Dodaj do ulubionych

kolczyk w języku:)

11.08.06, 20:56
ma ktos?:) bo mam kilka pytan,gdyz wlasnie chcialabym sobie sprawic taki
kolczyczek:) w moim jęzorku,interesuje mnie czy boli przekłucie i ile mniej
wiecej moze to ksoztowac,noi jakie i jak dlugo utrzymuja sie problemy po
przekluciu z jezykiem?
Dzieki z góry iii pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • szpil1 Re: kolczyk w języku:) 11.08.06, 21:44
      Ceny na pewno są różne, w zależności od miejscowości, salonu itd. Jak już
      będziesz przekłuwała język, to poproś osobę, która to robi o pokazanie
      świadectwa ukończenia odpowiedniego szkolenia, bo wcale nie jest to prosta
      sprawa. Np. przekłucie zbyt blisko wiązadełka może ograniczyć ruchomość języka.
      Zwróć też uwagę, czy w salonie kosmetycznym ( bo zakładam, że zrobisz to w
      odpowiednich warunkach, a nie gdzieś pokątnie u koleżanki ) jest zachowana
      higiena. Kolczyk MUSI być sterylny ( niech osoba przekłuwająca rozpakowuje go
      przy Tobie ). Zgodnie z prawem nawet kleszcze którymi przytrzymuje się język
      też muszą być sterylne. Nie mówię o igle i wenflonie, bo to oczywiste, że są to
      artykuły jednorazowe. Znam przypadek,że dziewczynie kolczyk wrósł w język i
      panna wylądowała u chirurga. Zabieg był wykonany przez osobę bez
      przeszkolenia, narzędzia nie sterylizowowane, kolczyk był zbyt krótki, a że
      język bardzo puchnie to niestety nie skończyło się to dobrze. Nie jest to
      zabieg całkiem bezbolesny. Ja osobiście odbyłam takie przeszkolenie, ale nie
      robię tego, bo mnie brzydzi wyciąganie jęzora kleszczami i przekłuwanie.
      Aha, weź pod uwagę, że przez jakieś dwa dni język będzie spuchnięty i będziesz
      mogła odżywiać się tylko pokarmami płynnymi. Poza tym kolczyki niszczą szkliwo
      zębów. No i jeszcze zwróć uwagę, żeby osoba "kłująca" Cię wyjaśniła Ci, jak
      pięlęgnować jęzor po przekłuciu. Tak na marginesie, ta osoba powinna sprawdzić
      czy jesteś pełnoletnia i dać Ci do podpisu, że zostałaś uświadomiona co do
      traktowania języka po zabiegu i możliwych konsekwencji ( powinna to zrobić dla
      własnego bezpieczeństwa - w razie jakichś problemów, gdyby sprawa trafiła do
      sądu, jest "kryta", że wiedziałaś na co się decydujesz. A w razie gdyby się
      okazało, że osoba, której przekłuto język jest niepełnoletnia, to jej rodzice
      lub opiekunowie mają prawo skierować sprawę o uszkodzenie ciała do sądu, nawet
      gdy wszystko się dobrze goi ).
      • f_emmefatale Re: kolczyk w języku:) 12.08.06, 01:53
        A po co wenflon do przebijania języka?
        Z ciekawości pytam-nie z czepialstwa,bo o ile wiem jest to port dożylny.
        • n_itka Re: kolczyk w języku:) 12.08.06, 11:34
          z teo co wiem, weflonem przebija sie wlasnie pepki, jezyki, chodzi tu o grubosc
          (weflony maja rozne grubosci), tak, zeby kolczyk sie zmiescil, no i mozliwe, ze
          jest tak wygodniej, bo skoro jezyk szybko puchnie to rzeba umiejetnie wlozyc
          kolczyk w dziurke :)
          • dr.verte Re: kolczyk w języku:) 12.08.06, 11:39
            n_itka napisała:

> z teo co wiem, weflonem przebija sie wlasnie pepki, jezyki,

a wiesz w ogóle co to jest wenflon?
    • takapl Re: kolczyk w języku:) 11.08.06, 21:58
      samo przeklucie moze nie boli tak strasznie ale pozniej przez pare dni dosc
      boli, u mnie w miescie w niektorych salonach 80zl w innych 120 zalezy od renomy
      salonu i od tego czy masz swojego kolczyka, moja kolezanka przez tydzien nic
      nie jadla pila tylko rosolki i soczki bo strasznie jej jezyk spuchl...
      Najlepiej idz do salonu gdzie jezyk przebije Ci profesjonalista, nie
      ryzykowalabym pojscie do salonu osiedlowego tylko do jakiegos wiekrzego
      renomowanego. Po zlym przebiciu mozna nawet smak stracic no i pozniej trzeba
      pilnowac jezyka zeby sie nie wdalo zakazenie i kolczyka zeby sie nieodkrecil bo
      byly juz przypadki uduszenia kolczykiem zdaza sie to b.zadko ale jednak...
      • nadia_24 Re: kolczyk w języku:) 11.08.06, 22:09
        witaj, mam takie cudenko juz prawie dwa lata... i jestem bardzo zadowolona...
        sam zabieg bezbolesny... pozniej 3 dni papki jadlam... kostki lodu zrobione z
        rumianku i szałwi... Dentosept do plukania... :o) do przezycia... zrobilam to
        u profesjonalisty, w salonie , zaplacilam wtedy 150zl... pozdrowionka
      • maxwel3 aaaaaaaaaaa 12.08.06, 02:32
        zrobilam sobie rok temu, pzrekucie nie boli,ale potem jak cholera i sie bardzo
        sepleni, mowic i jesc sie nie da prze zok 7 dni.

mi sie od kolczyka ukrysztl zab i szkliwo pozdzierało, wiec pewnie niedlugo
        wyjme te cudo.

zaplacilam 120 zl z kolczykiem razem.

decyzja nalezy do ciebie ;))
    • ewenementka1987 Re: kolczyk w języku:) 12.08.06, 00:13
      ja mam juz w nosie i tez chce w języku ale mi facet moj nie pozwala :(:( ale i
      tak sobie zrobie niedlugo :)
      • szpil1 Re: Do f_emmefatale 12.08.06, 07:54
        Wejdź na stronę www.sklep.pazurki.com/product_info.php/products_id/358
        Zobaczysz jak wygląda taka igła do przekłucia pępka, języka lub innych części
        ciała. Chodzi o to, żeby bez problemu przełożyć kolczy przez otwór zrobiony tą
        igłą.
        • f_emmefatale Re: Do f_emmefatale 12.08.06, 12:48
          Ah no w sumie racja...
          Nie pomyslałam o tym.

Dziekuję :)
          • martalek Re: Do f_emmefatale 12.08.06, 19:06
            ja mam, przekucie bylo ze znieczuleniem, nie bolalo. Pozniej 3 dni to istna
            tragedia.
    • dr.verte Re: kolczyk w języku:) 12.08.06, 08:17
      Myślisz,że będziesz ostra laska jak sobie wpijesz kolczyk w jęzor?Żenada
      i obciach.Chcesz mieć koniecznie metale kolorowe w gębie to sobie załóż
      aparat na zęby.
      • ewenementka1987 Re: kolczyk w języku:) 12.08.06, 11:14
        a dlaczego jej tak mowisz? chyba to wolny kraj i kazdy moze robic co chce , a
        Ty nie musisz odrazu krytykowac!! ona sie nie pytala czy bedzie ostra laska
        tylko ile kosztuje i czy boli!!! i wytlumacz jescze dlaczego to będzie żenada i
        obciach!!
        • ab03 Re: kolczyk w języku:) 12.08.06, 19:21
          o jeeee kolczyk w jezyku w pepku + gowniany tatuaz nad dupa i jestescie "hoot i
          coool" a jeszcze sa tipsy i rozowa bluzeczka to juz wypas. zenada !
    • zeberdee24 Re: kolczyk w języku:) 12.08.06, 19:26
      Wiocha.
      • polla4 Re: kolczyk w języku:) 12.08.06, 21:29
        Krówka nie pytała o opinię czy komus sie podoba czy nie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka