lenkaaaa 03.07.05, 22:46 książkę Jennifer Egan " spójrz na mnie" . Ktoś z Was czytał ją może? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
svenja1 Re: dostalam.... 03.07.05, 23:41 czytałam, jestem pewna, że czytałam i to niedawno, ale nie mogę sobie przypomnieć o czym ona była... napiszesz tak króciutko? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ax4 Re: dostalam.... 04.07.05, 07:15 jesli juz nie pamietasz, to chyba nie byla za dobra.. Odpowiedz Link Zgłoś
svenja1 Re: dostalam.... 04.07.05, 20:52 heh :) właśnie była bardzo dobra, tyle pamiętam na pewno. wiem też, że przeczytałam ją w moim "ciągu" czytania, więc może to dlatego... Odpowiedz Link Zgłoś
kleo_k Re: dostalam.... 04.07.05, 20:54 Spójrz na mnie - opis książki: Modelka Charlotte Swenson powraca na Manhattan po ciężkim wypadku samochodowym, kilku operacjach plastycznych i rekonwalescencji. Nie rozpoznawana przez przyjaciół i znajomych, szybko przekonuje się, że powrót do dawnego życia jest niemożliwy. Przyjaciele o niej zapominają, nie może znaleźć pracy. Pozostawiona sama sobie zaczyna popadać w depresję. Podczas leczenia poznaje inną, nastoletnią Charlotte ? zakompleksioną szarą myszkę, a jednocześnie najlepszą uczennicę w szkole. Młoda Charlotte nawiązuje pierwsze romanse i przeżywa pierwsze dramaty rozstania. Obie walczą o niezależność i odwagę bycia sobą.Śmiała i inteligentna opowieść o tych dwóch kobietach splata się w satyrę na amerykański kult wizerunku, ale jest też spojrzeniem na zagadkę ludzkiej tożsamości, próbą uchwycenia ducha naszych czasów i niepokojącym spojrzeniem w przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
svenja1 Re: dostalam.... 05.07.05, 16:55 serdecznie dziękuję za odświeżenie pamięci :) Faktycznie, świetna książka :) Polecam też książkę "Bez mojej zgody" J. Egan Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: dostalam.... 05.07.05, 16:58 A co, chcesz, żeby ci ktoś streścił? Nie prościej samej przeczytać? Odpowiedz Link Zgłoś
svenja1 oj yoma, yoma 05.07.05, 19:14 yoma, "czytamy wypowiedzi innych ze zrozumieniem" :) byłam pewna, że czytałam (I CZYTAŁAM!!!), ale nie potrafiłam przypomnieć sobie o co chodziło w tej książce. Ktoś miły streścił i po pierwszym zdaniu przypomniałam sobie treść i perypetie obu "Szarlotek". Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
anusia202 Re: dostalam.... 05.07.05, 19:42 hehe tydzień temu tez ja dostałam , ale jeszcze czytać nie zaczełam.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
lenkaaaa Re: dostalam.... 05.07.05, 21:53 ja tez jeszcze nie zaczelam czytac bo czytam cos bardzo ciekawego, a mianowicie Collen McCullough-" Czas miłości"- może to czytaliscie . jeszcze nie doszlam do konca , ale goraco polecam Odpowiedz Link Zgłoś