lew.ada 22.07.08, 14:46 rano przeczytałam, ze od dzisiaj nie będzie u mnie ciepłej wody kilka dni. Jak znalazłybyście się w takiej sytuacji? W ogóle nie wiem jak zorganizowac np. mycie. Potraficie coś doradzić?? Jakieś praktyczne idee? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gupijasio Re: brak ciepłej wody 22.07.08, 14:47 poczekałbym na ciepły deszcz namydlił sie i na golasa wyleciał przed dom Odpowiedz Link Zgłoś
lew.ada Re: brak ciepłej wody 22.07.08, 14:48 gupijasio napisał: > poczekałbym na ciepły deszcz namydlił sie i na golasa wyleciał przed > dom robię tak na działce, nie czekając na deszcz :)) Odpowiedz Link Zgłoś
lew.ada Re: brak ciepłej wody 22.07.08, 14:47 PS. prosze o szybkie rady, bo zaraz mi wątek wytną, jak wczorajszy hehe Odpowiedz Link Zgłoś
kaamilka Re: brak ciepłej wody 22.07.08, 14:49 da się przeżyć. mam nadzieję, że prąd będziesz miała, więc pozostaje Ci gotowanie wody (do kąpania, do mycia włosów) w czajniku elektrycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
lew.ada Re: brak ciepłej wody 22.07.08, 14:50 kaamilka napisała: > da się przeżyć. mam nadzieję, że prąd będziesz miała, więc pozostaje > Ci gotowanie wody (do kąpania, do mycia włosów) w czajniku > elektrycznym. W czajniku mam myć włosy? Odpowiedz Link Zgłoś
lew.ada Re: brak ciepłej wody 22.07.08, 14:53 nexstartelescope napisała: > matkoboska. > a tak. jutro wpada mój facet i co? Jak sie ogoli? Odpowiedz Link Zgłoś
gweeny Re: brak ciepłej wody 22.07.08, 14:56 ten Twój facet to ma teorie na wszystko podobno, zatrzepoce płatami mózgowymi i coś wymyśli... Odpowiedz Link Zgłoś
5er Re: brak ciepłej wody 22.07.08, 15:01 gweeny napisała: > ten Twój facet to ma teorie na wszystko podobno, zatrzepoce płatami > mózgowymi i coś wymyśli... > Nie wspominaj mi o jego teoriach, bo nic konstruktywnego na ogół z nich nie wynika. Pewnie usłyszę, mówiłem, zeby wyskoczyć na mazury na ten tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
gweeny Re: brak ciepłej wody 22.07.08, 15:04 yyyyy czy 5er i Lew.ada to ta siama osoba? Odpowiedz Link Zgłoś
lew.ada Re: brak ciepłej wody 22.07.08, 15:04 5er napisał: jakbym go słyszała :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
5er Re: brak ciepłej wody 22.07.08, 16:06 lew.ada napisała: > 5er napisał: najgorzej, ze nie napijecie sie herbaty wobec braku ciepłej wody Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: brak ciepłej wody 22.07.08, 14:57 No jak to jak?! Nożem myśliwskim w górskim potoku. Każdy prawdziwy facet tak robi. Odpowiedz Link Zgłoś
lew.ada Re: brak ciepłej wody 22.07.08, 15:04 funny_game napisała: > No jak to jak?! > Nożem myśliwskim w górskim potoku. Każdy prawdziwy facet tak robi. > Trochę daleko :)) Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: brak ciepłej wody 22.07.08, 15:07 Niech będzie kałuża. Tylko proszę nie straszyć wróbelków, ćwierkajcie sobie w innej kałuży ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lew.ada Re: brak ciepłej wody 22.07.08, 15:08 funny_game napisała: > Niech będzie kałuża. Tylko proszę nie straszyć wróbelków, ćwierkajcie sobie w > innej kałuży ;) wróbelków jest coraz mniej i nie wszędzie ich pełno:)) Kochajcie wróbelka Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: brak ciepłej wody 22.07.08, 15:13 Kochajcie, do jasnej cholery ;) Ale będziecie mieli zabawę z tą zimną wodą :> Odpowiedz Link Zgłoś
lew.ada Re: brak ciepłej wody 22.07.08, 15:16 funny_game napisała: > Kochajcie, do jasnej cholery ;) > Ale będziecie mieli zabawę z tą zimną wodą :> > Tak, znowu będę musiała się tłumaczyć za nie swoje grzechy Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: brak ciepłej wody 22.07.08, 15:17 Czyś Ty oszalała? Bezgrzeszna zamierzasz być? Grzesz i się nie tłumacz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lew.ada Re: brak ciepłej wody 22.07.08, 15:19 funny_game napisała: > Czyś Ty oszalała? Bezgrzeszna zamierzasz być? > Grzesz i się nie tłumacz ;) > Chcę sobie pogrzeszyć, ale po tym chciałabym sie jednak umyć :)) Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: brak ciepłej wody 22.07.08, 15:22 Pewne panie radzą sobie butelką z wodą. Z myciem znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
lew.ada Re: brak ciepłej wody 22.07.08, 15:38 funny_game napisała: > Pewne panie radzą sobie butelką z wodą. Z myciem znaczy. > musze kupić duży termos. Odpowiedz Link Zgłoś
nexstartelescope Re: brak ciepłej wody 22.07.08, 17:18 lew.ada napisała: > Kochajcie wróbelka Powinno byc: nie niżdżmy wróbelka. Odpowiedz Link Zgłoś
kaamilka Re: brak ciepłej wody 22.07.08, 14:57 też mi się słabo zrobiło, jak to przeczytałam... Odpowiedz Link Zgłoś
conena Re: brak ciepłej wody 22.07.08, 14:52 weź wiadro, przejdź się po sąsiadach i niech każdy napluje do wiadra, wlej do wanny, potem drugi raz, potem trzeci, zależy jaką masz wannę i ile wiader potrzebujesz. dolej płynu do kąpieli i już masz problem rozwiązany. silwuple. Odpowiedz Link Zgłoś
lew.ada Re: brak ciepłej wody 22.07.08, 14:55 conena napisała: > weź wiadro, przejdź się po sąsiadach i niech każdy napluje do wiadra, wlej do > wanny, potem drugi raz, potem trzeci, zależy jaką masz wannę i ile wiader > potrzebujesz. dolej płynu do kąpieli i już masz problem rozwiązany. > silwuple. > madam, jesli będziesz w tej sytuacji chętnie uzupełnie Twoje wiadro. avek plezir. Swojego nie posiadam Odpowiedz Link Zgłoś
gweeny Re: brak ciepłej wody 22.07.08, 14:53 jesteś zupełnie nie przystosowana do życia w społeczeństwie.... Odpowiedz Link Zgłoś
lew.ada Re: brak ciepłej wody 22.07.08, 14:56 gweeny napisała: > jesteś zupełnie nie przystosowana do życia w społeczeństwie.... > kto widział, żeby społeczeństwu odcinać na kilka dni ciepłą wodę, informując dzień wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
audrey_kathleen Re: brak ciepłej wody 22.07.08, 14:58 Jakby nie była przystosowana do życia w społeczeństwie, to nie byłoby tak źle. Jest gorzej, bo jeśli jej wpisy nie są żartami, to nie jest ona przystosowana do życia z samą sobą:P Jak czytam o myciu głowy w czajniku, to nie wiem, czy to żart, czy faktycznie może sobie zrobić krzywdę ;] Odpowiedz Link Zgłoś
gweeny Re: brak ciepłej wody 22.07.08, 15:01 najgorzej jak ma czajnik z gwizdkiem :P Odpowiedz Link Zgłoś
conena Re: brak ciepłej wody 22.07.08, 15:07 > jesteś zupełnie nie przystosowana do życia w społeczeństwie.... zgadzam się, nawet wiadra nie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
lew.ada Re: brak ciepłej wody 22.07.08, 15:23 conena napisała: > > jesteś zupełnie nie przystosowana do życia w społeczeństwie.... > zgadzam się, nawet wiadra nie ma! Wybacz słyszałam, że moja prababcia sikała do wiadra po wojnie. > Odpowiedz Link Zgłoś
mini_kks Re: brak ciepłej wody 22.07.08, 14:58 Ja jak byłam na wsi to ciepła woda była tylko jak się w piecu paliło. I jakoś się przyzwyczaiłam do mycia w zimnej wodzie :) A Ty możesz sobie w czajniku gotować. Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: brak ciepłej wody 22.07.08, 14:58 A wróbelki w kałuży zimnej, bidulki :( Odpowiedz Link Zgłoś
idasierpniowa28 Re: brak ciepłej wody 22.07.08, 15:03 No. A taki kot na przykład samym językiem sobie radzi. I nie narzeka. Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: brak ciepłej wody 22.07.08, 15:04 Będę płakać. Kupię im dziś po gourmecie... Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Re: brak ciepłej wody 22.07.08, 15:03 A ja spróbuje serio;))Pozostaje miska, jak za króla Ćwieczka i grzanie wody w garze na gazie.Czajnik elektryczny za mały.Inna wersja - gdy masz pralkę i możesz spuszczać z niej wodę do wanny, to możesz nagrzać w niej wodę i opłukać się z węża odpływowego.Włosów to nie radzę w tej sytuacji myć w domu, chyba:)) Odpowiedz Link Zgłoś
lew.ada Re: brak ciepłej wody 22.07.08, 15:07 stedo napisała: > A ja spróbuje serio;))Pozostaje miska, jak za króla Ćwieczka i grzanie wody w > garze na gazie.Czajnik elektryczny za mały.Inna wersja - gdy masz pralkę i > możesz spuszczać z niej wodę do wanny, to możesz nagrzać w niej wodę i opłukać > się z węża odpływowego.Włosów to nie radzę w tej sytuacji myć w domu, chyba:)) Jestem przyzwyczajona codziennie myć rano włosy! Do fryzjera mam biegać? Odpowiedz Link Zgłoś
gweeny Re: brak ciepłej wody 22.07.08, 15:11 stedo napisała: > Włosów to nie radzę w tej sytuacji myć w domu, chyba:)) a dlaczego nie? co to za problem zagrzać sobie wody do umycia włosów? Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Re: brak ciepłej wody 22.07.08, 15:13 Gotujesz wodę w czaniku. Wlewasz do miski, miskę wstawiasz do wanny (nie konieczne ale użyteczne) rozcieńczasz wrzątek zimną wodą. Myjesz się w misce. Starasz się jak najdokładniej wypłukać. Gdy już nic nie możesz zrobić (trudno spłukiwać mydliny mydlinami)włazisz pod zimny prysznic i dopłukujesz się dokładnie. Nie takie straszne jak by sie zdawało. Odpowiedz Link Zgłoś
lew.ada Re: brak ciepłej wody 22.07.08, 15:17 figgin1 napisała: > Gotujesz wodę w czaniku. Wlewasz do miski, miskę wstawiasz do wanny (nie > konieczne ale użyteczne) rozcieńczasz wrzątek zimną wodą. Myjesz się w misce. > Starasz się jak najdokładniej wypłukać. Gdy już nic nie możesz zrobić (trudno > spłukiwać mydliny mydlinami)włazisz pod zimny prysznic i dopłukujesz się > dokładnie. Nie takie straszne jak by sie zdawało. Ile litrów wody (musze kupic garnek) powinnam zagotować na jedno mycie? Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: brak ciepłej wody 22.07.08, 15:18 wanna ma koło 150 litrów srednio to sobie policz, zagrzaną przechowuj w termosach, jak zabraknie własnych to pewnie sąsiedzi sie zgodzą pożyczyć - oni tez potem sie bedą kąpać Odpowiedz Link Zgłoś
lew.ada Re: brak ciepłej wody 22.07.08, 15:20 trypel napisał: > wanna ma koło 150 litrów srednio to sobie policz, zagrzaną przechowuj w > termosach, jak zabraknie własnych to pewnie sąsiedzi sie zgodzą pożyczyć - oni > tez potem sie bedą kąpać wiesz, zapomniałam lekcje z bilansu cieplnego. I nie mam licealisty pod ręką :)) Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mee Re: brak ciepłej wody 22.07.08, 15:23 W takich sytuacjach myję się w zimnej. Odpowiedz Link Zgłoś
lew.ada Re: brak ciepłej wody 22.07.08, 15:26 mala_mee napisała: > W takich sytuacjach myję się w zimnej. co jak co, ale umyć głowę nie wyobrazam sobie. Odpowiedz Link Zgłoś