Dodaj do ulubionych

Pytanie o DEPRIM

12.10.08, 23:45
Czy ktos bral kiedys deprim i moze powiedziec, czy to dziala? Albo
dziala na zasadzie placebo? Albo nie dziala? ;) Dzieki :>
Obserwuj wątek
    • qw994 Re: Pytanie o DEPRIM 12.10.08, 23:47
      Pewnie działa, jak każdy inny środek oparty na ziółkach...
    • beberebe Re: Pytanie o DEPRIM 13.10.08, 00:05
      średnio - w sumie wzięłam tylko jedno opakowanie i chyba bardziej sobie wmówiłam
      poprawę nastroju niż faktycznie miało to miejsce
    • usmiechmonalisy Re: Pytanie o DEPRIM 13.10.08, 00:37
      Na pewno nie na prawdziwą depresję,ale na jakieś sezonowe obniżenie nastroju mi
      pomagało.Brałam chyba ze 2 zimy.Było mi wszystko jedno,czy to efekt placebo,czy
      nie.Nie sądzę,żeby to było do końca zbadane.No i trzeba poczekać na efekty,brać
      dłuższy czas-kiedyś tak pisali w ulotce.
      Natomiast jak widziałam te reklamy w tv,to mnie krew zalewała,jaką szkodę mogą
      zrobić osobom z prawdziwą depresją,wmawiając im takie bzdury.
      • claratrueba Re: Pytanie o DEPRIM 13.10.08, 07:28
        Tak, działa. Na jesienne smutki, brak chęci do życia. Na prawdziwą depresję
        oczywiście nie. Trzeba brać regularnie i w podanej dawce przez co najmniej 2
        tyg.. Dodatkowa zaleta- przyspiesza przemianę materii= chudnięcie+ regularne
        wypróżnienia. Wada- nie można go brać (podobnie jak innych preparatów
        zawierających dziurawiec) przy antykoncepcji hormonalnej (tabletki, ale plastry
        też)- zmniejsza działanie antykoncepcyjne.
        • murya Re: Pytanie o DEPRIM 13.10.08, 08:31
          Claratrueba"Trzeba brać regularnie i w podanej dawce przez co najmniej 2 tyg."

Po 2 tygodniach to dopiero zaczynaja byc widoczne efekty wiec nalezy brac
          zdecydowanie dluzej.
          Ja tez podchodzilam sceptycznie do ziol,waleriana na przyklad nie dziala na
          mnie,nawet w konskiej dawce.Zaczelam brac Deprim,a wlasciwie hiperycyne bo lek
          mial inna nazwe i kupowalam go za granica,rowniez w dawce dziennej wiekszej niz
          w Polsce - 495 mg ekstratu ziolowego.Nie sadze,ze dziala na zasadzie placebo,bo
          bralam ok.2 tyg.bez przekonania,automatycznie i po pewnym czasie zorientowalam
          sie,ze minela mi hustawka nastroju(plakalam calymi dniami a po chwili moglam sie
          smiac jak gdyby nigdy nic).Zapalilo sie czerwone swiatelko...przeliczylam ile
          czasu biore tabletki i...bingo!
          Nie zgadzam sie z tym,ze dzialanie dziurawca nie jest udowodnione - oczywiscie
          ze jest,a w Niemczech stosowany jest w psychiatrii i cieszy sie coraz wieksza
          popularnoscia.Co do skutkow ubocznych - oprocz antykoncepcji niewskazane jest
          rowniez korzystanie z solarium i slonca w czasie kuracji.
          • beata.1968 Re: Pytanie o DEPRIM 13.10.08, 10:05
            mnie pomógł. brałam go kilkakrotnie, za pierwszym razem jak miałam depresję i
            faktycznie po 10-14 dniach regularnego stosowania poczułam się dużo
            lepiej,brałam go jeszcze potem przez 2 tygodnie i depresja(lekka) minęła. teraz
            zawsze jak czuję że zbiera mi się na depresję biorę profilaktycznie parę dni i
            wracam do formy.
    • coyotegirl1 Re: Pytanie o DEPRIM 13.10.08, 10:38
      mi Deprim do końca nie pomógł ale Persen, po 3 tyg stosowania miał
      super efekty. Na serio czułam się dużo dużo lepiej.
      Oczywiście, tak jak pisały dziewczyny wcześniej, nie nadaję się to
      na depresję tylko na obnizony nastrój, przez pogodę, jakies chwilowe
      stresy, to rzeczywiście pomaga.
      Ale na pewno trzeba brac min 2 tyg, żeby były efekty no i z tym
      opalaniem się tę nie do końca, ja chodzę systematycznie na solarium,
      dwa razy w tyg po 10 min, dla utrzymania "zdrowego koloru" ;)) i nie
      widzę żadnych skutków ubocznych.
      No ale kazdy może reagowac inaczej... :))
      • murya Re: Pytanie o DEPRIM 13.10.08, 11:00
        Coyotegirl1 jezeli lykasz Persen to oczywiscie ze mozesz korzystac z
        solarium.Persen zawiera melise,miete i wyciag z kozlka lekarskiego wiec nie ma
        zadnych przeciwskazan. :) Deprim natomiast zawiera wyciag z dziurawca i na
        kazdej ulotce jest informacja ostrzegajaca przed korzystaniem ze slonca i dziurawca.
        • murya Re: Pytanie o DEPRIM 13.10.08, 11:01
          Sorryyyyy,slonca i solarium oczywiscie mialo byc :))
    • pitupitu10 Re: Pytanie o DEPRIM 13.10.08, 11:22
      Na jesienne smutki jak znalazł. Na prawdziwą depresję - nie. Polecam Deprim
      Forte - bierze się 1 tabletkę dziennie, a nie 3 jak przy "zwykłym" Deprimie.
      • 0_evelo Re: Pytanie o DEPRIM 13.10.08, 12:01
        po co się truć chemicznym depirmem, nie lepiej pić dziurawiec?
        • murya Re: Pytanie o DEPRIM 13.10.08, 12:35
          O to chodzi ze nie,herbatka nie pomoze :) A tu mam ciekawy artykul na ten temat,jak rowniez o skutecznosci leczenia dziurawcem w Niemczech,zobacz - Dziurawiec zwyczajny:
          kobieta.interia.pl/news/naturalnie-przeciw-depresji,934451
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka