Dodaj do ulubionych

Yasmin a trądzik

18.07.06, 16:43
Witam,
mam proglem z cerą, czy któraś z Was po zażywaniu yasmin zauważyła u siebie
pogorszenie wyglądu cery? Czy wręcz odwrotnie? Po jakiem czasie (po ilu
opakowaniach) można oczekiawać oczekiwać ewentualnej poprawy? bardzo porszę o
pomoc, bo mamy piękne lato, a ja mam ogromny poroblem z trądzikiem :(.
A może Cilest jest lepszą tabletką dla osób z takimi problemami??? Proszę o
opinię. Dziękuję :).
Pozdrawiam,
R.
Obserwuj wątek
    • dagps Re: Yasmin a trądzik 18.07.06, 19:15
      moja opinia - najpierw badania testosteronu, androstendionu i dheas, a potem leczenie tradziku jesli ma przyczyne hormonalna tabletkami, jesli inna, dermatologicznie. nie ma tak ze kazdy pryszcz jest z tej samej przyczyny, jednym cilest pomoze, innym napsuje, a juz branie yasmin albo diane bez badan tylko napryszcze to glupota lekarzy ze nie infromuja, pacjentek, ze same nie szukaja informacji.
      • ria2 Re: Yasmin a trądzik 19.07.06, 00:15
        Cześć, nie biorą tabletek tylko na pryszcze. Wszystkie badania zrobiłam, niby
        ok, ale trądzik mam wyraźne podłoże hormonalen (leczyłam się już wszystkimi
        innymi metodami), bo nasila się w odpowiednich dniach cyklu, poza tym pojawia
        się w specyfocznych miejscach (boki twarzy, szyja). W każdym razie dzięki, że
        ktoś się wypowiedział.

Pozdrawiam, R.
        • dagps Re: Yasmin a trądzik 19.07.06, 08:01
          a, to inna sprawa. sluchaj, jakbys miala ochote to dawaj tu te badania z normami. ja leczylam zaburzenia ormonalne ale okazalo sie ze sa takie ktorych sie juz nie pozbede nigdy. trzeba probowac z tymi tabletkami, bo nie wiadomo ktore ci pomoga, a tzreba ze 4-6 m-cy pobrac zeby zobaczyc. mi cilest popsul sprawe jeszcze bardziej. warto jednak zrobic jeszcze jesli nie milaas badania cukru i insuliny na czczo, po 1 i 2 godzinach od podania glukozy, okreslic czy moze zaburzenia wchlaniania cukru nie sa powodem - u mnie wlasnie tak jest, pomaga mi troche dieta niskoweglowodanowa (bez slodyczy, maki, zimeniakow, cukru, ryzu, makaronu, kasz). inna opcja - niech twoj lekarz sprawdzi nadnercza, czy nie sa powodem wydzielania hormonow nieprawidlowego, i jajniki. najlepiej ginekolog - endokrynolog
          • mimiko Re: Yasmin a trądzik 19.07.06, 21:39
            witam:)
            ja bralam yasmin przez rok, tylko Ze moj gin-end. przepisal mi rowniez dodatkowo
            androcur, ktory bralam przez jakies 3 miesiace. Rzeczywiscie to polaczenie
            pomoglo mi bardzo bo nie mialam zadnych nowych wypryskow:):)
            od 2 miesiecy nie biore juz lekow i jest ok:) prawie zadnych krostek, jedynie
            jakies male pojedyncze ale na to mam dobre masci- brewoxyl i differin:)
            mam nadzieje ze problemy skorne mi nie wroca wraz z jesienia (wtedy zawsze cera
            robi mi sie okropna! mam mnostwo krostek)
            pozdrawiam:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka