kusiciel_dusz 29.04.09, 11:13 Czy takie stwierdzenie pod adresem faceta jest obraźliwe? :)] Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sundry Re: Zachowujesz się jak baba 29.04.09, 11:20 Hmm,w założeniu obraźliwe,ale nie wiadomo,co oznacza zachowywanie się jak baba,bo są rózne baby. Odpowiedz Link Zgłoś
kusiciel_dusz Re: Zachowujesz się jak baba 29.04.09, 13:03 „Baba” w sensie ogólnym:) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Zachowujesz się jak baba 29.04.09, 13:16 a jaka jest baba w sensie ogólnym? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.verte Re: Zachowujesz się jak baba 29.04.09, 14:49 kochanica-francuza napisała: > a jaka jest baba w sensie ogólnym? ogólnie beznadziejna Odpowiedz Link Zgłoś
kusiciel_dusz Re: Zachowujesz się jak baba 29.04.09, 13:04 A to mnie kolega zaskoczył :) Odpowiedz Link Zgłoś
dr.verte Re: Zachowujesz się jak baba 29.04.09, 14:50 alfa74 napisał: > Alez skad! To komplement :] dla metroseksualnego na pewno Odpowiedz Link Zgłoś
erillzw Re: Zachowujesz się jak baba 29.04.09, 13:08 kusiciel_dusz napisał: > Czy takie stwierdzenie pod adresem faceta jest obraźliwe? :)] W naszym patriarchalnym swicie tak. Acz są promile mężczyzn ktorzy nie będą swięcie oburzeni takim stwierdzeniem. > > Odpowiedz Link Zgłoś
stinefraexeter Re: Zachowujesz się jak baba 29.04.09, 14:28 Pięknie powiedziane :) A na dodatek: należy zdefiniować termin "baba". W kontekście tego wyrażenia słowo to oznacza kogoś "bez jaj", bo jak wiadomo, jedynie jaja dają człowiekowi siłę i mądrość, potrzebne do zmierzenia się z trudnościami tego świata. Osoby pozbawione jaj łatwo popadają w rozpacz, histerię i nadmierną emocjonalność, załamują ręce i piszą posty na forum pełne wykrzykników. Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Zachowujesz się jak baba 29.04.09, 14:32 jeśli przez 30min przyglądałeś się swoim zmarszczkom mimicznym to zdecydowanie było to obraźliwe określenie :) jeśli dostrzegłeś bogactwo kolorów kwiatów na klombie - to był komplement :) Odpowiedz Link Zgłoś
athroposs Re: Zachowujesz się jak baba 29.04.09, 14:50 Ja tak mówię, gdy facet nie może się na coś zdecydować, trudno mu podjąć decyzje bo ma jakieś obawy itd, albo jak histeryzuje, rząda okazywania uczuć, narzeka na mnie ;) U mnie to nie jest komplement Odpowiedz Link Zgłoś