andreas3233 04.07.08, 22:13 ...badania i artykuly. F. Gagné* - znalazl, ze 95% ankietowanych osob - wierzylo, ze ich partner przewyzszal innych: wygladem, inteligencja, cieplem i poczuciem humoru. * Wellesley College, Massachusetts, USA. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
8n Re: Milosc jest slepa..... 04.07.08, 22:15 oczywiscie ze moj chłopak jest piękniejszy niz inni Odpowiedz Link Zgłoś
blue_monique Re: Milosc jest slepa..... 04.07.08, 22:16 I przez tą ślepotę jesteśmy tacy szczęśliwi, gdy się zakochamy :) Odpowiedz Link Zgłoś
8n Re: Milosc jest slepa..... 06.07.08, 09:37 ja nie jestem zakochana. ja juz go zdazylam nieznosic, nienawidzic, i wsyztsko. on zdazyl miec juz inna dziewczyne, a ja dawac sie jego koledze. a po pol roku go spotkalam, patrze jaki piekny, i musialam sie wrocic! Odpowiedz Link Zgłoś
andreas3233 Re: Milosc jest slepa..... 04.07.08, 23:45 Badani przez Glenna Glehera uzupelnili ankiete dotyczaca ich poprzednich i obecnych partnerow. Pisze on: ''Generalnie ludzie maja tendencje do odmalowania ich biezacych partnerow - jako 'zwyciezcow' ; otwarte umysly, towarzyscy i budzacy zaufanie''; natomiast ich poprzednich partnerow, jako 'przegranych' - pozamykani, niestabilni emocjonalnie i niesympatyczni. Zapewne mamy tu do czynienia ze znieksztalcona percepcja. To chyba niemozliwe, ze 300 badanych osob - nagle teraz ma idealnych partnerow, natomiast gdy ich poprzednich 300 partnerow - bylo niewypalami...'' Odpowiedz Link Zgłoś
etzel Re: Milosc jest slepa..... 04.07.08, 23:49 "Zapewne mamy tu do czynienia ze zniekształconą percepcją". Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Milosc jest slepa..... 04.07.08, 23:48 A co ma wiara, hormony, feromony, akcje, obligacje ;) do ślepoty? To jak z muchą, co traci węch, jak jej skrzydełka upitolić, bo do g... nie leci. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas3233 Re: Milosc jest slepa..... 05.07.08, 00:16 Martie Haselton* - na podstawie swych badan stwierdza, ze mezczyzni zazwyczaj przeceniaja seksualne znaczenie kobiecego usmiechu lub smiechu. Gdy mezczyzna widzi kobiete smiejaca sie do niego - ma on tendencje do myslenia: ''ona musi byc mna zainteresowana..'' A kobieta - po prostu ukazuje usmiech. Z kolei: im bystrzejszy, inteligentniejszy mezczyzna - tym jego silniejsze przecenienie kobiecego usmiechu.. * Uniwersytet Kaliforni, Los Angeles. Odpowiedz Link Zgłoś
a.part Re: Milosc jest slepa..... 05.07.08, 00:18 im bystrzejszy, inteligentniejszy mezczyzna - tym jego > silniejsze przecenienie kobiecego usmiechu.. raczej tym większe mniemanie o sobie Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Milosc jest slepa..... 05.07.08, 00:24 andreas3233 napisał: > Gdy mezczyzna widzi kobiete smiejaca sie do niego - ma on > tendencje do myslenia: ''ona musi byc mna zainteresowana..'' Ale to jeszcze nie miłość! Inaczej 99% spotkanych przeze mnie w życiu byłaby ze mną tym uczuciem połączona!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tengoku77 Re: Milosc jest slepa..... 06.07.08, 21:26 funny_game napisała: > andreas3233 napisał: > > > Gdy mezczyzna widzi kobiete smiejaca sie do niego - ma on > > tendencje do myslenia: ''ona musi byc mna zainteresowana..'' > > Ale to jeszcze nie miłość! > Inaczej 99% spotkanych przeze mnie w życiu byłaby ze mną tym uczuciem połączona > !!! > Fakt;) Odpowiedz Link Zgłoś
andreas3233 Re: Milosc jest slepa..... 05.07.08, 22:12 Cytowany Glen Geher, zapytal mezczyzn, nt. jak odpowiedza kobiety, na prasowe ogloszenie, w ktorym inny mezczyzna oferowal seks bez zobowiazan. Okazalo sie , ze im wyzsze IQ badanych mezczyzn, tym bardziej oni mysleli, ze kobiety beda zainteresowane. Odpowiedz Link Zgłoś
a.part Re: Milosc jest slepa..... 05.07.08, 22:20 czyli można mieć wysokie IQ i być głupkiem <lol> Odpowiedz Link Zgłoś
mnop2 Re: Milosc jest slepa..... 06.07.08, 09:29 andreas3233 napisał: > ...badania i artykuly. > > F. Gagné Uwaga, szczelam! Odpowiedz Link Zgłoś
andreas3233 Re: Milosc jest slepa..... 06.07.08, 11:23 mnop2 napisała: > andreas3233 napisał: > > > ...badania i artykuly. > > > > F. Gagné > > Uwaga, szczelam! Powodzenia; czym strzelasz..? Odpowiedz Link Zgłoś
angie3101 Re: Milosc jest slepa..... 06.07.08, 11:28 Tak z ciekawości...Kolega to zawsze zakłada wątki takie hmm...statystyczne, z liczbami, wynikami badań naukowców itp.? Czy tylko mi się wydaje...?;-) Odpowiedz Link Zgłoś
andreas3233 Re: Milosc jest slepa..... 08.07.08, 17:52 angie3101 napisała: > Tak z ciekawości...Kolega to zawsze zakłada wątki takie hmm...statystyczne, z > liczbami, wynikami badań naukowców itp.? Czy tylko mi się wydaje...?;-) Nie, nie wydaje Ci sie...:)) Dobrze jest podbudowac swe poglady - wynikami konkretnych badan... Odpowiedz Link Zgłoś
andreas3233 Re: Milosc jest slepa..... 06.07.08, 11:42 Meskie przecenienie kobiecego zainteresowania seksem - laczy sie podswiadomym uprzedzeniem kobiet, ze mezczyzni sa bardziej zainteresowani seksem bez zobowiazana - niz oni rzeczywiscie sa. W oddzielnych badaniach M.Haselton, pytala, jak pewne zalotnicze zachowania meczyzn - jak np. kupowanie kobiecie drogiej bizuterii, czy kosmetykow - sygnalizuje jego dlugoterminowe zainteresowanie lub zaangazowanie? Kobiety byly - generalnie sceptyczne, w ocenie wym. znaczenia - drogich podarunkow. Jak sie wydaje, kobiety widza mezczyzn - jako manipulatorow. Odpowiedz Link Zgłoś
tengoku77 Re: Milosc jest slepa..... 06.07.08, 12:06 :)) Zgoda.. Poniekad jest slepa:) Ludzie przypisuja swoim wybrankom pewne cechy o ktorych nie wiedza czy oni je posiadaja.. Dlaczego? Pewnie dlatego, ze wydaja się tacy kochani, idealni, och i ach...Gdy zaslonka opada, nagle okazuje sie, ze jednak nie sa tacy och i ach;) "im bystrzejszy, inteligentniejszy mezczyzna - tym jego silniejsze przecenienie kobiecego usmiechu.." Ciekawe :) Czy usmiechowi mozna przypisywac, ze ona musi byc nim zainteresowana? A moze to po prostu taki odruch? Moze usmiecha sie do kazdego bo takie ma usposobienie? "im wyzsze IQ badanych mezczyzn, tym bardziej oni mysleli, ze kobiety beda zainteresowane." To a propos tego ogloszenia nt. seksu bez zobowiazan... To jeszcze bardziej ciekawe.. Czy mezczyzni mysla, ze kobiety to.. "Jak sie wydaje, kobiety widza mezczyzn - jako manipulatorow" bo czesto tak wlasnie jest.. :P Fajnie Ciebie widziec na forum :) Odpowiedz Link Zgłoś
andreas3233 Re: Milosc jest slepa..... 07.07.08, 22:16 tengoku77 napisała: > :)) > "im bystrzejszy, inteligentniejszy mezczyzna - tym jego > silniejsze przecenienie kobiecego usmiechu.." > Ciekawe :) Czy usmiechowi mozna przypisywac, ze ona musi byc nim > zainteresowana? Mozna. Moze usmiecha sie > do kazdego bo takie ma usposobienie? EEE, to sie daje odroznic... > > "im wyzsze IQ badanych mezczyzn, tym > bardziej oni mysleli, ze kobiety beda zainteresowane." > To a propos tego ogloszenia nt. seksu bez zobowiazan... > To jeszcze bardziej ciekawe.. > Czy mezczyzni mysla, ze kobiety to.. Co...? > > "Jak sie wydaje, kobiety widza mezczyzn - jako manipulatorow" > bo czesto tak wlasnie jest.. :P > >Ohhhhhhh:( Odpowiedz Link Zgłoś
tengoku77 Re: Milosc jest slepa..... 07.07.08, 23:00 andreas3233 napisał: > > Ciekawe :) Czy usmiechowi mozna przypisywac, ze ona musi byc nim > > zainteresowana? > Mozna. Hmm...Powiedzmy... > Moze usmiecha sie > > do kazdego bo takie ma usposobienie? > EEE, to sie daje odroznic... Ty to odroznisz André? Jaka jest roznica? :) > > > > "im wyzsze IQ badanych mezczyzn, tym > > bardziej oni mysleli, ze kobiety beda zainteresowane." > > To a propos tego ogloszenia nt. seksu bez zobowiazan... > > To jeszcze bardziej ciekawe.. > > Czy mezczyzni mysla, ze kobiety to.. > Co...? :) Te...no...Panie lekkich obyczajow... ...ze tak leca na takie oferty? > > "Jak sie wydaje, kobiety widza mezczyzn - jako manipulatorow" > > bo czesto tak wlasnie jest.. :P > > > >Ohhhhhhh:( Ciiii...:))* Odpowiedz Link Zgłoś
liisa.valo Re: Milosc jest slepa..... 06.07.08, 21:27 MIŁOŚĆ JEST ŚLEPA, BO MIŁOŚĆ MÓJ MIŁY... TO JA :) Odpowiedz Link Zgłoś
tengoku77 Re: Milosc jest slepa..... 06.07.08, 21:41 liisa.valo napisała: > MIŁOŚĆ JEST ŚLEPA, BO MIŁOŚĆ MÓJ MIŁY... TO JA :) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mahadeva Re: Milosc jest slepa..... 07.07.08, 00:15 moj dyrektor niestety nie jest moim partnerem ale przewyzsza innych pod kazdym wzgledem, czego dowodem jest to, ze mnie nie chce ;) Odpowiedz Link Zgłoś
andreas3233 Re: Milosc jest slepa..... 07.07.08, 22:11 mahadeva napisała: > moj dyrektor niestety nie jest moim partnerem ale przewyzsza innych > pod kazdym wzgledem, czego dowodem jest to, ze mnie nie chce ;) dramatycznee:((( Odpowiedz Link Zgłoś
andreas3233 Re: Milosc jest slepa - zakonczenie... 08.07.08, 17:48 Dziekuje wszystkim za udzial w dyskusji:))) Piosenka z dedykacja: www.youtube.com/watch?v=ChrSo9Dw90s&feature=related / September Odpowiedz Link Zgłoś