Dodaj do ulubionych

Pochwała kragłości

19.12.03, 23:07
Motto
...Myśl o smacznych racjach
Dla niej to prowokacja
Żyjąc dobrze pięknie sielsko
Rosło Babie wielkie cielsko...
„Gruba Baba”
Autor nieznany

Pochwała krągłości

Kobieta szczupła jest ładna
Gust Pana mnie rozśmiesza
Ha,ha - anorektyczka zgrabna
Pan - tymi słowy się ośmiesza

Napisał Pan - same bzdury
Nazywając pulchną kobietę
Babą - Tyś chudzielec ponury
Chcący uchodzić za estetę

Porównać do foki jej biodra
Do serdelków grube nogi
Przecież to natura szczodra
Obdarzyła ją ciałem drogim

Ciało w dotyku jak u kotka
Cudowne, pełne miękkości
Puszyste ,tu dłoń nie spotka
Żadnych wystających kości

Jakież przyjemne w dotyku
Jakby drożdże w sobie miało
Cudownych fałdek ma bez liku
To rubensowskie piękne ciało

Nie jak u wychudzonej szkapy
Je biodra i pupa - to oczywiste
To nie anorektycznych atrapy
Są piękne jak drzewo rozłożyste

Piersi pełne ,a wciąż sprężyste
Wprost zachęcają do pieszczoty
Gdyś mężczyzną – to oczywiste
Ruszaj czym prędzej w zaloty !

Niech żyją uroki kobiecości
Tu nie uwiera cię kość żadna
Z radością oddajesz się miłości
Och - krągłość jest taka powabna

Przytulna jak miś pluszowy
Pyszna jak ptysiowe ciastko
Od dziś – precz z mojej głowy
Chudzielce - są kobiet namiastką

Ryś B. Kraków 19.12.20003r. godz.1017
Obserwuj wątek
    • Gość: PL Re: Pochwała kragłości IP: *.dyn.optonline.net 20.12.03, 00:12
      Popieram calkowicie.Przeciez mezczyzna nie pies -na kosci rzucac sie nie
      bedzie.Nie ma to jak jak dorodne CC lub DD :-)
      • Gość: a Re: Pochwała kragłości IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 26.12.03, 15:46
        ten wierszyk jest chyba o mnie...jak daję słowo...mam biodra jak gruszka i
        miseczki DD ...ale do cholera od dawna żaden facet tego nie docenia... :-(
        • Gość: Aram Re: Pochwała kragłości IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.12.03, 15:57
          Co się dziwisz? Mało to idiotów na świecie? Żałuję, że cię nie znam. Pozdrawiam!
          • Gość: a Re: Pochwała kragłości IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 26.12.03, 17:58
            więc chyba faktycznie trafiam na debili... :-) Wesołego Nowego Roku.
      • kochanica.francuza Re: Pochwała kragłości 26.12.03, 19:52
        Gość portalu: PL napisał(a):

> Popieram calkowicie.Przeciez mezczyzna nie pies

Psów nie podrywam.
        -na kosci rzucac sie nie
        > bedzie.Nie ma to jak jak dorodne CC lub DD :-)
    • kochanica.francuza Toczymy cielska w strone Nasielska;-)))) 26.12.03, 19:50
      hehe!!!
      Anorexia nervosa jest powazna choroba - mozna na nia umrzeć.
    • Gość: Katulla Re: Pochwała kragłości IP: *.aster.pl / *.acn.pl 26.12.03, 20:09
      Dzięki za docenienie... ;) Ja chcę schudnąć, bo to chodzi o moje zdrowie; ale
      lubię jeść i nie życzę sobie, żeby mnie za to traktowano tak, jak ostatnio na
      jednym z wątków.
      • kochanica.francuza Re: Pochwała kragłości 26.12.03, 20:58
        Gość portalu: Katulla napisał(a):

> Dzięki za docenienie... ;) Ja chcę schudnąć, bo to chodzi o moje zdrowie; ale
        > lubię jeść i nie życzę sobie, żeby mnie za to traktowano tak, jak ostatnio na
        > jednym z wątków.
        Do mnie piszesz?
        Nie twierdze, ze kazda kobieta odchudzająca się jest anorektyczką; chodzi mi
        raczej o to, zeby słów anoreksja, anorektyczka nie naduzywać, jak to autor
        wątala uczynił w w/w utworze.

A "toczymy cielska..." jest zawolaniem przyjaciółki mojej mamy, osoby mocno
        roztytej, która też powinna schudnąć ze wzgledu na zdrowie(nadciśnienie!).
      • lola211 Re: Pochwała kragłości 26.12.03, 21:08
        Nie dziw sie, ze tak cie potraktowano.Lubisz jesc- gdybys normalnie jadła, nie
        byłabys gruba.Wiekszosc ludzi lubi smacznie zjesc, ale trzeba zachowac
        umiar.Jesz po prostu za duzo.To bład, który ty jeszcze usprawiedliwiasz.Jak
        chcesz niby zadbac o swoje zdrowie skoro nie zamierzasz zrezygnowac z
        nadmiernego objadania sie? Jakbym słyszała swojego ojca, nałogowego palacza-
        zdrowy to on chce byc, ale palic lubi, wiec nie rzuci.Po prostu kompletny
        nonsens.
        Grube jest niezdrowe i najczesciej nieładne, nie ma sie co oszukiwac.
        • kochanica.francuza Re: Pochwała kragłości 26.12.03, 21:19
          lola211 napisała:

> Nie dziw sie, ze tak cie potraktowano.Lubisz jesc- gdybys normalnie jadła,
          nie
          > byłabys gruba.Wiekszosc ludzi lubi smacznie zjesc, ale trzeba zachowac
          > umiar.Jesz po prostu za duzo.To bład, który ty jeszcze usprawiedliwiasz.Jak
          > chcesz niby zadbac o swoje zdrowie skoro nie zamierzasz zrezygnowac z
          > nadmiernego objadania sie? Jakbym słyszała swojego ojca, nałogowego palacza-
          > zdrowy to on chce byc, ale palic lubi, wiec nie rzuci.Po prostu kompletny
          > nonsens.
          > Grube jest niezdrowe i najczesciej nieładne, nie ma sie co oszukiwac.

Ale JAK grube? Ile kolezanka mierzy i waży?
          Bo obecnie mamy do czynienia z pewna kulturową obsesja chudości...
          czemu towarzysza też machloje;-) z rozmiarami ubrań.
          Dawniej kupowałam 38, nastepnie utyłam 5 kilo i kupuje 42.
          Ciekawe, prawda?;-))
          Sama mam 168, 62 kg i uwazam, ze jestem średnia.
          • lola211 Re: Pochwała kragłości 26.12.03, 21:30
            Katulla podała swój rozmiar jako 46.Według mnie to juz osoba gruba, ona
            zreszta sama tak uwaza.
            Sama waze 59 kg/ 57 kg przy 1,71 m.Uchodze za szczupła, sama uwazam ze to
            optymalna waga.
            Za gruba osobe uwazam taką naprawde przy tuszy, widac wałki tłuszczu, nie
            porównuje z wychudzonymi modelkami tylko z normalną sylwetka.
            • daffne Re: Pochwała kragłości 26.12.03, 21:58
              Kazdy robi to co lubi ...jedni lubia jesc , inni lubia palic..Jesli im z tym dobrze to w czym problem...
              Nie wazny jest wyglad , wazne jest to co czlowiek ma w srodku , jakie ma serce dla ludzi..
              Kilogramy nie sa wazne..

A wiersz bardzo mi sie podoba.. :))
              • lola211 Re: Pochwała kragłości 26.12.03, 22:07
                Jesli im z tym do
                > brze to w czym problem...

> Nie wazny jest wyglad , wazne jest to co czlowiek ma w srodku , jakie ma
                serce
                > dla ludzi..

Trzeba powiedziec to otyłym pannom bezskutecznie poszukującym adoratora.
                • daffne Re: Pochwała kragłości 26.12.03, 22:12
                  lola211 napisała:

> Trzeba powiedziec to otyłym pannom bezskutecznie poszukującym adoratora.

Myslisz , ze wszyscy panowie lubia jedynie chuderlaczki .. ? Chyba niee..
                  .Nie kazdemu mezczyznie podoba sie wystajaca kosc lonowa bardziej niz odstajacy brzuszek..
                  • lola211 Re: Pochwała kragłości 27.12.03, 00:17
                    Z uporem maniaka próbuje sie przeciwstawiac otyłosci model anorektyczny.
                    Ze jak nie gruba to na pewno szkieletor.
                    A normalna sylwetka, biust, zaznaczona talia, biodra, smukłe nogi? To sie
                    podoba facetom.Wystające kosci to problem wychudzonych kobitek, a nie tych
                    mieszczacych sie z normie.Te mają ciala tyle ile potrzeba , bez zbednego
                    tłuszczu ale i bez "solniczek".
              • Gość: Triss Merigold Re: Pochwała kragłości IP: *.acn.waw.pl 26.12.03, 22:12
                Wygląd nieważny? Od kiedy? I u panów kilogramy też nieważne? Czy sądzisz, że
                tak samo atrakcyjny wizualnie jest mężczyzna zbudowany jak Dawid Michała Anioła
                i zapaśnik sumo?
                • snow.white Re: Pochwała kragłości 26.12.03, 22:16
                  Gość portalu: Triss Merigold napisał(a):

> Wygląd nieważny? Od kiedy? I u panów kilogramy też nieważne? Czy sądzisz, że
                  > tak samo atrakcyjny wizualnie jest mężczyzna zbudowany jak Dawid Michała
                  Anioła
                  >
                  > i zapaśnik sumo?
                  to chyba akurat rzecz gustu-mi sie Dawid nie podoba,zapasnik w tych gaciach
                  okropnych moze tez nie-ale lubie duzych mezczyn i dodatkowe kilogramy u nich
                  absolutnie mi nie przeszkadzaja!
                • daffne Re: Pochwała kragłości 26.12.03, 22:17

> Wygląd nieważny? Od kiedy? I u panów kilogramy też nieważne? Czy sądzisz, że
                  > tak samo atrakcyjny wizualnie jest mężczyzna zbudowany jak Dawid Michała Anioła
                  >
                  > i zapaśnik sumo?

Tris nie wiem jak dla innych kobiet ale dla mnie wyglad jest niewazny.Nie oceniam czlowieka z powodu jego wygladu ...
                  • Gość: Triss Merigold Re: Pochwała kragłości IP: *.acn.waw.pl 26.12.03, 22:18
                    Nie oceniam na podstawie wyglądu kogoś JAKO CZŁOWIEKA, jako potencjalnego
                    partnera erotycznego jak najbardziej.
                    • daffne Re: Pochwała kragłości 26.12.03, 22:22

... jako potencjalnego
                      > partnera erotycznego jak najbardziej.

Hmm i tu sie roznimy..
                      • Gość: Triss Merigold Re: Pochwała kragłości IP: *.acn.waw.pl 26.12.03, 22:26
                        Chcesz mi wmówić, że wszyscy mężczyźni niezaleznie od wyglądu (zakładając, że
                        mają podobne cechy i podobną dozę uroku osobistego) pociągają Cię tak samo?
                        Wybacz ale nie wierzę. Nie ma takich altruistów.
                        • daffne Re: Pochwała kragłości 26.12.03, 22:30

> Chcesz mi wmówić, że wszyscy mężczyźni niezaleznie od wyglądu (zakładając, że
                          > mają podobne cechy i podobną dozę uroku osobistego) pociągają Cię tak samo?
                          > Wybacz ale nie wierzę. Nie ma takich altruistów.

Kazdy czlowiek cos w sobie ma...Tris nie musisz mi wierzyc , taka jestem i juz , nie zamierzam sie zmienic.Wyglad, wyksztalcenie , grubosc portfela jest bez znaczenia ..
                        • snow.white Re: Pochwała kragłości 26.12.03, 22:32

> Chcesz mi wmówić, że wszyscy mężczyźni niezaleznie od wyglądu (zakładając,
                          że
                          > mają podobne cechy i podobną dozę uroku osobistego) pociągają Cię tak samo?
                          > Wybacz ale nie wierzę. Nie ma takich altruistów.
                          a co ma do tego altruizm???!!
                          po prostu ktorys z tych mezczyzn ma w sobie cos,co przyciaga-i jesli to bylby
                          tylko wyglad,to marna to fascynajca...
                          dla mnie tez to cos wiecej,niz rozmiar ubrania... podobal mi sie facet wazacy
                          120 kg ponad i podoba mi sie tez taki z udami szczuplejszymi od moich ;)
                    • Gość: zdegustowana Re: Pochwała kragłości IP: 212.160.96.* 26.12.03, 22:23
                      czy byłaś kiedykolwiek gruba, że wydajesz takie "obiektywne" sądy???
                      czy byłaś kiedykolwiek mężczyzną, że wydajesz takie "obiektywne" sądy???
                      czy byłaś kiedykolwiek z grubą kobietą, że wydajesz takie "obiektywne" sądy???
                      • daffne Re: Pochwała kragłości 26.12.03, 22:26
                        Gość portalu: zdegustowana napisał(a):

> czy byłaś kiedykolwiek gruba, że wydajesz takie "obiektywne" sądy???
                        > czy byłaś kiedykolwiek mężczyzną, że wydajesz takie "obiektywne" sądy???
                        > czy byłaś kiedykolwiek z grubą kobietą, że wydajesz takie "obiektywne" sądy???

Kogo pytasz ???
                        • Gość: zdegustowana Re: Pochwała kragłości IP: 212.160.96.* 26.12.03, 22:27
                          pytam triss
                          • Gość: Triss Merigold Re: Pochwała kragłości IP: *.acn.waw.pl 26.12.03, 22:32
                            Dzięki dobrym genom i nie obżeraniu się bez sensu oraz uprawianiu sportów nie
                            byłam i nie jestem grubą kobietą.
                            • Gość: zdegustowana Re: Pochwała kragłości IP: 212.160.96.* 26.12.03, 22:34
                              nie pytam Cię o rozmiar kiecki, odpowiedz na pytania. jeżeli odpowiesz
                              twierdząco, to nie napiszę już ani słowa
                            • daffne Re: Pochwała kragłości 26.12.03, 22:35

> Dzięki dobrym genom i nie obżeraniu się bez sensu oraz uprawianiu sportów nie
                              > byłam i nie jestem grubą kobietą.

Tris ale nie kazdy jest przy tuszy tylko dlatego , ze sie objada...
                              • daffne Re: Pochwała kragłości 26.12.03, 22:40
                                daffne napisała:

> Tris ale nie kazdy jest przy tuszy tylko dlatego , ze sie objada...
                                >

Zle napisalam..
                                Chodzilo mi o to , ze nie kazdy kto ma troche kilo wiecej ma ich za duzo tylko dlatego , ze za duzo zjada..
                    • betty-bt Re: Pochwała kragłości 26.12.03, 23:15

> Nie oceniam na podstawie wyglądu kogoś JAKO CZŁOWIEKA, jako potencjalnego
                      > partnera erotycznego jak najbardziej.

kochasz sie (uprawiasz seks) tylko z cialem? potepiam kobiety, ktore lubuja sie
                      w macaniu mieska. a co bedzie jak twoj partner przytyje?
                      • lola211 Re: Pochwała kragłości 27.12.03, 00:28
                        potepiam kobiety, ktore lubuja sie
                        >
                        > w macaniu mieska. a co bedzie jak twoj partner przytyje?
                        >
                        Przejdzie na diete.Nie bedzie miał wyboru.
                        Sama uwielbiam słodycze, ale poskramiam swój apetyt, bo wygladałabym jak
                        klucha.Robie to takze dla faceta, który lubi mnie taka jaka jestem.Z szacunku
                        do niego nie folguje sobie nadzbyt kulinarnie.I tego samego od niego
                        wymagam.Nic nie poradze, ze mnie otyli faceci nie kreca kompletnie.Taki facet
                        moze byc moim kolega, ale w łozku watpie bym z nim wyladowala.Nie lubie
                        mezczyzn wasatych i nie lubie otyłych.Nie przeszkadzaja mi, ale po prostu nie
                        podobaja mi sie i tyle.
                        I nie wierze, ze nie macie preferencji jesli chodzi o partnera, ze liczy sie
                        tylko wnetrze- co z tego, ze ktos ma złote serce, jesli na przykład sie nie
                        goli i nie myje, brak mu zebów- w koncu nie kazdy musi dbac o swoja cielesna
                        powłoke- tez nie bedzie to wam przeszkadzac?
                        • Gość: Klara Re: Pochwała kragłości IP: *.pl 27.12.03, 00:32
                          Jeszcz pzred chwilą tłumaczyłaś komuś, że popadanie ze skrajnosci w skrajność jest nie na miejscu (anorektyczka-grubaska)a teraz sama to robisz....
                          • lola211 Re: Pochwała kragłości 27.12.03, 00:41
                            Ale jesli ktos kategorycznie stwierdza, ze wyglad nie ma zadnego ale to
                            zadnego znaczenia to jest to twierdzenie skrajne.Dlatego pozwoliłam sobie na
                            taki przykład.

Jesli chodzi o anoreksje to oponowałam, bo szczupły nie jest jednoznaczny z
                            anorektyczna sylwetka, jak usiłuje sie to przedstawiac.
                            • Gość: Klara Re: Pochwała kragłości IP: *.crowley.pl 27.12.03, 00:42
                              To wcale nie jest skrajne twierdzenie.
                              • lola211 Re: Pochwała kragłości 27.12.03, 00:47
                                > To wcale nie jest skrajne twierdzenie

Dla mnie jest, bo uwazam ze wyglad liczy sie TAKZE, nie tylko , ale takze.
                                Jesli ktos jest dla mnie fizycznie odpychajacy to nie ma szans na erotyczny
                                zwiazek.
                                • Gość: Klara Re: Pochwała kragłości IP: *.wmid.amu.edu.pl 27.12.03, 00:48
                                  No. I jak zawsze dochodzi się do tgo samego punktu, ze kazy ma swoje włąsne upodobania i o gustach się nie dyskutuje.
                • Gość: Klara Re: Pochwała kragłości IP: *.wmid.amu.edu.pl 26.12.03, 22:30
                  Tak, dla mnie też wygląd jest nie istotny. To jest nawet zadziwniające co może człowieka podniecc jak się kocha.
                  • daffne Re: Pochwała kragłości 26.12.03, 22:32
                    Gość portalu: Klara napisał(a):

> Tak, dla mnie też wygląd jest nie istotny. To jest nawet zadziwniające co może
                    > człowieka podniecc jak się kocha.

Masz racje Klara :))
                    • Gość: Aram Do a 26 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.12.03, 22:36
                      Czemu się wyłączyłaś? I co to znaczy 26?
                      • Gość: Klara Re: Do a 26 IP: *.crowley.pl 26.12.03, 22:37
                        26 to początek daty, dzisiejszy dzień:)))
                        • Gość: Aram Re: Do a 26 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.12.03, 22:44
                          A co dalej? 27? A Klara to właśnie Ty?:)))
                          • Gość: Klara Re: Do a 26 IP: *.wmid.amu.edu.pl 26.12.03, 22:48
                            No, niestety, to nie ja, po prostu zauważyłam, że źle przeczytałeś jej nick. Prawidłowy to "a", a 26 jest częścią daty dodawanej do każdego posta. A jeśli jej szukasz to musisz cierpliwie czekać na kogoś z jej IP.
                            Pozdrawiam.
                        • snow.white Re: Do a 26 26.12.03, 22:44
                          Gość portalu: Klara napisał(a):

> 26 to początek daty, dzisiejszy dzień:)))

hihi,ojej,dobre ;))))
    • snow.white Re: Pochwała kragłości 26.12.03, 22:47
      a wiersz bardzo mi sie podoba :))
      i okragli faceci tez :)

nie ma jak paczuszki w masle,a co!!! :P
      • Gość: Aram Hej Klara! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.12.03, 22:52
        Dzięki! Cierpliwie czekam:)))
        • Gość: Klara Re: Hej Klara! IP: *.wmid.amu.edu.pl 26.12.03, 22:57
          No, to powodzenia.:)))
          • Gość: Aram Re: Hej Klara! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.12.03, 23:08
            Czy to złośliwość czy raczej życzenie sukcesu? Jestem cierpliwy:)))
            • Gość: Klara Re: Hej Klara! IP: *.pl 26.12.03, 23:17
              Od złośliwości mi bardzo daleko. Jak najbardziej szczerze.:))))))
    • Gość: kobietka Re: Pochwała kragłości IP: *.eburwd1.vic.optusnet.com.au 26.12.03, 23:21
      ale sa kraglosci i kralglosci, czy ty mowisz o nadwadze?
    • Gość: mm Re: Pochwała kragłości IP: *.lodz.supermedia.pl 28.12.03, 01:04
      Ważne by krągłości byly jędrne a proporcje zachowane.
      • Gość: Aram Klara !!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.12.03, 03:11
        Czy Ty nie nadużywasz mojej cierpliwości???:)))))
        • Gość: Ona Re: Klara !!!!!!!!! IP: *.chello.pl 28.12.03, 09:03
          Czytam,czytam i troszkę smiać mi się chce.Każdy medal ma dwie strony.Widać,ze
          pomimo stałej reformowalność świadomości społeczeństwa zawsze znajdą się
          postaci,które Slepo wierzą w jeden aspekt tematu.Poniewaz kiedys ktos wbił nam
          do głowy,ze gdubym jest się tylko z przejedzenia,traktowane jest to jak
          świętość.I najfajniejsze jest to,ze najgłośniej gadają kobitki,które nic o
          grubości nie wiedzą,o tyciu itp.
          Mam przyjaciółkę,znamy się od piaskownicy.Jako dziecko była szczupła.Nie
          wychudzona.Po prostu szczupła.W miarę dorastania nabierala kobiecych
          kształtów .. i wagi.Obecnie regularnie ćwiczy,jest na specjalnie dobramej
          diecie,unika słodyczy,bo nie lubi.A jednak zaliczyć ją można do tych puszystych.
          Nie obżera się,jest w ciągłym ruchy.
          Po szczególowych badaniach okazało się,ze ten typ tak ma,taki psikus organizmu.
          I co wy na to??? znam wiele osób,które pomimo katowania się na wszystkie
          możliwe sposoby nie tracą wagi-choćby nawet za sprawą "wadliwej" gospodarki
          hormonalnej.
          I jakoś nie zauważyłam,zeby dziewucha nie miała powodzenia u mężczyzn,wręcz
          przeciwnie,jest bardzo lubiana.Jest wspaniałą osobą.
          Znam pary w których dziewczyna jest duża, a chłopak chudziutki i jakoś nie
          przeszkadza im,aby stworzyc udane życie erotyczne.
          Nie sądź innego według siebie samego..
          proste.
          pzdr.
          M.
          • Gość: Aram Re: Klara !!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.12.03, 20:51
            Szkoda, że ten ciekawy wątek usechł nagle. Szkoda.
            • ona.a Re: Klara !!!!!!!!! 29.12.03, 21:10
              Może zbyt wiele osób myśli za bardzo schematycznie...
              Jak zwykle powstały dwa obozy a wniosek jeden-o gustach i guścikach nie warto
              dyskutowac,bo i tak,każdy lubi to co lubi, i już.
              pzdr wszystkie puszyste,o:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka