Dodaj do ulubionych

portale radnkowe- porażka!!

14.10.03, 11:58
Próbowałam umówić się z kilkoma facetami z randek. To bez sensu. Większość z
nich nie ma jaj. Proste, że jeżeli chce się kogoś poznać, to trzeba się
spotkać. A ci zaczynają pisać idiotyczne meile typu: słucham czarnego bluesa,
w wolnych chwilacjh uprawiam sporty ekstremalne, lubię podróżować, jestem
sympatyczny, lubie szczerość i inne banały, slogany.

Zero szczerości, faceci są mało odważni. Uważam, że trzeba się po prostu
spotkać, pogadać, popatrzeć sobie w ocz. A ci pieprzą i sami nie wiedzą czego
chcą.
Bez sensu.

Chyba że wy macie inne zdanie na ten temat

Może zgłosi się ktoś, kto w ten sposób poznał kogoś, z kim udało się stworzyć
poważny sesnowny związek. W przeciwnym wypadku utwierdzę się w przekonaniu że
są tam same świry, które same nie wiedzą czego chcą.
Obserwuj wątek
    • amidala Re: portale radnkowe- porażka!! 14.10.03, 12:21
      No udało mi się, szukaj dalej. ALe już miałam ochotę zrezygnować i iść do tego
      przysłowiowego klasztoru. Tyle, że u mnie było na odwrót - wszyscy chcieli się
      od razu spotykać, a potem się okazywało ile prawdy było w tych mailach i
      opisach. Jeden idiota mnie nawet przez jakiś czas śledził, bo uznał, że się
      zakochał od pierwszego wejrzenia i będę matką jego dzieci. Strach się bać.
      Lepsi już tacy mniej wyrywni do tego spotykania - jeżeli któryś naprawdę chce
      się wiązać, to chyba lepiej dłużej popisać i poznać poglądy na życie, zanim się
      trafi na kosmitę...
    • Gość: Stauffenberg Re: portale radnkowe- porażka!! IP: *.hastrabau.pl 14.10.03, 12:34
      Nie próbuj tam nikogo szukać. Tak naprawde normalnych - co nie znaczy
      interesujacych - jest tam 10%. Reszta to Netoholicy (programiści, admini, CAD-
      owcy, GIS-owcy, DTP-owcy, wielbiciele gier), którzy real zamienili na virtual,
      trochę gówniarzy, którym imponuje, że moga podrywać dziewczyny w virtualu,
      podczas gdy w realu kazałyby im wytrzeć zasmarkane nosy, nieco zakompleksionych
      i zboczków..."W Internecie nikt nie wie, że jesteś psem". I to jest clou całej
      sprawy... Szczęścia tam nie znajdziesz...poszukaj w realu
    • Gość: nowy Re: portale radnkowe- porażka!! IP: 217.153.88.* 14.10.03, 12:35
      A kto Ci obiecał, że nie trafisz na psychola, który zrobi Ci krzywdę. Może sie
      okazać, że będzie miał jaja.
      • Gość: Sol Re: portale radnkowe- porażka!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.03, 12:47
        jesli chcesz koniecznie szukac towarzysza poprzez net to nie zaczynaj
        od "czatu" oznaczonego slowem "sex", "sexi", "gorace 20tki" etc ale od jakiegos
        tematycznnego. Czym sie interesujesz? Literatura? Jesli tak to jaka? Muzyka?
        Filmem? A moze IRC? Tez jest mnostwo tematycznych kanalow.
        Oczywiscie nie zmienia to faktu tez tzw "normalni" ludzie to nikly procent
        uzytkownikow czatow w ogole, ale moze lepiej najpierw poznac kogos z innej
        strony a nie od razu pytac jak wyglada?
        I caly czas pamietaj - netowy swiatek to jedna wielka uluda i samokreacja.
        Powtarzam za przedmowca "w internecie nikt nie wie, ze jestes psem"
        • malenka13 Re: portale radnkowe- porażka!! 14.10.03, 12:51
          Macie rację, ale wydawało mi się, że jak gość powiedzmy w wieku 30 lat
          (informaytyków, programistów i innych netowych maniaków też traktuję bardzo
          ostrożnie) piszę tzw. anons, że chce kogoś poznać, bo ma już dość samotności,
          pisze kogo szuka itd. przy tym jest to w miarę ciekawie i inteligenne, to jest
          jakaś szansa, że są tam normalni ludzie.

Zresztą to taki znak czasu, chyba coraz więcej ludzi bedzie się w ten sposób
          poznawać. Ludzie coraz więcej czasu niestety spędzają przed kompem i nie mają
          jak kogoś poznać. :(((

• nurek69 O kurde !!! 16.10.03, 02:21
            To jak jestem trzydziestoletnim programistą to nie mam szans?
            :-(((

Dobrze, że już jestem żonaty, to nie muszę przynajmniej udawać np. piekarza
            ;-)))

Pozdrawiam
            R
      • malenka13 Re: portale radnkowe- porażka!! 14.10.03, 12:54
        Gość portalu: nowy napisał(a):

> A kto Ci obiecał, że nie trafisz na psychola, który zrobi Ci krzywdę. Może
        sie
        > okazać, że będzie miał jaja.

Brałam to też pod uwagę.

Ale przecież nie umawiam się z gośćmi w bezludnych miejscach tylko w środku
        miasta, raczej nie daję nr tel. po pierwszym spotkaniu i nie podaję swojego
        adresu zamieszkania. nie mówiąć już o powiedzmy wspólnym wyjeździe - to już
        chyba po roku znajomości i poznaniu otoczenia delikwenta.

• Gość: nowy Re: portale radnkowe- porażka!! IP: 217.153.88.* 14.10.03, 13:15
          ale spotykając się nawet w centrum miasta podajesz zamiast telefonu siebie jak
          na tacy, mówiłaś, że jeden chodził za tobą to już jest adres. Wsadzenie kogoś
          do smochodu i wywiezienie to też nie problem
    • geruestaw Re: portale radnkowe- porażka!! 14.10.03, 12:54
      To smutna prawda. Te 10% normalnych a "może mniej" to chyba też prawda. Nie
      ustawaj w poszukiwaniach. Kiedyś umówiłem się z internautką a to był facet
      przebrany za kobietę. Błe! Tfu! Tfu! Strasznie mnie wk....ł. Z trudem
      powstrzymałem się od obicia mu gęby. Był mocno przestraszony. Pozwoliłem mu
      zniknąć. Przpuszczam że nieraz został pobity. Tacy buszują teraz w internecie.
    • frywolna Re: portale radnkowe- porażka!! 14.10.03, 13:02
      A ja tam znalazłam miłośc mojego zycia!!!
      Owszem, trzeba było pocalowac milion żab, ale w końcu trafil się książę ;-)
      Prawdę powiedziawszy, już miałam zrezygnowac z tego sposobu, bo trafiali się
      sami... hmmm... dziwni. Aż tu w końcu. Korespondowaliśmy ze dwa miesiące, bylo
      ciekawie. Potem spotkalismy się i było tez fajnie, ale bez milosci od
      pierwszego wejrzenia. Dopiero z czasem stwierzilismy, że to jest to. I teraz
      jesteśmy szczęśliwi. Planujemy wspólną resztę życia.
    • Gość: Dorota Re: portale radnkowe- porażka!! IP: 217.98.61.* 14.10.03, 13:12
      Powiem Ci ze ja jestem na etapie szukania oczywiscie nic na sile. Spotykalam
      sie z kilkoma facetami z badz czatu badz z randek-sympati w onecie i musze
      powiedziec ze byli to goscie na poziomie. Ja osobiscie mam pozytywnie
      doznania. Wychodze z zaloznia ze zawsze warto zaryzykowac - randka w ciemno
      30-latka
      • frywolna Re: portale radnkowe- porażka!! 14.10.03, 13:34
        Ja jestem zadowolona. I nie jest to informatyk, czy programista, ale zwykły
        facet. No i gdyby nie net, to nigdy bysmy sie nie spotkali...
        Ma swoje wady (ja tez mam swoje), ale ma duuużo zalet (i ja też!)
        Tak czy inaczej nie załuje i moge polecic każdemu (acz z pewną dozą
        ostrozności - bo świrów tez tam jest troszeczkę.
        Aha - ja kozystałam z serwisu "randkowego" - a konkretnie z Gazety.pl
        • malenka13 Re: portale radnkowe- porażka!! 14.10.03, 17:34
          frywolna napisała:

> Ja jestem zadowolona. I nie jest to informatyk, czy programista, ale zwykły
          > facet. No i gdyby nie net, to nigdy bysmy sie nie spotkali...
          > Ma swoje wady (ja tez mam swoje), ale ma duuużo zalet (i ja też!)
          > Tak czy inaczej nie załuje i moge polecic każdemu (acz z pewną dozą
          > ostrozności - bo świrów tez tam jest troszeczkę.
          > Aha - ja kozystałam z serwisu "randkowego" - a konkretnie z Gazety.pl

Ciesze się :) i dzięki za słowa nadziei

• malenka13 dac zdjęcie czy nie? 14.10.03, 17:36
          wydaje mi się, że ludzie, którzy na portalach umieszczają zdjęcia bardziej chcą
          kogoś znaleźć i mniej oszukują - zgodzicie się ze mną. Sama nie dałam zdjęcia,
          ale w krótce dam i zobaczę, co z tego wyniknie?
          A Wy jak myślicie? zamieszczać czy dać sobie spokój? Na pewno na profil ze
          zdjęciem pisze duzo więcej ludzi
    • oberver Nie jest tak źle 15.10.03, 08:34
      Sama mam taki związek z wirtualnej polski za sobą, trwał rok i przyznam, że
      było nam fajnie, jedyny minus, to, że pan był młodszy o 12 latek i do pewnych
      sytuacji nie dorósł.
      Bezsprzecznie plusem takich randek jest to, że w krótkim czasie można jak to
      ktoś brutalnie tu określił "przezucić sporo towaru".
      Poza tym są pewne sygnały, juz tu wymieniane, że ktoś jest niepoważny lub ma
      świra i również w łatwy sposób można go odsiać.
      Poza tym coraz więcej osób z tego korzysta.
      Ja oprócz tego ww. poznałam w ten sposób kilka osób, z którymi sie poprostu
      przyjaźnię i to jest akurat fajne.
      Nawet tu w GW, ale na forum mojego miasta poznałam kilka osób, z róznych części
      Europy i nie tylko koresponujemy, ale tez się odwiedzamy, i to jest bardzo
      fajne.
      • Gość: gość A jaki masz nick na tych randkach Malenko ? :) n/t IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 15.10.03, 15:02
        • malenka13 Re: A jaki masz nick na tych randkach Malenko ? : 15.10.03, 16:18
          chciałbys wiedzieć, ale nic z tego
          • Gość: gość ????????????????? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 16.10.03, 10:30
            malenka13 napisała:

> chciałbys wiedzieć, ale nic z tego

???????????????? :(
    • segovia Re: portale radnkowe- porażka!! 15.10.03, 18:22
      Mam inne zdanie.
      poznałam kilku przesympatycznych facetów, z niektórymi utrzymuję jeszcze
      kontakt. Ale niezbyt zażyły, bo moje kochanie mogłoby mieć pretensje.
      Jego też w ten sposób poznałam. I lepiej trafić nie mogłam :))
      • kat.ia miło to słuszeć segovia 15.10.03, 18:36
        cieszę się :))

czyli tutaj nie można niczego przesądzać

segovia napisała:

> Mam inne zdanie.
        > poznałam kilku przesympatycznych facetów, z niektórymi utrzymuję jeszcze
        > kontakt. Ale niezbyt zażyły, bo moje kochanie mogłoby mieć pretensje.
        > Jego też w ten sposób poznałam. I lepiej trafić nie mogłam :))
      • Gość: greg Re: portale radnkowe- porażka!! IP: *.bg.univ.gda.pl 16.10.03, 10:35
        A po co ci dalsze kontakty z tymi przemiłymi internetowymi???
      • Gość: greg Re: portale radnkowe- porażka!! IP: *.bg.univ.gda.pl 16.10.03, 10:48
        A po co ci dalsze kontekty z tymi przesympatycznymi internetowymi znajomymi.
        Kochanie nie wystarczy????
    • Gość: corgan Re: portale radnkowe- porażka!! IP: *.chello.pl 16.10.03, 00:44
      No tak! Portale randkowe powinny byc jak sklep z kosmetykami albo z ciuchami.
      Wszystko podane na tacy, zapakowane z 3-letnia gwarancja. Sek w tym, ze i tak
      byscie wybrzydzaly... jak to kobiety
    • brytan malenka13 - nie moge uwierzyc ze taki nick masz!!! 16.10.03, 01:53
      Jezeli take sie prezentujesz do potencjalnych kandydatow, to pewnie ze nie beda
      Cie powaznie traktowac. POmysla ze rzeczywiscie masz 13 lat, ale ten
      nick "malenka" zdradza Cie ze jestes dorosla kobieta, ktora udaje mala
      dziewczyne(zalosne!). (bo zadna 13latka nie powie o sobie "malenka").

Radze przeanalizowac siebie bo to tez nie jest fair co do facetow ze taka wizje
      siebie stwarzasz. Nazwij sie tak by nick odzwierciedla prawde, a nie Twoje
      marzenie. Wkoncu wszyscy dojrzewamy, starzejemy sie - mie mozesz wiecznie tkwic
      w swiecie imaginacji. Ja proponuje nick :kobieta, albo fajna_babaka (tak z
      humorem).
      • malenka13 Brytam, a gdzieś Ty chłopie wyczytał 16.10.03, 09:01
        że ja mam nick malenka13. Jeszcze na głowę nie upadłam. Ten nik mam na użytek
        forów, a 13 to pierwsza wolna liczba, zresztą szczęśliwa dla mnie. A malenka
        odnosu się do wzrostu a nie wieku.
        Najpierw doczytaj potem pisz.
        Pozdrówka
        MALENKA13

brytan napisała:

> Jezeli take sie prezentujesz do potencjalnych kandydatow, to pewnie ze nie
        beda
        >
        > Cie powaznie traktowac. POmysla ze rzeczywiscie masz 13 lat, ale ten
        > nick "malenka" zdradza Cie ze jestes dorosla kobieta, ktora udaje mala
        > dziewczyne(zalosne!). (bo zadna 13latka nie powie o sobie "malenka").
        >
        > Radze przeanalizowac siebie bo to tez nie jest fair co do facetow ze taka
        wizje
        >
        > siebie stwarzasz. Nazwij sie tak by nick odzwierciedla prawde, a nie Twoje
        > marzenie. Wkoncu wszyscy dojrzewamy, starzejemy sie - mie mozesz wiecznie
        tkwic
        >
        > w swiecie imaginacji. Ja proponuje nick :kobieta, albo fajna_babaka (tak z
        > humorem).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka