rozterka_0 28.05.09, 12:17 zdarza mi sie często, ze w domu zabraknie chleba. Kilka dni temu zabrakło przy gościach, dzisiaj znowu nie było na śniadanie. Jak sobie z tym radzicie? Nie lubię wyrzucać suchego, ani karmić nim gołębi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cafem Re: brak chleba 28.05.09, 12:26 Ja jak alpepe:) Kupuje jeden bochenek raz na dziesiec dni przy wielkich zakupach, ale w zamrazalniku zawsze mam kilka paczek chlebka pita, i bagietki do upieczenia w piekarniku. Chleb chrupki tez zawsze gdzies w szafkach na wszelki wypadek chowam. Ale generalnie moja kuchnia w ogole nie opiera sie na chlebie, i zawsze mam co gosciom podac:) Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: brak chleba 28.05.09, 12:49 Zawsze mam zamrożony w lodówce, nie ma możliwości, by zabrakło. Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: brak chleba 28.05.09, 13:41 Ja tez mroze. Odkad to robie nie musialam wyrzucic ani jednej kromeczki :) Odpowiedz Link Zgłoś
just-for-fun Re: brak chleba 28.05.09, 12:55 A ja nie mrożę chleba. Smakuję potem inaczej. Zawsze kupuję więcej, a jak zostanie robie coś z niego - zapiekanki, pieczywo w czosnkiem, tosty. A jak już naprawdę dużo zostało to gdzieś za oknem kot się przechadza, to nakarmie;). Odpowiedz Link Zgłoś
netty2 Re: brak chleba 28.05.09, 14:05 A gdzie sa takie koty co chleb jedza ????? Odpowiedz Link Zgłoś
just-for-fun Re: brak chleba 28.05.09, 14:56 Koty mojej sąsiadki, starszej Pani Cecylii jedzą wszystko:). Odpowiedz Link Zgłoś
annjen Re: brak chleba 28.05.09, 13:41 mieć zapas w zamrażarce. najszybciej rozmrozisz w mokrofalówce. a ja od jakiegoś czasu piekę chleb w domu, w automacie. rzadko zostaje. Odpowiedz Link Zgłoś
anna_geras Re: brak chleba 28.05.09, 14:11 Ja zawsze kupuje wiecej, jak zostanie to daje psu bo lubi. Jak zabraknie to ide do sklepu i kupuje, nawet w niedziele. Odpowiedz Link Zgłoś
masher Re: brak chleba 28.05.09, 14:28 proponuje takie proste rozwiazanie. bierzesz krojony chleb, dzielisz na iles czesci, pakujesz to do szczelnego foliowego worka i aby bylo jak najmiej powietrze w srodku i powtarzam >szczelnie<. pakujesz to do zamrazalnika i masz swiezy chleb zawsze pod reka. taki chleb wyciagasz kiedy zajdzie potrzeba, nie wali zamrazalnikiem, po rozdzieleniu na kromki rozmraza sie kilka minut. wzglednie mozna nad zrodlem ciepla znacznie szybciej rozmrozic. tak robie od dluzszego czasu i raczej nie ma mozliwosci aby zabraklo bo sie nie kupilo. dodatkowo ma to te zalete ze jednoczesnie nie marnujesz chleba wyrzucajac bo po kupieniu zostawiasz ile potrzebujesz a reszte zamrazasz na kiedys. Odpowiedz Link Zgłoś
butterflymk zamrażac świeżutki chlebek na czarną godz 28.05.09, 15:24 i w razie potrzeby jest jak ulał albo miej w lodówce pieczywo tostowe Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza suchego czy wczorajszego? 28.05.09, 18:34 bo to różnica. Po prostu kupuj więcej i w razie nadmiaru jedz wczorajszy. Odpowiedz Link Zgłoś