hanna811 19.08.05, 13:20 najlepiej o niemieckich facetach, generalnie. W koncu forum kobieta :) A jak chcecie pisac jakies wady to w nawiasie prosze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasitza Re: Co powiecie dobrego o Niemcach??? 19.08.05, 13:21 niektorzy sa super, wyszlam za jednego Odpowiedz Link Zgłoś
merlin.x Re: Co powiecie dobrego o Niemcach??? 19.08.05, 13:21 chcesz porownac, czy tez czegos nowego sie dowiedziec? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Co powiecie dobrego o Niemcach??? 19.08.05, 13:23 ja niestety niemiło: mój kolega z pracy narodowości niemieckiej to: gbur palant u nich w Niemczech wszystko lepsze , u nas samo g.ówno (a jednak siedzi w Polsce od 8 lat z wyboru nie przymusu) pedant / ale taki na maksa przesadzisty porywczy - ale to już chyba bardziej cecha charakteru Odpowiedz Link Zgłoś
mavae vandikia 19.08.05, 13:25 ale uogolniac nie mozna, sa niemili niemcy i sa niemili polacy... Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: vandikia 19.08.05, 13:26 wiec ja specjalnie napisałam, ze te cechy prezentuje mój kolega z pracy, ktory akurat jest Niemcem i przez niego trochę się zrazilam do ogółu. Ale w pedantyczności nie przesadziłam chyba? Odpowiedz Link Zgłoś
mavae Re: vandikia 19.08.05, 13:28 no nie wiem czy sa pedantyczni... to chyba o to Tobie chodzi, co ja nazywam zorganizowaniem, ale dla mnie znowu to jest cecha pozytywna :) Odpowiedz Link Zgłoś
edzia-fredzia Re: Co powiecie dobrego o Niemcach??? 19.08.05, 13:24 oszczedni :) Odpowiedz Link Zgłoś
hanna811 Re: Co powiecie dobrego o Niemcach??? 19.08.05, 13:25 edzia-fredzia napisała: > oszczedni :) wiesz z wlasnego doswiadczenia, Zjadlas i sama musialas placic :) Odpowiedz Link Zgłoś
edzia-fredzia Re: Co powiecie dobrego o Niemcach??? 19.08.05, 13:28 co ty ja za granica nigdy nie bylam :) Odpowiedz Link Zgłoś
hanna811 Re: Co powiecie dobrego o Niemcach??? 19.08.05, 13:28 A wiecie ze oni o nas mowia - PRACOWICI ? Odpowiedz Link Zgłoś
mavae Re: Co powiecie dobrego o Niemcach??? 19.08.05, 13:29 taaaaaaaaak, bo niemcom polacy na "czarno" podobno domy buduja:) to dla nich polacy sa pracowici! Odpowiedz Link Zgłoś
hanna811 Re: Co powiecie dobrego o Niemcach??? 19.08.05, 13:31 i nie sa punktualni, no moze w pracy :) Odpowiedz Link Zgłoś
mavae Re: Co powiecie dobrego o Niemcach??? 19.08.05, 13:32 na prawde? nie punktualni? Odpowiedz Link Zgłoś
kasitza Re: Co powiecie dobrego o Niemcach??? 19.08.05, 13:31 nie podobno, tylko tak jest. tu nawet pier.dolnieci niemcy czasem dzwonia, zeby im podac adresy robotnikow polskich, co na czarno robia. chyba sie nie wyspali, cw..e Odpowiedz Link Zgłoś
mavae Re: Co powiecie dobrego o Niemcach??? 19.08.05, 13:30 a znacie to powiedzenie: kaum gestohlen, schon in polen? chodzi im o to, ze polacy niby auta kradna i na wschod przesuwaja... Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Co powiecie dobrego o Niemcach??? 19.08.05, 16:26 ludzie jak inni, a najbardziej lubię Szwabów :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pyton31 Nawet Wanda nie chciała Niemca 19.08.05, 16:37 A ty jesszcze pytasz, Niemcy są beeee. Odpowiedz Link Zgłoś
fajnaret Re: Co powiecie dobrego o Niemcach??? 19.08.05, 18:50 sa bardzo bogaci i atrakcyjni i zaradni i dbaja o siebie i nie to co nasi rodacy w końcy to lepsza rasa pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hanna811 Re: Co powiecie dobrego o Niemcach??? 19.08.05, 22:17 No wiszisz fajnarent, najgorsze ze to wszystko prawda :/ Odpowiedz Link Zgłoś
santacruz2000 Re: Co powiecie dobrego o Niemcach??? 20.08.05, 21:37 Starsze pokolenie: niesamowicie zdyscyplinowane, pracowite, precyzyjne, patriotyczne, wyksztalcone, uczciwe, zgrane, z wizja budowy czegos nowego, oszczedne, rozsadne Obecne (mlode) pokolenie: wyuzdane, rozrzutne, spedalone, nastawione na konsumpcje I tak: mlodzi korzystaja z tego co ich dziadkowie i ojcowie )po wojnie) zbudowali, odtworzyli, umiejetnie wykorzystujac amerykanskie pieniadze. Niemcy dzis to potega gospodarcza (chociaz maja swoje problemy). Ich produkty i mysl techniczna mozna znalezc na calym swiecie (maszyny budowlane, pojazdy (BMW, Mercedes Benz, Audi,)srodki chemiczne (Benckiser, Henkel, elektonika, sprzet najwyzszych technologii (Siemens), medycyna, informatyka) Wszedzie sa obecnie, a do tego zbudowali piekny kraj, maja swietnych naukowcow(wystarczy spojrzec w historie), licza sie z nimi na swiecie. Mieszkam w Kanadzie i co zauwazam to jak jade przez business park to sa frmy nastepujacych krajow: USA, Japan, Germany. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
kenzo.r Re: Co powiecie dobrego o Niemcach??? 20.08.05, 21:53 sa bardzo dokladni i dobrze imprezuja Odpowiedz Link Zgłoś
blondangel Re: Co powiecie dobrego o Niemcach??? 21.08.05, 11:17 Sa i tacy i tacy. Do tej pory bylam z dwoma. Pierwszy nastawiony na konsumpcje do kwadratu, jechal po bandzie co weekend, a czesto i w tygodniu. Nie dalam z tym rady i odeszlam. Ale zawsze stawial moje potrzeby na pierwszym miejscu. Drugi - pracowity (nawet dzis siedzi w biurze), wyksztalcony, nie zatrudnia zadnych Polakow na budowie - dla zasady (sprawa honoru), kochany i czuly, hojny do bolu. Jesli ktoras jest zainteresowana, ma wolnego bezdzietnego kolege hehe :-)) Pozd. P.S. A co imprezowania. tak jak tu sie imprezuje, to po prostu szok. Odpowiedz Link Zgłoś