voker 21.07.06, 18:10 Gadalem dzis z kumplem i 2 zgodzilismy sie ze tipsy nosza raczej plastkiowe panienki niz kobiety z klasa. Jakos nigdy tego nie lubilem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiunia311 Re: kto nosi tipsy 21.07.06, 18:37 Myślisz, że którakolwiek z kobiet na tym forum się do tego przyzna?;-)) Albo napisze prawdę?;-)) Internet wszystko zniesie;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowa_diablica Re: kto nosi tipsy 21.07.06, 18:50 ja miałam tipsy na paznokciach ze 2 razy. na ważniejsze imprezy, jesli nie udało mi się swoich wyhodować, ale zazwyczaj naturalne paznokcie mam dośc długie, więc nie potrzebuję. Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia311 Re: kto nosi tipsy 21.07.06, 18:54 Zawsze mnie to zastanawia, jak niektóre kobity robią, że ich nie połamią... ;-))) Pewnie zależy to od długości tego plastiku;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowa_diablica Re: kto nosi tipsy 21.07.06, 18:57 wiesz co, to jest wbrew pozorom duzo mocniejsze od naturalnych paznokci. Ale brak sprawności manualnej, miedzy innymi dlatego nienawidze tego cholerstwa... ale jak się miało paznokcie połamane, to nie było wyjscia :) Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia311 Re: kto nosi tipsy 21.07.06, 19:01 No, z moim szczęściem, to po tygodniu miałabym to połamane;-)) Ale oddalamy się od tematu wątku, zaraz nas wykasują;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowa_diablica Re: kto nosi tipsy 21.07.06, 19:03 :) ja tego tydzień nie miałam... w obu przypadkach po imprezie docelowej zostawało to zdzierane brutalnie z płytki paznokcia... pozostawiając nieciekawe slady ... Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia311 Re: kto nosi tipsy 21.07.06, 19:05 No to mnie nie zachęcasz;-))) A już myślałam, że strzelę sobie pięęęęęęne tipsiory na 3 cm!!!;-))) A Ty mnie tak odarłaś ze złudzeń...;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowa_diablica Re: kto nosi tipsy 21.07.06, 19:09 wiesz no, zawsze mozesz spróbować... ale nie polecam :) chociaz ostatnio chodzą za mna takie różowe tipsiki... może jeszcze sobie do tego dokupię dzinsową mini i równie rózowe kabaretki... hmm... tylko jeszcze musze włosy utlenic na "platynowy" blond :) Odpowiedz Link Zgłoś
cala_w_kwiatkach Re: kto nosi tipsy 21.07.06, 19:45 mialam tipsy bo nie potrafilam oduczyc sie obgryzania pazurow:/ i nie moglam zapuscic swoich wlasnych paznokci ktore sie dodatkowo lamaly, moje naturalne mi odrosly, zdjelam tipsy i do dzis ciesze sie ladnymi naturalnymi paznokciami i co najwazniejsze juz nie odbryzam:) ale nie wyobrazam sobie wykonywania mojej supermanualnej i precyzyjnej pracy w tipsach (nie mowiac juz o niebezpieczenstwie jakie niesie za soba np. zajecie sie tipsa ogniem:/) Odpowiedz Link Zgłoś
grena Re: kto nosi tipsy 22.07.06, 11:55 kolorowa_diablica napisała: > Ale brak sprawności manualnej, miedzy innymi dlatego nienawidze tego cholerstwa... ale jak się miało paznokcie połamane, to nie było wyjscia :)> Diablico, jesli tipsy mają optymalną długość to sprawnosć manulalna zostaje zachowana :) Robię w nich wszystko!!! Ja nie miałam połamanych paznokci i mimo tego mam tipsy. Oszczedność czasu, schludny wygląd. Odpowiedz Link Zgłoś
grena Re: kto nosi tipsy 22.07.06, 11:50 ..mam tipsy...mam 29 lat. Wcale się tego nie wstydze, bo jestem normalną babką. Paznokcie wyglądaja schludnie i ładnie, poza tym kobieco. Nie mam wyzywających kolorów lakierów, długości mega, bardzo naturalne paznokietki... Nigdy nie należałam do kobiet typu barbie, wręcz przeciwnie. Uważam, że są gusta i guściki. Jednym się cos podoba, innym nie. Poza tym...zapytajcie mojego faceta, co czuje gdy drapie go po pleckach... :P Odpowiedz Link Zgłoś
saga1985 Re: kto nosi tipsy 21.07.06, 20:51 Nosiłam, gdyż strasznie obgryzałam :( więcej minusów niż plusów Odpowiedz Link Zgłoś
p.s.j Re: kto nosi tipsy 21.07.06, 20:55 Kiedy ja byłem młody, to tipsy oznaczały takie kody do gier, żeby więcej życ/kasiorki/amunicji było. W Doomie wpisywało się np. "iddqd" i hajże, panowie szlachta! Odpowiedz Link Zgłoś
carinaa1 Re: kto nosi tipsy 21.07.06, 21:05 Ja tam lubie tipsy nie żadne rażowe co po oczach dają ale takie delikatne french.Moim zdaniem dodają elegancji kobiecie zwłaszcza ładnie sie komponują z opalenizną -po prostu widać że kobieta jest zadbana-ale to kwestia gustu- oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
sandrus84 Re: kto nosi tipsy 22.07.06, 11:32 moje naturalne ładnie pomalowane wygladaja tak tipsy ;] Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 to juz bylo 22.07.06, 11:35 To juz bylo 100 razy, i za kazdym razem forumowicze dochodzili ostatecznie do wniosku, ze mozna nosic tipsy i rozowe ubrania i byc przy tym kobieta z klasa, jak rowniez mozna nie miec tipsow i byc ostatnia wiesniara. Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 Re: kto nosi tipsy 22.07.06, 11:38 Aha, nosilam tipsy przez pare lat, ale ich dlugosc nigdy nie przekroczyla pol centymetra, nigdy nie bylo na nich wzorkow i odblaskowych kolorow (z wyjatkiem imprez typu Sylwester), zawsze byly zadbane i pomalowane na klasyczne naturalne kolory. Nie bylo nikogo takiego kto by je skrytykowal. Wszyscy mowili ze sa piekne. Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 Re: kto nosi tipsy 22.07.06, 11:41 Do tego jestem naturalna jasna blondynka. I co teraz? Zostane skrytykowana? Obrazona? Obgadana? Pobita? :)) Otoz kolor wlosow i fakt posiadania tipsow nie swiadczy w zadnym stopniu o reszcie mojej garderoby, o moim stylu, czy charakterze. Pielegnujecie, ludzie, jakis beznadziejny stereotyp i widze ze wam z tym dobrze. Moze to taki sposob dowartosciowania sie. Odpowiedz Link Zgłoś
grena Re: kto nosi tipsy 22.07.06, 11:59 ..i tu się zgadzam z przedmówczynią......:))))) maialina1 :))) wielki plus. Odpowiedz Link Zgłoś
iw78 Re: kto nosi tipsy 22.07.06, 12:51 zgoda, nie należy oceniać ludzi po ich wyglądzie, co noszą a czego nie. Niestety ten stereotyp jest wciaz na topie, bo naprawde niektore i to zdecydowana większość blondynek to głupiutkie puste lale, ktore czy mroz czy upał założą rózowa bluzeczke z dekoltem spod ktorego cycki sie wylewają, pepek na wierzchu, tipsy obowiazkowo i bron boze juz za robote sie nie wezma bo sobie mogłby paznokiec złamać. Cholernie załosne. Znam jedna co kiedys powiedziała, ze woli spac z drabiny i złamac noge niz aby cos sie stało jej tipsom. jak sie trafi na jedna taka głupiutka, potem jeszcze jedna, to sorki...ale co sie dziwic ze ten stereotyp wciaz istnieje.... Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 Re: kto nosi tipsy 22.07.06, 13:08 Tipsy wcale nie tak latwo polamac, chyba ze sa zle wykonane, wtedy - przy jakims szarpnieciu - moga sie po prostu odkleic (co powszechnie nazywa sie "zlamaniem"). Anyway, jesli sa krotkie i dobrze wykonane to nie ma szans zeby cos im sie stalo, sa o wiele wytrzymalsze niz naturalny paznokiec. Co sie tyczy rozu, chyba nikt nie zaprzeczy ze do jasnej cery i blond wlosow pasuje rozowy kolor, wiec nie krytykujcie tak, prosze, tego rozu, bo roz tez mozna nosic z klasa (moj ulubiony zestaw do pracy to rozowa koszula, szary zakiet i szare spodnie, lub rozowa bluzka plus czarna dopasowana spodnica za kolano - wcale nie uwazam zeby efekt byl kiczowaty). Oczywiscie zgadzam sie co do wywalonych pepkow, tym bardziej jesli obrosniete tluszczem, ale to chyba nie tylko "rozowych blondynek" dotyczy... Raczej taki stereotyp przypisalabym FARBOWANYM blondynkom, czyli - logiczne - naturalnym szatynkom. Odpowiedz Link Zgłoś
voker Re: kto nosi tipsy 25.07.06, 12:40 dzieki za odpowiedzi, to bylo w sumie na FM :) Odpowiedz Link Zgłoś