Dodaj do ulubionych

Kobiety i Stringi !

25.04.06, 10:22
Moj chlopak ostatnio ze swoim kolega z pracy rozmawaiali na temat swojej
kolezanki ktora jak siada na krzesle to jej widac stringi spod spodni. Wielce
zagorzala rozmowa na temat tych stringow sie miedzy nimi odbyla i ja wtedy
tak sie zaczelam zastanawiac ( nie to ze bym byla zazdrosna):
jak to jest z tymi kobietami ktore nosza stringi w taki sposob ze caly czas
je widac wystajace ze spodni? Co nimi powoduje ze sie tak ubieraja? Nie
chodzi mi tu o krytyke takiego sposobu ubierania sie bo sama mam kilka par i
jakbym tylko chciala to bym sie tak nosila, ale jakos nie kusi mnie
swiadomosc ze kazdy facet gapilby sie na moj tylek dlatego ze moze cos
zobaczyc. Co takie dziewczyny mysla, jak sie czuja, czy im to nie przeszkadza
ze jacys faceci gadaja na temat jej tylka? Jakie sa wasze opinie?
Obserwuj wątek
    • qw994 Re: Kobiety i Stringi ! 25.04.06, 10:30
      To taka sama kwestia, jak wielkich dekoltów. Kobiety prowokują i tyle. Chociaż
      ja osobiście 10 razy bardziej wolę oglądać dekolty niż półdupki z wrzynającymi
      się stringami.
      • kohol Re: Kobiety i Stringi ! 25.04.06, 10:39
        E tam, prowokują :)
        Po prostu u niektórych dekolt widać, u niektórych nie. To też kwestia wielkości
        biustu. Wygodnie jest chodzić w ciepłe z dekoltem, zwłaszcza że wtedy można na
        przykład założyć wtedy coś fajnego na szyję (co się dostało od przyjaciółki na
        urodziny :)), to nie ma nic wspólnego z prowokowaniem, po prostu ładnie jest.
        Osobom o okrągłej buzi wręcz zalecane są ostre dekolty.

A stringi czasem mają taką zakichaną budowę, że wyłazą bez wiedzy, bo prostu
        sie przesuwają. A spodnie mają też często taką zakichaną budowę, że jak się
        siada, to się z tyłu obsuwają. Cholera, dziś własnie tak mam :/
        • stokrotka_fiolek Re: Kobiety i Stringi ! 25.04.06, 10:47
          dobra co do dekoltu to sie zgodze bo racja ze kazda z nas ma inny biust, ale
          przeciez nie obnosimy sie z biustonoszem na wierzchu, wrecz moge sie zalozyc ze
          kobiety bardziej czuja sie krepowane gdy wystaje im kawalek biustonosza niz
          stringow.
          Dlaczego?
          • qw994 Re: Kobiety i Stringi ! 25.04.06, 10:48
            Bo się z tyłu nie widzą? :)
            • justynnka Re: Kobiety i Stringi ! 25.04.06, 10:51
              noszę stringi i jakośmi nie wystają nawet z biodrówek:) noszę także duuuże
              dekolty które uwielbiam . a że o tym mówią? a czy to żle?
          • kohol Re: Kobiety i Stringi ! 25.04.06, 10:52
            Ale kawałek ramiączka moze wystawać, nie?
            Więc może krępuje to, co wystaje w newralgicznym miejscu - kawałek biustonosza
            na piersi, kawałek stringów na, hm, łonie :)
            A ramiączko na ramieniu czy kawałek stringa ;) nad pupą - już nie krępuje tak
            bardzo :)
            • stokrotka_fiolek Re: Kobiety i Stringi ! 25.04.06, 10:55
              kohol napisała:

> A ramiączko na ramieniu czy kawałek stringa ;) nad pupą - już nie krępuje tak
              > bardzo :)

tak... nad pupa, gorzej gdy z tym kawalkiem stringow widac tez kawalek pupy...
              • kohol Re: Kobiety i Stringi ! 25.04.06, 11:03
                No to wina spodni chyba, nie?
                A nie stringów.
                Bo w takim razie co razi - wystająca ze spodni pupa czy wystające ze spodni
                stringi?
                Czy jest ok, jeśli ktoś nosi biodrówki i wystaje mu pupa, a majtki nie?

Ale dylematy :)))))))))
    • krwawabestia Re: Kobiety i Stringi ! 25.04.06, 10:51
      nosza biodrowki
    • onlyju Re: Kobiety i Stringi ! 25.04.06, 11:03
      ale masz problemy.
      kobieta zakładając stringi nie myśli więcej, niż przy zakładaniu rajstop lub
      zabudowanych gaci.
      robi to po to, by jej się te zabudowane gacie nie wrzynały w tłuszcz na tyłku i
      by nie wyglądać przez to obleśnie.
      nic więcej.
      normalne gacie też czesto wychodzą poza obręb spodni.
      problem nie twki w kobiecie i w jej stringach, a w oczach faceta, który się tym
      stringom przygląda.
      • wmro Re: Kobiety i Stringi ! 25.04.06, 11:16
        Hmmm, a może to sposób na podkreślenie swojej kobiecości, zwrócenie uwqgi na
        własną płciowość?
        Wyłażące ze spodni stringi (czy inne gacie:-)) to trochę jak
        transparent "spójrzcie, jaką jestem super-kobietą", a przecież rzeczy
        oczywistych nie trzeba ogłaszać krzykiem.
        • onlyju Re: Kobiety i Stringi ! 25.04.06, 11:18
          naprawdę uważasz, że kawałkiem gaci ktokolwiek chce i może skutecznie
          podkreślić swoją płeć?
          komentarz jest zbędny.
          • wmro Re: Kobiety i Stringi ! 25.04.06, 11:24
            onlyju napisała:

> naprawdę uważasz, że kawałkiem gaci ktokolwiek chce i może skutecznie
            > podkreślić swoją płeć?
            > komentarz jest zbędny.

Gacie jak gacie, ale ich publiczne eksponowanie wiele mówi o osobie:)
            • onlyju Re: Kobiety i Stringi ! 25.04.06, 11:29
              świat stanął na głowie...
              publiczne eksponowanie gaci (zwłaszcza pewnie przypadkowe - bo o takim tu też
              mowa) - mówi wiele o osobie.
              a jak wiele Ci to mówi?
        • stokrotka_fiolek Re: Kobiety i Stringi ! 25.04.06, 11:20
          moja pupa nie jest brzydka, gruba czy cos innego,ale jesli chcialabym
          zamanifestowac swoja kobiecosc to wolalabym zalozyc krotsza supudnice i buty na
          wysokim obcasie. Kawalek mojej pupy wydaje mi sie juz zbyt intymna sprawa,a co
          dopiero upublicznianie mojej bielizny...a moze jestem przestarzala...
          • deedee26 Re: Kobiety i Stringi ! 25.04.06, 11:40
            Sprawa jest z natury dość... hmm śliska :) moim zdaniem to przedstawia sie tak,
            ze teraz ciezko jest kupic w miare modne spodnie 9tzn. kolor, fason) które nie
            sa biodrówkami, albo go gorsze maxi biodrówkami... to tak samo jak z topami...
            to ze sa "blisko ciala" to ok, ale dlaczego od razu odkrywaja cały pępek?? to w
            połaczeniu z maxi biodrówkami, ehhhh szkoda gadac... ciezko kupic cos, w czym
            mozna pojsc do pracy :)
            • deedee26 Re: Kobiety i Stringi ! 25.04.06, 11:41
              a z tych biodrówe to ciezko zeby cos nie wystawało jak sie siedzi ;)
          • onlyju Re: Kobiety i Stringi ! 25.04.06, 11:46
            kawałek pupy jest bardziej widoczny w majtach, które się w niego wrzynają, niż
            w stringach. (stringi z założenia mają być niewidoczną bielizną)
            • stokrotka_fiolek Re: Kobiety i Stringi ! 25.04.06, 12:03
              onlyju napisała:

> kawałek pupy jest bardziej widoczny w majtach, które się w niego wrzynają,
              niż
              > w stringach. (stringi z założenia mają być niewidoczną bielizną)

tylko jakos to wlasnie je widac najbardziej.....
              • onlyju Re: Kobiety i Stringi ! 25.04.06, 12:06
                pisałaś o widocznej pupie, a nie o widocznych stringach.
                • stokrotka_fiolek Re: Kobiety i Stringi ! 25.04.06, 12:16
                  onlyju napisała:

> pisałaś o widocznej pupie, a nie o widocznych stringach.

o widoczny stringach przy okazji ktorych obnaza sie i pupe....
                  • lexxxus Kobiety nie odslaniajcie stringow 25.04.06, 12:18
                    Bo to jest zenujacy widok - nie mowiac gdy to "lezy" na grubej dupie...Co
                    ciekawe u kobiet ~30 nie widzialem takich tanich zagrywek,raczej u mlodszych "
                    panienek "
                    • mucha.z.nosa Re: Kobiety nie odslaniajcie stringow 25.04.06, 12:47
                      > Bo to jest zenujacy widok - nie mowiac gdy to "lezy" na grubej dupie...Co
                      > ciekawe u kobiet ~30 nie widzialem takich tanich zagrywek,raczej u
                      mlodszych "
                      > panienek "

a do jakiego wieku wypada nosic stringi? Ja wlasnie musialam zmienic spodnie,
                      bo teraz takie plytkie szyja, ze one same wychodza...
                  • onlyju Re: Kobiety i Stringi ! 25.04.06, 13:01
                    > o widoczny stringach przy okazji ktorych obnaza sie i pupe....

aha! takich stringów nie posiadam, nie wiem o czym mowa.
                • wmro Re: Kobiety i Stringi ! 25.04.06, 12:37
                  Czasem nie tylko stringi wyłażą ze spodni, ale jeszcze galaretowata pupa "żyje
                  własnym życiem" chlupiąc we wszystkich kierunkach skutecznie szpecąc ich
                  właścicielę.
                  • onlyju Re: Kobiety i Stringi ! 25.04.06, 13:04
                    autorka wątku wspomina tylko o wystających stringach. o ulewającej się pupie
                    nie ma tu mowy.
                    zachowując temat, nie wypowiadam się o tych, które funkcję stringów postrzegaja
                    inczej, niż funkcję majtek i zasłaniając nimi pupsko, jednocześnie owe pupsko
                    eksponują, bo spodni nie starcza.
                    • baba67 Re: Kobiety i Stringi ! 25.04.06, 14:48
                      Ja bym pytanie postawila inaczej- do ilu cm w biodrach mozna nosic stringi ?
                      Ano mysle, ze do 95 maximum, chyba ze ma sie bardzo umiesniona, jedrna pupe.
                      A dlategoz,bo przy wiekszych wymiarach tylek jest z celulitem i galaretowaty.
                      Majty zabudowane niweluja efekt galarety, tak, ze nawet jesli mamy
                      nieprzeroczysty material nic sie nie trzesie ani nie "brokuly" sie nie uwidaczniaja.
                      strngi juz przestaja sie ludziom kojarzyc z agencja towarzyska i to dobrze,
                      niemniej kiedy patrz na niektore kobitki w przebieralni fitness, to doprawdy mam
                      wlazenie, jakbym byla w sklepie miesnym...
    • bitch.with.a.brain Re: Kobiety i Stringi ! 25.04.06, 12:17
      ja lubie biodrowki,takie naprawde nisko noszone (np bojowki,wiec to raczej nie
      jest manifestowanie kobiecosci) i jak siadam to zwykle z tylu cos mi z nich
      wystaje. albo stringi,albo jakies inne gacie.
      • stokrotka_fiolek Re: Kobiety i Stringi ! 25.04.06, 12:17
        bitch.with.a.brain napisała:

> ja lubie biodrowki,takie naprawde nisko noszone (np bojowki,wiec to raczej nie
        > jest manifestowanie kobiecosci) i jak siadam to zwykle z tylu cos mi z nich
        > wystaje. albo stringi,albo jakies inne gacie.

No i co wtedy czujesz jak jakis facet gapi ci sie na tylek? zupelnie ci to nie
        przeszkadza??
        • sigrun Re: Kobiety i Stringi ! 25.04.06, 12:38
          Bo teraz, Stokrotko, jest taki trend, czyli ustawiczne (i desperackie zarazem)
          udowadnianie wszem i wobec swojego seksapilu. Najczęściej spotykanym zestawem są
          białe, lnianie biodrówki i ciemne stringi oczywiście w znacznej większości
          przypadków na pupach, które z racji kształtu i gabarytów wymagałyby raczej
          tuszowania niż eksponowania. Ale to też drugi, nadal obowiązujący trend, czyli
          im mniej mam do pokazania, tym bardziej to uwydatniam. Cóż, takie czasy -
          wolność słowa i gołej dupy ;-) A to, że seksowność zamienia się w groteskę, do
          pewnych osób po prostu nie dociera.
          Tak na marginesie, lubię zarówno stringi, jak i biodrówki, tylko uważam, że
          wzajemnie się wykluczają. Nawet Bon Ton nie uznaje widoku bielizny w miejscach
          publicznych. Warto więc zdecydować czy stringi i np. sukienka lub spodnie z
          klasycznym stanem, czy biodrówki i niskie figi. Istnieją też specjalne stringi z
          paskami w połowie bioder, które też mogą być pewną alternatywą. A zakładanie
          zwykłych stringów do biodrówek uważam za umyślną prowokację. Ale co kto lubi.
          Lato tuż tuż, dopiero będzie się działo ;-)))
          • bitch.with.a.brain Re: Kobiety i Stringi ! 25.04.06, 12:50
            mnie tam rano sie nei chce rozmyslac o gaciach,zakladam cokolwiek i juz.
        • bitch.with.a.brain Re: Kobiety i Stringi ! 25.04.06, 12:48
          szczerze mowiac nie zastanawiam sie nad tym gdzie sie kto gapi. Zazwyczaj cos
          czytam albo jestem pogrązona w rozmyślaniach.
          Zreszta chyba żeby mi sie gapic na tylek trzeba siedziec za mna.A wtedy ja tego
          nei widze.
          po prostu lubie luźne bojowki,ktore mi opadaja na biodra.Nie zawsze mi wystaja
          stringi,czasem jakies bokserki.
      • funnykate Re: Kobiety i Stringi ! 25.04.06, 12:19
        Ja też uwielbiam spodnie biodrówki, a że nie przepadam za wystającymi stringami
        czy innymi gaciami, noszę stringi biodrówki, bardzo niziutkie...chyba nic mi nie
        wystaje :)
    • n_itka Re: Kobiety i Stringi ! 25.04.06, 12:26
      moze sa plytkie i cala ich ambicja zyciowa jest to, ze faceci beda podziwiali
      jej tylek ;) tak to czasem bywa, ze jak komus brakuje w glowie to nadrabia gdzie
      indziej :P bo ciezko mi uwierzyc, ze ktos moze uwazac ze to jest estetyczne i
      gustowne... a potem sie dziwic, ze faceci ograniczaja kobiety do kwalka cycka i
      dupy, skoro niektore z nich robia to wczensiej :P
      ja tam nie prezentuje ani swojej pupy, ani biustu specjalnymi zabiegami, czuje
      sie kobieta i nie uwazam, ze w jeszcze jakis sposob mam to podkreslac :) tym
      bardziej ze wazniejsze jest dla mnie to, zebym byla szanowana i ceniona nie za
      urode i ksztalty, ale za to co wiem i co umiem :)
      • mucha.z.nosa Re: Kobiety i Stringi ! 25.04.06, 12:44
        tym
        > bardziej ze wazniejsze jest dla mnie to, zebym byla szanowana i ceniona nie za
        > urode i ksztalty, ale za to co wiem i co umiem :)

a jak jeszcze dorzucisz swiadomosc, ze milo na ciebie patrzec - to dopiero
        bedzie! Jedni mowia, ze to proznosc a ja uwazam, ze szanowanie poczucia
        estetyki bliznich :)
        • stokrotka_fiolek Re: Kobiety i Stringi ! 25.04.06, 12:51
          jak sobie mysle o tych stringach to tak mi sie przypomnialo teraz tez ze jakis
          czas temu byla moda ze chlopaki nosili spodnie bardzo nisko a wystawala z nich
          gora bokserek czy jakis innych majetek, w tonie bylo wtedy zeby te majty byly
          jakiejs drogiej firmy no i wystawiali to logo na publike. Dla mnie to wygladalo
          jakby chcieli sie pochwalic jacy to oni bogaci sa, tylko zaden z nich nie
          pomyslal ze to przypomina malych chlopcow z pisakownicy ktorym w trakice zabawy
          w wojne portki opadly bo pod spodem nosili jeszcze pampersy...
          • mucha.z.nosa Re: Kobiety i Stringi ! 25.04.06, 12:58
            to wzielo sie z mody na deskorolke i koniecznosc obrony klejnotow podczas
            akrobacji na barierkach - ten obnizony krok... z pielucha to sporo
            wspolnego :)))
            • cala_w_kwiatkach Re: Kobiety i Stringi ! 25.04.06, 13:44
              a mi zal takich panienek co specjalnie zakładaja za duze stringi i za małe
              spodnie super biodrówki i jak siadaja to pol posladkow na wierzchu:/ mało
              estetyczny widok, gdy wylewa im sie od tyłu ciało
              • stokrotka_fiolek Re: Kobiety i Stringi ! 25.04.06, 13:56
                cala_w_kwiatkach napisała:

> a mi zal takich panienek co specjalnie zakładaja za duze stringi i za małe
                > spodnie super biodrówki i jak siadaja to pol posladkow na wierzchu:/ mało
                > estetyczny widok, gdy wylewa im sie od tyłu ciało

No wlasnie rzecz w tym, ze faceci co sie gapia a potem komentuja, wlace nie
                mysla ze to sexy czy cos, raczej, ze okropnasc bo ta baba wcale nie miala
                ladnego tylka,a i swiadczy to jakos o niej nie za dobrze
                • funnykate Re: Kobiety i Stringi ! 25.04.06, 14:00
                  stokrotka_fiolek napisała:
                  > No wlasnie rzecz w tym, ze faceci co sie gapia a potem komentuja, wlace nie
                  > mysla ze to sexy czy cos, raczej, ze okropnasc bo ta baba wcale nie miala
                  > ladnego tylka,a i swiadczy to jakos o niej nie za dobrze

To tak jak w przypadku gołych brzuchów, ładnych ze świecą szukać, za to
                  tłuściutkie i wylewające się straszą co krok.
                • cala_w_kwiatkach Re: Kobiety i Stringi ! 25.04.06, 14:02
                  obsrwowałam dziewczeta;) z gimnazjum i 90% z nich jak siadało w ławkach (ja
                  siedziałam na koncu, bo to hospitacja była) to stringi nagle miały do połowy
                  plecow, wiec sie naogladałam kolorowych majtek;)

no, ale to młode i chcace "zaszpanowac" dziewczyny, a co powiecie jak dojrzała
                  niby powazna kobieta swieci koronkami w za małych spodniach?:/
                  • dorota751 a jeszcze jak wsiądą na rower... fuj! 25.04.06, 14:18
                    biodrówki lubię, stringi zakładam bo muszę...... bo jeśli założę inne majtki do
                    obcisłych spodni - no to wiadomo, blee... . Ale do biodrówek zakładam również
                    niskie majtki i zanim wyjdę z domu to próba siadu i macanie czy oby napewno nic
                    nie wystaje. Dla mnie, dla kobiety, żenujący jest widok siedządzej kobiety z
                    wystającymi majtami. A jak takie dziewczęta wsiądą latem na rower! Fuj...
                    • stokrotka_fiolek moda a my 25.04.06, 14:47
                      tylko teraz to trzeba sie w takim razie zastanowic czy to my kreujemy mode na
                      te wystajce stringi i obwisle grube brzuchy uciekajace spod t-shirtow czy to
                      moda kreuje nas....
    • aiczka Re: Kobiety i Stringi ! 25.04.06, 15:00
      Ja myślę, że dużo pań po prostu nie zastanawia się nad tym problemem, ponieważ
      stringi wystające ze spodni to moda. One mają wystawać albo nie szkodzi, że
      wystają.
      Ja osobiście staram się kontrolować swój ubiór i zwykle wiem, co mi może
      wystawać w jakich pozycjach. Staram się by majtki i stanik tego nie robiły.
      Chociaż przyznam, że gdybym ubierała się przy jakiejś nieoficjalnej okazji w
      kreację w stylu lat osiemdziesiątych, to pośród licznych warstw ubrania
      wystających jedna spod drugiej stanik również mógłby zaistnieć. Spodni, spod
      których majtki MUSZA wystawać w ogóle nie kupuję. Nie miałabym żadnej okazji, by
      je założyć. Bo przecież do pracy np. się nie nadają. Do biodrówek również pod
      spód zakładam biodrówki.
      • dorota751 mam śmieszny filmik na ten temat 26.04.06, 15:56
        jak chcecie to dajcie znać - wyślę wam mailem.
        dr
        • stokrotka_fiolek Re: mam śmieszny filmik na ten temat 26.04.06, 16:15
          dorota751 napisała:

> jak chcecie to dajcie znać - wyślę wam mailem.
          > dr
          ale o czym, jak komus wystaja stringi ze spodni?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka