Gość: Martini IP: proxyserv1:* / 194.175.90.* 24.01.03, 14:57 Bravo! Oto kobieta z jajami ;-)). I najwazniejsze że konserwatyska ;-))). Vivat Rice, Vivat Tatcher, Vivat Bush, Vivat Regan!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aba5 Re: Condoleezza Rice IP: 195.117.227.* 27.01.03, 10:00 Przerażająca jest wizja świata, którym rządzi córka pastora przekonana, że bezbłędnie potrafi odróżnić dobro od zła. Pod tym względem p. Condi Rice praktycznie niczym się nie różni od Bin Ladena. Przeszły mnie ciarki po plecach po przeczytaniu tego artykułu... Odpowiedz Link Zgłoś
agick Ja wiem, że to od "czapy".. 27.01.03, 12:55 ale polska wymowa imienia bohaterki tego wątku jest urocza..... KONDOLIZA... a teraz na temat - nie lubię przejawów radykalizmu a ta Pani jest właśnie przykładem twardego stania na straży swoich poglądów, które jako jedyne słuszne mają prawo bytu. Nie podoba mi się wizja świata pod flagą amerykańską i system wartości, kóre za sobą ta flaga niesie - nie podoba mi się wizja wojny, do której ameryka nawołuje pomstując do nieba na terroryzm. Wybaczcie, ale dla mnie właśnie to Uncle Sam zaczyna jawić się jako terrorysta - ogólnoświatowy nie zapominajmy dodać. Odpowiedz Link Zgłoś
mike_mike Re: Ja wiem, że to od 'czapy'.. 27.01.03, 13:22 To się nazywa 'megalomania'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Condoleezza Rice IP: *.pw.edu.pl 27.01.03, 15:14 Gość portalu: aba5 napisał(a): > Przerażająca jest wizja świata, którym rządzi córka pastora > przekonana, że bezbłędnie potrafi odróżnić dobro od zła. To Bush tak o niej powiedzial, a nie ona sama. Ona ujela to inaczej: "Powiedziała Bushowi, że wierzy w politykę moralną i postrzeganie świata przez pryzmat dobra i zła." Czyzby wiara w moralnosc w polityce byla jakims mankamentem? Polityk nie wierzacy w zasady moralne to cyniczny gracz. > Pod tym > względem p. Condi Rice praktycznie niczym się nie różni od Bin > Ladena. Przeszły mnie ciarki po plecach po przeczytaniu tego > artykułu... A mnie po przeczytaniu powyzszego :-) Roznica miedzu Condi i Benem jest mniej wiecej taka, jak miedzy Churchillem i Hitlerem. Imponuje mi ta kobieta, jestem pelen podziwu. I to nie ze wzgledu na jej doradztwo polityczne, ale rektorowanie w Stanfordzie, przy jednoczesnej grze na fortepianie i kreceniu piruetow na lodowisku. Tylko po co tak inteligentna kobieta zajmuje sie czyms tak nudnym, jak football amerykanski? Tego nie rozumiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulka2 Re: Condoleezza Rice IP: *.tc.ph.cox.net 30.01.03, 22:25 Gość portalu: aba5 napisał(a): > Przerażająca jest wizja świata, którym rządzi córka pastora > przekonana, że bezbłędnie potrafi odróżnić dobro od zła. Pod tym > względem p. Condi Rice praktycznie niczym się nie różni od Bin > Ladena. Przeszły mnie ciarki po plecach po przeczytaniu tego > artykułu... Poganskie chrzescijanstwo ..Brrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
gwen_verdon Re: Condoleezza Rice 27.01.03, 17:25 Też ją podziwiam. Rzadko mówi się o polityce w kontekście moralności... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva-monik Re: Condoleezza Rice-podziwiam ja!!! IP: *.dip.t-dialin.net 29.01.03, 22:56 Pani Rice,to rzeczywiscie czlowiek o duzym morale. A Polacy jesli maja problem z Ameryka,to proponuje dac sobie i innym spokoj,a zajac sie swoim polskim zasciankiem i tak bedzie juz najlepiej ,AMEN!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .................. Re: Condoleezza Rice-podziwiam ja!!! IP: *.dial.van1.sprint-canada.net 30.01.03, 19:05 Polacy moze i daliby spokoj, ale te gady z za oceanu ciagle wlaza nieproszeni i to wszedzie na swiecie. Ta kobieta pewnie duzo sie nalizala kondonow, stad jej piekne imie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Condoleezza Rice-podziwiam ja!!! IP: *.tele.pw.edu.pl 30.01.03, 19:45 > Ta kobieta pewnie duzo sie > nalizala kondonow, stad jej piekne imie. Nie czytalo sie artykulu? Con dolezza = z lagodnoscia (pewnie jest lepsze polskie slowo, ale nie przychodzi mi do glowy) Nie znam wloskiego, ale wydaje mi sie, ze slowo pokrewne to dolce. "Dolce vita" to ona nie ma, ta Condolezza... (to double e jakos nie moze przejsc mi przez klawiature :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moboj Re: Condoleezza Rice IP: 62.233.154.* 30.01.03, 20:42 dla mnie to kobieta godna podziwu, szczególnie jej wszechstronność, inteligencja. to niesamowita babka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ................. Re: Condoleezza Rice IP: *.dial.van1.sprint-canada.net 30.01.03, 22:17 Babka jak babka. Juz swoje lata ma i niczym zbytnio przyciagnac nie moze gdy chodzi o kobiece walory. Polityke zas ma glupia wraz ze swoim bosem. Moze kondonami powinna sie zajmowac, nie politykowaniem. Wlasciwie to niezla reklame jej tu robia. Potrafia czasem z glupka zrobic madrego i odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartuś zapominalski Szefowa Chevron-Texaco, firma naftowa prąca do Iraku IP: *.tele2.pl 31.01.03, 08:53 Bartusiu, masz amnezję albo GW już od dawna praktykuje (auto?-) cenzurę. Czyżbyś zapomniał o szefowaniu Chevron_Texaco małej Condie, obecnie podżegaczce wojennej? Dlaczego USA chcą zaatakować Irak - bo są tam największe na świecie (po Arabii Saud.) złoża ropy naftowej (25%), a zasoby US (3%) błyskawicznie się kończą (także z uwagi na kryzys w Wenezueli). Celem tej wojny nie jest wprowadzenie demokracji w Iraku, lecz ekspansja i umocnienie hegemonii USA na Bliskim Wschodzie (głównie dla interesów bloku korporacji militarno-naftowych, powiązanych silnie z Białym Domemi Pentagonem). To jest wojna o ropę i geopolityczną dominację. Condoleezza Rice (Chevron Texaco), Bush junior i Bush senior, były szef CIA (Enron, Unocal, Halliburton, Harken oraz spółka Carlyle), wiceprezydent Cheney (Halliburton), i "ciała doradcze": Henry Kissinger, zbrodniarz wojenny, były członek SS (doradca Unocalu, CFR), mają "żywotne" interesy w Iraku. Dla ropy naftowej poświęcą 500 000 niewinnych cywili już na samym początku wojny.Collateral Damage - Katastrofa humanitarna Według gen. Wesley'a Clarke'a polscy, rumuńscy i bułgarscy żołnierze będą wspierać ataki lądowe sił zbrojnych USA i Wlk. Brytanii. Aby wygrać głosowanie w Radzie Bezpieczeństwa ONZ, Bush dał Putinowi wolną rękę w Czeczenii. Wojna z Irakiem oznacza więc wiecej ofiar w Czeczenii. Reuters jest własnością Rockefellera z Exxonu-Mobilu; większość mediów prasowych jest powiązana personalnie z CFR i wykupiona przez korporacje naft. i zbroj. Dlatego z ofcjalnych mediów nie dowiemy się nigdy prawdy. poland.indymedia.org/pl/index.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jablkowski Re: Szefowa Chevron-Texaco, firma naftowa prąca d IP: *.ipt.aol.com 05.02.03, 06:40 Polska po propagandzie sovieckiej jest atakowana przez propagande pro amerykanska jak powyzszy artykul. na 14 wpisow tylko jeden wie o prawdziwym obliczu amerykanskiego rzadu a reszta wierzy w te bzdury o "madrosci i delikatnosci kobiety polityka" Nasz rodak Zbig Brzezinski w ksiazce "The Grand Chessboard..."opisal 5 lat temu cele amerykanskiej polityki zagranicznej w tym atak na Afganistan i Irak indymedia rocks, czytam ich od dawna ciesze sie ze pojawili sie tez w Polsce polecam takze copvcia kropka com i nowa ksiazke o 11 wrzesnia "The War on Freedom" jak i plyty Jello Biafry "Spoken Word" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JW-Windsor, Ontario Re: Condoleezza Rice IP: *.sympatico.ca 11.02.03, 09:47 Dama jest cala w stylu amerykanskim. Glupia, zarozumiala i pewna siebie. W telewizji- nie do znisienia, zwlaszcz, gdy dyskutuje o swiecie. Jej wizja swiata jest plaska- wszystko co amerykanskie jest cacy. Calej reszty nie warto nawet analizowac. rozumie frustracje Europy, gdy spotyka takich politykoe w kuluarach. Z nia sie nie dyskutuje- ona jest Master of the Universe! Jak ktos powiedzial wczesniej: taka baba z jajemi a moze i z kutasem. Brr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JW-Windsor, Ontario Re: Condoleezza Rice IP: *.sympatico.ca 11.02.03, 09:49 Dama jest cala w stylu amerykanskim. Glupia, zarozumiala i pewna siebie. W telewizji- nie do zniesienia, zwlaszcza, gdy dyskutuje o swiecie. Jej wizja swiata jest plaska- wszystko co amerykanskie jest cacy. Calej reszty nie warto nawet analizowac. Rozumiem frustracje Europy, gdy spotyka takich politykow w kuluarach. Z nia sie nie dyskutuje- ona jest Master of the Universe! Jak ktos powiedzial wczesniej: taka baba z jajami a moze i z kutasem. Brr! Odpowiedz Link Zgłoś