Dodaj do ulubionych

Chcę mieć dziecko

IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.03, 13:48
Mój mąż nie chce, a ja tak. Latka płyną i wiem że to już ostatni moment na
dziecko. Przekonywać go, czy lepiej szukać jakiegoś dawcy- tak bez
zobowiązań.Nasze dzieci są dość duże, warunki OK. Jak mu wytłumaczyć że tego
mi potrzeba do szczęścia??
Obserwuj wątek
    • mathias_sammer Re: Chcę mieć dziecko 25.11.03, 13:57
      Oj bidusiu...

Moze sprobuj jednak przekonac meza.. :) zanim zaczniesz szukac dawcy organow ;)
      Badz dla niego mila, kochana, czula- zreszta co tam bede mowil, sama pewnie
      wiesz:)

Powodzenia ! (hihi)
      M.S.
      PS a wolno zapytac jakie macie warunki? :)
    • pajdeczka Co znaczy - szukać dawcy? 25.11.03, 14:00
      Możesz to rozwinąć, bo nie rozumiem?
    • madaso Re: Chcę mieć dziecko 25.11.03, 14:01
      Według mnie absolutnie nie szukać dawcy.
      Przekonywać, przekonywać i jeszcze raz przekonywać. Musisz powiedzieć mu jak
      bardzo to dla Ciebie ważne, podać argumenty przemawiające za no i chyba
      cierpliwie czekać.
      Zapytaj go dlaczego nie chce dziecka czy to po prostu "lenistwo" czy też ma
      jakieś rozsądne argumenty.
      Niestety w tej kwestii nic na siłe.
      Mój mąż też nie od razu chciał mieć drugie dziecko ale w końcu się przekanał i
      dziś Emi ma już 14 miesięcy i mąż jest szczęśliwy że mamy naszą kruszynkę.
      Pozdrawiam i życzę owocnych rozmów
      • Gość: Mima Re: Chcę mieć dziecko IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.03, 14:26
        No więc On po prostu woli lenistwo -wie jak dzieci mnie absorbują a On wolałby
        mnie mieć na wyłączność. Chce byśmy razem spędzali czas, wyjeżdżali. A mnie nie
        są potrzebne wyjazdy tylko szczęśliwy radosny dom z jego gwarem i uśmiechem
        dzieciaków. Dla Niego zaczyna się czas wolności tym bardziej że dzieci
        wychowywaliśmy bez pomocy babć i niań.
        • pajdeczka Facet ma przerąbane... 25.11.03, 14:29
          Gość portalu: Mima napisał(a):

> No więc On po prostu woli lenistwo -wie jak dzieci mnie absorbują a On
          wolałby
          > mnie mieć na wyłączność. Chce byśmy razem spędzali czas, wyjeżdżali. A mnie
          nie
          >
          > są potrzebne wyjazdy tylko szczęśliwy radosny dom z jego gwarem i uśmiechem
          > dzieciaków. Dla Niego zaczyna się czas wolności tym bardziej że dzieci
          > wychowywaliśmy bez pomocy babć i niań.

...jednym słowem. Ty potrzebujesz w życiu partnera czy rozpłodowca, przepraszam
          za kolokwializm, ale sam się nasuwa?
          Co innego planować drugie dziecko, a co innego każde kolejne! Facet chce
          wreszcie trochę pożyć, uszanuj to!
          • charade Re: Facet ma przerąbane... 25.11.03, 15:11
            Oj, zgadzam sie z Pajdeczką i to w całej rozciągłości. Przecież wychowanie
            dzieci to cholernie męcząca rzecz i wcale nie dziwę mu się, że facet wreszcie
            cieszy się wolnością, nie ma ochoty z niej powtórnie rezygnować i chce pożyć
            normalnie. Przecież mieliście już dziecko, a nawet nie jedno jak wynika z tego,
            co napisałaś i chyba spełniłaś się już jako matka ?
            • pajdeczka Re: Facet ma przerąbane... 26.11.03, 11:11
              charade napisała:

> Oj, zgadzam sie z Pajdeczką i to w całej rozciągłości. Przecież wychowanie
              > dzieci to cholernie męcząca rzecz i wcale nie dziwę mu się, że facet wreszcie
              > cieszy się wolnością, nie ma ochoty z niej powtórnie rezygnować i chce pożyć
              > normalnie. Przecież mieliście już dziecko, a nawet nie jedno jak wynika z
              tego,> co napisałaś i chyba spełniłaś się już jako matka ?

są matki i maciory, wolę to pierwsze
            • pajdeczka Takiej jednej starej zachciało się... 26.11.03, 11:15
              ...rodzić po czterdziestce, kiedy corka miała już 17 lat, i zmarła przy
              porodzie. Wczoraj w TVN u Drzyzgi pokazywali. Dziewczyna ma obecnie 22 lata i
              matkuje 5letniej siostrze. Po co komu taki prezent?
        • trewa Re: Chcę mieć dziecko 27.11.03, 00:11
          Gość portalu: Mima napisał(a):

> No więc On po prostu woli lenistwo ///// facet zawsze woli lenistwo i do
          dziecka musi się przkonać ,czasem dośc brutalnie -hasło "jestem w ciąży "
          wlaśnie takie jest. Ale pamiętaj dziecko jest po to abys ty dała mu to co się
          należy człowiekowi -miłość ,godziwe warukii do życia i rozwoju a jak tych
          zabraknie to zawsze miłość zastąpi dobra materialne (50 %) A RESZTA ? CÓŻ ....
    • default Re: Chcę mieć dziecko 25.11.03, 16:20
      Moja rada : poczekaj jeszcze trochę - skoro dzieci masz już duże, to może
      niedługo zostaniesz babcią i będziesz mogła znowu wyżywać się macierzyńsko, a
      jako babcia nie musisz poświęcać się całkowicie, więc i dla męża coś zostanie.
    • reniatoja Re: Chcę mieć dziecko 25.11.03, 16:30
      A nie mozesz po prostu wpasc sobie i postawic go przed faktem dokonanym?
      • kochanica29 Re: Chcę mieć dziecko 25.11.03, 21:27
        reniatoja napisała:

> A nie mozesz po prostu wpasc sobie i postawic go przed faktem dokonanym?
        O! To samo chcialam powiedzieć...
        • triss_merigold6 Re: Chcę mieć dziecko 25.11.03, 21:35
          Halo ale zdaje się, że Mimi napisałam, że MAJĄ już odchowane dzieci. Litości
          temu jej mężowi też się coś od życia należy, wpadka byłaby chamstwem i czystym
          egoizmem z jej strony.
          • pajdeczka Re: Chcę mieć dziecko 26.11.03, 11:16
            triss_merigold6 napisała:

> Halo ale zdaje się, że Mimi napisałam, że MAJĄ już odchowane dzieci. Litości
            > temu jej mężowi też się coś od życia należy, wpadka byłaby chamstwem i
            czystym
            > egoizmem z jej strony.

a co im szkodzi się przypochlebić Mimi, to nie one będą rodzić jej dziecko i je
            wychowywać. straszny brak rozsądu, drogie koleżanki, zdrowego rozsądku.
            • charade Re: Chcę mieć dziecko 26.11.03, 12:58
              Tja.... nie ma to jak brać chłopa na ciążę ! Super sposób na postawienie przed
              faktem dokonanym. Sorry, ale takie postępowanie budzi moje obrzydzenie. Wiem,
              że kobiety mają tą przewagę nad facetami, że mogą sobie zajść w ciążę kiedy
              chcą, nie informując i oszukując, ale powinny być zachowane jakieś granice
              przyzwoitości.
              • pajdeczka Re: Chcę mieć dziecko 26.11.03, 13:33
                charade napisała:

> Tja.... nie ma to jak brać chłopa na ciążę ! Super sposób na postawienie
                przed
                > faktem dokonanym. Sorry, ale takie postępowanie budzi moje obrzydzenie. Wiem,
                > że kobiety mają tą przewagę nad facetami, że mogą sobie zajść w ciążę kiedy
                > chcą, nie informując i oszukując, ale powinny być zachowane jakieś granice
                > przyzwoitości.

I teraz wiemy, które z naszych koleżanek na to stać. Dziwię się ich
                wypowiedziom.
                • Gość: renia Re: Chcę mieć dziecko IP: *.ath.spark.net.gr 26.11.03, 15:16
                  JAkbym naprawde czula, ze bez dziecka usycham, to pewnie bym sie zdecydowala
                  na taka wpadke. Nie wiem, ja raczej cale zycie kombinuje jak tu sie przed
                  ciaza uchronic (z wylaczeniem kilku ostatnich miesiecy), a nie jak zajsc, ale
                  pewnie bylabym zdolna do takiego swinstwa. No coz, nigdy nie bylam jednostka
                  szlachetna. Szczesciem z moim prywatnym mezem dogadujemy sie bez podstepow co
                  do kwestii dzieci.
    • Gość: władek Po co Wam bachory??? IP: *.acn.waw.pl 26.11.03, 16:55
      Ludzie!
      Najpierw wypisujecie,że chcielibyście mieć bachory,że niby są takie
      fajne,pocieszne itp.,a potem użalacie się chociażby na Forum Praca na to,że nie
      macie pracy bądź macie niskopłatną,a tu trzeba dzieciaki wyżywić itp.
      Niestety,nastały takie a nie inne czasy,i moim skromnym zdaniem nie każdy
      może sobie pozwolić na dzieciaka.Nie chcę nikomu dokopywać,ale na miejscu ludzi
      zarabiających poniżej powiedzmy 6000 pln(miesięczne zarobki głowy rodziny,druga
      osoba może zarabiać ok 2500 pln)nie decydowałbym się na dziecko.Poza tym
      dzisiaj łatwo stracić pracę,a więc naprawdę dobrze zastanówcie się zanim
      wydacie na świat potomstwo.
      Co jakiś czas w jakimś programie w TV pokazują biedną,wielodzietną rodzinę i
      bohater programu lamentuje,że ma 400 zl/mc renty(?) a tu dajmy na to 5 gęb do
      wyżywienia.Nie chcę pisać,że takim ludziom nie współczuję,ale kto im kazał
      robić czwórkę czy piątkę dzieci???
    • igaaaa Re: Chcę mieć dziecko 26.11.03, 22:19
      wyobrazam sobie twój porozciągany ciążami, obwisły brzuch, plackowate
      wyschnięte cycki, wielki tyłek i twoje umizgi wieczorne nie o sex i
      przyjemność bycia razem, blisko, ale o zapłodnienie, pokrycie, inseminację ,
      to dziwię się tylko temu że ten twój sfrustrowany mąż nie dał ci w łep jak
      głupiej rozpłodowej krowie. Może po takim ciosie mózg przejął by funkcję
      myślenia , którą teraz ma twoja macica.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka