ofelia1982 18.03.08, 20:45 Moze potraktujecie to jako spam, ale jakbyscie nie wiedzieli co zrobic z 1% podatku, to podsune Wam cos, co znam osobiscie i ręcze za ich uczciwosc: www.niechcianeizapomniane.org/1procent/ Na psiaki:)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
selica Re: 1% podatku - macie pomysły? 18.03.08, 20:53 Ja zawsze daję na kotki... Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: 1% podatku - macie pomysły? 18.03.08, 20:57 Ludzie sobie sami mogą zarobić. Odpowiedz Link Zgłoś
rosa_de_vratislavia Re: 1% podatku - macie pomysły? 19.03.08, 12:52 bertrada napisała: > Ludzie sobie sami mogą zarobić. Jasne, te wszystkie dzieci z mukowiscydozą, dzieci z porażeniami, dorośli z Parkinsonem, osoby w fazie terminalnej choroby nowotworowej..."sami mogą zarobić". Gratuluję empatii. Nie mam nic przeciwko wspierniau organizacji zajmujących się zwierzętami,ale czasem pomyśl, zanim coś napiszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: 1% podatku - macie pomysły? 20.03.08, 17:21 > bertrada napisała: > > > Ludzie sobie sami mogą zarobić. > > Jasne, te wszystkie dzieci z mukowiscydozą, dzieci z porażeniami, > dorośli z Parkinsonem, osoby w fazie terminalnej choroby > nowotworowej..."sami mogą zarobić". > Gratuluję empatii. > Nie mam nic przeciwko wspierniau organizacji zajmujących się > zwierzętami,ale czasem pomyśl, zanim coś napiszesz. Człowiek zawsze sobie jakoś poradzi. Ma rodzinę, ubezpieczenie znajomych itp. Zwierzęta takich możliwości nie mają. Poza tym zwierzęta najczęściej potrzebują pomocy bo właśnie z powodu ludzi mają kłopoty i wspomaganie organizacji prozwierzęcych należy potraktować jako rodzaj rekompensaty. Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimimode Re: 1% podatku - macie pomysły? 18.03.08, 20:53 tak mam podobny napewno to będą jakieś zwierzaki Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimimode Re: 1% podatku - macie pomysły? 18.03.08, 20:53 tak mam podobny napewno to będą jakieś zwierzaki Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: 1% podatku - macie pomysły? 18.03.08, 20:57 Jestem za, ale kotom też się coś należy. I innym czworonogom też. I tym co skrzydła mają też. I wszystkim innym :) Odpowiedz Link Zgłoś
po.rzeczka Re: 1% podatku - macie pomysły? 18.03.08, 21:19 Ja też na zwierzaki,pewnie na schronisko w Celestynowie. Odpowiedz Link Zgłoś
oksymoronik Re: 1% podatku - macie pomysły? 18.03.08, 21:20 ja wybralam fundacje mam marzenie, bo to co robia jest naprawde piekne Odpowiedz Link Zgłoś
beduinka to ja polecam PAH 18.03.08, 21:21 to ja polecam Polską Akcję Humanitarną www.pah.org.pl/95864.html Odpowiedz Link Zgłoś
karka831 Re: 1% podatku - macie pomysły? 19.03.08, 11:50 Ja przeznaczyłam na Polskie Towarzystwo Walki z Mukowiscydozą..Co prawda mój 1% to kropla w morzu,ale zawsze coś :) Odpowiedz Link Zgłoś
lena575 Re: 1% podatku - macie pomysły? 19.03.08, 12:02 Ja zawsze na www.mimowszystko.org/ Mój 1% to w zeszłym roku coś ponad 400 PLN ale mam nadzieję,ze takich ja jest więcej :)))) Na dzieci :))) Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: 1% podatku - macie pomysły? 19.03.08, 12:08 Przekazałam na stowarzysznie pomagające kobietom z problemem onkologicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
bura.kocica Re: 1% podatku - macie pomysły? 19.03.08, 12:17 ja jestem za tym żeby przekazywac na zwierzęta, dla ludzi jest mimo wszystko duzo organizacji, które pomagaja, dla zwierząt zaledwie kilka fundacji Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: 1% podatku - macie pomysły? 19.03.08, 12:48 bura.kocica napisała: > ja jestem za tym żeby przekazywac na zwierzęta, dla ludzi jest mimo > wszystko duzo organizacji, które pomagaja, dla zwierząt zaledwie > kilka fundacji Nie dawałam, nie daję i nie będę dawać na zwierzaki. Skoro wybieram wolę mimo wszystko pomóc ludziom niż zwierzętam. Odpowiedz Link Zgłoś
bura.kocica Re: 1% podatku - macie pomysły? 19.03.08, 13:36 każdy cel jest szczytny, każdy wybiera wg uznania Odpowiedz Link Zgłoś
sorrento_8 Re: 1% podatku - macie pomysły? 19.03.08, 12:27 Jak co roku na hospicjum dla dzieci www.zhdd.szczecin.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
karka831 Re: 1% podatku - macie pomysły? 19.03.08, 12:29 O, szczecinianka:) Ja też:) Witam! Odpowiedz Link Zgłoś
sorrento_8 Re: 1% podatku - macie pomysły? 19.03.08, 12:35 Dopatrzyłam się gdzieś ostatnio, że Ty i Modliszka jesteście z Szczecina, mi również miło... :) Odpowiedz Link Zgłoś
bura.kocica Re: 1% podatku - macie pomysły? 19.03.08, 13:37 ja tez pochodzę ze Szczecina, z Bukowego:) Odpowiedz Link Zgłoś
sorrento_8 Re: 1% podatku - macie pomysły? 19.03.08, 14:58 A w wizytówce masz Londyn, to jakąś nowa ulica na Bukowym ;)? Odpowiedz Link Zgłoś
bura.kocica Re: 1% podatku - macie pomysły? 19.03.08, 22:37 Napisałam, że POCHODZĘ ze szczecina; w Londynie mieszkam od dłuższego czasu, ale zawsze będę się uważała za szczeciniankę, chyba mam prawo? Odpowiedz Link Zgłoś
bura.kocica Re: 1% podatku - macie pomysły? 19.03.08, 22:48 A w ogóle to po co takie docinki; Londyn ulica Bukowego... chyba każdy wie o co chodzi w słowie pochodzę, może ja nie wiem:( ale to naprawdę bardzo niemiłe, ludzie wszedzie znajdą powód żeby wcisnąć swoją złośliwość:( Odpowiedz Link Zgłoś
rosa_de_vratislavia we Wrocławiu 19.03.08, 12:46 ... może na www.hospicjum.wroc.pl/index.php?hosp=11_00 Wrocławskie Hospicjum dla Dzieci. Wpłacam co roku. Odpowiedz Link Zgłoś
ofelia1982 Re: 1% podatku - macie pomysły? 19.03.08, 13:15 coz, ludzie maja rozne poglady i jedni dadza na zwierzaki, inni na wioski dzieciece. najwazniejsze, zeby nie zlekcewazyc tego i nie zmarnowac szansy pomocy komus. Ja co prawda co m-c przelewam 100zl na fundacje na rzecz zwierzat, ale ten 1% to jeszcze dodatkowa pomoc. Wazne zeby nie oddac fiskusowi:) Odpowiedz Link Zgłoś
elza_lui Re: 1% podatku - macie pomysły? 19.03.08, 14:08 ofelia1982 napisała: > coz, ludzie maja rozne poglady i jedni dadza na zwierzaki, inni na > wioski dzieciece. najwazniejsze, zeby nie zlekcewazyc tego i nie > zmarnowac szansy pomocy komus. Ja co prawda co m-c przelewam 100zl > na fundacje na rzecz zwierzat, ale ten 1% to jeszcze dodatkowa pomoc. > Wazne zeby nie oddac fiskusowi:) Zgadzam się w pełni. Ja 1% swojego podatku przekazuję na Fundację Azylu pod Psim Aniołem. Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Re: 1% podatku - macie pomysły? 19.03.08, 15:26 Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy Jak co roku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bura.kocica Re: 1% podatku - macie pomysły? 20.03.08, 16:52 WOŚP ma wielu darczyńców, jestem za tym żeby pomagać mniejszym organizacjom Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Re: 1% podatku - macie pomysły? 20.03.08, 20:29 zawsze są "więksi" i "mniejsi" A Owsiak nie bez przeczyny ma wielu darczyńców. Jest wiarygodny i robi coś dużego i ważnego. Odpowiedz Link Zgłoś
plasynka Re: 1% podatku - macie pomysły? 19.03.08, 18:34 ja też daję na zwierzaki :) Przykładowo: www.wwf.pl/mozesz_pomoc/przekaz_1podatku.php Odpowiedz Link Zgłoś
plasynka Re: tu mam jeszcze jeden pomysł... 19.03.08, 18:37 www.psy.info.pl/schronisko_wroclaw/ Na schroniska dla zwierząt... To też empatia, tak a propos! Odpowiedz Link Zgłoś
nadinka_nadinka Re: 1% podatku - macie pomysły? 20.03.08, 18:10 lubelskie hospicjum dla dzieci im. malego ksiecia Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka24 Re: 1% podatku - macie pomysły? 21.03.08, 15:36 Ja na biedne dzieci,te psiaki mnie nie przekonują Odpowiedz Link Zgłoś
kawitator Re: 1% podatku - macie pomysły? 21.03.08, 16:19 > Ja na biedne dzieci,te psiaki mnie nie przekonują Pomagam www.transpl.ped.cm-uj.krakow.pl/koliber.html nie tylko jako 1% ale także z własnych pieniędzy po opdatkowaniu Warto bo to wspaniałe dzielne dzieciaki Odpowiedz Link Zgłoś
kawitator Re: 1% podatku - macie pomysły? 21.03.08, 16:26 za wcześnie wysłałem dla tych co się zaiteresują Nazwa OPP: Stowarzyszenie na rzecz dzieci z chorobą nowotworową KOLIBER Numer KRS: 0000040016. ... i druga strona www.koliber-dzieciom.pl/ Pomimo że stowarzyszenie działa w Krakowie to dziciaki są z całej polski Odpowiedz Link Zgłoś
butterflymk Re: 1% podatku - macie pomysły? 21.03.08, 17:52 ja zawsze wpłacam na Gaję :) Odpowiedz Link Zgłoś
ansag Re: 1% podatku - macie pomysły? 21.03.08, 19:14 Nie zrozumcie mnie źle, ale wolę dać dzieciom, a nie psom. Wioski SOS. Odpowiedz Link Zgłoś
arioso1 Re: 1% podatku - macie pomysły? 21.03.08, 20:05 ja wpłacam na zwierzęta-przynajminiej moja kasa nie pójdzie na leczenie narkomanów i pijaków jezeli chodzi o fundacje dla dzieci -indywidualnie od czasu do czasu wpace jakiś grosz na któraś ale tylko dla dzieci. w tym roku chcialabym oddać na organizacje pomagajaca sfinansowac zaplodnienia in vitro ale znależć nie umiem Odpowiedz Link Zgłoś