Dodaj do ulubionych

sposoby by biżuteria sztuczna nie czerniała

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 17:30
Witam wszystkich. Lubie biżuterię sztuczną lecz jest nie trwała w noszeniu,
jeśli znacie sposoby by przedłużyć użyteczność owej biżuterii prosze o pomysły!
Obserwuj wątek
    • mika biżu 21.05.09, 17:55
      wymień kilka podstawowych problemów które Ci najbardziej dokuczają a nam wtedy
      łatwiej będzie coś doradzić, bo wiesz, samo określenie, że jest nietrwała nie
      wiele nam mówi. Różne bibeloty poddają się różnym wpływom ;)
      • Gość: gość Re: biżu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 18:26
        kupiłam ostatnio torebkę która ma duzo sztucznych (w kolorze srebrnym)
        łańcuszków i nawet nie zdążyłam w niej jeszcze wyjść a na niektórych pojawił się
        rudy nalot, obawiam się żeby nie z rdzawiły wszystkie.
        link do owej torebki
        everydayfacts.files.wordpress.com/2009/03/zara-trends2.jpg
        • mika re: 22.05.09, 08:57
          srebro podobno dobrze czyści się pastą do zębów, o ile to nie zwykłe metalowe
          sprzączki. Te trzeba czyścić czymś innym. Kiedyś w akcie desperacji takie
          metalowe bibeloty wyczyściłam płynem - odrdzewiaczem do rur typy cif ;)
          pomogło ale nie jestem pewna czy warto tę metodę polecać
    • Gość: gość Re: sposoby by biżuteria sztuczna nie czerniała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 18:44
      spróbój wyczyścic ją mydłem z woda
    • Gość: gość Re: sposoby by biżuteria sztuczna nie czerniała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.09, 20:06
      cięzko coś doradzić bo nie bardzo znam sposób na ten problem sztuczna biżuteria
      zregóły szybko nachodzi nalot
      • Gość: polka Re: sposoby by biżuteria sztuczna nie czerniała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.09, 01:13
        chyba nie ma na to dobrego sposobu, ale spróbuj poszukać na naspolke.pl/ możesz
        tam założyć podobnego posta, może tam ktos bedzie wiedzal.
    • Gość: gość Re: sposoby by biżuteria sztuczna nie czerniała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.09, 10:29
      u zyj może proszku do prania ja tak zrobiłam ale po tygodniu znowu z czarniała
      tajk to juz jest ze sztuczną

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka