Gość: gość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 17:30 Witam wszystkich. Lubie biżuterię sztuczną lecz jest nie trwała w noszeniu, jeśli znacie sposoby by przedłużyć użyteczność owej biżuterii prosze o pomysły! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mika biżu 21.05.09, 17:55 wymień kilka podstawowych problemów które Ci najbardziej dokuczają a nam wtedy łatwiej będzie coś doradzić, bo wiesz, samo określenie, że jest nietrwała nie wiele nam mówi. Różne bibeloty poddają się różnym wpływom ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: biżu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 18:26 kupiłam ostatnio torebkę która ma duzo sztucznych (w kolorze srebrnym) łańcuszków i nawet nie zdążyłam w niej jeszcze wyjść a na niektórych pojawił się rudy nalot, obawiam się żeby nie z rdzawiły wszystkie. link do owej torebki everydayfacts.files.wordpress.com/2009/03/zara-trends2.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
mika re: 22.05.09, 08:57 srebro podobno dobrze czyści się pastą do zębów, o ile to nie zwykłe metalowe sprzączki. Te trzeba czyścić czymś innym. Kiedyś w akcie desperacji takie metalowe bibeloty wyczyściłam płynem - odrdzewiaczem do rur typy cif ;) pomogło ale nie jestem pewna czy warto tę metodę polecać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: sposoby by biżuteria sztuczna nie czerniała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 18:44 spróbój wyczyścic ją mydłem z woda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: sposoby by biżuteria sztuczna nie czerniała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.09, 20:06 cięzko coś doradzić bo nie bardzo znam sposób na ten problem sztuczna biżuteria zregóły szybko nachodzi nalot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polka Re: sposoby by biżuteria sztuczna nie czerniała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.09, 01:13 chyba nie ma na to dobrego sposobu, ale spróbuj poszukać na naspolke.pl/ możesz tam założyć podobnego posta, może tam ktos bedzie wiedzal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: sposoby by biżuteria sztuczna nie czerniała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.09, 10:29 u zyj może proszku do prania ja tak zrobiłam ale po tygodniu znowu z czarniała tajk to juz jest ze sztuczną Odpowiedz Link Zgłoś