26.10.10, 20:56
Cześć

mam pytanie odnośnie umowy ze Stoen, ponieważ chyba jako osstatni jeszcze jej nie mamysmile Ba! nie mamy jeszcze odbioru technicznegosmileMa być w następnym tygodniu. Jednak aby przyspieszyć wszystko chciałbym się zapytać czy:
1. Stoen podpisze umowę przed odbiorem technicznym?
2. Jesli mieszkanie kupujemy razem, to czy tylko jedna osoba może pojechać na Oszmiańską załatwić formalności?
3. Są kolejki?tongue_out

pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • 2_mia Re: STOEN 26.10.10, 21:22
      Cześć,

my pojechaliśmy do stoen 2 tygodnie przed otrzymaniem kluczy (dokładnie w dniu odbioru technicznego), kiedy do nich pojedziesz nie ma żadnego znaczenia ponieważ i tak nie uprzedzą Cię o odblokowaniu licznika tylko przykleją naklejkę na skrzynce na listy, więc spokojnie możesz jechać choćby jutro. Tak swoją drogą to prąd mamy od miesiąca a umowy nadal nam nie przysłali więc chyba sama umowa nie jest potrzebna żeby używać ich prądusmile

Co do drugiej osoby może być problem ale tylko "może", możesz powiedzieć że jesteś jedynym właścicielem i wziąć umowę na siebie, dla nich nie ma to znaczenia aby tylko mieli kogoś kto będzie płacić rachunki.

Kolejki są różne, my mieliśmy taką na 30 osób, ale różne osoby pisały że zdarzają się takie na 5 osób więc chyba jak się trafi.
      • kundus Re: STOEN 26.10.10, 22:43
        U mnie kolejka składa się z jednej osoby.
        Umowę może załatwić spokojnie jedna osoba, natomiast są dwa formularze albo umowa jest na jedną osobę albo na dwie. I z żoną wybraliśmy tę drugą opcję(akurat pojechaliśmy razem). I potrzebny jest protokół odbioru mieszkania po co? nie mam pojęcia.
        A odblokowanie zrobili nam w 3 dni o czym dowiedziałem się po prawie 2 tygodniach (zadzwoniłem) a po 3 odpisali mi na mejla(pogratulowałem im szybkiej reakcji).
        • 2_mia Re: STOEN 27.10.10, 10:17
          u nas protokół nie był potrzebny, właściwie nic nie było potrzebne, ale miła pani z okienka przez 30 minut przyjmowała zgłoszenie wpisując jednym palcem wszystkie dane po kilka razy. Pewnie co okienko to inne zwyczajesmile
          • onlyes Re: STOEN 27.10.10, 22:53
            dzięki za infirmację

jutro spróbujemy bez protokołu odbioru podejść do tematu w RWEsmile

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka