Dodaj do ulubionych

Polki straciły gust - ubierają się okropnie!!!

21.09.03, 12:48
Wprawdzie za komuny brakowało materiałów na ubrania, a to co było w sklepach
to tylko żony ruskich oficerów brały "jak leci".
Ale za to polskie dziewczyny i kobiety ubrane były tak, że ludzie
przyjeżdżający z Zachodu zachwycali się urodą i podkreślającym wdzięk Polek
ubiorem. Ile wtedy było fantazji, i nie wątpię, wysiłku, by zasłużyć na takie
uznanie.
A teraz prawie wszystkie "baby" ubrane w spodnie, przeważnie za ciasne, tak że
widać ślady majtek na przytłustych tyłkach. Góra ubioru tylko dopełnia ten
okropny dół.
I tak czasami chodząc ulicami, łapię się na tym, że o kobietach myślę "towar
do przerżnięcia" - kiedyś w czasach niedoborów rynkowych, myślałem: "zdobyć
serce etc." I bądźcie pewne, że 90% facetów myśli o was podobnie.
Bardzo dawno temu, widziałem Polki chodzące w waciakach i "gumiakach", ale to
nie była ich wina - wy w swojej większości macie tyle samo wdzięku, a już
całkowitym dopełnieniem tego obrzydliwego widoku jest przeżuwająca gumę
(oczywiście rigley...) paniucha z oczami wypełnionymi taką bezmyślnością jak
reszta przeżuwaczy.
Gustu nie da się nauczyć, więc nie o to mi chodzi. Mnie interesuje dlaczego
tak się zmieniłyście (na gorsze).
NOwy
Obserwuj wątek
    • tralalumpek Re: Polki straciły gust - ubierają się okropnie!! 21.09.03, 13:38
      nowytor napisał:

> Wprawdzie za komuny brakowało materiałów na ubrania, a to co było w sklepach
      > to tylko żony ruskich oficerów brały "jak leci".
      > Ale za to polskie dziewczyny i kobiety ubrane były tak, że ludzie
      > przyjeżdżający z Zachodu zachwycali się urodą i podkreślającym wdzięk Polek
      > ubiorem. Ile wtedy było fantazji, i nie wątpię, wysiłku, by zasłużyć na takie
      > uznanie.
      > A teraz prawie wszystkie "baby" ubrane w spodnie, przeważnie za ciasne, tak
      że
      > widać ślady majtek na przytłustych tyłkach. Góra ubioru tylko dopełnia ten
      > okropny dół.
      > I tak czasami chodząc ulicami, łapię się na tym, że o kobietach myślę "towar
      > do przerżnięcia" - kiedyś w czasach niedoborów rynkowych, myślałem: "zdobyć
      > serce etc." I bądźcie pewne, że 90% facetów myśli o was podobnie.
      > Bardzo dawno temu, widziałem Polki chodzące w waciakach i "gumiakach", ale to
      > nie była ich wina - wy w swojej większości macie tyle samo wdzięku, a już
      > całkowitym dopełnieniem tego obrzydliwego widoku jest przeżuwająca gumę
      > (oczywiście rigley...) paniucha z oczami wypełnionymi taką bezmyślnością jak
      > reszta przeżuwaczy.
      > Gustu nie da się nauczyć, więc nie o to mi chodzi. Mnie interesuje dlaczego
      > tak się zmieniłyście (na gorsze).
      > NOwy
      >

niestety, masz poniekad racje w tym co piszesz
      • oban Re: Polki straciły gust - ubierają się okropnie!! 21.09.03, 14:00
        Ma całkowitą rację.
        Niestety wciąż więcej i więcej kobiet (zwłaszcza młodych, "startujących" dopiero
        jako kobiety, czyli w okolicach 20-tki) ma dziwną manię ubierania się w
        przyciasne, tandetne spodnie. OHYDA. Do tego ostry również tandetny makijaż
        najcześciej na bazie próbek kosmetyków zamieszczanych w kolorowych czasopismach
        no i te buty na metrowej podeszwie. RATUNKU !
        Idzie oto ulicą "piekność" : chude lekko krzywe nogi, podkreślone
        obciśnietymi "spodniamie", 150 cm wzrostu ale na podeszwie to już jakieś 160
        na twarzy duuużo pudry a na ustach iskrząca szminak MAYBLINE, ale gdzie
        tu urok !?

Oczywiście nie chcę mówć że tak jest w 100 % ale dużo tego widać.
        Za dużo. Owszem na porządne ubranie się trzeba mieć pieniądze
        a z tym bywa różnie, ale też uważam że gustu MOŻNA się nauczyć.
        Można stosować i puder i iskrzącą szminkę i dużo różu na policzkach
        ale nie - Na Miłosć Boską - jak się idzie na basen. Trzeba wiedzieć
        ile, gdzie i kiedy, a tego można się nauczyć.

Z drugiej strony taki obraz wyrabiają w tym i owym dziewczęciu media
        czasami chcąco a czasmi niechcąco i bezmyślnie.
        Popatrzcie ja ubrane są panie zapowiadające pogodę w Polsacie
        czy w TV4. ZGROZA. Łącznie z za ciasnymi spodniami.
        Owszem "dziewczęcia" też nie są zwolnione z myślenia, tyle że bez tego
        może łatwiej : popatrzyć i naśladować.

Nie wiem czy zawuażyliście (do tcy co lubią pływać) co wyprwiają młode
        dziweczyny na basenie, gdy przychodzą z chłopakami. One nie pływają ! Nie, one \
        się WYNURZAJĄ ! Tak jak na filmach na kanale Romantica wynurzają się
        dziwczyny w przydomowym (właściwie to w "przywillowym" czy "przyrezydencjowym")
        basenie multimilionera.

Naoglądały się i się wynurzają. Chłopakom gula z gardła przez uszy wyłazi
        a dojrzały facet pokałda się ze śmiechu.

• anduu Polki ubierają się okropnie bo biorąza wzór Niemki 02.10.03, 10:58
          Unia się zbliża.
          Kto pochodzi z Wreocławia Szczecina Gdańska niech już pakuje walizki.
          Niemki prawie w 99% chodza w spodniach.
          • Gość: Ju Re: Polki ubierają się okropnie bo biorąza wzór N IP: *.qub.ac.uk / *.qub.ac.uk 04.10.03, 14:11
            Nie przesadzaj z ta Unia.
            Francuzki sie ubieraja slicznie, bardzo delikatnie i po kobiecemu. Angielki
            okropnie i jakos tak byle jak, ale prawie wcale sie nie maluja (chociaz nie
            uwazam, zeby to bylo dobre, staranny i delikatny makijaz jest kobiecie bardzo
            potrzebny). Wydaje mi sie, ze wsrod Polek wciaz jest jeszcze wiele ubranych
            bardzo dobrze, zwlaszcza wydaje mi sie tak tutaj, kiedy wciaz patrze na te
            wstretne polarowe bluzy i wyswiechtane spodnie, nieumalowane geby i srednio 15
            kilo za duzo na osobe...
        • Gość: kawka Re: Polki straciły gust - ubierają się okropnie!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.10.03, 23:21
          > no i te buty na metrowej podeszwie. RATUNKU !

czlowieku, masz wehikul czasu? takie buty byly modne 5 lat temu...
      • Gość: polka/wloszka to wina cen! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 03.10.03, 08:48
        tak, to prawda. Polki ubierają się katastrofalnie - szczególnie 20 - 25 latki.
        Są zaniedbane, używają beznadziejnych kosmetyków. Odrosty, przesuszone włosy,
        wyzywający makijaż. Ale to wina przede wszystkim cen w sklepach. We włoszech w
        czasie przecen można kupiić firmową bluzkę za równowartośc 2 paczek papierosów
        (około 6 euro) Taka sama bluzka w Galerii Mokotów w Warszawie nawet po
        przecenie kosztuje 50 zł (10 paczek papierosów). Nie ma się więc co dziwić, że
        podziwiamy na ulicach tandetę targową - przynajmniej jest tanio. To samo dzieje
        się z kosmetykami. Panie pachną podróbkami sprzedawanymi po 10 zł w
        hipermarketach, bo mało kogo stać na perfumy za 200 zł.
        I tak w najlepszej sytuacji są Warszawainki, czy Krakowianki - mają do
        dyspozycji duże centra handlowe, gdzie można wyszperać coś na przecenach.
        Spróbujcie ubrać się w małych miastach - oprócz targu nie ma tu żadnych
        możliwości. Zastanawiam się, dlaczego tak się dzieje? Dlaczego na zachodzie
        ludzie zarabiają 4 razy więcej a ubrania i tak są tańsze niż w Polsce? Jeszcze
        jeden przykład: włoskie buty, za które płacimy w Polsce po 150 - 300 zł, można
        kupić tam na targu za 10 euro. (to już bez komentarza)
    • Gość: ksenia23* Re: Polki straciły gust - ubierają się okropnie!! IP: 80.50.166.* 21.09.03, 13:45
      Coz, masz racje. Wiekszosc kobiet ubiera tak samo. Polkom brakuje fantazji. A
      Najsmieszniejsze jest to, ze jak ktoras z nas wyjdzie z szeregu i cos wymysli
      to zaczyna byc traktowana jak "chora".
      Pozdrawiam
      Fanka spodnic ;-)
      • Gość: Klara Re: Polki straciły gust - ubierają się okropnie!! IP: 2.5.STABLE* / *.pl 21.09.03, 13:56
        no kurcze,ale przeciez nie kazda kobieta ubiera sie po to,aby zwrocic na
        siebie uwage mezczyzn..nei ktore ubieraja spodnie,bo tak im wygodniej..a
        niktore ubieraja sie ladnie tylko dla swoich facetow..fakt jest jednak taki,ze
        faktycznie brak oryginalnosci jest zauwazalny na ulicach, bo niektore babki
        idac slpepo za moda, nie zauwazaja,ze neikoniecznie to dobzre na nich
        wyglada..a niekrore jak sie z tego powodu mecza..np w tych durnych butch ze
        szpicem...
        • kobbieta Re: Polki straciły gust - ubierają się okropnie!! 21.09.03, 14:53
          No al czyja to wina ze ubieraja sie jak dziwki? Was facetow bo na takie
          lecicie, mini az po brzuch,, ostry makijaz i dekolt do brzucha, do tego szpile
          wysokie. idzie taki jeden ze swoja dziewczyna na wybalusza galy na te inne.
          • mojito Wiekszosc ubiera sie fatalnie. Taniosc i plastyk. 21.09.03, 20:51
            kobbieta napisała:

"No al czyja to wina ze ubieraja sie jak dziwki? Was facetow bo na takie
            lecicie, mini az po brzuch,, ostry makijaz i dekolt do brzucha, do tego szpile"

Witaj pogodnie,
            Absolutnie nie moja. Moja wyobraznia znajdzie interesujaca kobiecosc w sukni
            do kostek i w golfie pod szyje. "Szczucie" mnie zle ubrana golizna powoduje
            odwrotny skutek. No, moze nie tak zupelnie odwrotny :))).
            Slonecznie pozdrawiam,
            mojito.
      • anduu Re: Polki straciły gust - ubierają się okropnie!! 03.10.03, 07:14
        Jesteś jedną z niewielu oryginalnych kobiet , bo chodzisz w spódnicy.
        Resztę można by nieco upodobnić do mieszkanek Korei Północnej
    • Gość: checkmate Re: Polki straciły gust - ubierają się okropnie!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.03, 16:02
      nowytor napisał:

> Góra ubioru tylko dopełnia ten okropny dół.

Zdanie roku
    • Gość: Martyna Re: Polki straciły gust - ubierają się okropnie!! IP: *.proxy.aol.com 21.09.03, 16:29

Nie bardzo podoba mi sie Twoje nastawienie ale napisze Ci nastepny post jak
      bede miala wiecej czasu. Mam tylko jedno pytanie jaki stroj, ubranie podoba sie
      Tobie mozesz opisac co lubisz? dac przyklad na to co Ci sie podoba?
      • nowytor A więc... 21.09.03, 19:45
        Nie jestem znawcą ubiorów damskich, ani trendów w damskiej modzie. Ale...
        Jeżeli idziesz jakim deptakiem jesteś na jakimś starym rynku, w każdym razie tam
        gdzie ludzie spacerują, przyjrzyj się jak i na co patrzą mężczyźni(no taka już
        ich "paskudna" natura, że patrzą na kobiety). Jeżeli ma wzrok zgłodniałego psa
        patrzącego na półtusze na haku rzeźnickim lub tym bardziej jeżeli nawet wzroku
        nie zaczepi, to najprawdopodobniej będzie się przyglądał panienkom(paniom)
        ubranym w stylu dzielnic portowych Hamburga.
        Ale jeżeli nagle się rozmarzy przypatrując się jakiejś dziewczynie i nagle
        (choćby nigdy mu się to nie zdarzało) powie do swojej dziewczyny kochanie, a do
        kogoś przypadkiem potrąconego powie przepraszam etc. to wiedz, że
        najprawdopodobniej zobaczył dziewczynę ubraną i zachowującą się w taki sposób o
        jaki pytałaś.
        A więc życzę miłego szpiegowania.
        Nowy
        NOwy
        • raszefka Re: A więc... 22.09.03, 09:08
          TO nie jeste żadna odpowiedź, Panie Nowy :))) Konkrety!! Nie pisać mi tu, że
          zobaczy Pan to COŚ :)))))
        • Gość: sabna Re: A więc... IP: *.x-net.gliwice.pl 22.09.03, 09:12
          Proponuje napisać prace doktorska " Ubior kobiet a wzrost chamstwa wsród
          męzczyzn " :) Na prawdę sądzisz ze mężczyzna to taka malutka maszynka widzi zle
          ubraną staje się zły, widzi ładnie ubrana staje sie dobry? Przeciez to
          smieszne. Moze wynika to raczej z tego że prosty mężczyzna zwróci raczej uwagę
          na wulgarnie ubraną dziewczynę, a facet z klasą zwroci uwage na dziewczynę tak
          też ubrana. Wydaje mi się ze mylisz przyczyne ze skutkiem, a pisząc ze ogladasz
          towar do przerżnięcia sam o sobie wystawiasz opinię.
    • Gość: marcin Re: Polki straciły gust - ubierają się okropnie!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.03, 16:54
      święta racja, nic dodać, nic ująć !
      • Gość: dziewczyna Re: Polki straciły gust - ubierają się okropnie!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.09.03, 17:32
        Nowytor ma racje!!!!!!!!!!!!
        sama to zauważyłam już od dłuższego czasu , mam wrażenie że te dziewczyny
        niczym sie nie interesuja tylko wyglądem , nie czytają zadnych książek , tylko
        plotki , chcą sie na siłe upodobnić do Jennifer Lopez ale nawet w 1% nie udaje
        im sie to - ona na swoją pozycje ciężko pracowała.
        z wyglądu są puste.
        cóż takie są moje spostrzerzenia
        dziewczyna
        • Gość: Toni Re: Polki straciły gust - ubierają się okropnie!! IP: 62.233.186.* 21.09.03, 17:41
          mnie tez wkurzają te słodkie przejaskrawione idiotki...kobieta powinna być
          kobieca, w tym jak się ubiera, maluje, porusza, wysławia---powinna byc przede
          wszystkim zadbana i elegancka---można to osiągnać także w spodniach, ale
          niekoniecznie muszą być one przyklejone do tyłka...mało jest kobiet, które
          posiadają klase i potrafią super wyglądac w spodniach i zwykłym t-
          shircie...jeśli jest się naturalnym, a nie sztucznym, to we wszystkim wygląda
          się super..trzeba pozostać soba
          • mojito I jeszcze jedno... 21.09.03, 21:02
            Witajcie,
            Rozwazam zalozenie funduszu i wykupienia tych cholernych, ohydnych,
            aseksualnych, ortopedycznych butow-zelazek.
            Z jakiegos niewyjasnionego powodu koncentruja sie one w Szczecinie i okolicach.
            Pozdrowionka,
            mojito.
            • Gość: .................. Re: I jeszcze jedno... IP: *.dialup.sprint-canada.net 21.09.03, 22:19
              Wlasnie, jak zaznaczyl Toni, kobieta powinna wszedzie byc soba. Ubior
              dosc czesto uzalezniony jest od okolicznosci i miejsca przebywania.
              Spotyka sie kobiety np. na spacerach, w spodniach, na niziutkim
              obcasie, ale te spodnie i buty zupelnie nie naruszaja ich
              kobiecosci, bo one spacerujac wciaz kryja prawdziwa, bogata swoja
              kobiecosc, ktorej my mezczyzni mocno pragniemy i cenimy. Problem
              raczej w tym temacie tkwi gdzie indziej. To glupota wielu kobiet
              sklania je do nasladowania ludzi (kobiet w tym przypadku) slawnych o
              pokroju tutaj wspomnianej Lopez itp. Osobiscie nauczylem sie siegac
              wzrokiem troche glebiej poza ubior kobiety, szukajac tych ukrytych
              pieknosci, ale nie ukrywam, ze powierzchownosc kobiety, czyli jej
              styl ubierania sie, malowania, zachowania itd. wciaz gra wazna role
              dla mnie.
              • yagnieszka Najlepiej nam bylo przed wojna ;) 21.09.03, 22:44
                Wiesz co, Nowytor, wyciagnij zdjecia (najlepiej kolorowe jesli posiadasz na
                stanie) z lat 70-tych i 80-tych i popatrz jeszcze raz na te kobiety/dziewczyny
                z Twoich pieknych wspomnien. A jak Ci brak zdjec, to moze trafisz np. na
                serial polski "Doktor Ewa" albo i na pozniejsze dzielo TVP "Daleko od szosy" -
                to jest to za czym tesknisz. Bo to widzisz jest tak, ze jak bylismy mlodzi, to
                i mleko mialo lepszy smak chocby i ze srebrnym kapslem, i tramwaje szybciej
                jezdzily, nie wspominajac juz o tych piekniejszych, lepiej ubranych
                dziewczynach. Za 20 lat Twoj syn napisze dokladnie takie samo westchnienie za
                (jemu) wspolczesnymi dziewczynami i bedzie szaty (modne? niemodne?)
                rozdzieral, ze to juz nie to... To sie nazywa "circle of life" :)
                Mnie tez sie oczy robia bardzo duze jak moja pasierbica paraduje na
                platformach bardzo przypominajacych to, co ja nosilam do "bananowy" we
                wczesnych latach 70-tych. Lza sie w oku kreci ;)
                • nowytor rozważyłem ten aspekt mojej oceny wcześniej 21.09.03, 23:52
                  Otóż jeżeli chodzi o małe mieściny i PGR to masz rację, ale tak jest i teraz -
                  to było, jest i będzie zadupie i tego nic nie zmieni, nawet łunia ełropejska.
                  Ja wyżej napisałem o starówkach (raczej duże miasta) i terenach do spacerowania
                  i również mam zdjęcia z takich miast jak Warszawa, Trójmiasto, Koszalin,
                  Szczecin, Kraków. Poza tym wypowiedzi wspomnianych przeze mnie obcokrajowców
                  (Niemców i Anglików i Francuza), które rzeczywiście miały miejsce (i nie
                  chodziło o jakieś kurtuazyjne ple, ple).
                  Oczywiście nawet w jakichś tam centrach łaziły kocmołuchy, że wstyd to
                  wspominać, ale w większości dziewczyny starały się o jakiś własny image, a teraz
                  te dżinsy opięte na grubych dupskach jak balerony, zastąpiły obecnie dziewczynom
                  waciaki i gumiaki - a może to taki styl z "in-yer-face"?
                  Jesteś kobietą i takie krytyczne uwagi jak moje, oczywiście powodują solidaryzm
                  z tymi dziewczynami, które opisuję. Swoim postem dowodzisz, że wszystko jest OK.
                  A wcale nie jest, bo naprawdę wielu facetów obrzydzenie bierze patrząc na tak
                  eksponowane części ciała. Mnie naprawdę nie interesuje jakiej wielkość kość
                  łonową ma jakaś tam obca dziewczyna, nie interesuje mnie czy ona ma akurat za
                  duża podpaskę (to widać) i jaki prześwit ma między nogami - to po prostu razi
                  nawet moje poczucie estetyki (nie jestem w tym względzie jakąś wybitną jednostką).
                  Może tylko dodam, czym spowodowany jest mój post. Otóż niedawno miałem
                  niewątpliwą przyjemność przebywać wśród grupki studentów i studentek z Londynu
                  i... 'trochę' się za nasze dziewczyny wstydziłem.
                  Nowy
                  • krawca Re: rozważyłem ten aspekt mojej oceny wcześniej 22.09.03, 01:30
                    a moze Ty autorze nie lubisz ciala kobiecego??
                    • yagnieszka Ci obcokrajowcy ;) 22.09.03, 01:53
                      Nie byly to kurtuazyjne ple, ple? No chyba sobie zartujesz, drogi autorze
                      watku! W tamtych komunistycznych latach zadna polska pani nie golila nog, malo
                      ktora uzywala dezodorantow, co druga obnosila dumnie odrosty - wszystkie
                      bylysmy bardzo "au naturel", co oczywiscie bylo fascynujaca egzotyka. Podobnie
                      jak spodnice z farbowanej pieluchy i dzinsy noszone na wszystkie eleganckie
                      okazje jako dumny dowod na posiadanie bonow lub "dularow".
                      Nie podoba Ci sie dzisiejsza moda? Bo to juz nie jest moda Twojej (mojej)
                      generacji - to nie Tobie maja sie te dziewczyny podobac! One sie maja podobac
                      swoim rowiesnikom i zapewne sie podobaja. Moj syn nosi spodnie z krokiem
                      wiszacym na wyskosci kolan i z boxerkami wystajacymi nad czyms, co powinno byc
                      paskiem. Czy mnie sie to podoba? Zdecydowanie NIE. Ale Jego girlfriend Go
                      takim uwielbia i mowi Mu, ze jest sexy. I o to chodzi.
                      A obcokrajowcy, jak grzeczni i dobrze wychowani, zawsze beda chwalic lokalne
                      kobiety - czy to w Polsce, Rosji, Mongolii, na Wyspach Wielkanocnych...
                      • nadszyszkownik.kilkujadek Re: Ci obcokrajowcy ;) 22.09.03, 02:01
                        yagnieszka napisała:

> A obcokrajowcy, jak grzeczni i dobrze wychowani, zawsze beda chwalic lokalne
                        > kobiety - czy to [...] na Wyspach Wielkanocnych...
                        O tak. Zwłaszcza twarze!
                      • Gość: .................. Re: Ci obcokrajowcy ;) IP: *.dialup.sprint-canada.net 22.09.03, 03:10
                        yagnieszka napisała:
                        Moj syn nosi spodnie z krokiem
                        > wiszacym na wyskosci kolan i z boxerkami wystajacymi nad czyms, co powinno
                        byc
                        > paskiem. Czy mnie sie to podoba? Zdecydowanie NIE. Ale Jego girlfriend Go
                        > takim uwielbia i mowi Mu, ze jest sexy. I o to chodzi.

Wlasnie, duzo zalezy od tego jakie srodowisko spoleczne ludzie
                        reprezentuja. Kazda grupa spoleczna w danym kraju ma swoja
                        charakterystyke i swoja specyfike. Jeden duren podgladnal jakiegos
                        artyste z Hollywoodu w zwisajasych nazkach i chce sie do niego
                        upodobnic. Reszta podobnych mu wtoruje. Widze niektorych tutaj
                        chodzacych tak jak opisalas -chodzacych i wygladajacych jak malpy,
                        tyle ze z glupia arogancja. Moze tak dziewczyna Twojego syna powie
                        mu nosic spodnie z rozporkiem nie u kolan tylko piet, bo wg. niej
                        bedzie to seksy? Przeciez dla niej sie ubiera i chce sie dla niej
                        podobac. Rozsadku niestety dla wielu brakuje i nic dziwnego, ze
                        niektorzy zyja "czyims" zyciem, bedac sobowtorem kogos (dosc czesto
                        wlasnie kogos slawnego) kto chce sie czymkolwiek odroznic od
                        normalnej reszty normalnych ludzi. Mnie osobiscie czyjkolwiek ubior i
                        jego styl w niczym nie przeszkadza. Widze tu duzo w turbanach itp.
                        Im to nie przeszkadza, mnie rowniez. Twoj syn nosi swoje spodnie,
                        nie moje, a jakie....mnie to wlasciwie nie interesuje. Wypowiedzialem
                        sie w tej sprawie, by naswietlic czesciowe przyczyny i powody
                        takiego a nie innego stylu ubierania sie i zachowania danej
                        (specyficznej) dla siebie grupy ludzi. Dresiarze maja tez swoj styl i
                        swoja specyfike. Sa tez dla wielu dziewczyn seksi itp.
                      • anahella Re: Ci obcokrajowcy ;) 22.09.03, 06:45
                        Ehhh Yagnieszka:) To byla bardzo trafna wypowiedz. Wlasnie przypomnialam sobie
                        bordowe sweterki ze sztucznymi perelkami kupowane na bazarze w Rembertowie -
                        kicz nad kicze. W czym dzisiejsza moda jest gorsza od tamtej? Ano w tym ze my
                        dzis jestesmy za starzy na dzinsy, ktore wygladaja jakby je ktos wyjal z kaluzy
                        pelnej blota:)
                      • tralalumpek Re: Ci obcokrajowcy ;) 22.09.03, 15:58
                        yagnieszka napisała:

> Nie byly to kurtuazyjne ple, ple? No chyba sobie zartujesz, drogi autorze
                        > watku! W tamtych komunistycznych latach zadna polska pani nie golila nog,
                        malo
                        > ktora uzywala dezodorantow, co druga obnosila dumnie odrosty - wszystkie
                        > bylysmy bardzo "au naturel", co oczywiscie bylo fascynujaca egzotyka.
                        Podobnie
                        > jak spodnice z farbowanej pieluchy i dzinsy noszone na wszystkie eleganckie
                        > okazje jako dumny dowod na posiadanie bonow lub "dularow".
                        > Nie podoba Ci sie dzisiejsza moda? Bo to juz nie jest moda Twojej (mojej)
                        > generacji - to nie Tobie maja sie te dziewczyny podobac! One sie maja
                        podobac
                        > swoim rowiesnikom i zapewne sie podobaja. Moj syn nosi spodnie z krokiem
                        > wiszacym na wyskosci kolan i z boxerkami wystajacymi nad czyms, co powinno
                        byc
                        > paskiem. Czy mnie sie to podoba? Zdecydowanie NIE. Ale Jego girlfriend Go
                        > takim uwielbia i mowi Mu, ze jest sexy. I o to chodzi.
                        > A obcokrajowcy, jak grzeczni i dobrze wychowani, zawsze beda chwalic lokalne
                        > kobiety - czy to w Polsce, Rosji, Mongolii, na Wyspach Wielkanocnych...

Wychowalam sie w czasach poznego socjalizmu i nie potwierdze twojego wywodu.
                        Kobiety golily nogi, uzywaly dezodorantow, odrosty to kocmoluchy nosily, w
                        dzinsach to sie na prywatki w liceum chodzilo ale nie na oficjalne
                        imprezy,itd.
                        To ze twoj syn chodzi w spaodniach, ktore wygladaja jakby sobie narobil i tak
                        mu zostalo to wcale nie oznacza ze to ladnie wyglada.
                        Kazda warstwa spoleczna miala zawsze swoj ubior i tak zostalo...
                        pozdrawiam
                  • raszefka Re: rozważyłem ten aspekt mojej oceny wcześniej 22.09.03, 09:28
                    Bardzo mi się podoba to co napisałeś o nieogranicznym odsłanianiu ciała.
                    Powszechny zalew golizny, seksu sprawia, że nie ma już miejsca na tajemnicę :((
                    Wyjdę może na starą dewotkę, ale chciałabym, żeby jednak obowiązywała jakas
                    skromność, przyzwoitość. Dzieciaczki płci żeńskiej sądzą widać, że im więcej
                    odsłonią, tym doroślejsze będą się wydawać. Widziałam kiedyś dziewczynkę w tak
                    niskich biodrówkach, że owłosienia łonowego nie bylo widać chyba tylko dlatego,
                    że tegoż po prostu jeszcze nie posiadała.

Inna rzecz, że siksy zawsze ubierały się jak siksy. Inaczej, ale jednak!
                    Pozdr
                    • wasza_bogini Re: rozważyłem ten aspekt mojej oceny wcześniej 23.09.03, 19:06
                      > Wyjdę może na starą dewotkę, ale chciałabym, żeby jednak obowiązywała jakas
                      > skromność, przyzwoitość.

a co to jest przyzwoitosc???
                      nie wychodzisz na dewotke, tylko wychodzi na to, ze twoj czas juz minal
                      (potraktuj to jako zart::))
                      ja bardzo zaluje, ze sie nie zalapalam na biodrowki, odslaniajace brzuch,
                      tudziez wystajace spod nich stringi. uwazam to za bardzo ladne, sexy i fajne.
                      a skromnosc jest rozniez pojeciem wzglednym, moja ciotka, starszej daty
                      mizwracala uwage, ze mam za bardzo wycieta spodnice. ostatnio zaczely mi sie
                      podobac krotkie spodenki.
                      • Gość: raszefka Re: rozważyłem ten aspekt mojej oceny wcześniej IP: *.no / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 22:23
                        "tylko wychodzi na to, ze twoj czas juz minal"

Z przykrościa przyznaję Ci rację. A jeszcze mi ćwiartka nie stuknęła... Strach
                        pomyśleć, co będzie później

p.s. A mnie też czasem "sznurki" ze spodni wystają ;P
              • Gość: Martyna Re: I jeszcze jedno... IP: *.ipt.aol.com 22.09.03, 04:02

> Wlasnie, jak zaznaczyl Toni, kobieta powinna wszedzie byc soba.
                Sorry ale to dla mnie sprzecznosc -najpierw narzekacie na gust, styl
                ubierania , zebyscie zmienili ale teraz Ty piszesz, ze kobieta powinna byc
                soba. Czyli jesli w jej duszy gra dzika artysta i ubiera sie dosc oryginalnie
                z butami na grubych podeszwach to ona jest soba i siebie wyraza.

Ubior
                >
                > dosc czesto uzalezniony jest od okolicznosci i miejsca przebywania.
                > Spotyka sie kobiety np. na spacerach, w spodniach, na niziutkim
                > obcasie, ale te spodnie i buty zupelnie nie naruszaja ich
                > kobiecosci, bo one spacerujac wciaz kryja prawdziwa, bogata swoja
                > kobiecosc, ktorej my mezczyzni mocno pragniemy i cenimy.

A co to jest kobiecosc ? I jak mozliwe jest aby jakiejkolwiek stroj ja
                naruszal? Sorry ale nie rozumiem mozesz wytlumaczyc?

> raczej w tym temacie tkwi gdzie indziej. To glupota wielu kobiet
                > sklania je do nasladowania ludzi (kobiet w tym przypadku) slawnych o
                > pokroju tutaj wspomnianej Lopez itp.

Czyli nie podoba Ci sie styl i sposob ubierania Lopez? Mi sie bardzo podoba
                ale nie widze dlaczego jestem glupia z tego powodu?

Osobiscie nauczylem sie siegac
                > wzrokiem troche glebiej poza ubior kobiety, szukajac tych ukrytych
                > pieknosci,
                I to mnie cieszy tak trzymac

• nadszyszkownik.kilkujadek Zestarzałeś się i tyle... 22.09.03, 01:59
      > serce etc."
      Normalna sprawa, każdemu się zdarza. Ale po co tak zaraz hamletyzować?
    • Gość: Martyna Re: Polki straciły gust - ubierają się okropnie!! IP: *.ipt.aol.com 22.09.03, 04:26

Co do tych przyciasnych spodni to to, ze widac linie majtek zalezy bardziej
      od rodzaju tkaniny, z ktorej uszyte sa spodnie a nie z czy sa one obcisle czy
      nie.
      Ja znie lubie obcislych ciuchow ale nic mi nie przeszkadza jak ktos sie
      ubiera -staram sie byc tolerancyjna i patrzec glebiej.
      Nie uwazasz, ze ta cala dyskusja jest troszke plytka ?

Co do tych przytlustych tylkach to dlaczego wszyscy musza byc szczupli? U
      wierz mi , ze na tym swiecie sa setki atrakcyjnych facetow nawet z
      szesciopakiem na brzuchu, wyksztalconych i swietnych, dla ktorych takie
      okragle pupy sa atrakcyjne.

Poza tym sa tysiace dziewczyn , ktore nie ubiera sie dla facetow tylko dla
      siebie .

tak czasami chodząc ulicami, łapię się na tym, że o kobietach myślę "towar
      > serce etc."

Czyzbys nie probowal szukac wytlumaczen i obciazac odpowiedzialnoscia kobiet
      za to, ze sam , miewasz mysli w nie najlepszym guscie ( patrz wyzej).
      Ile klasy ma stwierdzenie towar do przerzniecia ?
    • anahella Re: Polki straciły gust - ubierają się okropnie!! 22.09.03, 06:36
      nowytor napisał:

> serce etc."

Czyli kryzys wieku sredniego:P
    • nowytor Drogie Panie! Cokolwiek napiszecie ... 22.09.03, 08:30
      to i tak nie zmienia to faktu, a przez to opinii wielu mężczyzn i kobiet, że
      wśród Polek panuje bezguście.
      A przytyki w stylu "... wieku średniego". Ten prostacki sposób na
      zdyskredytowanie adwersarza stosowali komuniści i: "A u was murzynów biją".
      Pytanie było dlaczego tak się zmieniłyście.
      I dzięki piszącym tutaj niektórym paniom znalazłem odpowiedź: WY PO PROSTU NIE
      WIDZICIE BRZYDOTY
      Nowy
      • tse-tse Re: Drogie Panie! Cokolwiek napiszecie ... 22.09.03, 09:03
        nowytor napisał:

> I dzięki piszącym tutaj niektórym paniom znalazłem odpowiedź: WY PO PROSTU NIE
        > WIDZICIE BRZYDOTY
        > Nowy

BRZYDOTA to pojecie wzgledne, juz starozytni eskimosi mawiali, ze o gustach i
        kolorach sie nie dyskutuje oraz czasy sie zmieniaja, a my razem z nimi. Nie
        idziesz z duchem czasu, znaczy sie czas do piachu, heh hhehhe hhehehe
      • yagnieszka Re: Drogie Panie! Cokolwiek napiszecie ... 22.09.03, 16:15
        nowytor napisał:

> Pytanie było dlaczego tak się zmieniłyście.

A odpowiedz jest: Ty sie TEZ zmieniles!!! Tylko ciezko Ci sie z tym pogodzic.
        Ale to normalne, kazdemu ciezko ;)
    • pajdeczka A ty pewnie jesteś stary pryk! 22.09.03, 09:08
      A może to ty jesteś już stary i oglądasz się za coraz młodszymi? Starym bardzo
      trudno zaakceptować modę młodzieżową. Jestem kobietą 40letnia i uważam, że jak
      na moje warunki finansowe, jestem w miarę dobrze ubrana. Ale ty się pewnie za
      takimi nie oglądasz, bo "głowa siwieje, a d..a szaleje".
      Ciekawi mnie za to bardzo, jak ty się ubierasz, bo patzrąc na Polaków w średnim
      wieku mam raczej negatywne odczucia, co innego młodzi mężczyźni po 20tce.
      • Gość: dafnia tak tak pajda !! IP: *.dip.t-dialin.net 22.09.03, 12:08
        A może to ty jesteś już stary i oglądasz się za coraz młodszymi? Starym bardzo
        trudno zaakceptować modę młodzieżową. Jestem kobietą 40letnia i uważam, że jak
        na moje warunki finansowe, jestem w miarę dobrze ubrana. Ale ty się pewnie za
        takimi nie oglądasz, bo "głowa siwieje, a d..a szaleje".
        Ciekawi mnie za to bardzo, jak ty się ubierasz, bo patzrąc na Polaków w średnim
        wieku mam raczej negatywne odczucia, co innego młodzi mężczyźni po 20tce.

O WLASNIE !!
        pajda, tu chyba lezy pies pogrzebany. moze za bardzo dzialaja na niego te pol
        nagie nastolatki i facet szaleje ? Arabowie rozwiazali ten problem, pozakrywali
        babki aby ich nie kusily, a tu w polsce wola swawola, i biedny sredniolatek jak
        sie na te malolaty napatrzy, bzykac by chcial, ale taka mloda to go nie chce,
        wiec i oburza sie i zali calemu swiatu. Dziwne, ze facet zauwaza mode wlasnie u
        nastolatek, bo nie zauwazylam aby w polsce kobiety w wieku np 30-40 lat
        ubieraly sie w zelazka i odkrywaly wszystko bez ladu i gustu.
        • wasza_bogini Re: tak tak pajda !! 23.09.03, 18:50
          Dziwne, ze facet zauwaza mode wlasnie u
          > nastolatek, bo nie zauwazylam aby w polsce kobiety w wieku np 30-40 lat
          > ubieraly sie w zelazka i odkrywaly wszystko bez ladu i gustu.

to dziwne ale gro moich kolezanek ukrywa swoje piersi na rozne sposoby. mysle,
          ze mlodsze pokolenie jest bardziej odkryte.
    • Gość: bana Ale o co tak naprawde chodzi?????????? IP: 62.233.214.* 22.09.03, 10:00
      Bo ja nie rozumiem o co chodzi????? Chyba to jak ubierają sie dziewczyny to ich
      sprawa. nie twierdze, że wszystkie wyglądają ładnie, ale w końcu co mnie to
      obchodzi. Chodzą w takich spodniach i takich butach, bo widocznie tak im sie
      podoba. W końcu to ich sprawa.

Mi nie podobaja sie faceci w przyciasnych podkoszulkach bez rękawów, spod
      których wystają brzuchy. No i co, nie podobaja mi sie. ale nie robie z tego
      powodu tragedii.
      • pajdeczka A poza tym one..... 22.09.03, 10:09
        Gość portalu: bana napisał(a):

>Chodzą w takich spodniach i takich butach, bo widocznie tak im sie
        > podoba. W końcu to ich sprawa.
        >
        ..ubierają się dla mężczyzn czy chłopaków w swoim wieku, a nie dla panów,
        którzy mogliby być ojcami.
        • Gość: bana Re: A poza tym one..... IP: 62.233.214.* 22.09.03, 10:42
          pajdeczka napisała:

> Gość portalu: bana napisał(a):
          >
          > >Chodzą w takich spodniach i takich butach, bo widocznie tak im sie
          > > podoba. W końcu to ich sprawa.
          > >
          > ..ubierają się dla mężczyzn czy chłopaków w swoim wieku, a nie dla panów,
          > którzy mogliby być ojcami.

No to jak ubieraja sie dla chłopaków to są biedne. ja ubieram sie dla siebie,
          tylko i wyłącznie. A jesli sie to komus nie podoba to nie musi sie na mnie
          patrzeć.
          • pajdeczka Re: A poza tym one..... 22.09.03, 10:52
            Gość portalu: bana napisał(a):

>> No to jak ubieraja sie dla chłopaków to są biedne. ja ubieram sie dla
            siebie, tylko i wyłącznie. A jesli sie to komus nie podoba to nie musi sie na
            mnie > patrzeć.

To po co nosisz mini np.? Przecież jak idziesz ulicą no nie widzisz własnych
            nóg. Przyznaj się lepiej, że jesteś próżna.
            • Gość: bana Re: A poza tym one..... IP: 62.233.214.* 22.09.03, 10:54
              To po co nosisz mini np.? Przecież jak idziesz ulicą no nie widzisz własnych
              > nóg. Przyznaj się lepiej, że jesteś próżna.

Ale ja napisałam, że JA ubieram sie dla siebie. A ja nie chodzw w mini, wogóle
              nie chodze w żadnych spódnicach.

A te dziewczyny ubieraja sie tak bo im sie takie ubrania pewnie podobaja i
              dobrze się w nich czują.
        • Gość: frutka Re: A poza tym one..... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.09.03, 21:40
          a ja sie ubieram dla siebie :)
          tak jak mi sie podoba i lubie obcisle spodnie i bluzeczki :)
      • raszefka Re: Ale o co tak naprawde chodzi?????????? 22.09.03, 10:16
        hehe, brakowało mi mocnego postu o tolerancji :)))) To jeszcze nie to, ale
        blisko ;)

Panom się wciąż wydaje, że wszystko, co robi kobieta, robi dla jakiegoś tam
        mężczyzny :)))
    • Gość: Maja Re: Polki straciły gust - ubierają się okropnie!! IP: *.fwfin.fwc.com 22.09.03, 10:48
      Ty sie po prostu coraz starszy jestes ;-)
    • Gość: kid Re: Polki straciły gust - ubierają się okropnie!! IP: *.acn.pl / *.acn.pl 22.09.03, 17:49
      Polacy stracili gust - ubierają sie okropnie!! Te straszne, wygolone łby. Jak
      nie wygolone to wyżelowane, tłuste, niedomyte. Tandetne spodenki od dresu i
      powyciągane koszulki. Dżinsy do wszystkiego. A do tego albo chudzi jak tyki,
      albo z brzuchami jak pierzyny. Niedomyci, śmierdzący, z tepym wyrazem oczu
      gapią się w swoje komórki. Jak idę ulicą to nie myślę" mężczyzna moich snów,
      wymarzony książę" tylko "robol z niemieckiego pornola". A jeszcze gorzej jak
      pozują na dziewczynko-chopców z fantazyjnymi grzywkami i torbami. Chudzi,
      zwiewni, zniewieściali. Panowie, ja nie dyskutuję o gustach. Ale co się z wami
      stało? Dlaczego zmnieniliście się na gorsze?
      • nowytor A wykształecenie na podstawie niemieckich 22.09.03, 19:10
        pornoli? Gratuluję
        NOwy
        • robinia2 Re: A wykształecenie na podstawie niemieckich 22.09.03, 21:26
          Tez uwazam ze panujaca moda jest nieciekawa. Jasne, ze jest wiele siks ktore
          czytaja bravo girl i tak tez sie ubieraja, ale jest jeszcze jedna rzecz.
          Czasami mysle ze projektanci ubran sie na kobiety uwzieli...czasami probuje
          kupic cos ladnego do ubrania...ale nie zawsze sie udaje. Jak panuje moda na
          szerokie nogawki, w zadnym sklepie nikt nie kupi spodni z waskimi. Wszystkie
          damskie kurtki ledwo siegaja pepka a sweterki sa obcisle i brzydkie. I tyle.
          Ja jestem na tyle uparta, ze w koncu cos gdzies dla siebie znajde ale kosztuje
          mnie to wiele wysilku. Wiec owszem, kolorowe pisemka dyktuja mode, ale winne
          sa tez...no wlasciwie nie wiem kto...producenci ubran? projektanci? W kazdym
          razie nie ma sklepow z ladnymi rzeczami. Jest okreslony trend i tyle. Kupujesz
          co jest...albo chodzisz w ubraniach wytartych i niemodnych :P.
          • very_famous Re: A wykształecenie na podstawie niemieckich 22.09.03, 23:49
            > Czasami mysle ze projektanci ubran sie na kobiety uwzieli...czasami probuje
            > kupic cos ladnego do ubrania...ale nie zawsze sie udaje. Jak panuje moda na
            > szerokie nogawki, w zadnym sklepie nikt nie kupi spodni z waskimi.

To nie projektanci tylko sklepy sprowadzające ubrania. Znają (zbyt
            powierzchownie) gust ulicy, wiedzą co "pójdzie" a co nie. Czysta kalkulacja -
            po co sprowadzać ubrania, które w Polsce się nie sprzedadzą. Niestety.
            • wasza_bogini Re: A wykształecenie na podstawie niemieckich 23.09.03, 18:42

>
              > To nie projektanci tylko sklepy sprowadzające ubrania. Znają (zbyt
              > powierzchownie) gust ulicy, wiedzą co "pójdzie" a co nie. Czysta kalkulacja -
              > po co sprowadzać ubrania, które w Polsce się nie sprzedadzą. Niestety.

trudno uznac polske za lidera w kwestiach mody. generalnie moda dla nastolatkow
              jest taka sama na swiecie, a lansuja ja mlode zespoly pop disco, rock.
              • very_famous Re: A wykształecenie na podstawie niemieckich 23.09.03, 23:11
                >trudno uznac polske za lidera w kwestiach mody.

Dokładnie o to mi chodziło. Nie jesteśmy otwarci na modę. Stąd te braki na
                rynku.
                • wasza_bogini Re: A wykształecenie na podstawie niemieckich 23.09.03, 23:19
                  > >trudno uznac polske za lidera w kwestiach mody.
                  >
                  > Dokładnie o to mi chodziło. Nie jesteśmy otwarci na modę. Stąd te braki na
                  > rynku.

ja nie zauwazam brakow. mysle, ze nastolatki polskie ubieraja sie podobnie do
                  wloskich, czy hiszpanskich. nowy york,londyn i paryz to sa wyspy na morzu
                  sredniactwa swiatowego.
                  • Gość: antena Re: A wykształecenie na podstawie niemieckich IP: *.chello.pl 24.09.03, 20:45
                    wasza_bogini napisała:
                    > nowy york,londyn i paryz to sa wyspy na morzu
                    > sredniactwa swiatowego.

2 lata temu bylam w NY. Kupilam sobie pare fajnych ciuszkow.
                    Przylecialam do Wawy i co? I w polowie sklepow DOKLADNIE takie same ciuchy
                    (tylko ceny wyzsze!)

• wasza_bogini Re: A wykształecenie na podstawie niemieckich 24.09.03, 21:56
                      no wlasnie.
        • pizmak31 Re: A wykształecenie na podstawie niemieckich 24.09.03, 11:13
      • wasza_bogini jeszcze dodam te spodnie z kroczem w kolanach;) 22.09.03, 23:29
        • anahella Re: jeszcze dodam te spodnie z kroczem w kolanach 23.09.03, 01:26
          Ale te spodnie z kroczem w kolanach to moda dla dzieciakow! Kobiety ile wy
          macie lat ze ogladacie sie na ulicy za dzieciuchami?
          • wasza_bogini Re: jeszcze dodam te spodnie z kroczem w kolanach 23.09.03, 18:39
            > Ale te spodnie z kroczem w kolanach to moda dla dzieciakow! Kobiety ile wy
            > macie lat ze ogladacie sie na ulicy za dzieciuchami?
            >

ale ja sie nie ogladam tylko widze. moj mlodszy brat, ktory jest bardzo, bardzo
            przystojny nosi takie spodnie. uwazam, ze ma na tyle zgrabny tylek, ze
            powinien nosic normalne spodnie.
    • wasza_bogini po prostu wstydzisz sie patrzec. 22.09.03, 23:26
      a ´´przerznac´´ to pewnie bys chcial ale jestes za sTARYYYYYYYYYYYYYY!!!!!!!!!
      • maniia Re: po prostu wstydzisz sie patrzec. 22.09.03, 23:57
        Ja wiem o czy nowotwor mowi. Obecnie moda nie lansuje kobiecych rzeczy bo
        obecnie kobiety zgodnie z emancypacja nie sa kobiece. Niestety.
        Naprzyklad w 19 wieku to byly czasy dle kobiet. Te sliczne ubranka. Baby
        emancypantki zepsuly wszystko dla nas.

• wasza_bogini Re: po prostu wstydzisz sie patrzec. 23.09.03, 18:41

> Ja wiem o czy nowotwor mowi. Obecnie moda nie lansuje kobiecych rzeczy bo
          > obecnie kobiety zgodnie z emancypacja nie sa kobiece. Niestety.
          > Naprzyklad w 19 wieku to byly czasy dle kobiet. Te sliczne ubranka. Baby
          > emancypantki zepsuly wszystko dla nas.

ok. to wrocmy do dlugich spodnic, gorsetow i bluzek pod szyje, acha i na plazy
          non top-less.
          • Gość: aniel bzdury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 19:22
            kazdy ma inny gust i niech tak pozostanie
            poniewaz uwielbiam szpilki prawie biegam w nich na okraglo (no moze z
            wyjatkiwm wypraw do lasu itp.). Lubie obcisle spodnie i krotkie spodniczki.
            wolno mi.
            Mysle ze najwiekszym problemem wspolczesnych czasow jest brak samokrytyki.
            Przyklad: panny wygladajace jakby nie mialy luster w domach- pakuja swoje
            tluste cielska w ciuchy za male o kilka dobrych rozmiarow. Nie sztuka sie
            ubrac modnie, sztuką jest dopasowac stroj do swojej figury, tak abt
            zaakcentowac zalety, ukrywajac niedociagniecia sylwetki

dziekuje za uwage
            • wasza_bogini Re: bzdury 23.09.03, 19:34
              Lubie obcisle spodnie i krotkie spodniczki.
              > wolno mi.
              > Przyklad: panny wygladajace jakby nie mialy luster w domach- pakuja swoje
              > tluste cielska w ciuchy za male o kilka dobrych rozmiarow.

wnioskuje, ze masz lustro w domu::)))
              • rose2 Re: Jak zwykle bzdury i banialuki 23.09.03, 19:54
                Do tego przerazajace jest, iz same kobiety przyznaja racje autorowi watku, fuj.
                Kazda kobieta ma prawo do takiego ubioru na jaki ma ochote i jest jej wygodnie.
                Ciesze sie, ze nie ma juz komunizmu i dzierganych oblesnych sweterkow (z
                Wegier) w ktorych chodzila co druga kobieta. Albo sytuacji z konca lat 80tych
                jak rzucili taki kolorowy material (kolorowe kwadraty) to pol Polski mialo z
                tego bluzki. Ble. Ile w tym elegancji? Za grosz.

Takie gadanie, ze milo by sie ochote przerznac wszystkie napotkane panienki
                jest ponizej krytyki. Jestes wiesniakiem ze sloma w butach i czerwonym
                grzebyczkiem wystajacym z tylniej kieszeni spodni.

Moze lepiej zacznijmy nosic burki czy czadory, wtedy nie bedzie debilnych
                komentarzy zgnusnialych facetow.
                • nowytor Jak już tak to przywal mi że jestem: 23.09.03, 21:20
                  albo antysemitą albo Żydem albo Szwabem albo ruskiem albo z SLD albo
                  Solidaruchem albo cyklistą.
                  Ostatnio bardzo "modne" argumenty w dyskusji.

Całe szczęście, że istnieją jeszcze istoty, które są kobietami nie tylko z
                  nazwy. Proszę się zastanowić czy ...(nie wiem jak się zwracać w związku z sensem
                  tego akapitu) jest kobietą, mężczyzną, obojnakiem, czy ewentualnie ni to ni owo?
                  NOwy
                  • julla Re: Jak już tak to przywal mi że jestem: 23.09.03, 21:31
                    nowytor napisał:

> albo antysemitą albo Żydem albo Szwabem albo ruskiem albo z SLD albo
                    > Solidaruchem albo cyklistą.
                    > Ostatnio bardzo "modne" argumenty w dyskusji.
                    >
                    > Całe szczęście, że istnieją jeszcze istoty, które są kobietami nie tylko z
                    > nazwy. Proszę się zastanowić czy ...(nie wiem jak się zwracać w związku z
                    sense
                    > m
                    > tego akapitu) jest kobietą, mężczyzną, obojnakiem, czy ewentualnie ni to ni
                    owo
                    > ?
                    > NOwy

Kompletnie nie rozumiem o co ci chodzi i do czego zmierzasz(???)
                    Jak ci się nie podoba, to trudno, twój problem. Nie wiem dlaczego musisz
                    informować o tym innych i czego w związku z tym oczekujesz.
                    Wiesz, ile mnie się rzeczy nie podoba? A ile w męzczyznach bym zmieniła, żeby
                    byli dokładnie tacy, jak sobie życzę?
                    Poza tym jezeli kobiecośc sprowadza sie dla ciebie jedynie do paradowania w
                    romantycznej sukni w kwiaty a'la lata 80-te, to chyba twoje horyzonty uległy
                    zawężeniu. Kobiecość to jednak bardziej skomplikowana sprawa, niejedno ma
                    oblicze.

• nowytor "Kobiecość to jednak bardziej skomplikowana.... 23.09.03, 21:37
                      ... sprawa, niejedno ma oblicze."
                      Dobre!!!
                      Czy po wklepaniu tego zdania zatrzepotała pani rzęsami?
                      NOwy
                      • julla Re: "Kobiecość to jednak bardziej skomplikowana.. 23.09.03, 21:41
                        Oczywiście, że zatrzepotałam,
                        Szkoda, że nic nie pojąłeś. Trudno.
                        Mężczyźni w Polsce są tak strasznie czepialscy i moralizatorscy, że właściwie
                        można się przyzwyczaić. Najlepsze jest to, że sami sobą często niczego
                        specjalnego nie przedstawiają, za to głównie 'stawiają wymagania'
                      • Gość: kaziqua Re: "Kobiecość to jednak bardziej skomplikowana.. IP: 148.228.174.* 23.09.03, 22:01
                        a dlaczego sie pytasz, czy zatrzepotala?? przeciez prawdziwe kobiety trzepocza
                        rzesami, wiec o co chodzi??
                        • rose2 Re: "Kobiecość to jednak bardziej skomplikowana.. 24.09.03, 14:41
                          Wiele juz watkow tu bylo na temat ubioru, grubych pup w biodrowkach itp. Jesli
                          nie podoba sie wam cos to sie tak nie ubierajcie (do pan) do panow wymygajcie
                          od swoich kobiet dostosowania sie do waszych gustow - powodzenia :o)))
                          I tak naprawde odwalcie sie od calej reszty. Jesli jestescie tacy niewyzyci, ze
                          stringi przyprawiaja was o wzwod to coz... nic na to nie poradze.
                          • raszefka Re: "Kobiecość to jednak bardziej skomplikowana.. 24.09.03, 17:53
                            Rose, czy się mylę, czy Ty miałaś kiedyś coś do stringów u Azjatek? ;)
                            • rose2 Re: "Kobiecość to jednak bardziej skomplikowana.. 24.09.03, 18:03
                              mialam tyle do stringow u azjatki (sztuk jedna) w moim supermarkecie, ze
                              wlasnie niewyzyci faceci sie na jej widok slinili - ale nie ona jedna nosila
                              stringi a wiec cos w tym bylo, nigdy wiecej czegos takiego nie widzialam no
                              moze na Red Lights w Amsterdamie. Moze i moj facet by sie slinil i bylabym
                              zazdrosna :o)) No i wszystko bylo w formie zartu.
                              • raszefka też sobie zażartowałam 24.09.03, 18:06

• raszefka Re: Jak już tak to przywal mi że jestem: 24.09.03, 18:03
                      julla napisała:

> Jak ci się nie podoba, to trudno, twój problem. Nie wiem dlaczego musisz
                      > informować o tym innych i czego w związku z tym oczekujesz.

Każda jedna rzecz napisana na forum jest problemem jednej jedynej osoby -
                      autora wątku. Do czasu aż się tym z kimś nie podzieli. Jeśli uważamy, że to
                      bzdura, to nie tracimy czasu i się w danym wątku nie odzywamy :)

> Wiesz, ile mnie się rzeczy nie podoba? A ile w męzczyznach bym zmieniła, żeby
                      > byli dokładnie tacy, jak sobie życzę?

Ale jesteś kobietą i się nie czepiasz. Dla mnie nie ma to znaczenia, jak
                      wyglądają ludzie na ulicy (choć i mnie nie raz i dwa nachodzi chęć, by
                      zawołać "Widzisz i nie grzmisz!!") Najwyżej prywatnie się skrzwię lub obśmieję.
                      Lub zachwycę. Ale panowie są ponoć bardziej wzrokowcami i lubią sobie
                      popatrzeć. Tak są zbudowani - a przynajmniej to mi wmawia mój przyjaciel i ja
                      mu wierzę :)
                      • julla Re: Jak już tak to przywal mi że jestem: 24.09.03, 18:14
                        raszefka napisała:

> Każda jedna rzecz napisana na forum jest problemem jednej jedynej osoby -
                        > autora wątku. Do czasu aż się tym z kimś nie podzieli. Jeśli uważamy, że to
                        > bzdura, to nie tracimy czasu i się w danym wątku nie odzywamy :)

Doszłam do identycznego wniosku i postanowiłam właśnie ostatecznie
                        i nieodwołalnie nie odzywać się w nieinteresujących, moim zdaniem, wątkach.
                        Bo to nierozwojowe:)

> Ale jesteś kobietą i się nie czepiasz. Dla mnie nie ma to znaczenia, jak
                        > wyglądają ludzie na ulicy (choć i mnie nie raz i dwa nachodzi chęć, by
                        > zawołać "Widzisz i nie grzmisz!!") Najwyżej prywatnie się skrzwię lub
                        obśmieję.

A wiesz jak mnie drażnią ci polscy faceci i te ich ciągłe obsztorcowywanie
                        kobiet!! To nieustanne odowadnianie wyższości, ta arogancja, buta
                        i pycha...Boszszsz!!
                        Ale dobra, miałam się już nie odzywać:))
                        • raszefka Re: Jak już tak to przywal mi że jestem: 24.09.03, 20:41
                          julla napisała:

> ***
                          > A wiesz jak mnie drażnią ci polscy faceci i te ich ciągłe obsztorcowywanie
                          > kobiet!! To nieustanne odowadnianie wyższości, ta arogancja, buta
                          > i pycha...Boszszsz!!

Mnie to wisi. Jeśli im to do szczęścia potrzebne, że sobie coś udowodnią... :))
                          Spływa na ogół jak po kaczce.

> Ale dobra, miałam się już nie odzywać:))

Mam nadzieję, że Cię nie uraziłam!! Tak mi się głupawo napisało, ale skrzywiłam
                          się na słowa "twój problem i co nas to może obchodzić" :))))
                          • julla Re: Jak już tak to przywal mi że jestem: 24.09.03, 22:14
                            raszefka napisała:
                            > Mam nadzieję, że Cię nie uraziłam!! Tak mi się głupawo napisało, ale
                            skrzywiłam
                            >
                            > się na słowa "twój problem i co nas to może obchodzić" :))))
                            >
                            Nie uraziłaś:) W sumie masz rację. Sama jestem orędownikiem wolności wypowiedzi
                            choćby najgłupszej na świecie, więc teoretycznie nie powinnam się czepiać:)
                      • rose2 Re: Jak już tak to przywal mi że jestem: 24.09.03, 18:24
                        Nie zgodze sie raszfetko aby moj ubior mialby byc czyims problemem, ani powodem
                        do zgorszenia.
                        Czym niby moze sie podzielic autor tego watku, ze co? Ze dziewczyny odslaniaja
                        latem biusty, brzuchy i nogi. Na szczesie dla niego idzie zima i nie bedzie juz
                        mial problemu :o))
                        Ale przeciez tytul watku byl taki ze niby stracilysmy gust, no i do tego
                        niektore panie przyznaly mu racje, bez komentarza.
                        • raszefka Re: Jak już tak to przywal mi że jestem: 24.09.03, 20:54
                          Oj, ubiór jak najbardziej może być powodem zgorszenia (jak i zachowanie, słowa,
                          różne rzeczy). Tylko może coraz większej grupie ludzi obce jest uczucie wstydu.
                          Albo zwyczajnie niektórzy brudne myśli mają ;P Nie będę nad tym płakać, tylko
                          cicho westchnę... już tu przeczytałam, że mój czas przeminął ;))

A tytuł wątku? COOO?? JA POLKA GUST STRACIŁAM?? GDZIE TEN NOWY? ZARAZ
                          DOSTANIE!! ;)))) Gdyby napisał, że niektóre siksy widziane w Polsce ubierają
                          się ni w pipe ni w oko, zajrzałabyś?? ;))
                          • rose2 Re: Jak już tak to przywal mi że jestem: 25.09.03, 10:27
                            jasne ze tak, zawsze zagladam w watki ubraniowo-makijazowe aby sie powkurzac,
                            to moje hobby.
    • Gość: Justyna Re: Polki straciły gust - ubierają się okropnie!! IP: *.acn.waw.pl 24.09.03, 18:33
      Modę w Polsce dyktuje stadion XX-lecia i Kupieckie Domy Towarowe (dawne budy
      pod PKiN-em). Już mniejsza o to kto w czym dobrze wygląda (w sumie jego sprawa,
      innych brzydzi albo rozśmiesza) tylko o to, że jest to moda strasznie tandetna.
      Zarówno panowie jak i panie (im młodsi tym gorzej) ubierają się często bez
      pomysłu, mają brzydkie i brudne buty i w ogóle (zwłaszcza panowie) są
      zaniedbani. Dobre gatunkowo rzeczy, z dobrych tkanin są drogie więc w sumie
      rozumiem, że wielu osób nie stać. Generalnie króluje styl jak z podmiejskiej
      dyskoteki albo serialu "Kasia i Tomek".
      • wasza_bogini Re: Polki straciły gust - ubierają się okropnie!! 24.09.03, 21:59
        Gość portalu: Justyna napisał(a):

> Modę w Polsce dyktuje stadion XX-lecia i Kupieckie Domy Towarowe (dawne budy
        > pod PKiN-em). Już mniejsza o to kto w czym dobrze wygląda (w sumie jego
        sprawa,
        >
        > innych brzydzi albo rozśmiesza) tylko o to, że jest to moda strasznie
        tandetna.
        >

eee, z tym sie nie zgodze, stadion ma te same ciuchy, co markowe sklepy tylko
        po nnych cenach, a wycierane dzinsy sa wszedzie. na drugiej polkuli, daleko od
        stadionu tez.
        • Gość: Justyna Re: Polki straciły gust - ubierają się okropnie!! IP: *.acn.waw.pl 24.09.03, 22:29
          To, że coś jest wszędzie (np. wycierane dżinsy z koronkowymi wstawkami) nie
          znaczy, że nie jest tandetne.
          • wasza_bogini Re: Polki straciły gust - ubierają się okropnie!! 24.09.03, 22:36
            Gość portalu: Justyna napisał(a):

> To, że coś jest wszędzie (np. wycierane dżinsy z koronkowymi wstawkami) nie
            > znaczy, że nie jest tandetne.

co nie znaczy, ze na stadionie sa tylko rzeczy tandetne. ja kupilam sobie
            bardzo fajna kurtke na stadionie i wcale nie jest tandetna. sama zauwazylas, ze
            tandeta jest wszedzie, wiec nie zwalaj tandeciarstwa na stadion, bo na
            stadionie sa rzeczy podrobione. tandeciarstwo w modzie dyktuje moda dyskoteki i
            pseudo artystow disco srysco czamba ramba.
            • Gość: Justyna Re: Polki straciły gust - ubierają się okropnie!! IP: *.acn.waw.pl 24.09.03, 22:41
              Oczywiście, że tandeta jest wszędzie, nawet w b. drogich sklepach. Ja też
              kupuję czasem na stadionie: bawełniany dres, legginsy, polar, puchówkę bo nie
              widzę sensu w przepłacaniu. Bezguście lansują teledyski, dyskoteki, czasem
              pisma kobiece. Dla mnie bezguściem np. są podobno modne tej zimy kozaki za
              kolana z wyłogami, marszczone w stylu lat 80-tych. Pamiętam, że wtedy nosiły je
              damy pracujące w hotelu Polonia czy Forum ubieracjące się na ciuchach w
              Rembertowie.
    • nowytor Dzisiaj widziałem na starówce kobietę 02.10.03, 01:14
      Włosy upięte do góry iż widać było to o czym mężczyźni już zapomnieli - kark i
      przesliczne płatki uszu, a zapewne wielu mężczyzn marzy o chociażby muśnięciu
      owych miejsc tak skrywanych przez resztę bab uczesanych w stylu Conan
      Barbarzyńca. Oczywiście sukienka w jakieś delikatne, nie jarmarczne kolory.
      Buty-sandały(?) na średnim obcasie. Makijaż był ale ledwo widoczny. Owa dama
      mogła mieć około 40. Ale wielu facetów dyskretnie się je przyglądało, bo tylko
      na panie spod latarń Gdyni patrzy się jak na sztukę mięsa.
      Życzę polskim paniom o odrobinę staranności w ubiorze. Bo jak się później
      okazało owa pani była ze Szwecji.
      Nowy
      • Gość: lola Re: Dzisiaj widziałem na starówce kobietę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.03, 09:47
        Moze jak bede miala 40 lat to bede czesała sie w koczek odsłaniajac kark i
        załoze zwiewna sukienke.Ale taki ubi.ór dla młodej osoby zrobiłby z niej
        własna ciotke.Kark odsłaniam w domu, zeby to mój maz miał okazje sobie
        popatrzec, dotknac, a po co mi to na ulicy?
        Ty lubisz taki styl, prosze bardzo, innym podoba sie co innego.
        • anduu lola woli oryginalność: spodnie jeansy 03.10.03, 07:16
          Bo wg loli byc oryginanlym to być ubraną w spodnie jakie nosili kowbojoe ( ciow
          boy) czyli amerykańskie pastuchy.
    • Gość: inna Re: Polki straciły gust - ubierają się okropnie!! IP: *.anax.pl 02.10.03, 11:58
      wydaje mi sie ze to jednak wina braku perpektywy co do swojej
      osoby ,przyjrzenia sie sobie z boku ,sobie a nie kolorowym paniom w
      gazetach..laski mysla ze jak sie do nich upodobnia beda piekne i tu jest istota
      rzeczy..kiedys nie wzorowano sie na nikim,raczej nie..kobieta sama musiala
      wymiyslic sobie stroj na doadatek korzystajac z marnych materialow a wiec
      stroj musial byc na tyle interesujacy(tzn fason)azeby odwrocic uwage od rodzaju
      materialu:0teraz idzie sie na latwizne a wiec niesmiertelne dzinsy,koniecznie
      biodrowki nawet jezeli dupa sie z nich wylewa:( no i gora to koszulka
      najlepiej obcisla niech podkresli te brzydkie cycki albo wystajacy stanik:(ja
      tez sie napatrzylam . jestem kobieta:(
    • Gość: mała Re: Polki straciły gust - ubierają się okropnie!! IP: *.pl / 192.168.0.* 03.10.03, 20:45
      to według ciEbie panie mądralinski w co sie powinnysmy ubierać ,prosze bardzo
      o odpowiedz bo ja nieWIEM juz w czym mam chodzić,może mam chodzić w
      spódniczkach jak jest 10 stopni na DWORZE A POTEM BYC CHORĄ,A wogóle to jeśli
      ktos sie ubiera zle to faceci ,ubieraja się jak pedały obcisłe
      bluzki ,spodnie,łańcuszki,i jeszcze sobie włosy farbuja a czasmi nawet używają
      pudru,ćzyzby nam zazdrośclii że my to mamy?kobiety od wieków zwracały uwagę na
      siebie swoim wyglądemw przeciwieństwie do facetów,oni pokazywali nam jacy to
      śa silni,męscy,potrafia nam dac poczucie bezpieczeństwa,zapewnic przyszłość,a
      teraz co mamy pustych facetów zapatrzonych w sebie żeby tylko ino jak
      najbradziej sie przypakować,zjarać na solarium i ubrac najdroższe ciuchy,czasmi
      nawet widzialam gości co nosza bluzki bardziej obcisle ode
      mnie .łeeeeeeeeeeohyda
      • raszefka Re: Polki straciły gust - ubierają się okropnie!! 03.10.03, 21:01
        Opowiadasz bzdurki! Przez wieki moda była właśnie dla panów, nie dla pań.
        Obcisłe spodnie, kolorowe pończoszki, obcasy, peruczki, makijaże :))))

A argument o mrozie... :))))))
    • lukrecya Polaki nie piorą nie gotują to im durnoctwa we łbi 03.10.03, 21:28

Drogi kolego nowytorze. Widzę, że masz wielki problem ale myślę, że z każdej
      trudnej sytuacji jest jakieś wyjście. Rozumiem Cię każdy ma jakieś fobie: jedni
      chodza i zaglądaja w dupy dziewczynom, inni wspominaja powstanie warszawskie
      ale to nieważne. Jeśli Ci się damy w Polsce nie podobają zawsze można przenieść
      sie za granicę, może tam spotkasz damy zmyslne, nieprzeżuwające, i takie co sie
      do rżniecia nie nadają. Czego Ci serdecznie (żując gumę i wyciągając portki z
      tyłka) życzę.

• nowytor Nie o wszystkich Polkach mówiłem, 04.10.03, 02:29
        ale Ty to na pewno zaliczasz się do tych wspomnianych w temacie.
        I jak się domyślam za ubiorem idzie osobowość.
        A to, że część kobiet nachalnie eksponuje to czego się powinna wstydzić... Same
        potem obrywają cięgi. Traktuje się je jak traktuje za niechlujstwo i ubóstwo
        kulturalne i umysłowe. Potem one mają pretensje do całego świata, ale przede
        wszystkim do facetów, że traktują je jak na to zasługują.
        Ale ja z tego powodu na pewno się nie wyniosę za granicę, bo jest wystarczająca
        ilość kobiet w Polsce, które zasługują na szacunek za to co robią i najczęściej
        idzie to w parze z tym jak wyglądają.
        A wiec bywaj
        Nowy
        • lukrecya Ależ o wszystkich mówiłeś kłamczuszku! 04.10.03, 22:06
          nowytor napisał:

> ale Ty to na pewno zaliczasz się do tych wspomnianych w temacie.
          > I jak się domyślam za ubiorem idzie osobowość.
          > A to, że część kobiet nachalnie eksponuje to czego się powinna wstydzić...
          Same
          > potem obrywają cięgi. Traktuje się je jak traktuje za niechlujstwo i ubóstwo
          > kulturalne i umysłowe. Potem one mają pretensje do całego świata, ale przede
          > wszystkim do facetów, że traktują je jak na to zasługują.
          > Ale ja z tego powodu na pewno się nie wyniosę za granicę, bo jest
          wystarczająca
          > ilość kobiet w Polsce, które zasługują na szacunek za to co robią i
          najczęściej
          > idzie to w parze z tym jak wyglądają.
          > A wiec bywaj
          > Nowy

Do jakich Polek ja siebie zaliczam i jaką mam osobowość to nie Twój biznes i
          nie o tym dysputa. Sam nie do końca wiesz co chcesz powiedzieć, ale to pewnie
          przez bezsenność, której padasz ofiarą. Jeśli nie wszystkie Polki miałeś na
          myśli to wyrażaj się PRE-CY-ZYJ-NIE! Wszelkie zasady przyzwoitości, której
          jesteś rzekomym rzecznikiem, nakazują w takiej sytuacji wszystko odszczekać i
          założyć nowy (nomen omen kolego Nowy) wątek: NIEKTÓRE POLKI UBIERAJĄ SIĘ SKĄPO
          A CAŁEJ RESZCIE BUKIET RÓŻ POD WSKAZANY ADRES! Tak bynajmniej zrobiłby facet z
          klasą, który potrafi przyznać się do błędu parszywego uogólnienia. Cieszę się,
          że się ze sobą zgadzamy co do tego, że w Ojczyźnie wiele jest dam zasługujących
          na piedestał, podziw uznanie oraz ochy i achy. A jakby co to do Szwecji można
          wpław a najlepiej jednak promem (rzekła zaczesujac włosy w ogon koński i
          przyprasowując niesforny płatek ucha lewego, który nijak nie chciał przylegać
          do czaszki).

I Ty idź w pokoju!
          • Gość: rakjest Re: Ależ o wszystkich mówiłeś kłamczuszku! IP: *.toya.net.pl 05.10.03, 11:31
    • nowytor Więc to nie jest tylko moje zdanie!!! 21.10.03, 00:40

• anduu Polki straciły gust - noszą tylko spodnie 21.10.03, 15:33
      to takie okropne.
      Nie rozumiem ich.
      Przecież na wystawach sklepów mnóstwo fajnych szpódniczek i sukienek, ponadto
      czasopisma kobiece pokazuja co jest modne (a spódnice są modne) a pone wciąż
      tylko w spodniach.
      • Gość: kohol Re: Polki straciły gust - noszą tylko spodnie IP: *.crowley.pl 21.10.03, 15:35
        Anduu!
        Tęskniłyśmy!
        ;)
        • anduu Re: Polki straciły gust - noszą tylko spodnie 21.10.03, 16:21
          wiedziałem o tym.
          I na pewno będziesz się wsciekać na moje uwagi co do kobiet chodzących w
          spodniach.
          Trudno, Ty masz swoje zdanie a ja mam swoje.
          Mam propozycję - Uszanujmy swoje zdania.
          • Gość: kohol Re: Polki straciły gust - noszą tylko spodnie IP: *.crowley.pl 21.10.03, 17:11
            anduu napisał:

> I na pewno będziesz się wsciekać na moje uwagi co do kobiet chodzących w
            > spodniach.
            > Trudno, Ty masz swoje zdanie a ja mam swoje.
            > Mam propozycję - Uszanujmy swoje zdania.

Jak najchętniej!
            A jeszcze milej mi będzie, jak uszanujesz zdania kobiet chodzących w spodniach,
            które twierdzą, że te spodnie nie ujmują im ani krzty kobiecości, bo póki co Ci
            się to szanowanie nie udawało...
            :)
            • anduu Re: Polki straciły gust - noszą tylko spodnie 21.10.03, 20:59
              kohol,
              czy Ty pracujesz w firmie Crowley?
              • Gość: kohol Re: Polki straciły gust - noszą tylko spodnie IP: *.crowley.pl 22.10.03, 10:35
                Anduu: nie.
      • Gość: kali Re: Polki straciły gust - noszą tylko spodnie IP: 62.233.243.* 22.10.03, 15:30
        musisz wziac takze pod uwage to, ze niektorzy moga poprostu nie lubiec chodzic
        w spodnicach...ja jakbym miala odpowiednia figure to bym chodzila w nich
        czesciej, ale ze jestem chuda i ponadto mam jasna karnacje to nie bede ludzi
        straszyc na ulicy;) oszczedze im tego widoku:D buahaha poza tym nie mam
        zamiaru wysluchiwac glupich komentarzy ze strony innych typu ale chuda, ale
        blade nogi... co to moja wina??? krytykujecie,ze albo chodza po ulichach
        ludzie grubi albo tyki, ale czesc z nich napewno nie jest taka z wlasnej woli!
        ja chocbym jadla nie wiem ile to i tak nie przytyje!nie chce nikogo tutaj
        bronic ani oskarzac, prosze o wiecej zrozumienia!poza tym wole juz patrzec na
        dziewczyny w spodniach niz na te w mini, klapeczkach na koturnie, tapecie,
        wlosach natapirowanych tak, ze wyglada sie jak jajoglowy albo jakby sie mialo
        gniazdo na lbie=)))malujcie sie,ubierajcie sie jak chcecie ale robcie to z
        umiarem. widze na codzien takie, ktore nawet teraz, kiedy temperatura jest
        jaka jest, chodza w mini, no ale jak lubia;) a co do facetow- spojrzcie na
        swoich kolegow, ktorzy chodza w butach na koturnie, obitych blachami i z
        wieeelkimi klamrami:D to dopiero jest widok!pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka