emkop 05.07.06, 12:57 Która z Was wyjeżdżających nad nasze morze lubi opalać się topless? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cala_w_kwiatkach Re: Opalanie Topless ? ! ? 05.07.06, 13:13 ja, ale na zatloczonej polskiej plazy jeszcze sie nie odwazylam, ale w tym roku zamierzam, nie lubie nieopalonych paskow na ciele;) a to jakas ankieta? Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: Opalanie Topless ? ! ? 05.07.06, 15:07 Opalam się nago - albo wcale ;-) Na plaży publicznejw takim wypadku - wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
aiczka Re: Opalanie Topless ? ! ? 05.07.06, 13:14 Ja się w ogóle nie lubię opalać. Odpowiedz Link Zgłoś
aserath Re: Opalanie Topless ? ! ? 05.07.06, 13:22 ja lubie i sie tak opalam. nie jakos obscenicznie, po prostu sobie leze na kocyku i mam w d.... jak komus to przeszkadza :) Ale nigdy w zyciu nie bylam na zatloczonej plazy bo nie lubie tloku, wiec ludzi zwykle niewiele. Ale fakt, ze w polsce to jeszcze jest sensacja (zwlaszcza dla pan w wieku 40-50 opatulonych od stóp po szyje) Odpowiedz Link Zgłoś
arctic_man Re: Opalanie Topless ? ! ? 05.07.06, 13:22 Będąc w zeszłym roku nad polskim morzem zauwazyłem że coraz wiecej kobiet opala sie topless. Czyżby przyszła do nas ta moda... Osobiście jestem za tym żeby opalenizna była rownomierna, nie tylko na piersiach;-) Odpowiedz Link Zgłoś
polla4 Re: Opalanie Topless ? ! ? 05.07.06, 13:24 Ja bym się wstydziła tak opalać, ale nie mam nic przeciwko golaskom Odpowiedz Link Zgłoś
marzma2 Re: Opalanie Topless ? ! ? 05.07.06, 13:26 Opalanie piersi jest bardzo niezdrowe Odpowiedz Link Zgłoś
cala_w_kwiatkach A co na to Wasi panowie? 05.07.06, 13:27 nie maja nic przeciwko pokazywaniu swych wdziekow innym osobom? opalanie w ogole jest niebezpieczne i niezdrowe:( Odpowiedz Link Zgłoś
cala_w_kwiatkach Re: A co na to Wasi panowie? 05.07.06, 13:28 tzn. waszych wdziekow;) Odpowiedz Link Zgłoś
arctic_man Re: A co na to Wasi panowie? 05.07.06, 13:36 Ja nie mam nic przeciwko, a wrecz przeciwnie, nawet namawiam do takiego opalania ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
extreme_honey Re: Opalanie Topless ? ! ? 05.07.06, 13:26 arctic_man napisał: > Będąc w zeszłym roku nad polskim morzem zauwazyłem że coraz wiecej kobiet opala > > sie topless. Czyżby przyszła do nas ta moda... > Osobiście jestem za tym żeby opalenizna była rownomierna, nie tylko na > piersiach;-) Opalenizna panów też wyglądałaby lepiej bez bladych pup, ale wtedy na plaży mogłaby wyjść cała naga prawda, niekoniecznie in plus :) Odpowiedz Link Zgłoś
arctic_man Re: Opalanie Topless ? ! ? 05.07.06, 13:29 Zawsze można przejść sie pare metrów w bok, gdzie nie ma tylu lidzi i tam opalać całe ciało. Wtedy nie straszymy innych ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
extreme_honey Re: Opalanie Topless ? ! ? 05.07.06, 13:31 Ja jednak wolę kuse bikini :) Odpowiedz Link Zgłoś
arctic_man Re: Opalanie Topless ? ! ? 05.07.06, 13:35 Ale kiedy się zdejmie kuse bikini po kilkudniowym intensywnym opalaniu to zostają białe plamy;-) Dla niektórych to nie jest apetyczny widok... Odpowiedz Link Zgłoś
extreme_honey Re: Opalanie Topless ? ! ? 05.07.06, 13:37 Białe plamy owszem, ale tylko w wypadku gdy delikwentkę wcześniej słonko nie musnęło, gdy ma jasną karnację itp. Dla osób o ciemniejszej karnacji wyrównanie opalenizny to małe miki :) Odpowiedz Link Zgłoś
arctic_man Re: Opalanie Topless ? ! ? 05.07.06, 13:41 Ale zeby wyrownac to musi skoczyc na solarium albo zdjac odzienie;-) Kobieta lepiej wygląda na plazy w bikini ale opalenizna lepiej wyglada na calym ciele;-) Odpowiedz Link Zgłoś
extreme_honey Re: Opalanie Topless ? ! ? 05.07.06, 13:44 Dokładnie, miałam na myśli właśnie solarium :) "Kobieta lepiej wygląda na plazy w bikini ale opalenizna lepiej wyglada na calym ciele;-)" Zgadzam się w zupełności. Odpowiedz Link Zgłoś
cala_w_kwiatkach Re: Opalanie Topless ? ! ? 05.07.06, 13:45 po to opalam sie na sloncu by nie potrzebowac solarium Odpowiedz Link Zgłoś
extreme_honey Re: Opalanie Topless ? ! ? 05.07.06, 13:47 To Ty. Inni mają swoje sposoby. Odpowiedz Link Zgłoś
extreme_honey Re: Opalanie Topless ? ! ? 05.07.06, 13:48 Do całej w kwiatach to było :) Odpowiedz Link Zgłoś
cala_w_kwiatkach Re: Opalanie Topless ? ! ? 05.07.06, 13:41 ale opalona skora zawsze jest ciemniejsza od nieopalonej;p Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Opalanie Topless ? ! ? 05.07.06, 13:42 zawsze w bikini, szkoda mi biustu. poza tym im więcej jeżdżę po kurortach, tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że upodobanie do opalania topless lub w ogóle nago jest odwrotnie proporcjonalne do atrakcyjności obnażanej sylwetki ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
extreme_honey Re: Opalanie Topless ? ! ? 05.07.06, 13:45 sumire napisała: > zawsze w bikini, szkoda mi biustu. poza tym im więcej jeżdżę po kurortach, tym > bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że upodobanie do opalania topless lub w > ogóle nago jest odwrotnie proporcjonalne do atrakcyjności obnażanej sylwetki ;) > ) Z palców mi to wyjęłaś :) Odpowiedz Link Zgłoś
cala_w_kwiatkach Re: Opalanie Topless ? ! ? 05.07.06, 13:48 a mnie nie ochodzi co sobie ktos o mnie pomysli, wygladem nie strasze, piersi podobaja mi sie na tyle, ze moge bez problemu je pokazywac i nie interesuje mnie, ze ktos sobie pomysli ze za male czy cos i nie ruszaja mnie widoki 50-60 kobiet topless Odpowiedz Link Zgłoś
arctic_man Pytanie do pań nie opalających sie topless... 05.07.06, 14:01 Opalacie sie na solarium?? Odpowiedz Link Zgłoś
cala_w_kwiatkach Re: Pytanie do pań nie opalających sie topless... 05.07.06, 14:01 jesli nie mam mozliwosci na sloncu to tak Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Pytanie do pań nie opalających sie topless... 05.07.06, 14:04 nie. w życiu nie korzystałam z solarium i zamierzam. Odpowiedz Link Zgłoś
arctic_man Re: Pytanie do pań nie opalających sie topless... 05.07.06, 14:04 Chodzi mi o kwestię, którą poruszyła jedna z poprzedniczek."Szkoda biustu"- chyba wiekszość kobiet opala sie w solarium( nago), a co za tym idzie opalają biust... Odpowiedz Link Zgłoś
extreme_honey Re: Pytanie do pań nie opalających sie topless... 05.07.06, 14:04 arctic_man napisał: > Opalacie sie na solarium?? Tak Odpowiedz Link Zgłoś
cala_w_kwiatkach Re: Pytanie do pań nie opalających sie topless... 05.07.06, 14:07 kurde wszytskiego szkoda, skory szkoda, cery szkoda, ale slonce dziala tak samo, zanieczyszczenia atomosfery tez, chemiczne konserwowane jedzenie tez, barwniki tez... Odpowiedz Link Zgłoś
arctic_man Re: Pytanie do pań nie opalających sie topless... 05.07.06, 14:11 Ne zapomnijmy o kremach do opalania, ktore tez sa w jakims stopniu szkodliwe ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
cala_w_kwiatkach Re: Pytanie do pań nie opalających sie topless... 05.07.06, 14:11 juz sie plazy doczekac nie moge!!! Odpowiedz Link Zgłoś
arctic_man Re: Pytanie do pań nie opalających sie topless... 05.07.06, 14:16 Mi na razie zostaje wypad na wode za miasto. A no własnie, pytanie do pań: opalenie topless, tylko na plazy czy moze tez w innych miejscach( jezior, czy jakas inna woda)? Odpowiedz Link Zgłoś
cala_w_kwiatkach Re: Pytanie do pań nie opalających sie topless... 05.07.06, 14:23 topless gdzie sie da, a im mniej ludzi tym czuje sie swobodniej bo mniej spojrzen na sobie;) ale juz na basenach miejskich za takie zachowanie pewnie wypraszaja lub co najmniej zwracaja uwage Odpowiedz Link Zgłoś
arctic_man Re: Pytanie do pań nie opalających sie topless... 05.07.06, 14:29 Szczerze mówiąc to nie widziałem żeby na basenach ktoś się opalał topless, ale na łakach i innych takich miejscach to paniom przybywa odwagi Odpowiedz Link Zgłoś
cala_w_kwiatkach Re: Pytanie do pań nie opalających sie topless... 05.07.06, 14:31 a ja zaluje ze chociaz balkonu nie mam:( Odpowiedz Link Zgłoś
arctic_man Re: Pytanie do pań nie opalających sie topless... 05.07.06, 14:33 Topless na balkonie?? Sensacja na całą okolice by była;-) Odpowiedz Link Zgłoś
cala_w_kwiatkach Re: Pytanie do pań nie opalających sie topless... 05.07.06, 14:34 ale tak zeby sasiedzi nie widzieli:) Odpowiedz Link Zgłoś
arctic_man Re: Pytanie do pań nie opalających sie topless... 05.07.06, 14:37 Tak to ciężka sprawa, przynajmniej na takim balkonie jak ja mam. A opalanie w męskim towarzystwie?? Odpowiedz Link Zgłoś
cala_w_kwiatkach Re: Pytanie do pań nie opalających sie topless... 05.07.06, 14:54 no a w jakim? tylko w damskim? choc faceci, ktorych znam nie bardzo sa za wylegiwaniem sie na sloncu Odpowiedz Link Zgłoś
arctic_man Re: Pytanie do pań nie opalających sie topless... 05.07.06, 15:14 Moi kumple wrecz uwielbiają się opalać, chyba bardziej niż kobiety hehe Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Pytanie do pań nie opalających sie topless... 06.07.06, 20:42 Nie.Szkoda mi skóry i nie spiesze sie do zmarszczek:) Dlatego zanim wystawie jakis kawałek ciała na słońce smaruje sie kremem z filtrem 60 Odpowiedz Link Zgłoś
lilarose Re: Opalanie Topless ? ! ? 05.07.06, 14:01 Opalam sie toples, ale raczej na dzikich, odludnych plażach :) Odpowiedz Link Zgłoś
sabriel Re: Opalanie Topless ? ! ? 05.07.06, 15:01 Nie znajduje przyjemności w pokazywaniu obcym ludziom moich cycków. Odpowiedz Link Zgłoś
kaktusik0 Re: Opalanie Topless ? ! ? 05.07.06, 15:02 chcę żeby mnie nagą/półnagą oglądał tylko mój Jedyny. Nie lubię czuć na sobie pożądliwego wzroku innych facetów. To nie znaczy że nie lubię się podobać. Raczej cenię sobie swoją "prywatność" i to że sama decyduję kto ogląda moje ciało. Odpowiedz Link Zgłoś
arctic_man Stringi... 05.07.06, 15:18 A jak to jest panie ze stringami, jesi chodzi o kostium kąpielowy?? jesteście na tak czy na nie?? Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Stringi... 05.07.06, 15:47 jak na plaże to tylko stringi:)I nic wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
arctic_man Re: Stringi... 05.07.06, 15:50 Panie, troszkę treningu przed wakacjami i można pokazać swoje pośladki(ew. biust), Nie ma co sie wstydzić;-) Odpowiedz Link Zgłoś
cala_w_kwiatkach Re: Stringi... 05.07.06, 15:53 ale ja sie nie wstydze bo i tak niewiele zakrywaja posladki moje wyciete majtochy od bikini, ale jakbym ubrala stringi to rownie dobrze moglabym paradowac z golym dupskiem po plazy, bo jaka roznice daje ten pasek? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Stringi... 05.07.06, 16:06 arctic_man napisał: > Panie, troszkę treningu przed wakacjami i można pokazać swoje pośladki(ew. > biust), Nie ma co sie wstydzić;-) A to wcale nie jest kwestia wstydu ;) akurat mojemu ciału nie mam nic do zarzucenia. Ale - wolałabym rozebrać się do naga i wybrać na plażę dla nudystów, niż opalać się w stringach i topless. Odpowiedz Link Zgłoś
arctic_man Re: Stringi... 05.07.06, 16:13 Jeśli nie chodzi o wstyd to dlaczego tam daleko to tak, a tu gdzie ludzie to nie??;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Re: Opalanie Topless ? ! ? 08.07.06, 15:11 Jeżeli o mnie chodzi - zdecydowanie NIE. Ale ja w ogóle nie lubię się opalać, nudzi mnie to i męczy, jestem alergiczką i wprawdzie słońce działa na mnie dobrze, ale gorąco i pot bardzo źle. Chciałabym być troszkę bardziej opalona, ale to się chyba nie uda... nawet te części ciała, które mam niemal całe lato odsłonięte (tj. wyłącznie twarz i przedramiona) mam dość jasne. Ale może oleję to, że mam jak zwykle wysypkę, założę mało wydekoltowane bikini (używam wyłacznie do ewentualnego opalania we względnej samotności) i pójdę na balkon. Choć nie wiem, jak to wytrzymam w takim upale... Odpowiedz Link Zgłoś
tequilla8 Re: Opalanie Topless ? ! ? 08.07.06, 15:14 Hmmm ja mam gdzieś jeżeli komuś sie to nie podoba... Przyzwyczaiłam sie topless za granicą, w Polsce wystarczają mi same stringi;) Radze spróbować. Wspólnie z kumpelą tak zrobiłyśmy i nie pytajcie o efekty. Bylo zabawnie... :D Odpowiedz Link Zgłoś