Dodaj do ulubionych

jaki macie widok z okna?

IP: *.ruczaj.pl 28.03.03, 16:35
co widzicie przez okno miejsca w ktorym teraz siedzicie?
czy widok z okna was jakos szczegolnie nastraja
ja z mojego okna mam widok na drzewa. Sa piekne: o kazdej porze roku inne,
wesołe, smutne...
w głębi walący się dom, koło którego kręcą sie często menele, po lewej alejka
człapią po niej babcie i spacerują młode matki z dziećmi.
Mój widok jest fajny...
Obserwuj wątek
    • Gość: do idiotki Re: jaki macie widok z okna? IP: *.acn.pl 28.03.03, 16:38
      Idiotyczny wątek. Może lepiej spytaj się jaki mamy widok jak siedzimy na klopie
      i stawiamy klocka...
      • Gość: mok-ka Re: jaki macie widok z okna? IP: 195.245.213.* 28.03.03, 16:41
        może zamiast tak gadać, lepiej nie gadać nic...
        • tessa13 Don't feed the Troll! 28.03.03, 17:43
          Huhu moi Drodzy,

nie znacie tej zasady? W każdym forum znajdzie się ktoś, kto krytykuje, obraża,
          marudzi. Najlepszy sposób na takiego gościa: INGORUJCIE GO!!! Trolle tylko
          czekają na odpowiedzi...

Pozdrowienia

Tessa
      • soczewica noł komęts 28.03.03, 16:57
        Gość portalu: do idiotki napisał(a):

> Idiotyczny wątek. Może lepiej spytaj się jaki mamy widok jak siedzimy na
        klopie i stawiamy klocka...

wiesz, jest prosta sprawa, żeby coś zobaczyć siedząc na klozecie: trzeba wyciąć
        WIĘKSZE SERDUSZKO.

a co do głównego tematu:
        ja mam za oknem boisko i pełno bachorów, bo wiosna się zaczęła. najtmar...

soczewica
    • Gość: tralalumpek Re: jaki macie widok z okna? IP: 217.13.182.* 28.03.03, 17:05
      a ja mam widok na centrum handlowe, budynek z czerwonej cegly z niebieska
      konstrukcja metalowa, na szczescie budynke jest niewysoki i druga
      polowe "widoku z okna" zajmuje niebo, pokoj jest na 1 pietrze a miedzy moim
      oknem a "ceglowym budynkiem" jest dosc ruchliwa ulica
      na szczescie to widok z biura z domowych okien sa bardziej przyjazne widoki
    • tessa13 Kocham takie wątki! ;-) 28.03.03, 17:32
      Huhu Marta,

raz nam się - w innym portalu - prawie Forum załamało, jak ktoś postawił
      właśnie to same, niby banalne pytanie... Rezultat: 1.286 postów w ciągu dwóch
      dni! ;-)

> co widzicie przez okno miejsca w ktorym teraz siedzicie?

Ja siedzę na parterze i mam po lewej stronie śliczne podwórko - no, właściwie
      już atrium. Już nawet kwitną tu krzewy; nie wiem wprawdzie, jakie to są
      (nieduże różowe kwiaty), ale bardzo ładnie wygląda. Rododendrony też mają już
      pąki i do gniazda nad moim oknem wrócił w międzyczasie ptak, który już w
      zeszłym roku tu rezydował.

> czy widok z okna was jakos szczegolnie nastraja

Szczerze mówiąc, najlepiej podoba mi się widok z okna jesienią. Chociaż to jest
      nowoczesny budynek, jesienią jest na podwórku melancholijny nastrój; mnie to -
      zwłaszcza jeżeli mam stres w biurze - uspokaja...

Serdecznie pozdrawiam

Tessa
    • Gość: renia Re: jaki macie widok z okna? IP: *.athens.access.acn.gr 28.03.03, 17:38
      Ja niestety nie mam ciekawych widokow z okna. Wlasciwie to nie mam nawet okna.
      Tylko dwa balkony. Z jednego widok na blok naprzeciwko, a z drugiego na
      podworko miedzy blokami. Jest na tym podworku jakies drzewo i troche kwiatkow
      doniczkowych, ale generalnie widac balkony sasiadow, troche nieba. Wszystko
      raczej szare, nawet to drzewo. Kuchenne okno jest pozbawione widoku, podobnie
      łazienkowe. Musze sie stad wyprowadzic do jakiejs mniej szarej dzielnicy to
      wtedy podrzuce watek i sie pochwale widokiem.

A wątek jak wątek. Przynajmniej nie o Negrze albo Pajdeczce.
      • beton47 Re: jaki macie widok z okna? 28.03.03, 18:21
        Mam 5 okien;trzy na wsch., dwa na zach. Zarówno pod tymi wsch.,jak i pod
        zach.są boiska szkolne dwu różnych szkół- jedna nr.xxx,druga nr.yyy
        ( ciekawe,czy jeszcze ktoś tak ma ?? )Ostatnimi dniami/np.wtorek,i
        dzisiaj/wszyscy uczniowie,wraz z ciałem(pedagogicznym)godzinami krążą po owych
        boiskach. Dzisiaj, zaciekawiona, wyszłam do nich i zapytałam ciała p. w czy
        rzecz; okazało się,że kolejny raz rzekomo podłożono rzekomą bąbę (/bombę???/-
        nie wiem,jak się pisze to słowo ).Za każdym razem przyjeżdżają wozy straży poż.
        i dużo policji. PS.Drzewa i krzewy za oknami jeszcze śpią, ale...po dzisiejszym
        deszczyku...może już jutro pojawi się na nich ta wspaniała,zielona mgiełka.
    • lyche1 Re: jaki macie widok z okna? 28.03.03, 18:14
      Ja patrzę perzez okno jak leżę na kanapie. I wtedy widzę zachody słońca. Są
      cudowne (chyba że jak dziś jest pochmurno). Niestety jak się podniosę z tej
      kanapy widać już więcej - postkomunistyczne blokowisko z bandą wrzeszczących
      bachorków. Czyli stara zasada : co słychać? - zależy gdzie się ucho
      przyłoży :)
    • Gość: mok-ka Re: jaki macie widok z okna? IP: 195.245.213.* 28.03.03, 18:36
      siedzę w pracy co drugi dzień do 19.00.i tak od 10 już lat.
      bardzo lubi się rozglądać.szczególnie lubię przyrodę.
      okno w pracy jest duże i wychodzi na ulicę, za którą jest zagajnik i łąka.
      obserwuję te drzewa zimą,wiosną,latem i zimą.
      szczególnie lubię wiosnę, bo co roku staram się uchwycić ten moment "wybuchu"
      zieleni i nigdy nie mogę...
      ten proces rozwijania się pąków...
      są, za "chwilę" już liście cieszą wzrok.
      no i te wspaniałe zachody słońca(strona południowo-zachodnia).
      czasami podnoszę żaluzje,gaszę światło i napawam się widokiem nieba.
      cudnie może by o każdej porze roku i dnia,ale zmierzch jest najlepszy wiosną i
      latem.pozdr.
    • dorenia20 piekny widok 28.03.03, 19:31
      A ja aktualnie mam widok na morze. Jakies dwa statki majacza w oddali na
      blekitnej tafli... Za to za oknem drugiego pokoju mam widok na smietniki i
      bezdomne koty szperajace w owych smietnikach.
    • ptaszyca Re: jaki macie widok z okna? 28.03.03, 20:09
      Ja z jednego okna mam ładny. Na starą dzielnicę miasta. Nie starówkę, nie,ale
      dzielnica przedwojennych willi. Szczególnie zimą wygląda uroczo, zresztą o
      każdej innej porze roku też, budzi tęsknotę i marzenia, żeby tam kiedyś
      zamieszkać. Te wąskie uliczki... "małe" domki... ogródki... ech...
    • seledynowa Re: jaki macie widok z okna? 28.03.03, 22:28
      w domu... drzewa (lubie zwłaszcza jedna topolę na czubku, której uparcie
      zasiada czarne kruczysko albo wronisko), rzeka i niebo czarne od zimowego
      ptactwa - w maju śpiewają skowronki
      w pracy...cudnie bo ..rzeka, łabędzie i stary Wrocław ..uwielbiam ten widok
    • czarna33 Re: jaki macie widok z okna? 28.03.03, 22:58
      Mam przepiekny widok z okna.Widze las,ktory zaczyna niesmialo sie zielenic.Jest
      szarobury jako calosc,ale wierzcholki ma piekne,takie blado zielone.I jak rano
      otwieram okno to wchodzi do mnie zupelnie nie zapraszanym zapachem.Przepelnia
      cale mieszklanie,rozgoscil sie u mnie na dobre ten zapach.To taki mily
      gosc.Oczywiscie przed lasem jest trawa,ide sobie po niej na spacer,wacham i jak
      mam wolny dzien to jest mi niesamowicie przyjemnie.
      Nie zamienilabym tego widoku na zaden inny.
    • melinek Jaki by nie byl, zawsze na jakis fragment ziemi.nt 28.03.03, 23:38

• Gość: ada Re: jaki macie widok z okna? IP: *.cable.mindspring.com 29.03.03, 02:44
      wcale nie idiotyczny ,nie potrafisz mowic o wszystkim ?
      Ja z mojego pokoju mam widok na olesnice , pola , lasy i laki , a z drogiej
      strony mieszkania na caly wroclaw i sniezke , a teraz w tym cudownym
      apartamencie w NY mam widok na .....smietnik niezle , tesknie za domem .
      • Gość: Milka Re: jaki macie widok z okna? IP: *.dip.t-dialin.net 29.03.03, 03:48
        Elektrownie atomowa. Powaznie!
      • doroszka Re: jaki macie widok z okna? 29.03.03, 13:01
        Gość portalu: ada napisał(a):

> wcale nie idiotyczny ,nie potrafisz mowic o wszystkim ?
        > Ja z mojego pokoju mam widok na olesnice , pola , lasy i laki , a z drogiej
        > strony mieszkania na caly wroclaw i sniezke

Czyżby Wrocław Psie Pole? ;)
        • Gość: ada Re: jaki macie widok z okna? IP: *.cable.mindspring.com 29.03.03, 13:10
          doroszka napisała:

> Gość portalu: ada napisał(a):
          >
          > > wcale nie idiotyczny ,nie potrafisz mowic o wszystkim ?
          > > Ja z mojego pokoju mam widok na olesnice , pola , lasy i laki , a z drogie
          > j
          > > strony mieszkania na caly wroclaw i sniezke
          >
          > Czyżby Wrocław Psie Pole? ;)

tak !i tesknie bo niezle to miejsce.
    • ptaszyca Re: jaki macie widok z okna? 29.03.03, 10:57
      a dzisiaj taka pogoda smętna, że wszystko co widzę z okna tonie w depresji.
    • Gość: moboj Re: jaki macie widok z okna? IP: *.magma-net.pl 29.03.03, 13:06
      a ja codziennie z okna widzę politechnikę wrocławską. no i panoramę wrocławia
      dość imponującą, bo mieszkam na 11 piętrze. i lubię ten widok:)
    • doroszka Re: jaki macie widok z okna? 29.03.03, 13:10
      Gość portalu: Marta napisał(a):

> co widzicie przez okno miejsca w ktorym teraz siedzicie?

siedzę przy kompie (po prawej), przed sobą mam też nieco po lewej okno, a za
      nim widzę cały wrocławski Park Zachodni (od góry, bo mieszkam na 10 p. :)) i w
      oddali osiedle Kozanów. A jak się trochę podniosę na krześle, to widze też
      przed parkiem trasę wylotową na Legnicę, wcześniej stolarnię, która - o dziwo -
      nigdy specjalnie nie hałasuje. Żeby zobaczyć ulicę pod blokiem, musiałabym
      wstać od kompa. :)
      > czy widok z okna was jakos szczegolnie nastraja

Jasne - jak patrzę na drzewa (teraz łyse, jesienią rude, bo to buki) to czuję
      kontakt z naturą ;), ale nie zapominam, że jestem w mieście, bo w oddali za
      drzewami kwitnie biało-kolorowe blokowisko (najbardziej zalane podczas powodzi
      w 1997 r.). Gdy trochę się wychylę nad biurkiem i zobaczę jeżdżące samochody,
      to zawsze przypomina mi się, co mam jeszcze w najbliższym czasie załatwić w
      mieście. ;) :))

Z drugiej strony bloku (na południe) mam z balkonu widoczek na całe Osiedle
      Kosmonautów i przylekko lepszej pogodzie na Ślężę. Ale tam nie mam biurka z
      kompem, tylko z rzadka palę fajki na świeżym wozduchu. ;)
      • Gość: gogo Re: jaki macie widok z okna? IP: *.mtnet.com.pl 29.03.03, 14:20
        ja widze nastepny blok, nic ciekawego w tej chwili, ale czasami mozna sie
        posmiac z tego co ludzie wyrabiaja w swoich domach-
        • Gość: Gosia Re: jaki macie widok z okna? IP: *.pabianice.sdi.tpnet.pl 29.03.03, 14:34
          Gość portalu: gogo napisał(a):

> ja widze nastepny blok, nic ciekawego w tej chwili, ale czasami mozna sie
          > posmiac z tego co ludzie wyrabiaja w swoich domach-

Ja mam to samo. Fakt czasami śmiesznie, ale jak czytam o tych widokach na
          morze, las, park, no choćby na panoramę miasta, to mnie zżera z zazdrości.
          Chyba podłożę bombę pod ten blok na przeciwko, za nim jest las...
          Pozdr.
    • speedymika Re: jaki macie widok z okna? 29.03.03, 14:38
      sympatyczny: pod oknem podworko, w lecie pelne dzieciakow.
      dalej juz tylko laka a jeszcze dalej las
      no, widac garaze z lewej ale tylko kawalek :)
      miedzy podworkiem a laka szary 4-pietrowy blok
      • Gość: ania Re: jaki macie widok z okna? IP: *.1000lecie.pl 29.03.03, 16:40
        hihi.. a ja mam widok na park a w tym parku jest stadion a na stadionie kibice.
        No tak, dzisiaj wieczorem mecz :)
        Nie zapomnijcie dziewczyny kibicowac naszym
        POzdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka