Gość: milka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.03, 13:28 Cały dzień męczy mnie drgający nerw wokół oka - co może być tego przyczyną ? Mam nadzieję, że to chwilowe. Poradźcie co robić ,albo co to jest? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: amar14 Re: drgający nerw wokół oka IP: 213.158.188.* 28.07.03, 13:39 Najprawdopodobiej jest to z wyniku niedoboru magnezu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
summa Re: drgający nerw wokół oka 28.07.03, 13:40 Takie bywaja objawy niedoboru magnezu lub witamin z grupy B. Może spytaj na forum Zdrowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grogreg Nie ma sie czym przejmowac IP: 212.160.165.* 28.07.03, 13:44 Czasami sie to zdarza i to bez okreslonej przyczyny. Moze jakis sanaps przeskakunie w nie te lacze neuronowe, ale masz chwilowe zachnianie ronowagi elektrolitu. Samo przejdzie. Pociesze Cie, tym ze na zewnatrz prawie tego nie widac nie widac. Odpowiedz Link Zgłoś
kazeina Re: Nie ma sie czym przejmowac 28.07.03, 13:59 Ten sanaps to synapsa? On chyba nie przeskakuje (bo synapsa to miejsce,gdzie błona kończąca akson styka się z następnym neuronem).Zresztą kto to wie co może robić taki sanaps....Na drgającą powiekę radzę łykać magnez (2 tabletki dziennie),nic lepiej nie pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: drgający nerw wokół oka IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 28.07.03, 15:58 Nerwy i stres :) Ja sie tego nabawilem ladnych pare lat temu w klasie maturalnej. Przeszlo mi po kilku miesiacach, chociaz potem znowu sie pojawialo w stresogennych sytuacjach ;) Moze ten magnez pomoze??? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
daffne Re: drgający nerw wokół oka 29.07.03, 00:05 Moze ten magnez pomoze??? Na pewno pomoze :)) Magnefar B6 - dwa w jednym.. Pozdrowionka:) Odpowiedz Link Zgłoś
oberver Tylko magnez !!! 29.07.03, 09:29 Ja też to czasami mam, a zaczeło się ok. 2 lata temu. Oczywiście jako hipochondryk poleciałam zaraz do okulisty. Pani zmierzyła mi przy okazji ciśnienie w oku. Ale zaleciła MAGNEZ, najlepiej z dodatkiem wit. B, bo się lepiej wchłania. Na poczatku weź więcej, zgodnie z ulotką, a po ok. 2 tygodniach, tak dla pewności codziennie minimalną dawkę. Magnez jest łatwo wypłukiwany z organizmu, zwłaszcza, jak palisz, pijesz kawę i alkohol. Dlatego coraz częściej cierpimy na jego niedobór. Na rynku jest sporo róznych preparatów, coś Ci w aptece polecą. Ja ostatnio biorę magnefarB6 (chyba tak się nazywa). Odpowiedz Link Zgłoś