Dodaj do ulubionych

Dlugie wlosy u faceta- postarzaja czy odmladzaja?

31.10.05, 14:48
Bo ja mialem do ramion wlosy i wczoraj scialem na bardziej "normalne", to
znaczy absolutnie nie lysa pale ani nic w tym stylu....
Reakcja w pracy- podobno wygladam na 20 lat wiecej niz poprzednio. A mnie sie
wydajem, ze jest dokladnie odwrotnie :)
Obserwuj wątek
    • mysliwy.z.kijem Re: Dlugie wlosy u faceta- postarzaja czy odmladz 31.10.05, 14:50
      Ja tez mialem dlugie wlosy. Sa fajne. Ale jednak wole krotkie, bo nikt mnie nie
      mysli z kobieta:))) Dlugie to zima sa pozyteczne bo cieplo jest:)))
      • eva822 Re: Dlugie wlosy u faceta- postarzaja czy odmladz 07.04.18, 12:45
        Nie man nic bardziej obrzydliwego niz facet z dlugimi wlosami.....lysych tez nie lubie ale wole lysego niz dlugie wlosy szczegolnie obrzydzajssce brudne dredy.

Uwielbiam.facetow bardzo krutko po wojskowemu scietych. Krotkie boki...ciut dluzsza gura.
    • squirrel9 Re: Dlugie wlosy u faceta- postarzaja czy odmladz 31.10.05, 14:52
      Daj fotkę z teraz i przed :)
      Nie ma reguły.
      • halloween2 Re: Dlugie wlosy u faceta- postarzaja czy odmladz 31.10.05, 14:58
        Nie mam jeszcze zdjec po "egzekucji" ale wysle Ci jak zrobie
    • trzydziecha1 Re: Dlugie wlosy u faceta- postarzaja czy odmladz 31.10.05, 14:52
      Kwestia bardzo indywidualna. ale raczej odmładzają. O ile facet nie ma zakoli i
      nie wiąże ich w kitkę (z przodu glaca, z tyłu kucyk aaaaaaaaaaaaa)
      • caprissa Re: Dlugie wlosy u faceta- postarzaja czy odmladz 31.10.05, 19:17
        trzydziecha1 napisała:

> Kwestia bardzo indywidualna. ale raczej odmładzają. O ile facet nie ma zakoli
        i
        >
        > nie wiąże ich w kitkę (z przodu glaca, z tyłu kucyk aaaaaaaaaaaaa)

Co człowiek to inna rzecz mu pasuje. A takiemu jednemu bardzooooooooo pasowało
        miał tak jak to mówisz kitke. I w tej "grubej" kitce było mu bardzo ładnie.
        Oczka miały sój orginalny wyraz, ustka itd.
      • caprissa Re: Zależy jak komu 31.10.05, 19:19
        U jednego postarzą to moze nie, ale nie będą pasować, drugiemu dodadzą uroku,
        inności. Czyli to, co lubię:))
    • edka-schizofredka Kryszak też ma niby długie? :) 31.10.05, 14:53

• trzydziecha1 Re: Kryszak też ma niby długie? :) 31.10.05, 14:54
        Szczerze mówiąc, nie umiem go sobie wyobrazić w krótkich?????
        • halloween2 W zasadzie zadalem dosc glupie pytanie 31.10.05, 15:03
          Dochodze do wniosku z opoznieniem.
          Wlosow i tak z poewrotem nie dosztukuje :(
          • edka-schizofredka może odrosną??? ;) 31.10.05, 15:04

• halloween2 Juz widze prawidlowosc: 31.10.05, 15:21
              Starym sie "podoba" i mowia ze wygladam lepiej i mlodziej a mlodym , jurnym
              laskom- nie i mowia ze wygladam jak staruch. No nic, za 2 lata odrosna :)
              • trzydziecha1 Re: Juz widze prawidlowosc: 31.10.05, 15:23
                Jeśli chodzi o laski: młode nie równa sie jurne. Raczej jest na odwrót ;PPPP
                • halloween2 Re: Juz widze prawidlowosc: 31.10.05, 15:26
                  Akurat u mnie te mlode to jurne a starsze nie. Ale rozumiem ze istnieja inne
                  uklady jurno-wiekowe.
                  • trzydziecha1 Re: Juz widze prawidlowosc: 31.10.05, 15:28
                    Teoria wzglednosci sie kłania. Jesli masz 30-40 lat to wszystko się zgadza.
                    • edka-schizofredka może klasa maturalna??? 31.10.05, 15:29

• halloween2 Re: Juz widze prawidlowosc: 31.10.05, 15:30
                      No wlasnie. Ale ja mieszkam w kraju, gdzie dopalenia nieraz dostaja panie
                      dobrze po 60-tce i to nikogo nie dziwi :)
    • istna Re: Dlugie wlosy u faceta- postarzaja czy odmladz 31.10.05, 15:31
      Bo z długimi włosami już tylko nastolatki latają:) (w twojej kategorii pciowej;)
      • ladyx Re: Dlugie wlosy u faceta- postarzaja czy odmladz 31.10.05, 16:06
        Nie wiem czy odmładza czy postarza, ale to dno. Zdecyduj się czy jesteś
        chłopcem czy dziewczynką.
        • istna Re: Dlugie wlosy u faceta- postarzaja czy odmladz 31.10.05, 16:24
          O, a ty chodzisz czasami w spodniach? Tak? To może zdecyduj się czy jesteś
          chłopcem czy dziewczynką;)
          • loulou123 Re: Dlugie wlosy u faceta- postarzaja czy odmladz 31.10.05, 16:54
            Długie włosy u faceta?- Nie, nie i jeszcze raz nie. Kojarzy się z pogującymi
            metalami w spodniach "gumkach". A argument ,że jak dziewczyny chodzą spodniach
            to faceci mogąw mieć długie włosy jest zupełnie niedorzeczny. Ja się maluję, a
            jak mój facet się pomaluje to też bedzie ok?( odp: wiałąbym gdzie pieprz
            rośnie!:-)
            • ladyx Re: Dlugie wlosy u faceta- postarzaja czy odmladz 31.10.05, 17:48
              Spodnie to jedno ale długie włosy, kolczyki, makijaż... Co dalej tipsy i pas do
              pończoch?
              • istna Re: Dlugie wlosy u faceta- postarzaja czy odmladz 31.10.05, 18:55
                adyx napisała:

> Co dalej tipsy i pas do
                > pończoch?

Aż tak kobietą to nawet ja nie jestem:)
              • ultimate.strike Re: Dlugie wlosy u faceta- postarzaja czy odmladz 08.04.18, 12:27
                "Spodnie to jedno ale długie włosy"

Nie masz się z czego cieszyć, kobietom spodnie też szkodzą.
            • ultimate.strike Re: Dlugie wlosy u faceta- postarzaja czy odmladz 08.04.18, 12:25
              "Nie, nie i jeszcze raz nie. Kojarzy się z pogującymi
              metalami w spodniach "gumkach"."

Jestem metalem i nigdy w gumkach nie chodziłem.

"A argument ,że jak dziewczyny chodzą spodniach
              to faceci mogąw mieć długie włosy jest zupełnie niedorzeczny."

Oczywiście, a to dlatego, że spodnie nie były strojem męskim i sie do takiego zastosowania nie nadają, powodują u mężczyzn spadek płodności, zwiększają ryzyko raka i zwiekszają ilość wad genetycznych u dzieci - termicznie niszczą DNA nasienia.

"Ja się maluję, a
              jak mój facet się pomaluje to też bedzie ok?"

A co ma malowanie się do włosów? Włosy rosną same, facetom też, żeby się malować trzeba sobie kupić farby.
        • ultimate.strike Re: Dlugie wlosy u faceta- postarzaja czy odmladz 08.04.18, 12:16
          Sama się zdecyduj. Metal rulez!
    • hedonista.oswiecony Re: Dlugie wlosy u faceta- postarzaja czy odmladz 31.10.05, 19:24
      ja się zacząłem krótko strzyc i lepiej wyglądam, ale to od typu twarzy i
      sylwetki zależy, nie można uogólnić

kłaniam się,
      HO
      • epox123 Re: Dlugie wlosy u faceta- postarzaja czy odmladz 31.10.05, 20:37
        a ja uwielbiam facetów z długimi włosami :)
        • caprissa Re: Dlugie wlosy u faceta- postarzaja czy odmladz 31.10.05, 20:48
          epox123 napisał:

> a ja uwielbiam facetów z długimi włosami :)

Z dredkami:)
          A tak powaznie włoski jak trawa:) ostrzyc i zapuiscic mozna:) A serce jest
          zawsze to samo.I to na nie a nie wsłoki smatric trzeba:)
          • ninka71 Re: Dlugie wlosy u faceta- postarzaja czy odmladz 31.10.05, 21:05
            Włosy nie zęby -odrosną - TY się masz w nich dobrze czuć, w myśl zasady jak się czujesz tak wyglądasz, osobiście facet z długimi włosami dla mnie jest sexy.Szalenie. Zwłaszcza jak brzydki a miły jest , to mażna zawsze na twarz opuscić i od razu leoiej
            • caprissa Re: Dlugie wlosy u faceta- postarzaja czy odmladz 31.10.05, 21:45
              ninka71 napisała:

> Włosy nie zęby -odrosną
              dobre:))))))))))))))))))))))))))))))))))

>TY się masz w nich dobrze czuć, w myśl zasady jak się
              > czujesz tak wyglądasz,
              Jak mu w kucyku ładnie to i w krótkich, taka zasada jest:)
              >osobiście facet z długimi włosami dla mnie jest sexy.Sz
              > alenie.
              We wlosach siła, tk kiedys moiwono. I cos w tym jest:)) urok bym rzekła:)Ale
              niekazdemu takie włoski pasuja, a wielu nosi. To samo z dredkami:)

>Zwłaszcza jak brzydki a miły jest , to mażna zawsze na twarz opuscić i
              > od razu leoiej
              fajny zart.
              Ale jak dla mnie to ładny i miły. I rastkowych zdziebełek nie mozna dac na
              twarz:) oczeta zasłonia, takie cudne:) hmmmm:)To gdzie bede patrzec w sufit?

• atrakcyjna_zmija Re: Dlugie wlosy u faceta- postarzaja czy odmladz 31.10.05, 20:53
      włosy krótkie dodają lekkości np. "przysadzistej" sylwetce i wtedy odmładzają,
      długie - przeciwnie

półdługie włosy u faceta, wyglądają sexy spięte w kucyk, a jeśli do tego ma
      szczupłą twarz to miodzio :)
      • caprissa Re: Dlugie wlosy u faceta- postarzaja czy odmladz 31.10.05, 21:49
        atrakcyjna_zmija napisała:

> włosy krótkie dodają lekkości np. "przysadzistej" sylwetce i wtedy
        odmładzają,
        > długie - przeciwnie
        >
        > półdługie włosy u faceta, wyglądają sexy spięte w kucyk, a jeśli do tego ma
        > szczupłą twarz to miodzio :)

Niezgdzam sie. To w czym komu ładnie to subiektywne teorie. Dla mojej mamy to
        ja byłam tylko z grzywką. A jak sie okazuje ta mniejsza połowa miała rację.
        Lepiej bez.
        w zyciulicyz sie to, by byc hcoc troche niemozliwym:D orginalnym, zatem
        niekzdy moze byc Wiedziminkiem:) hi hi:) I jak komus to pasuje to niem nim
        bedzie:)
    • mmagi zalezy co komu pasuje:-) 31.10.05, 21:49

• caprissa Re: zalezy co komu pasuje:-) 31.10.05, 21:57
        Tak mmagi, masz racje:)
        a styl i fryzura mówia cosik o tym co siedzi w duszy:)
        Jest się jakimś:)a to wynik z duucha niz ciała
    • eat.clitoristwood A jak się Kobieto Forumowa 07.04.18, 13:27
      zapatrujesz na stary, zryty czasem ryj, przykryty czarnym, jak smoła, nędznym wspomnieniem owłosienia minionego?
      • adria231 Re: A jak się Kobieto Forumowa 07.04.18, 21:29
        Jeżeli chodzi o Kryszaka, skrócenie włosów na pewno by go postarzało. Długość włosów u mężczyzny,to rzecz gustu.
        Mnie nie podobają się długowłosi mężczyźni, ale nie przeszkadza mi to. Gdyby to był ktoś mi bliski - wyraziłabym mu tę opinię , ale niezbyt kategorycznie.
        Młodzi, długowłosi chłopcy wyglądają bardziej dziewczęco. Czy o taki efekt im chodzi?
      • strofakota Re: A jak się Kobieto Forumowa 08.04.18, 13:29
        jesli ciagle jeszcze jest czarny (a nie bialy) ten twoj zarost to zapuszczaj. Siwizna zapuszczona postarza. Chodzi o zadbany wyglad. Nie zapuszcza sie wlosow jak juz prawie nic na glowie nie ma. Wtedy lepiej calkiem zgolic. Lysy facet wyglada mlodziej niz facet z dlugimi wlosami ale za to siwy jak golebica.
      • konwalia55 Re: A jak się Kobieto Forumowa 08.04.18, 20:52
        masz na mysli wciaz czarna, ale rzadka juz brode? ;-) jesli tak - zgolic.
        • editkova Re: A jak się Kobieto Forumowa 13.04.18, 12:17
          jak dla mnie, to u faceta w średnim wieku to już nie wygląda dobrze. Zwłaszcza, że gnie nie gdzie pojawiają się zakola itd. dla młodego chłopaka, jeśli mu pasuje i nie wygląda jak dziewczyna to całkiem OK. Moj syn ma trochę dłuższe włosy i nigdy mu nie zabraniałam.
        • eat.clitoristwood Wydawało mi się oczywiste, 13.04.18, 20:19
          że pisząc o kruczoczarnych włosach na łbie starego dziada myślę o farbowaniu tychże przez tychże.
          O ile przyzwyczaiłem się do widoku pomalowanych koafiur damskich, ba, siwe odrosty wydają mi się nieestetyczne, to u dziada śmierdzi mi to łabędziośpiewnym, tanim i żałosnym narcyzmem.
          • eat.clitoristwood Re: Wydawało mi się oczywiste, 13.04.18, 20:21
            Osobiście się borsuczę. Ale nie mam zamiaru walczyć nawet z gołębią siwizną.
            • konwalia55 Re: Wydawało mi się oczywiste, 13.04.18, 21:53
              A czemu nazywasz siebie dziadem?

Co do wlosow:
              to zalezy, jesli lepiej sie czujesz w dluzszych wlosach, to farbuj, why not? Moze zamiast farb wybieraj plukanki, albo szamponetki, nie sa tak agresywne dla wlosow i skory glowy, jak farby. W polskiej TV tez sa panowie, mlodzi nawet, ktorzy wlosy farbuja, a domyslam sie, ze tak jest, jedynie po tym, ze co program (kanal sportowy) ich wlosy maja rozne odcienie czerni :P
              • eat.clitoristwood Re: Wydawało mi się oczywiste, 13.04.18, 22:04
                konwalia55 napisała:

> A czemu nazywasz siebie dziadem?

Bo jestem.

> Co do wlosow:
                > to zalezy, jesli lepiej sie czujesz w dluzszych wlosach, to farbuj, why not? Mo
                > ze zamiast farb wybieraj plukanki, albo szamponetki, nie sa tak agresywne dla w
                > losow i skory glowy, jak farby. W polskiej TV tez sa panowie, mlodzi nawet, kto
                > rzy wlosy farbuja, a domyslam sie, ze tak jest, jedynie po tym, ze co program (
                > kanal sportowy) ich wlosy maja rozne odcienie czerni :P

W dłuższych włosach czuję się, jakbym się rozpuszczał w nieświeżym kisielu.
                Szamponetki kojarzą mi się z kuso odzianymi tancerkami kabaretowymi.
                Panowie w telewizorze są bardziej produktem cudzym, niźli własną kreacją.
                Mnie chodzi o żałośników usiłujących żenująco oszukać samych siebie i czas.
                • konwalia55 Re: Wydawało mi się oczywiste, 13.04.18, 22:25
                  No ale czujesz sie, jak ten dziad czy tylko tak - Twoim zdaniem - wygladasz (dziadowo)?
                  A ten zalosnik to tez Ty?
                  • eat.clitoristwood Re: Wydawało mi się oczywiste, 13.04.18, 22:30
                    konwalia55 napisała:

> No ale czujesz sie, jak ten dziad czy tylko tak - Twoim zdaniem - wygladasz (dz
                    > iadowo)?
                    > A ten zalosnik to tez Ty?

Czuję się i nie czuję. Wyglądam i nie wyglądam.
                    Pambuk, pogadaj z matką. To samo Ci powie. :)

Nie, żałośnik to nie ja.

• konwalia55 Re: Wydawało mi się oczywiste, 13.04.18, 22:49
                      Chyba nie do konca zrozumialam, mozesz troszke jasniej? :)
                      • eat.clitoristwood Re: Wydawało mi się oczywiste, 13.04.18, 23:16
                        konwalia55 napisała:

> Chyba nie do konca zrozumialam, mozesz troszke jasniej? :)

Niestety, jaśniej się nie da, bez wnikania w prywatność. :)
                        • konwalia55 Re: Wydawało mi się oczywiste, 13.04.18, 23:18
                          Oki, to juz nie dopytuje :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka