trypel 24.04.08, 11:32 3 ciepłe posilki dziennie i tylko 351,9 kcal Czyli 3 x słodka chwila Dr Oetkera :D na sniadanie była malinowa a teraz zbliza sie obiad i juz czeka truskawka :) Ile tak wytrzymam? :D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lupus76 Re: dieta 351,9 kcal 24.04.08, 11:41 trypel napisał: > 3 ciepłe posilki dziennie i tylko 351,9 kcal > Czyli 3 x słodka chwila Dr Oetkera :D > na sniadanie była malinowa a teraz zbliza sie obiad i juz czeka truskawka :) > > Ile tak wytrzymam? :D > To zależy, ile masz oponek i jakiego są rozmiaru :D Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: dieta 351,9 kcal 24.04.08, 11:41 Niedługo. Nikt sie jeszcze nie odchudził samymi węglowodanami, czyli pustymi kaloriami. ;P Nie lepiej sobie zamówić dietę typu cambridge? Tam przynajmniej są wszystkie niezbędne składniki odżywcze. A ja sobie kiedyś opracowałam dietę 250kcal. Według mnie pełnowartościowa i zdrowa. ;P Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: dieta 351,9 kcal 24.04.08, 11:44 zasadniczo odchudzenie sie jest jakby ubocznym celem.. Głównym jest doprowadzenie do skurczenia żołądka po ostatnim nieustajacym paśmie szkoleń i wyjazdów motywacyjnych powiązanych z 4 posiłkami dziennie popijanymi piwem :) Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: dieta 351,9 kcal 24.04.08, 11:54 trypel napisał: > wyjazdów motywacyjnych popijanymi piwem :) Niezła motywacja;P Odpowiedz Link Zgłoś
rumnieburak Re: dieta 351,9 kcal 24.04.08, 12:00 trypel napisał: > Ile tak wytrzymam? :D kurcze, może spróbuj zapytać na jakimś forum poświęconym literaturze obozowej ? Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: dieta 351,9 kcal 24.04.08, 12:02 znaczy sie o tych obozach co to nie wolno żartować bo temat wytną czy jakis innych? Odpowiedz Link Zgłoś
rumnieburak Re: dieta 351,9 kcal 24.04.08, 12:09 trypel napisał: > znaczy sie o tych obozach co to nie wolno żartować bo temat wytną czy jakis inn > ych? relaaax :) Jak to ciężko w dzisiejszych czasach porozumiewać się bez emoticonów Odpowiedz Link Zgłoś
lady_t Re: dieta 351,9 kcal 24.04.08, 12:02 Ja tam stosuję dietę 1000 kcal; 1000 na śniadanie, 1000 na obiad i 1000 na kolację :D Wytrzymuję prawie całe życie :D Powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
mnop2 Re: dieta 351,9 kcal 24.04.08, 13:12 Trypelu, Ty na pewno byłeś kobietą w poprzednim wcieleniu i teraz masz za swoje :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bucky.katt Jeszcze 10 minut wytrzymasz... 24.04.08, 13:18 o ile pogadamy o tym, co smacznego zdarza się wrąbać na obiadek. Np. pizza, taka z 4-ma dodatkami o delikatnym i świeżym zapachu. Oczywiście ciepła, koniecznie, bo para wodna znakomicie rozpuszcza i przenosi zapachy: ciasta, kurczaka, bekonu i upieczonych warzyw....:) Albo tak tradycyjnie, po polsku: Pyszne, pachnące ziemniaczki, schabowy jak stąd do wieczności, dobrze wysmażony z chrupiącą panierką. Mizeria lekko zrobiona na słodkiej śmietanie. Czy wspomnimy też zupkę? Pomidorowa z kluseczkami domowej roboty? Masz jakieś przemyślenia? :) Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Jeszcze 10 minut wytrzymasz... 24.04.08, 13:21 dalej wytrzymuje :) cieżko jest ale mam motywacje Odpowiedz Link Zgłoś
bucky.katt No to lewy sierpowy ...:) 24.04.08, 13:31 Podchodząc do sprawy analitycznie, to przyjęcie koncepcji drastycznego ograniczenia liczby kalorii spożywanych w ciągu dnia będzie skutkowało jedynie spowolnieniem przemiany materii. Pojawią się: rozdrażenienie, kłopoty z koncentracją, być może stany lęku i niepewności. Spadnie wydajność pracy, samopoczucie i samoocena. Oczywiście, natychmiast pojawia się pytanie o sensowność koncepcji <400 kcal/dobę. A dlaczego nie 554 kcal lub 616,52 kcal/dobę? Czyżby zalezało to jedynie od nazwy producenta koncentratu chemiczno- spożywczego (jak się to teraz pisze substytucjonalnego suplementu braku pożywienia ;))). Pojawia się natarczywa myśl: taka metoda nie ma głębszego sensu. I logiczny wniosek: skoro zostanie zaniechana, to nie ma znaczenia, czy wieczorem, czy w ciągu 10 minut....:) Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: No to lewy sierpowy ...:) 24.04.08, 13:35 to dość logiczne i przekonujace ale... jak juz ten żoładek sie nieco skurczy i przestanie sie domagać 4 posiłków dziennie i 4 dania na każde to wrócimy do normalnosci. Na razie jest ciezko. Reszta brygady na obiedzie a ja kończe kisiel... Odpowiedz Link Zgłoś
bucky.katt Re: No to lewy sierpowy ...:) 24.04.08, 13:37 > jak juz ten żoładek sie nieco skurczy i przestanie sie domagać 4 > posiłków dziennie i 4 dania na każde to wrócimy do normalnosci. I znów żołądek będzie zacny, jak na faceta przystało. Albo trochę większy, tak na zapas ;) Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: No to lewy sierpowy ...:) 24.04.08, 13:38 ale 4x4 to nie była normalność :) normalnosci to 3 posiłki max jednak i bede sie upierał Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mee Re: dieta 351,9 kcal 24.04.08, 13:36 Aż Twoje otoczenie Cię nie wyrzuci. Bo dzisiaj może jesteś miły, jutro zaczniesz się denerwować, pojutrze wściekać a potrem zaczniesz zabijać. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: dieta 351,9 kcal 24.04.08, 13:37 Już sie denerwuje i warcze :) i wiem że bedzie gorzej... a najgorzej jest tak po tygodniu- wtedy nawet słodki usmiech wyprowadza mnie z równowagi :D Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Trypel, żryj ty coś normalnego, co ma 315 kcal nt 24.04.08, 16:18 Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: dieta 351,9 kcal 24.04.08, 16:12 Nie będzie miał siły. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
polla.k Re: dieta 351,9 kcal 24.04.08, 19:27 dobrze zamula kisiel z płatkami kukurydzianymi :)) Odpowiedz Link Zgłoś
uyu Re: dieta 351,9 kcal 24.04.08, 19:43 Chcesz sie wykonczyc, zniszczyc sobie cere i wlosy to dalej stosuj takie durne diety. Za piec lat bedziesz wygladala o conajmniej 10 lat starzej. O to tobie chodzi? Zamiast jesc byle co, rusz sie i zacznij cos cwiczyc. Chocby Nordic Walking, ktory mozna uprawiac wszedzie gdzie mozna chodzic. Jedna godzina takiego spaceru to 400 zgubionych kalorii. Odpowiedz Link Zgłoś
izabella1991 Re: dieta 351,9 kcal 26.04.08, 22:15 Uyu-masz racje! Bardzo fajny jest sport!Nordic walking- swietny,rower ,plywanie....albo intensywna praca!Ja pracujac jako pokojowka w hotelu(mega-ostra charowka)zeszlam od 17-go marca o jeden rozmiar mniej!Nie zartuje!Pot po tylku leci.... Rozumiem,ze nie kazdemu takowa praca odpowiada:-)))Mi tez nie bardzo,ale w Londynie jestem od b.niedawna i od czegos trzeba bylo zaczac:-))) Trzymajcie sie cieplo! Odpowiedz Link Zgłoś
agamadrid Re: dieta 351,9 kcal 26.04.08, 22:27 sory ze sie wtrace ale sam sport nie wystarczy i bez diety ani rusz, nie naleze do silownio maniakow, malo tego, unikam wszelkiej dodatkowej aktywnosci fizycznej, wracajac z pracy jestem tak wypompowana ze mi sie noga machac nie chce jak ogladam tv:P duzo schudlam w krotkim czasie tylko i wylacznie dzieki diecie, badania mam w normie, nigdzie mi nic nie wisi, znikł celulitis, chociaz tez stosowalam jedna z tych glupich diet minimum czasu i kalorii-maximum efektu i jestem bardzo zadowolona... Odpowiedz Link Zgłoś
agamadrid Re: dieta 351,9 kcal 26.04.08, 22:23 a ile chcesz zrzucic? że tak z ciekawosci zapytam i w jakim czasie? znaczy... goni cię coś? ja od 1 marca zeszlam 20 kilo jedzac 3razy dziennie tak jak ty, ale mniej wiecej w jednym posiłku woja dzienna dawke kalorii... no i lykajac witaminki,centrum na wszystko i silice na wlosy i paznokcie... pijac miniumum 2 litry mineralnej i ok litra herbatki (zaparzalam w jednym dzbanku czerwona i zielona:) po 3 torebki na raz) Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: dieta 351,9 kcal 26.04.08, 22:57 Ja dzis zjadłam pol porcji carbonary i banana ;] Po 17 NIC... Trzymam się od srody ;] Odpowiedz Link Zgłoś
agamadrid Re: dieta 351,9 kcal 26.04.08, 23:10 akurat to nie jest najlepsze rozwiazanie... sama pomysl co zrobisz gdy przyzwyczaisz zoladek, organizm do takich porcji? kiedys gdy bedziesz chciala schudnac faktycznie duzo -niewiem, ciaza, wiek, roznie w zyciu bywa, nie zawsze sie jest szczuplym hihi wiem z doswiadczenia;) postaraj sie w rownych odsteach zcasu dostarczac jednakowa mniej wiecej dawke kalorii wg mnie to najlepsze rozwiazanie:)i skuteczne:) Odpowiedz Link Zgłoś