Dodaj do ulubionych

czy da się namierzyć człowieka przez nr pesel?

19.07.08, 00:04
jeśli tak to w jaki sposób to zrobić? muszę odnaleźć pewną osobę i znam tylko
jej imię i nazwisko (jedno i drugie popularne) i numer pesel.

P.S. proszę nie pisać, żebym poszukała na naszej klasie;)
Obserwuj wątek
    • kucurek Re: czy da się namierzyć człowieka przez nr pesel 20.07.08, 21:46
      Da się :) Trzeba tylko dotrzeć do odpowiedniej instytucji ktora
      zajmuje sie zbieraniem informacji o ludziach czyli o nas. Oczywiście
      wszystko nieoficjalnie
      • 5er Re: czy da się namierzyć człowieka przez nr pesel 20.07.08, 21:50
        kucurek napisała:

> Da się :) Trzeba tylko dotrzeć do odpowiedniej instytucji ktora
        > zajmuje sie zbieraniem informacji o ludziach czyli o nas.
        Oczywiście
        > wszystko nieoficjalnie

CIA, KGB, wywiad izraelski,
        • kucurek Re: czy da się namierzyć człowieka przez nr pesel 20.07.08, 21:55
          nie musi być to CIA lub KGB wystarczą nasze skromne instytucje -
          czyli ZUS, US itd.
          • pawel1940 Re: czy da się namierzyć człowieka przez nr pesel 20.07.08, 21:55
            ... policja, pani w urzedzie miasta nudzaca sie w pracy...
    • pawel1940 Re: czy da się namierzyć człowieka przez nr pesel 20.07.08, 21:51
      Zgodnie z Ustawa o ochronie danych osobowych - jak najbardziej ;-).
      Zgodnie z ta sama ustawa bedziesz miec problem, zeby sama namierzyc.
      • kochanica-francuza przeczytałam: problem, żeby sama siebie namierzyć 20.07.08, 21:58
        ;-)
        • pawel1940 Re: przeczytałam: problem, żeby sama siebie namie 20.07.08, 21:58
          A to tylko po jakiejs solidnej dawce % ;-).
          • kochanica-francuza Re: przeczytałam: problem, żeby sama siebie namie 20.07.08, 22:01
            pawel1940 napisał:

> A to tylko po jakiejs solidnej dawce % ;-).
            >
            Myślisz, że nawet pesel nie pomoże? ;-)
          • kochanica-francuza Re: przeczytałam: problem, żeby sama siebie namie 20.07.08, 22:01
            pawel1940 napisał:

> A to tylko po jakiejs solidnej dawce % ;-).
            >
            Piękne!

Chyba zacznę cię podrywać!
            • pawel1940 Re: przeczytałam: problem, żeby sama siebie namie 20.07.08, 22:07
              Yyyyy, ze niby na procenty lecisz? To teraz ustalmy, czy odczytalas to jako
              alkohol czy jako miesieczne zyski z inwestycji ;P
              • kochanica-francuza Re: przeczytałam: problem, żeby sama siebie namie 20.07.08, 22:10
                pawel1940 napisał:

> Yyyyy, ze niby na procenty lecisz? To teraz ustalmy, czy odczytalas to jako
                > alkohol czy jako miesieczne zyski z inwestycji ;P

Alkohol.

Na procenty nie lecę. Lecę natomiast na inteligencję i poczucie humoru.
                Wykazujesz jedno i drugie w dużych ilościach.
                • pawel1940 Re: przeczytałam: problem, żeby sama siebie namie 20.07.08, 22:51
                  Ojej, bo sie zaczerwienie. Czyli, ze jak mam nadmiar to czesc moge sprzedac,
                  zeby powiekszyc te zyski z inwestycji? ;-).
                  • kochanica-francuza Re: przeczytałam: problem, żeby sama siebie namie 21.07.08, 15:36
                    pawel1940 napisał:

> Ojej, bo sie zaczerwienie. Czyli, ze jak mam nadmiar to czesc moge sprzedac,
                    > zeby powiekszyc te zyski z inwestycji? ;-).
                    >
                    Jak znajdziesz kupca, czemu nie?
                    • pawel1940 Re: przeczytałam: problem, żeby sama siebie namie 21.07.08, 15:46
                      > Jak znajdziesz kupca, czemu nie?

Twierdzisz, ze w spoleczenstwie tak malo chetnych by bylo? :-).
                      Ale widzisz, widzisz do czego doprowadzilas? Przez Ciebie dopuscilem sie aktu
                      zaczerwienienia ;-).
                      • kochanica-francuza Re: przeczytałam: problem, żeby sama siebie namie 21.07.08, 15:54
                        pawel1940 napisał:

> > Jak znajdziesz kupca, czemu nie?
                        >
                        > Twierdzisz, ze w spoleczenstwie tak malo chetnych by bylo? :-)

Społeczeństwo nasze inteligencji nie ceni, chyba że finansową (tzn. "trzepanie
                        kasy")

.
                        > Ale widzisz, widzisz do czego doprowadzilas? Przez Ciebie dopuscilem sie aktu
                        > zaczerwienienia ;-).
                        >
                        • pawel1940 Re: przeczytałam: problem, żeby sama siebie namie 21.07.08, 16:57
                          > Społeczeństwo nasze inteligencji nie ceni, chyba że finansową (tzn. "trzepanie
                          > kasy")

No co Ty, przeciez kazdy/a sadzi, ze jest inteligentny/a :>
                          A moze inteligencja finansowa to jakis nowy rodzaj? Cos jak inteligencja
                          emocjonalna? I wkrotce doczekamy sie prac badawczych na ten temat :-).
                          • kochanica-francuza Re: przeczytałam: problem, żeby sama siebie namie 22.07.08, 00:37

> No co Ty, przeciez kazdy/a sadzi, ze jest inteligentny/a :>

Aha, a 90% się strasznie cieszy, jak może dowieść, że "X taki inteligentny, a
                            nie wiedzie mu się w życiu!"
    • delayla Re: czy da się namierzyć człowieka przez nr pesel 21.07.08, 10:08
      Kurde, napisałabyś to miesiąc temu i bym Ci pomogłam, bo mój brat miał dostęp do
      takich danych...ale zmienił pracę :( [pracował w call center zajmującym sie
      prawami jazdy]
      • kitek_maly Re: czy da się namierzyć człowieka przez nr pesel 21.07.08, 17:32

> Kurde, napisałabyś to miesiąc temu i bym Ci pomogłam, bo mój brat miał dostęp d
        > o
        > takich danych...ale zmienił pracę :(

O widzę, że brat miałby pewien problem z wywiązywaniem się z obietnicy
        zachowania tajemnicy służbowej. Brawo!
        • delayla Re: czy da się namierzyć człowieka przez nr pesel 22.07.08, 10:53
          Dziekuje, dziekuje.. ale chyba nie mnie się ono należy...?
          I jakos się jeszcze w życiu nie spotkałam z kompetentnymi pracownikami call
          center, hmm...
    • ktosiaczek Re: czy da się namierzyć człowieka przez nr pesel 21.07.08, 15:43
      A więc na dobrą sprawę znasz datę urodzenia. Wiesz zatem, ile ta osoba ma lat. Może idź tym tropem,może na coś wpadniesz.
      • m.nikla Re: czy da się namierzyć człowieka przez nr pesel 21.07.08, 15:46
        z tego co wiem w ZUSie pierwsza lepsza urzedaska nie sprawdzi, bo maja zakaz
        -moglaby z roboty wyleciec za to :D
    • 5er Re: czy da się namierzyć człowieka przez nr pesel 21.07.08, 17:05
      Tak, sa takie GPSy, PGPSy, które namierzają
    • kot-schroedingera Re: czy da się namierzyć człowieka przez nr pesel 22.07.08, 14:21
      Centralne Biuro Adresowe, Warszawa, ul. Kazimierzowska 60. Złożenie
      wniosku kosztuje ok. 30 zł. Tylko musisz mieć interes prawny, żeby
      go złożyć. I lepiej zrobić to osobiście - odpowiedź będzie po 2-3
      tygodniach. Przy wysyłce listem poczekasz parę miesięcy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka