bastet-ra 11.07.05, 19:31 dzis zaczełam diete kopenhaska. wyczytalam ze jest bardzo trudna, rygorystyczna ect. czy ktos z was próbowal tej diety? interesuja mnie wrazenia i osiagniecia(był jakis spadek wagi?) pozdrawiam bastet Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a.kopiko1 Re: dieta kopenhaska???? 11.07.05, 20:51 dużo tego było na forum odchudzanie. ja stosowałam i po kilku dniach odpadłam. ale wszyscy potem tyją z powrotem, więc to nie ma sensu dla mnie ta dieta. Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: dieta kopenhaska???? 12.07.05, 08:53 Nie wszyscy, ludzie są różni. Ja byłam na kopenhaskiej miesiąc temu, schudłam 5 kg, ale zaraz po niej przeszłam na inną dietę i dalej chudne. Moja kumpela była razem ze mną, bo tak łatwiej wytrzymać, ale ona skończyła na tej diecie, i odtego czasu nie przytyła nawet 1 kg. Inna kumpela w zeszłym roku ją stosowała, schudła 6 kg , po niej zaraz przytyła 2 ale już po tygodniu waga jej się ustabilizowała (spowrotem schudła te 2 kg). Dieta owszem jest rygorystyczna, najgorsze są pierwsze 3 dni - wszyscy tak piszą ale to prawda nawet się niespodziewałam, czwartego dnia zaczełam się już dobrze czuć, nie chodziłam cały czas głodna co więcej ja straciłam całkiem aperyt na to jedzenie. Za to teraz nie wyobrażam sobie jak wcześniej mogłam jeść aż tyle, bo całkiem zmieniłam nawyki żywieniowe. Odpowiedz Link Zgłoś
aasiula1 Re: dieta kopenhaska???? 12.07.05, 09:52 Od lekarza wiem, że ta dieta to pierwszy krok do kamicy nerkowej (za mało płynów) Odpowiedz Link Zgłoś
viriana Re: dieta kopenhaska???? 12.07.05, 09:57 W tej chwili stosuję ją już drugi raz. Za pierwszym razem straciłam 4 kg, po 3 miesiącach wróciłam do pierwotnej wagi. Koleżanka miała podobnie. Moim zdaniem dieta jest dobra jako wstęp do zmiany odżywiania. Gwarantuje spadek wagi, ale jeśli wrócisz do wcześniejszych nawyków żywieniowych, efekt jo-jo masz zapewniony. Natomiast jeśli jesteś bardzo głodna w trakcie diety, polecam picie dużych ilości wody i częste mycie zębów pastą miętową. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
ani_k Re: dieta kopenhaska???? 12.07.05, 09:58 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=342&w=846917 Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: dieta kopenhaska???? 12.07.05, 10:12 kilka moich kolezanek stosowało,jedna sie nie mogła po niej wysr... i zniszczyły sie jej paznokcie a tak to straciły po okło 5-6 kg.Nie warto,tyle to mozna schudnac ograniczajac zarcie,wykluczajac cukier i pieczywo,nie jedzac po 17-18tej:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
upi Re: dieta kopenhaska???? 12.07.05, 10:31 Ta dieta jest dość skuteczna, ale.... nie ma cudów. Po zakończeniu trzeba uważać. Moja żona stosowała ją kilka razy. Chudła (5,7,nawet 10 kg) a potem trochę przybierała na wadze. Ale drogie Panie.... czy warto się odchudzać??????? Ja bym na waszym miejsu olał to. Wiem, że Wam tego nie wybiję z głowy. Swojej żonie też nie mogę. :-))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
catsi Re: dieta kopenhaska???? 12.07.05, 11:17 Jestem w trakcie stosowania tej diety. Dzisiaj 9-ty dzień. Nie ważyłam się ani przed ani w trakcie ale schudłam już bardzo. Myślę, że minimum 5 kg ale najbardziej to widać jak się zakłada ubrania... Z efektów jestem zadowolona, gorzej z psychiką. Chodzę zła, że muszę jeść rzeczy,które mi za bardzo nie smakują. Myślę tylko o tym co bym zjadła gdybym nie była na diecie :) Ale mimo to polecam wszystkim. Po zakończeniu nadal nie zamierzam jeść węglowodanów bo jak się przekonałam to one najbardziej się przyczyniają do tycia (przynajmniej w moim przypadku). Trzymaj się i nie poddawaj! Jeśli masz jakieś pytania to pisz śmiało! Odpowiedz Link Zgłoś
aduniak Re: dieta kopenhaska???? 12.07.05, 13:44 Jestem 5 dzień na kopenhaskiej. Najgorszy był 3 dzień. Wczoraj i dzisiaj czuję się świetnie. Spadlo mi 3,5 kg , wiem że część to woda. Po zakończeniu przechodzę na 1000 kcal i niskowęglowodanową. Oprócz dietki jeżdżę co drugi dzień 40 km na rowerze. Odpowiedz Link Zgłoś
velika Re: dieta kopenhaska???? 12.07.05, 16:54 Byłam na tej diecie gdzieś miesiąc temu. Jak ktoś bardzo chce to bez problemu pociągnie ją do końca zwłaszcza że te porcje wbrew pozorom nie są takie małe:] Schudłam 4 kg ale nawyków żywieniowych specjalnie nie zmieniłam:P Dieta fajna, daje szybki efekt i nie jest bardzo męcząca. Chociaż szczerze mówiąc 2 tyg po zakończeniu diety wylądowałam w szpitalu z kamicą nerkową. Ma to na pewno jakiś związek z tą dietą, chociaż przypuszczam że te kamyki powstały u mnie dużo wcześniej, a z powodu diety właśnie zaczęłam je wypłukiwać:) Bo wbrew pozorom strasznie dużo trzeba pić żeby zabić głód, mi zdarzały się 4 litry wody dziennie:) Odpowiedz Link Zgłoś
zai999 Re: dieta kopenhaska???? 13.07.05, 08:29 Przechodziłam tą dietę juz 2 razy.Za pierwszym razem schudłam 4 kg, ale po zmianie nawyków żywieniowych udało mi się zgubić jeszcze kilka:)Nie miałam efektu jo-jo.Po dłuzszej przerwie,za drugim razem(dla oczyszczenia organizmu) moja waga spadła tylko o 1kg. Życzę wytrwałości. Po 13 dniach będziesz zadowolona:) Odpowiedz Link Zgłoś