Dodaj do ulubionych

KOMUCHY PRECZ !!!

14.09.05, 17:26
Obserwuj wątek
    • goldenwomen Re: KOMUCHY PRECZ !!! 14.09.05, 17:44
      prowokujesz? :)))))
    • wergili Re: KOMUCHY PRECZ !!! 14.09.05, 17:48
      "Ten kraj jest nasz i wasz"
    • pink.freud Re: KOMUCHY PRECZ !!! 14.09.05, 17:53
      Niestety wakacje już się skończyły i wracają już z kanarów czy innych majorek do ciepłych posadek.
      • asiulka81 Re: KOMUCHY PRECZ !!! 14.09.05, 17:58
        a fe, a feeeee, a feee niech se na tych kanarch zostana i nie wracaja!!!
        • pink.freud Re: KOMUCHY PRECZ !!! 14.09.05, 18:01
          A kto Cię będzie pilnował, żebyś się w robocie nie obijała?;)))
          • asiulka81 Re: KOMUCHY PRECZ !!! 14.09.05, 18:05
            sama sie bede pilnowała!!! jestem uczciwy czlowiek!
    • bolek_rz Re: KOMUCHY PRECZ !!! 15.09.05, 08:09
      Z całym szacunkiem Asiu ale żałosne jest jak osoba dwudziestokilkuletnia pisze
      cos takiego. Pamietasz czasy komuny? Z tego co wiem to bylas wtedy dzieckiem
      tak jak ja wiec po co komentowac cos o czym nie mamy pojecia? A zresztą komuna
      odeszła 16 lat temu. Jaką komune Ty wogole masz na mysli? Moze nowego
      przewodniczacego SLD który ma 31 lat?? Ja mam kolege rok starszego odemnie
      ktory jest w SLD. No faktycznie to są komuniści z krwi i kości...
      • pimpek_sadelko Re: KOMUCHY PRECZ !!! 15.09.05, 08:17
        zenada... jak w polsce ma byc dobrze, jak wokol nas same osoby pokroju pana
        maciarewicza?:/
        po pierwsze komuny w polsce juz jakis czas nie ma ( proponuje doksztalcic sie z
        historii), po drugie zachowujesz sie jak stara baba z radia maryja, ktore zyje
        tylko przeszloscia a aprzyszlosc ma w dupie... a potem ludzie sie dziwia, ze w
        polsce nic sie nie zmienia... jak ma sie zmienic jak glowy chore?
        • bolek_rz Re: KOMUCHY PRECZ !!! 15.09.05, 08:24
          No dokładnie. To już nawet najwiekszy wróg tamtego systemu Wałęsa pogodził sie
          z Kwachem, prowadzi w miare rzeczową dyskusje z Jaruzelskim a wsród
          społeczeństwa dalej jakaś nienawiść i to do czegoś czego juz nie ma!!! Ludzie
          zrozumcie ze komuny juz nie ma a partie lewicowe będą czy to sie komus podoba
          czy nie.
        • asiulka81 Re: KOMUCHY PRECZ !!! 15.09.05, 08:29
          Historie znam dobrze. Dobrze wiem kiedy upadł komuznizm. Z racji mojego
          wykształcenia prawdopodobnie znam pewne fakty lepiej od niejednego za was.
          Osoba pokroju pana Macierewicza tez nie jestem. Nie porownoj mnie do osób
          pokroju Radia Maryja. Progu Kościoła nie przekroczyłam przez ostatnie 6 lata
          ani razu.
          A co do mojej znajomości komunuznizmu, to nie jest to wiedza czysto
          teoretyczna. Rzeczywiscie, nie było mnie wtedy na swiecie. Ale moi rodzice
          dbali o to aby dowiedził sie jak były tamte czasy. Moja rodzina wiele
          wycierpiała za czasów PRL. Dziadek przebywal w wiezieniu gdzie był bity i
          katowany za swoje przekonania polityczne. Zabrano nam takze nieruchomosci.
          Dopiero niedawno odzyskalismy jakas czesc z nich. Do tego w fatalnym stanie.
          Nie zycze sobie zebys mnie obrażała Pimpek i insynuowała ze mam chorą głowę. To
          na tyle. Bo nie mam ochoty wykazywac sie bezczelnoscia w tandetnym stylu, która
          zaprezentowałas.
          • pimpek_sadelko Re: KOMUCHY PRECZ !!! 15.09.05, 08:33
            asiulka81 napisała:

> Historie znam dobrze. Dobrze wiem kiedy upadł komuznizm. Z racji mojego
            > wykształcenia prawdopodobnie znam pewne fakty lepiej od niejednego za was.
            > Osoba pokroju pana Macierewicza tez nie jestem. Nie porownoj mnie do osób
            > pokroju Radia Maryja. Progu Kościoła nie przekroczyłam przez ostatnie 6 lata
            > ani razu.
            no coz... ograniczona jestes tak czy siak, jesli myslisz, ze wszyscy chodzacy
            do kosciola to maciarewicze... a wyksztalcenia po bzdurach jakie piszesz nie
            widac. powinni zwolnic twoich profesorow za fuszerke.
            bezczelnosc? masz ja wymalowana w tytule swojego nedznego watku.
            jakbys byla taka madra jak usilujesz wmowic, to wiedzialabys, ze zgoda buduje,
            nienawisc rujnuje...:)
            masz racje, ze nie mamy szans na normalna rozmowe, nigdy rydzykowcow i
            maciarewiczowcow nie lubilam. ich sposob mowienia i myslenia zawsze mnie
            odrazal.
            • asiulka81 Re: KOMUCHY PRECZ !!! 15.09.05, 08:37
              Dziekuje bardzo za Twoja wypowiedz. Miło było. Znów powaliłas uprzejmościa.
              Gratulacje. Oby tak dalej!!!
              Aaaa i jak widac na załączonym obrazku masz problemy ze zrozumieniem tresci
              tekstu pisanego. Ale powstrzymam sie i nie skomentuje, bo zal mi Ciebie.
      • reniatoja Re: KOMUCHY PRECZ !!! 15.09.05, 08:49
        > cos takiego. Pamietasz czasy komuny? Z tego co wiem to bylas wtedy dzieckiem
        > tak jak ja wiec po co komentowac cos o czym nie mamy pojecia?

Ej Bolek, to, ze ktos nie pamieta czegos z wlasnego doswiadczenia, nie znaczy,
        ze nie ma o tym pojecia. Sa specjalisci, ktorzy wiedza wszystko o drugiej
        wojnie swiatowej, mimo, ze urodzili sie grubo po niej. O paleontologach nie
        wspominajac... ;)
        • bolek_rz Re: KOMUCHY PRECZ !!! 15.09.05, 08:57
          Masz racje, ale haslo typu "Komuchy precz" jest naprawde smieszne. Wspomniałas
          o II wojnie. To moze zaraz ktos zalozy watek "Precz z Hitlerem"?? Temat tego
          watku jest typowo populistyczny i nie ma nic wspolnego z rzeczywistością.
          • pimpek_sadelko precz z hitlerem:))))-specjalnie dla bolka:)/nt 15.09.05, 08:58
            • bolek_rz Re: precz z hitlerem:))))-specjalnie dla bolka:)/ 15.09.05, 09:00
              hehehe, pimpek wiedzialem ze na Ciebie mozna liczyc :)))))
            • asiulka81 Gratuluje wysublimowanego poczucia humoru Pimpek! 15.09.05, 09:08
              • pimpek_sadelko mialas ze mna nie gadac;) silnej woli brakuje?:)/n 15.09.05, 09:10

• poto333 Re: KOMUCHY PRECZ !!! 15.09.05, 08:22
      przenieś się do radia Maryja.Może tam usłyszysz poklask dziecko
    • asiulka81 Re: KOMUCHY PRECZ !!! 15.09.05, 08:30
      Poza tym to była tylko prowokacja, ale jak macie ochote to uzywajacie sobie,
      prosze bardzo! Do woli.
      • bolek_rz Re: KOMUCHY PRECZ !!! 15.09.05, 08:35
        To nie chodzi o używanie sobie. Napisałas "komuchy precz", a gdzie Ty tych
        komuchów widzisz? Zauważ ze w takim tonie nie wypowiada sie nawet zaden powazny
        polityk prawicy, tylko ludziki pokroju, macierewicza, giertycha czy miodowicza
        a to ludzie od których bije nienawiść.
        • asiulka81 Re: KOMUCHY PRECZ !!! 15.09.05, 08:47
          Zadna nienawisc ode mnie nie bije. Szacunek mam do wszystkich polityków, tak
          jak i do wszystkich ludzi. Moze sie zdziwisz, ale sama przejawiam typowo
          lewicowe poglądy dot. niekórych dziedzin zycia społecznego, typu legalizacja
          aborcji.
          Tytułując te wątek "komuchy precz" miałam na mysli postkomunistów. I nie
          chodziło mi tu o stare sprawy, ale raczej o cechy charakterologiczne, która są
          widoczne u pewnych ludzi w Polsce, ktorym udało sie dobrac władzy.
          Doskonale wiem ze istnieje zasada domniemania niewinosci (art. 42 K.)
          Funkcjomuje takze in dubio pro reo. Co nie zmienia faktu, ze Polska Prokuratura
          działa prawie jak formacja paramilitarna. Rozkaz i jego wykonanie. To czy ktos
          zostanie postawiony w stan oskarzenia czesto jest zalezne od tego kto w danym
          czasie jest ministrem sprawiedliwosc (Prokuratorem Generalnym). Jesli u władzy
          jest postkomunista to wiadomo, ze nie dokonana przedstawienia zarzutów swojemu
          partyjnemu koledze.
          • bolek_rz Re: KOMUCHY PRECZ !!! 15.09.05, 08:54
            Polecam przypomnienie sobie rządów AWS-UW... Tam to dopiero było kolesiowstwo.
            To ze "ręka ręke myje" to nie jest domena jednej formacji. Nie uogolniaj ze
            postkomunisci są zli a reszte dobra. PO juz rządzilo tylko pod innym szyldem i
            wiadomo co zrobili z krajem...
            • asiulka81 Re: KOMUCHY PRECZ !!! 15.09.05, 09:02
              W moim tekscie nie było mowy o AWS. Co do nich tez mam z reszta wyrobione
              zdanie i to nie najlepsze.
              Bo prawda jest taka, ze polityka moze zrobic cos dobrego dla społeczenstwa
              jezeli w rzadzie beda zasiadali tzw "czysci ludzie", bez negatywnych konotacji.
              Dlatego cieszą mnie zmiany w szeregach SLD. Oby tak dalej!
              Po prostu mam dosc tego ze kto w Polsce dorwie sie do władzy zaraz mam ochote
              wszystko rozkrasc i doprowadzic do ruiny, przy okazji napełnijąc swój portfel.
              Dosc juz polityków złodzieji i łapówkarzy.
        • kryzolia Re: KOMUCHY PRECZ !!! 15.09.05, 11:01
          popieram CIe w całej rozciągłości, również Twoje wczesniejsze wypowiedzi i
          cieszę sie , że są i inni którzy MYŚLĄ
          • kryzolia popieram oczywiście Bolka 15.09.05, 11:02
      • kohol Re: KOMUCHY PRECZ !!! 15.09.05, 10:27
        Przecież sama chciałaś, żebyśmy sobie używali, więc powinnas być zadowolona :D
    • six_a Re: PACYFIŚCI DO PACYFIKU! NT :))) 15.09.05, 09:02

• omcrew POLITYKA PRECZ Z FK!! 15.09.05, 09:15

• kobieta_na_pasach idz dziecko krzyczec gdzie indziej 15.09.05, 10:02
      tu nie ulica ani deptak na molo
    • mario2 Re: KOMUCHY PRECZ !!! 15.09.05, 10:28
      Nie wyrzuciesz mnie smarkulo!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka