Dodaj do ulubionych

Mam takie pytanie o ToMKa BOCHEŃSKIEGO??????

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.03, 13:50
Dla wyluzowania po obżarstwach,wpadam sobie na różne typy forum w Swięta.I
chciałem zapytać,gdyż mnie to zaintrygowało,kim u licha ,jest Tomek
Bocheński,do którego deklarację miłosną znalazłem ,jak dotąd na 3/4 znanych
mi forów???Ktoś na tym moim lubianym forum mnie uświadomi?!

Załamany swą niewiedzą!
Obserwuj wątek
    • mallina Re: Mam takie pytanie o ToMKa BOCHEŃSKIEGO?????? 26.12.03, 14:06
      o tak!
      odszukajmy Tomka Bochenskiego!
      to zapewne musi byc fascynujacy mezczyzna:-)
    • ella27 Re: Mam takie pytanie o ToMKa BOCHEŃSKIEGO?????? 26.12.03, 14:20
      ciekawe , że wszyscy chca poznać Tomka , co to za cudo , ja też chce ... nie
      bede sie wyrozniac :D ...
    • Gość: Dr Mengele Re: Mam takie pytanie o ToMKa BOCHEŃSKIEGO?????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.03, 14:31
      No,bo ja jestem zadziwiony.To tak ,jakby piętnaście lat temu ,ktoś napisal na
      murach całego miasta "Kocham Jolę Kowalską".Wymaga to:
      a)Wielkiej miłości do Joli Kowalskiej
      b)wielkiej odwagi w wyznawaniu miłości Joli Kowalskiej
      c)Wielkiej ilości farby olejnej
      I tu mamy podobnie,tylko,że piętnaście lat później,desperacko i na forach
      internetowych.Ja proponuję coś z tym zrobić!Zróbmy coś ,aby Tomek odezwał się
      do tej biednej,romantycznie zakochanej kobiety!!!Znajdźmy,albo choć ustalmy kim
      jest Tomek Bocheński!!!!!!!!!!!!!!!!Jak to zrobić???????!!!!!!!!!
    • Gość: Misty Re: Mam takie pytanie o ToMKa BOCHEŃSKIEGO?????? IP: *.met.pl 26.12.03, 14:45
      Cóż...
      jedyny Tomek Bocheński, jakiego znam, choć nie osobiście, to, o ile się nie
      mylę, literaturoznawca, pracownik UŁ, który napisał jedną z ostatnich
      monografek o Witkacym...
      • Gość: Dr Mengele Re: Mam takie pytanie o ToMKa BOCHEŃSKIEGO?????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.03, 14:47
        Hmmmmmmmmm....może to ten,a może nie ?Ale nawet jeśli założymy,że ten,to co z
        nim dalej robić!Klops,panie!Propozycje,sugestie,porady?
        • Gość: Misty Re: Mam takie pytanie o ToMKa BOCHEŃSKIEGO?????? IP: *.met.pl 26.12.03, 14:49
          Może oddamy się grupowemu czczeniu tegoz bóstwa...
          • Gość: Dr Mengele Re: Mam takie pytanie o ToMKa BOCHEŃSKIEGO?????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.03, 14:53
            A moze założyć o nim stronę?Ale ja go nie znam,to nie mogę!!!
    • Gość: madzia Re: Mam takie pytanie o ToMKa BOCHEŃSKIEGO?????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.03, 15:00
      ale ja go bardzo kocham on jest moj. hej
      • Gość: Dr Mengele Re: Mam takie pytanie o ToMKa BOCHEŃSKIEGO?????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.03, 15:07
        Ale kim on jest?Bo nie będę mógł zasnąć przez tydzień po tej deklaracji,tak się
        wczułem!!!!!!!!1
    • Gość: Dr Mengele Re: Mam takie pytanie o ToMKa BOCHEŃSKIEGO?????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.03, 15:35
      No,dobrze teraz idę się świątecznie napić ,również i za Wasze zdrowie,ale mam
      nadzieję,że zanim wrócę ,będziecie kontynuować na forum akcję poszukiwania
      Tomka.Pozdrawiam świątecznie- doktor Mengele.
      • Gość: Dr Mengele Re: Mam takie pytanie o ToMKa BOCHEŃSKIEGO?????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.03, 19:14
        OOOOOO!!!no,jak to ,nikt nie podtrzymuje mojej akcji?!Przecież nie będę
        rozmawiał sam z sobą!Drodzy Państwo,do pracy!!!!
        • Gość: Marta Re: Mam takie pytanie o ToMKa BOCHEŃSKIEGO?????? IP: *.localnet / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 19:40
          Mam nadzieję, że to nie będzie drugi Józef Tkaczuk.
          • Gość: Dr Mengele Re: Mam takie pytanie o ToMKa BOCHEŃSKIEGO?????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.03, 19:58
            O!Ktoś jeszcze pamięta hasła o Józefie Tkaczuku.No,no...
            • Gość: Marta Re: Mam takie pytanie o ToMKa BOCHEŃSKIEGO?????? IP: *.localnet / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 20:27
              Pamiętam, to był kiedyś woźny w mojej szkole podstawowej. Strasznie wredny,
              nikt go nie lubił. Dlatego się pewnie wszystko tak zaczęło...
              • Gość: Dr Mengele Re: Mam takie pytanie o ToMKa BOCHEŃSKIEGO?????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.03, 21:05
                Ja po dziś dzień pamiętam hasła o Józefie Tkaczuku,ale koncepcji z woźnym nie
                znałem.Znałem natomiast jakąś o przywódcy czeskiej bojówki,czy jakoś tak.
                • reims Re: Mam takie pytanie o ToMKa BOCHEŃSKIEGO?????? 26.12.03, 22:07
                  Ja mieszkam na Saskiej Kępie niedaleko tej szkoły, słynnej "pietnastki". Z tego
                  co wiem "pocztą pantoflową" to Józef Tkaczuk już od kilku lat nie żyje. A cały
                  ten "fenomen" związany z jego "światową sławą" analizował m.in. prof. Roch
                  Sulima w swojej książce "Antropologia codzienności".
                  • Gość: Dr Mengele Re: Mam takie pytanie o ToMKa BOCHEŃSKIEGO?????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.03, 11:06
                    No,przyznam wstyd mi teraz bardzo,ale nie czytałem.No,oczywiście teraz
                    niewątpliwie przeczytam!
    • betty-bt moze chodzi o...? 26.12.03, 20:18
      moze te wszystkie "gluptasy" przybiegly z forum o forum? tam wszystkie
      podkochuja sie w TeBe.
    • Gość: Klara Re: Mam takie pytanie o ToMKa BOCHEŃSKIEGO?????? IP: *.pl 26.12.03, 20:42
      Może mu maila z linkiem pzresłac???? Skoro pracuje na jakimś uniwersytecie, to moze jest gdzieś w internecie jego adres???????
      • Gość: Klara Dr Mengele!!!!! IP: *.crowley.pl 26.12.03, 20:50
        btomek@uni.lodz.pl
        O to mail Tomka Bocheńskiego, reszta należy do Pana!!!!!:))))
        • Gość: Dr Mengele Re: Dr Mengele!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.03, 21:02
          No,nie zwątpiłem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Teraz już sam nie wiem ,co
          o tym myśleć.Problem polega na tym,że ja nie wiem,czy to ten,a zakochana się
          coś dziś nie odzywa!!!!I powiedzcie mi ,drogie panie,cóż mielibyśmy w tym mailu
          umieścić??????Składajcie propozycje!A ja nigdy nie wiedziałem ,kim był Józef
          Tkaczuk!
          • Gość: Klara Re: Dr Mengele!!!!! IP: *.wmid.amu.edu.pl 26.12.03, 21:05
            A mnie się zdaje, ze to ten, przynajmniej wszytsko na to wskazuje. Ów zakochana mówiła, żepracuje w "literaturze". Zresztą wswoim watku powiedziała, że bingo, kiedy ktoś zasugerował, że to może on.
            A mail?? Wg mnie wysłać mu linki z tymi stronami, na których jest watek na jego temat i podpisać miłego czytania:))))))
            • Gość: Dr Mengele Re: Dr Mengele!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.03, 21:09
              To jakaś propozycja niewątpliwie jest.Czekam na inne,równie konstruktywne.Mój
              Boże,za mną na uniwerku nikt tak nie szaleje,pech!
            • Gość: madzia Re: Dr Mengele!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.03, 22:13
              gdzie jestes p. bochenski
              • Gość: Dr Mengele Re: Dr Mengele!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.03, 10:23
                Czego to się człowiek może dowiedzieć w necie!!!Nawet bibliografia dotycząca
                Józefa Tkaczuka!!!W ten piekny,sobotni ranek Tomek B. budzi się gdzieś w Polsce
                i niestety nie wie,że niedługo stanie się Józefem Tkaczukiem 2!
                • Gość: jola Re: Dr Mengele!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.03, 10:49
                  Tomku Bochenski kocham cie ty jeden tylko na swiecie to potrafisz najlepiej. pa.
    • Gość: Jowi Re: Mam takie pytanie o ToMKa BOCHEŃSKIEGO?????? IP: *.2.core.net.pl / *.Core.net.pl 27.12.03, 11:57
      Przyznam,że również jestem zaskoczona tym,jakże często powtarzającym
      się,wątkiem.Mogę chyba odpowiedzieć Ci na pytanie i rozwiać wszelkie kłębiące
      sie w główce domysły.Pan dr Tomasz Bocheński jest wykładowcą na wydziale
      filologii polskiej na UŁ.Wykłada literaturę 20 wieku i jest faktycznie
      najbardziej pożadanym... na naszym wydziale,może dlatego,że za bardzo nie ma w
      czym wybierać.I ten stan rzeczy trwa juz od kilku lat,jeśli nie
      pokoleń,heh.Pozdrawiam
    • Gość: Siostra Hess Re: Mam takie pytanie o ToMKa BOCHEŃSKIEGO?????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.03, 12:35
      Mój Boże!!!Różne głupoty już widziałam w internecie,od zdjęcia Wilde`a w
      sukience,po strony o nekrofilii,ale debilizm netu zbliża się do apogeum.Chyba
      Apokalipsa jest blisko.Do rzeczy.Wszystkie znaki na niebie i ziemii wskazują na
      to ,że piszecie nieustannie o niejakim dr Tomaszu Bocheńskim,z katedry
      Oświecenia,Pozytywizmu i Młodej Polski w Uniwersytecie Łódzkim.Mam to
      niewątpliwe nieszczęście,że"urodziłam się w Łodzi ,nie w Nowym Yorku,moje
      miasto,to syf"i równie nieszczęsliwie niegdyś zdarzało mi się studiować w
      różnorakich wariantach beznadziejny kierunek pt.polonistyka.Odradzam,jeśli ktos
      myśli.Co tu deliberować,to jedyny człowiek na tym żałosnym wydziale ,z którym
      można po ludzku porozmawiać tj,o Bataille`u ,a nie o Sienkiewiczu.O ile sobie
      przypominam,to autor:
      hahaha T.Bocheński,Powieści Witkacego.Sztuka i mistyfikacja,Łódź 1994 oraz
      kilkunastu rozpraw w najróżniejszych rzeczach,[od krytyki współczesnej po
      Herberta i Leśmiana,które niegdyś zdarzało mi się czytać "w poszukiwaniu
      zaginionego warsztatu"]Szczerze przyznam,że wybitnie "wkurwiła" mnie jego
      elukubracja na temat"Po tamtej stronie"Kubina,bo bredził od rzeczy.Generalnie
      go bardzo lubiłam,inteligencja nie leży na trotuarach[a może właśnie dziś,to
      już lezy],ale udałam się walczyć za ideę w innym miejscu,więc obecnie nie
      jestem kompetentnym źródłem informacji.Aha,zapomniałabym,lubił też
      Bieńczyka,ale kompletnie nie umiał o nim mówić,niestety.A w ogóle to świetny
      człowiek,żeby z nim pogadać o "lyteraturze"i równie dobry do skarykaturowania w
      powieści.No i pozer ,oczywiście he,he,he.....
      Pozdrawiam,polecam się na przyszłośc,panie przodem,panowie za nimi.
      Siostra Hess.
      "
      • camina Re: Mam takie pytanie o ToMKa BOCHEŃSKIEGO?????? 27.12.03, 14:08
        Gość portalu: Siostra Hess napisał(a):

> Mój Boże!!!Różne głupoty już widziałam w internecie,od zdjęcia Wilde`a w
        > sukience,po strony o nekrofilii,ale debilizm netu zbliża się do apogeum.Chyba
        > Apokalipsa jest blisko.Do rzeczy.Wszystkie znaki na niebie i ziemii wskazują
        na
        >
        > to ,że piszecie nieustannie o niejakim dr Tomaszu Bocheńskim,z katedry
        > Oświecenia,Pozytywizmu i Młodej Polski w Uniwersytecie Łódzkim.Mam to
        > niewątpliwe nieszczęście,że"urodziłam się w Łodzi ,nie w Nowym Yorku,moje
        > miasto,to syf"i równie nieszczęsliwie niegdyś zdarzało mi się studiować w
        > różnorakich wariantach beznadziejny kierunek pt.polonistyka.Odradzam,jeśli
        ktos
        >
        > myśli.Co tu deliberować,to jedyny człowiek na tym żałosnym wydziale ,z którym
        > można po ludzku porozmawiać tj,o Bataille`u ,a nie o Sienkiewiczu.O ile sobie
        > przypominam,to autor:
        > hahaha T.Bocheński,Powieści Witkacego.Sztuka i mistyfikacja,Łódź 1994 oraz
        > kilkunastu rozpraw w najróżniejszych rzeczach,[od krytyki współczesnej po
        > Herberta i Leśmiana,które niegdyś zdarzało mi się czytać "w poszukiwaniu
        > zaginionego warsztatu"]Szczerze przyznam,że wybitnie "wkurwiła" mnie jego
        > elukubracja na temat"Po tamtej stronie"Kubina,bo bredził od
        rzeczy.Generalnie
        > go bardzo lubiłam,inteligencja nie leży na trotuarach[a może właśnie dziś,to
        > już lezy],ale udałam się walczyć za ideę w innym miejscu,więc obecnie nie
        > jestem kompetentnym źródłem informacji.Aha,zapomniałabym,lubił też
        > Bieńczyka,ale kompletnie nie umiał o nim mówić,niestety.A w ogóle to świetny
        > człowiek,żeby z nim pogadać o "lyteraturze"i równie dobry do skarykaturowania
        w
        >
        > powieści.No i pozer ,oczywiście he,he,he.....
        > Pozdrawiam,polecam się na przyszłośc,panie przodem,panowie za nimi.
        > Siostra Hess.
        > "

Brawo niedoszła polonistko! Szczególnie za popis synkretyzmu odmian (zarówno
        tej lepszej jak i gorszej polszczyzny)!
        • Gość: Siostra Hess Re: Mam takie pytanie o ToMKa BOCHEŃSKIEGO?????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.03, 17:26
          Wyczuwam ironię,ale zbyt wiele prac magisterskich wyszło spod mojej ręki,aby
          tytuł magistra coś jeszcze dla mnie znaczył...Niestety...Znam też
          doktorantów ,których podstawową cechą jest brak narzędzia pracy
          tj .mózgu.Uniwersytet Łódzki na tym polu odnosi wybitne sukcesy.Doktor bezmózg
          habilitowany to częsty przypadek,prawie tak częsty,jak wózkarz na Bałutach.Kto
          nie potrafi,uczy,kto potrafi ,robi;choć to niewątpliwie smutne i mało budujące
          dla sytuacji ogólnej w kraju."A jednak dobrze jest,wszystko jest dobrze.Co?-
          może nie?Dobrze jest,psiakrew,a kto powie,że nie ,to go w mordę!"

Pozdrowienia z Kołobrzegu,chociaż zimno,to brak śniegu.
          • Gość: Dr Mengele Re: Mam takie pytanie o ToMKa BOCHEŃSKIEGO?????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.03, 22:23
            Jezus Maria ,sam nie wierzę w to ,co czytam?I co teraz?
    • Gość: mARIA wICHOWA Re: Mam takie pytanie o ToMKa BOCHEŃSKIEGO?????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.03, 10:06
      bUHAHAHA! gDZIE JE ST oKOŃ???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka