Dodaj do ulubionych

Czy wystarczy używać tylko gumki?

15.01.07, 10:58
... do seksu jednorazowego? Niedobrze mi po tabletkach, czasem je łykam a do
seksu i tak nie dochodzi... Czy mogę z nich zrezygniwać, póki nie mam nikogo
na stałe?
Obserwuj wątek
    • avital84 Re: Czy wystarczy używać tylko gumki? 15.01.07, 11:13
      Jeżeli jednorazowy seks zdaża Ci się raz na pół roku to chyba rzeczywiście nie
      warto brać tabletek, zwłaszcza jeśli źle się po nich czujesz
      Jakimś tam rozwiązaniem są plasterki.
      Wydaje mi się, że same gumki nie są 100% zabezpieczeniem, nawet nie 90%.

>czasem je łykam

tabletki żeby spełniały swoją rolę muszą chyba być brane systematycznie:/

> ... do seksu jednorazowego?

uważaj z tym jednorazowym seksem...afrykański wirus się mnoży w stosunkowo
      szybkim tempie;)
      • mahadeva Re: Czy wystarczy używać tylko gumki? 15.01.07, 11:20
        no nie strasz mnie ;) znam ludzi ktorzy na gumach jada...
        to co mam zrobic? ozenic sie? :)
        • avital84 Re: Czy wystarczy używać tylko gumki? 15.01.07, 11:29
          > no nie strasz mnie ;) znam ludzi ktorzy na gumach jada...

ja też znam, ale pytałaś czy gumki wystarczą...moim zdaniem nie:)

> to co mam zrobic? ozenic sie? :)

wiesz Maha...radziłabym Ci raczej wyjść za mąż:)
          ale z tym poczekaj na odpowiednią Wisienkę;)
          zdrowiej jest mieć stałego partnera, ale jeśli takiego nie ma to po prostu
          trzeba uważać i pożądnie się zabezpieczać i tyle:)
          • mahadeva Re: Czy wystarczy używać tylko gumki? 15.01.07, 11:32
            chyba warto zajac sie ta wisnia :)
            hmm jesli chodzi o zabezpieczenia to mam do dyspozycji tylko gumy... :/
            • avital84 Re: Czy wystarczy używać tylko gumki? 15.01.07, 11:34
              no to w takim razie lepiej z gumą niż bez:)

a co do Wiśni to trzymam kciuki:)
              zmykam na zajęcia...pewnie do wieczora;*
              • mahadeva Re: Czy wystarczy używać tylko gumki? 15.01.07, 11:37
                buzka
            • silic Re: Czy wystarczy używać tylko gumki? 15.01.07, 11:34
              Czym się martwisz ? Prezerwatywa, prawidłowo stosowana jest właściwie pewna.
              Jest pewne ryzyko , że pęknie - ale to bardzo, bardzo mała szansa.
              • mahadeva Re: Czy wystarczy używać tylko gumki? 15.01.07, 11:37
                dzieki Silic! juz sie zaczelam bac, ze musze sie ozenic, zeby miec seks :)to
                pewnie zalezy tez od jakosci - chyba durexy sa ok?
                • silic Re: Czy wystarczy używać tylko gumki? 15.01.07, 11:42
                  Od jakości, sposobu przechowywania (należy unikać niskich i wysokich temperatur
                  - to w koncu jest guma i może sparcieć ), o ostrożnego zakładanie ( tipsom
                  mówimy nie;))
                  Oczywiście najważniejsze: trzeba ją założyć PRZED ;P
                • jola.pedagogspoleczny Re: Czy wystarczy używać tylko gumki? 15.01.07, 11:47
                  Prezerwatywy są skuteczne w dziewięćdziesięciu kilku procentach pod warunkiem,
                  że je się przechowuje w odpowiednich warunkach (opakowanie musi miec powietrze
                  w środku- to oznaka, że prezerwatywa nęi jest przebita; temperatura
                  przechowywania powinna być pokojowa- nie powinno byc ani za ciepło ani za
                  znimno itp.) oraz zakłada i zdejmuje się też w odpowiedni sposób (nie zębami,
                  nie ostrymi paznokciami itp.). Zdecydowanie prezerwatywa jest najlepszym
                  rozwiązaniem dla osób uprawiających nieregularny seks z róznymi partnerami
                  (dodatkowa ochrona przed chorobami i nie trucie się tabletami bez powodu).
                  • mahadeva Re: Czy wystarczy używać tylko gumki? 15.01.07, 11:52
                    dzieki :) ratujecie mi zycie :)
              • mahadeva Re: Czy wystarczy używać tylko gumki? 15.01.07, 11:38
                ale jak peknie, to bedzie widac, no nie? :) i wtedy mozna lyknac postinor...
                • silic Re: Czy wystarczy używać tylko gumki? 15.01.07, 11:43
                  Możesz jeszcze wybierać te ze środkiem plemnikobójczym - dodatkowe zabezpieczenie.
                  • mahadeva Re: Czy wystarczy używać tylko gumki? 15.01.07, 11:47
                    jestes genialny :)
                    i tak juz moge przystapic do dziela? :)
                    • absurdello Ale pamiętaj ... 15.01.07, 12:15
                      środek ma być plemnikobójczy a nie facetobójczy, bo będziesz miała odciski od
                      łopaty na rękach ;))))))))))))
                      • mahadeva Re: Ale pamiętaj ... 15.01.07, 12:17
                        trzymaj za mnie kciuki :)
                        wow takie plemnikobojcze gumy to cudo :)
          • wiarusik Re: Czy wystarczy używać tylko gumki? 15.01.07, 11:40
            Fajnie wyrolował nasze panie pan z Afryki;)
            Najpierw wierszyki trele morele,sexi czekolada,a później syf.Teraz już tylko
            śmierć.Niewiele trzeba by zabić sporą grupę ludzi w przyjemny sposób.Na
            uniwerku rozmawialiśmy o zeznaniach tych kobiet przed sądem.Nie było to miłe-
            lamęty,wrzaski,pusty ironiczny śmiech,po protu potworność.Nawet trochę mi ich
            żal.Ludzie zapomnieli,że HIV jest nadal groźny,a właściwie jest coraz bardziej.
            Rozprzestrzenia się jak trącone domino.
            Natura dąży do zachowania równowagii.Zawsze.AIDS jest narzędziem do tego celu.
            • mahadeva Re: Czy wystarczy używać tylko gumki? 15.01.07, 11:45
              podobno guma wystarczy...
              ps. ciaza jest gorsza niz hiv...
              jej to zycie jest takie okrutne :/
              • wiarusik Re: Czy wystarczy używać tylko gumki? 15.01.07, 11:51
                Ja słyszałem(ale nie wiem czy to jest pewne),że nawet gumka zawiera
                mikropory,przez które może się dostać wirus(coś jak nieaktualizowany
                windows,nawet jeśli ma program antywirusowy z firewallem-może się zdarzyć,że
                trojan i tak się wedrze).
                Ciąża jest okrutna dla ludzi o małych dochodach,wyluzuj;)
                Życie jest full of zasadzkas end sometimes kopas w dupas[chyba znasz
                angielski?;)))].
                • mahadeva Re: Czy wystarczy używać tylko gumki? 15.01.07, 11:53
                  dzieki :) chyba wezme sie bzykne wreszcie :)
                  • wiarusik Re: Czy wystarczy używać tylko gumki? 15.01.07, 11:58
                    Lubisz ryzyko?;)
                    Myślałem,że to co powiedziałem działa raczej wstrzemięźliwie...;)
                    • mahadeva Re: Czy wystarczy używać tylko gumki? 15.01.07, 11:59
                      naprawde jest az takie ryzyko? mam tego nie robic? znam osoby, ktorym gumy
                      wstarczaly...
                      • wiarusik Re: Czy wystarczy używać tylko gumki? 15.01.07, 12:03
                        Nie wiem co masz robić;)
                        Ja nie poszedłbym z osobą zarażoną do łóżka nawet w gumie;)
                        • mahadeva Re: Czy wystarczy używać tylko gumki? 15.01.07, 12:09
                          mysle, ze hiv jest u nas sladowy
                          zreszta nie ide do lozka z premedytacja z simonem m! :)

a z niezarazona bys poszedl? :)
                          • wiarusik Re: Czy wystarczy używać tylko gumki? 15.01.07, 12:13
                            mahadeva napisała:

> mysle, ze hiv jest u nas sladowy

Za niedługo z takim podejściem już nie;)

> zreszta nie ide do lozka z premedytacja z simonem m! :)

Simon zrobił swoje,teraz trzeba uważać na Makumbę:)))))

> a z niezarazona bys poszedl? :)

Gdybyśmy oboje tego chcieli to tak:)
                            • mahadeva Re: Czy wystarczy używać tylko gumki? 15.01.07, 12:16
                              ciesze sie, ze myslimy podobnie :)
                              • wiarusik Re: Czy wystarczy używać tylko gumki? 15.01.07, 12:22
                                Cieszę się,że się cieszysz:)
                                A co myślisz o przewidywanych zbiorach pszenżyta w tym roku?:))))
                                Ja myślę,że przez te anomalie pogodowe będzie duuuuży problem ze zbiorem
                                wystarczającej ilości w skupie i ceny wywindują w górę jak sk...syn:D
                          • misiu-1 Re: Czy wystarczy używać tylko gumki? 15.01.07, 12:29
                            mahadeva napisała:

> a z niezarazona bys poszedl? :)

Wpadłem tak sobie przypadkiem, poczytałem, co piszesz i nie wiedzieć, czemu,
                            przypomniał mi się kawał o tym, jak to idzie sobie dziewczyna przez las i
                            spotyka leśniczego:
                            - Panienka tak sama po lesie chodzi? Jeszcze ktoś napadnie i zgwałci.
                            - Gdyby pan był tak łaskaw, tobym już dalej nie szła.

:-)
    • aisha-medea mahadeva 15.01.07, 12:45
      Mahadeva, powiedz mi, jak mozna tabletki lykac "czasem"?
      • mahadeva Re: mahadeva 15.01.07, 12:47
        np przez 2 mce, gdy sie kogos poznaje
        • wiarusik Re: mahadeva 15.01.07, 12:49
          Czyli facet jeszcze nic nie wie o bzykaniu,a kobieta już działa?;)
          • mahadeva Re: mahadeva 15.01.07, 12:50
            Facet to wie o bzykaniu jeszcze przed pierwsza randka :)
            • wiarusik Re: mahadeva 15.01.07, 12:55
              Każdy teraz(i pewnie zawsze tak było)idzie na randki w wiadomym celu;)
          • 83kimi Re: mahadeva 15.01.07, 12:53
            Ja przez rok stosowałam tabletki, teraz gumki (tylko durexy) i na razie jest
            ok. :-) Zawsze sprawdzam, czy opakowanie nie jest przedziurawione i czy data
            ważności jest ok. Jeżeli nie masz stałego partnera - to powinnaś stosować
            gumki, w końcu zabezpieczają przed wieloma chorobami.
            Kiedyś bałam się gumek, a teraz uważam, że nie są takie złe. :-)
            • mahadeva Re: mahadeva 15.01.07, 13:02
              dzieki :) milo to slyszec :)
    • frying.pan Re: Czy wystarczy używać tylko gumki? 15.01.07, 13:23
      Do jednorazowego/przypadkowego seksu, to mysle ze guma jest bardzo wskazana:)
      Natomiast jesli chcesz miec pewniejsze zabezpieczenie przed ciążą, to jest
      jeszcze cos takiego jak globulki plemnikobojcze (stosuje sie razem z gumką),
      tylko ze z tym jest troche zachodu - trzeba je sobie zaaplikowac 15/20 minut
      przed.
    • iberia.pl Re: Czy wystarczy używać tylko gumki?ROTFL, n/t 15.01.07, 14:42
      • mahadeva Re: Czy wystarczy używać tylko gumki?ROTFL, n/t 15.01.07, 14:48
        co w tym smiesznego?
        ja naprawde mam taki problem :)
        • iberia.pl Re: Czy wystarczy używać tylko gumki?ROTFL, n/t 15.01.07, 19:21
          mahadeva napisała:

> co w tym smiesznego?

rece opadja jak czytam Twoje watki.....

> ja naprawde mam taki problem :)

zeby tylko ten....po co sie trujesz jak nie masz dla kogo?No chyba, z epigulki
          bierzesz dla uregulowania cyklu itd.
          Maha:najpierw wspolne badania, potem mzoe sex z gumka a do tabletek zawsze
          mozesz wrocic.
    • zloteslonko Re: Czy wystarczy używać tylko gumki? 15.01.07, 14:47
      Powiem Ci, że ja nie uzywam żadnych globulek ani tabletek. Globulski sa
      niewygodne i pieką, tabletki mają rózne skutki uboczne. Gumkom nie ufam na tyle
      by tylko ich używać, wiec jestem "na plasterkach". Uzywam ich od ponad pół roku.
      Nie mam zadnych skutków ubocznych, dobrze sie czuje, nie tyje. Po prostu jakby
      ich nie bylo. Nie mialam jakis przykrych sytuacji z nimi zwiazanych. Naklejam je
      cały czas w to samo miejsce- na podbrzusze, raz po lewej, raz po prawej stronie.
      Plasterki to wspaniała rzecz- jak dla mnie. Polecam ją wszystkim.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka