 27.04.05, 10:12
            A wiesz czym żywi się świnie?
            • elissax Re: ryby są niezdorwe, wiesz ile syfu pływa w mor 27.04.05, 10:13
              lepiej nie wiedziec ;)
              • krysica Re: ryby są niezdorwe, wiesz ile syfu pływa w mor 27.04.05, 10:14
                A ja wiem i nie jem tego g...na już 10 lat
                • elissax Re: ryby są niezdorwe, wiesz ile syfu pływa w mor 27.04.05, 10:16
                  e tam, od czasu do czasu schaboszczaka sie zapoda :)
                  a z mies to co jadasz, rybki tylko ?
                  • krysica Re: ryby są niezdorwe, wiesz ile syfu pływa w mor 27.04.05, 10:18
                    nie tylko, cięlęce ( mam od znajomych gospodarzy też kurczaki, kaczki a rybki
                    to karpie i inne tym podobne , mniam )
                    • elissax Re: ryby są niezdorwe, wiesz ile syfu pływa w mor 27.04.05, 10:20
                      Ty, Ty to chyba bedziesz zyc ze 120 lat ! :)
            • boski.zawodowiec Re: ryby są niezdorwe, wiesz ile syfu pływa w mor 27.04.05, 10:18
              zalezy gdzie, napewno bym nie zjadł schaba na zachodzie europy.
              • krysica Re: ryby są niezdorwe, wiesz ile syfu pływa w mor 27.04.05, 10:19
                Schab to świnia a świniny nie jem po zadną szerokością geograficzną...
                • boski.zawodowiec Re: ryby są niezdorwe, wiesz ile syfu pływa w mor 27.04.05, 10:21
                  wiara ci nie pozwala czy moze inne przekonania? ja tez jem mało ale raz na 2
                  tygodnie zjem.
              • six_a Re: ryby są niezdorwe, wiesz ile syfu pływa w mor 27.04.05, 10:20
                pojedź na wschód, to cię zaproszą na ubój barana, będziesz znał źródło.
                • boski.zawodowiec Re: ryby są niezdorwe, wiesz ile syfu pływa w mor 27.04.05, 10:21
                  wschód czyli gdzie?
                • krysica Re: ryby są niezdorwe, wiesz ile syfu pływa w mor 27.04.05, 10:22
                  Albo na północ na święto wieloryba...
    • six_a Re: Nowalijki 27.04.05, 10:16
      polski rolnik nie ma forsy, żeby pole ubezpieczyć, to i na farsz chemiczny mu
      pewnie nie starcza.
      • elissax Re: Nowalijki 27.04.05, 10:16
        a jesli starcza to na taki najgorszego sortu ..
        • six_a Re: Nowalijki 27.04.05, 10:19
          eee, nie starcza, rzodkiewka więdnie po dwóch dniach, to gdzie ona tam
          modyfikowana?
    • sagis Samo powietrze już jest nafaszerowane:-) 27.04.05, 10:29

• margie Re: Nowalijki 27.04.05, 10:42
      No wlasnie, ja kupilam chyba z tydzien temu kalafoira za jakies dziwnie niskie
      pieniadze, cos 5,80 kosztowal. I tez byl gorzki, mimo, ze w wodzie gotowany....
      Myslalam, ze to moj smak jakos sie zmienil ( cos dziwnego jadalm przedtem), ale
      jak widac...
    • speedymika Re: Nowalijki 27.04.05, 10:55
      kocham takie jedzonko!
      ale narazie sie wstrzymuje,bo to co w sklepach to tylko wyglada jak warzywa.
      bylabym wdzieczna jak nie wiem co za namiar,gdzie w wawce mozna zakupic
      prawdziwe warzywa co w ziemi rosna a nie w sloiczku z chemikaliami.
    • anahella Re: Nowalijki 27.04.05, 11:05
      Przeczytaj swoj post jeszcze raz i powiedz po co uzywasz tylu zdrobnien?
      • trzydziecha1 Re: Nowalijki 27.04.05, 11:19
        O rany, sama kiedyś pisałam, że nienawidzę zdrobnień! Przyłapałas mnie. Ale
        potrafię to uzasadnić: zdrobnienia miały służyć podkreśleniu wszystkich tych
        pyszności że pyszne. Pocieszm sie, że nie mowię jeszcze: klubik, kawusia i
        pieniążki :P
        • anahella Re: Nowalijki 27.04.05, 22:02
          :)))))

czasem tak jest. Zdrobnieniom mowimy nasze stanowcze "nie"!;)
    • mamdylemat trzydziecha! 27.04.05, 11:12
      umowilysmy sie dzis z margie o 19.30 w organzie. wpadniesz?
      • trzydziecha1 Re: trzydziecha! 27.04.05, 11:17
        Ale dzieciów tam nie wpuszczają? ;)
        • mamdylemat Re: trzydziecha! 27.04.05, 11:21
          pojecia nie mam. jak nie wpuszcza przeniesiemy sie gdzie indziej.
          • trzydziecha1 Re: trzydziecha! 27.04.05, 11:51
            Żartuje. Z Małym nie ma zmiłuj, rozniósłby wszytko na drzazgi, nie da
            posiedzieć :)) Bawcie sie dobrze :)
            • mamdylemat Re: trzydziecha! 27.04.05, 11:59
              merci 30.
              no ale jak kiedys chwilke znajdziesz, daj znac.
      • margo471 no jestesmy umówione w tym tandenym klubie 27.04.05, 11:20
        • trzydziecha1 Re: no jestesmy umówione w tym tandenym klubie 27.04.05, 11:21
          Jestem uziemiona, M ma dyzur :(
          • margo471 Re: no jestesmy umówione w tym tandenym klubie 27.04.05, 11:22
            moj idzie na siłownie oglądac penisy wiec ja mam wolne
            • trzydziecha1 Re: no jestesmy umówione w tym tandenym klubie 27.04.05, 11:34
              Ja bym w takim przypadku poszła za nim :PPP
              • nandylenat ona może ufac swojemu Sz. on nie jest harcerzem 27.04.05, 11:41
                jest dojrzałym mezczyzną ktorego fascynuja spocone ciała.
    • kobieta_na_pasach samo plukanie to za malo 27.04.05, 17:27
      ja mocze ok. pol godziny w wodzie. woda wyplukuje azotany. najlepiej nie
      przesadzac z nowalijkami. chodzi mi o to, aby nie zjadac ich jednorazowo w
      nadmiarze. koperek lepiej latem jeszcze zamrozic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka