rose01 27.05.07, 13:18 Chce zmienic kolro włosów na brąz proszę o porade którą farbe wybrac aby byłu jak najbardziej naturalne i niezbyt ciemne tylko bardzo jasno brazowe :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
i.nes Re: Proszę o poradę..kolor włosów 27.05.07, 13:21 aż chciałoby się napisać "ask Google"... ;) -- Life's a journey, not a destination. Odpowiedz Link Zgłoś
cleare Re: Proszę o poradę..kolor włosów 27.05.07, 13:50 tylko nie kupuj farb Schwarzkopfa! :D ja sie przejechałam! za to szczerze polecam Garniera. A jeśli chcesz jasny brąz, to lepiej kup ciemny blond. bo brązy jednak ciemne wychodzą. a jaki masz teraz kolor włosów? Odpowiedz Link Zgłoś
cleare i.nes 27.05.07, 13:52 i.nes napisała: > aż chciałoby się napisać "ask Google"... ;) > > -- hm.... googla można zapytać o drogę z Mrągowa do Szczebrzeszyn, ale o radę bym wolała zapytać na forum ;) Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes cleare 27.05.07, 13:59 cleare napisała: > hm.... googla można zapytać o drogę z Mrągowa do Szczebrzeszyn, ale o radę bym > wolała zapytać na forum ;) A powiedz mi, jakiej rady możesz udzielić na postawione w pierwszym poście pytanie? nie znasz jej koloru włosów nie wiesz, jakich farb do tej pory używała nie wiesz, jaki ma gatunek włosów nie wiesz nic :) OK, to ja udzielę porady: użyj Schwarzkopfa, bo pięknie po nim pachną włosy. Dobra rada? Nie sądzę... -- Life's a journey, not a destination. Odpowiedz Link Zgłoś
cleare Re: cleare 27.05.07, 14:04 a google to wszystko będzie wiedziało? telepatia? :P Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Re: cleare 27.05.07, 14:06 Oczywiście. Jakie pytanie, taka odpowiedź ;P A tak serio - zawsze jestem pod wrażeniem ilości danych w necie. Jak czegoś nie wiem, to do Pana Google. On naprawdę wie wszystko! -- Life's a journey, not a destination. Odpowiedz Link Zgłoś
konrado80 Re: cleare 27.05.07, 14:12 zgadzam sie z Ineska wczoraj odwiedzilem forum budowlane i tam byla podobna sytuacja do tej, nie bylo wystarczajaco duzo informacji, a inni juz jemu odpowiadali co i jak a potem powstaja kolejne watki, co teraz zrobic z takimi wlosami itp... Odpowiedz Link Zgłoś
cleare Re: cleare 27.05.07, 14:13 no i dlatego zapytałam jaki ma teraz kolor włosów. zgadzasz sie że google ma zdolności telepatyczne?! :D Odpowiedz Link Zgłoś
konrado80 Re: cleare 27.05.07, 14:19 najpierw jej odpowiedzialas, a dopiero na koncu zapytalas a po drugie, to ze Ty sie przejechalas, nie znaczy ze inne tez tak jest z bardzo wieloma rzeczami, jednym odpowiadaja a innym nie tak wiec nie mozna tak do konca ufac wypowiedziom osob, ktore wcale nie wiedza jak jest w naszym przypadku, czyli np jakie ma wlosy? bo na jedne bedize dobrze dzialac dana farba, a na inne nie jej doradzilas zeby kupila taka, a jak ona ja uzyje, to moze byc tak ze to ona sie na niej przejedzie, a Tobie ona pasowala Odpowiedz Link Zgłoś
paulina.galli Re: cleare 27.05.07, 14:32 >>>>Jak czegoś nie > wiem, to do Pana Google. On naprawdę wie wszystko! > W takim razie istnienie forum nie mialo by sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Re: cleare 27.05.07, 14:34 paulina.galli napisała: > W takim razie istnienie forum nie mialo by sensu. Uogólniasz :) Google służy INFORMACJĄ. Forum służy... well... w większości wypadków rozrywce tłumów :D -- Life's a journey, not a destination. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: cleare 27.05.07, 14:52 paulina.galli napisała: > W takim razie istnienie forum nie mialo by sensu. Nieprawda. Po pierwsze google w sporej części zwróci linki do przeróżnych for, gdyby nie one jego dieta i możliwości odpowiedzi byłyby uboższe. Po wtóre forum jest lepszym źródłem, jeżeli pytamy o coś bardziej szczegółowego. Odpowiedz Link Zgłoś
cleare Re: cleare 27.05.07, 15:00 konrado80 napisał: > forum sluzy do rozmow na jakies tematy no to wlasnie rozmawiamy :P i radzimy :P Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Re: cleare 27.05.07, 15:02 konrado80 napisał: > forum sluzy do rozmow na jakies tematy cleare napisała: > no to wlasnie rozmawiamy :P i radzimy :P siakieś tematy siakieś rozmowy to i siakieś rady :) grunt, że rose01 jest usatysfakcjonowana! ;PPP -- Life's a journey, not a destination. Odpowiedz Link Zgłoś
konrado80 Re: cleare 27.05.07, 15:03 > siakieś tematy > siakieś rozmowy > to i siakieś rady :) ale to jest moje powiedzenie :PP Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Re: cleare 27.05.07, 15:06 eh? prawa autorskie? -- Life's a journey, not a destination. Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Re: cleare 27.05.07, 15:11 ne, za mały był. I pewnie sprany. ;p -- Life's a journey, not a destination. Odpowiedz Link Zgłoś
konrado80 Re: cleare 27.05.07, 15:14 kurcze, musze zglosic ze kiepski material dali :)) Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: cleare 27.05.07, 14:22 cleare napisała: > a google to wszystko będzie wiedziało? telepatia? :P Wujek Google udzieli odpowiedzi na tyle szerokiej, że pytająca będzie w stanie sama dobrać z tej odpowiedzi wariant pasujący do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Re: cleare 27.05.07, 14:33 xtrin napisała: > Wujek Google udzieli odpowiedzi na tyle szerokiej, że pytająca będzie w stanie > sama dobrać z tej odpowiedzi wariant pasujący do siebie. O, dokładnie tak :DD -- Life's a journey, not a destination. Odpowiedz Link Zgłoś
rose01 Re: Proszę o poradę..kolor włosów 27.05.07, 13:58 pasemka z odrostami haha dzieki za info chyba jednak kupie ciemny blond Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Proszę o poradę..kolor włosów 27.05.07, 14:24 rose01 napisała: > Chce zmienic kolro włosów na brąz proszę o porade którą farbe wybrac aby byłu > jak najbardziej naturalne i niezbyt ciemne tylko bardzo jasno brazowe :) Po pierwsze - na brąz, ale z jakiego? Jeżeli masz włosy ciemne to powinnaś użyć koloru zupełnie innego niż w przypadku włosów jasnych. Dalej - jeżeli masz włosy już farbowane, a jeszcze do tego z pasemkami to wynik może być zupełnie nieoczekiwany. A dochodzi jeszcze kwestia typu włosa. Tak w ciemno to równie dobrze możesz wybrać pierwszą farbę z brzegu. Odpowiedz Link Zgłoś
cleare Re: Proszę o poradę..kolor włosów 27.05.07, 14:35 hm, to tak sobie myślę, że powinnam też googla zapytać, który kostium wybrać... skoro wie wszystko, to nawet wiedziałby jak będę wyglądała i czy po 5 latach już mi sie zniszczy! gadacie bzdury. swoja droga farbuje włosy chyba od 8 lat. nie widzę nic złego w wymianie poglądów na temat farb. skoro mnie nie wyszedł taki kolor jaki był w próbniku to może i innym nie wyjdzie. po prostu ostrzegam. wiem ze nigdy na Garnieru sie nie zawiodłam, wiec polecam. z resztą gdyby dziewczyna chciała dowiedzieć się czegoś na temat googla kupiłaby książke, w empiku w promocjii, opisuje całą przygodę, jak to się zaczeło. skąd, co i jak. ale ona prosi o radę w związku z kolorem włosów..... jesssu.... osa was ugryzła czy co?! Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Re: Proszę o poradę..kolor włosów 27.05.07, 14:38 cleare napisała: > skoro wie wszystko, to nawet wiedziałby jak będę wyglądała A skąd MY mamy to wiedzieć? Pokazałaś nam się w tych kostiumach? Nie... Zatem wybór nasz będzie czysto subiektywny :) > ale ona prosi o radę w związku z kolorem włosów..... Nie widzę w tym nic niewłaściwego. Tylko nie umiem udzielić rady, gdy nie mam dostatecznych informacji. > jesssu.... osa was ugryzła czy co?! Nie, po prostu jest za gorąco na inną aktywność :D -- Life's a journey, not a destination. Odpowiedz Link Zgłoś
cleare Re: Proszę o poradę..kolor włosów 27.05.07, 14:41 :D to ja już idę, nie denerwuje was :D zrobię sobie mrożoną herbatkę :D korzystam z imperium wiedzy póki Kubica jeździ, później pewnie znowu zostanę wygoniona do "garów" :D lub książek =/ :ppp Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Re: Proszę o poradę..kolor włosów 27.05.07, 14:43 Mnie nie denerwujesz :D Herbatka dobry pomysł! Ale z zimnych napojów mam tylko moscatela. Sprawdźmy godzinę... o, już po 13.00! Książki są fajne, a gary zamień na leżak :) -- Life's a journey, not a destination. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Proszę o poradę..kolor włosów 27.05.07, 14:59 cleare napisała: > nie widzę nic złego w wymianie poglądów na temat farb. Ależ nie ma nic złego w takiej wymianie poglądów. Nie ma nic złego w wątku "podzielcie się doświadczeniami z farbami", gdzie każda opisze swoje, nie ma nic złego w proszeniu o radę. Ale aby radę można dać było to osoba prosząca musi opisać problem na tyle dokładnie, żeby dało się jej coś rzeczowo poradzić. Bo jak odpowiedzieć na pytanie "mam problem z chłopakiem, co zrobić", jeżeli nie ma się pojęcia, jaki to problem? Albo "chcę sobie coś kupić, poradźcie co!". Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes A tak w ogóle, to pragę zauważyć... 27.05.07, 14:35 ... że rose01 już podjęła decyzję! Cleare, to Ty jesteś telepatką, nie Google! :D -- Life's a journey, not a destination. Odpowiedz Link Zgłoś
cleare Re: A tak w ogóle, to pragę zauważyć... 27.05.07, 14:37 i.nes napisała: > ... że rose01 już podjęła decyzję! > > Cleare, to Ty jesteś telepatką, nie Google! :D > > -- > Life's a journey, not a destination. gdybym była nie zadałabym pytania jaki ma kolor włosów. i zgadzam sie z twierdzeniem, że gdyby google wiedziało wszystko to forum nie miałoby najmniejszego sensu :) Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Re: A tak w ogóle, to pragę zauważyć... 27.05.07, 14:40 Ale ona NIE ODPOWIEDZIAŁA na pytanie o kolor włosów ;)) Chyba że pasemka domyślnie oznaczają jasny blond (na przykład). Zauważ, że poinformowała nas jaką farbę kupi, a my nadal nic nie wiemy o jej włosach. Poza tymi pasemkami i odrostami. -- Life's a journey, not a destination. Odpowiedz Link Zgłoś
rose01 Re: A tak w ogóle, to pragę zauważyć... 27.05.07, 15:13 pasemka mam jasny blond ale baby lubia sie kłócic ehhhh a potem sie dziwic ze mężczyźni nie wytrzymuja ;)tylko pytam ktora dobra a i tak zdecyduje sama spoko dzieki za wszystkie jakze mile odp Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Re: A tak w ogóle, to pragę zauważyć... 27.05.07, 15:23 rose01 napisała: > pasemka mam jasny blond o, jakiś konkret :) > ale baby lubia sie kłócic ehhhh mylisz kłótnię z dyskusją merytoryczną ;) > dzieki za wszystkie jakze mile odp staramy się :D -- Life's a journey, not a destination. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: A tak w ogóle, to pragę zauważyć... 27.05.07, 15:27 rose01 napisała: > ale baby lubia sie kłócic ehhhh a potem sie dziwic ze mężczyźni nie wytrzymuja A mnie dziwi jak ktokolwiek (z mężczyznami włącznie) wytrzymuje z tak mało konkretnymi babami. Jeżeli idziesz do lekarza to mówisz "boli mnie" i oczekujesz, że sam się domyśli gdzie i jak? Jeżeli oczekiwałaś konkretnej rady to należało zadać konkretne pytanie. Mam włosy w kolorze takim i takim, z takimi a takimi pasemkami, farbowane tym i tym wtedy i wtedy. Chcę osiągnąć kolor taki to a taki. Kolor wypadałoby także dokładniej określić, nie tylko "jasny brąz". Odpowiedz Link Zgłoś
fajnaret Re: Proszę o poradę..kolor włosów 28.05.07, 19:01 Ja bym wybrała myszowaty. W nim zawsze do twarzy. Nawet brzyduli Odpowiedz Link Zgłoś
fiutek-maly Re: Proszę o poradę..kolor włosów 28.05.07, 19:02 chujowe będą ci pasowały Odpowiedz Link Zgłoś
cleare Re: Proszę o poradę..kolor włosów 28.05.07, 19:20 daj znać jaką farbę kupiłaś i jak wyszło :P Odpowiedz Link Zgłoś