Dodaj do ulubionych

Gdzie zjeść na Bródnie - lokale i opinie

• mmagi Kefirek:) nt 05.01.11, 11:55

• magoo_king Kondratowicza 25 - nowy lokal, a właściwie dwa 21.04.13, 16:06
      Czekając na Otwarcie !
      Ma być "pasta" i hamburgery, wkrótce otwarcie. Jak kto pójdzie dajcie znać, czy warto...
      • sibeliuss Re: Kondratowicza 25 - nowy lokal, a właściwie dw 02.05.13, 15:41
        Długo coś to szykują.
    • magoo_king Dominos Pizza 21.04.13, 16:07

• magoo_king Re: Dominos Pizza 21.04.13, 16:12
        Jak na pizzerię bardzo drodzy, ale smak... rewelacja. Zwłaszcza polecam Dominos Pepperoni.
        Czy na grubym czy na cienkim. Super. Wypiekane na mączce lub kaszce kukurydzianej, super chrupka. Maja czasem promocje kuszące i wtedy korzystam. Polecam !
        Ciąg Wincentego od Kondratowicza do Głębockiej.
        • sibeliuss Re: Dominos Pizza 22.04.13, 08:55
          magoo_king napisał:

> Ciąg Wincentego od Kondratowicza do Głębockiej.

św. Wincentego 97. A z Antipasto jadłeś?
          • anikaone Re: Dominos Pizza 22.04.13, 14:09
            ja jadłam. zamówiliśmy pizzę z.... zapieczoną muchą. dziękuję ale już tam nie zjem. Teraz pizzę robię sama w domu...
            • sibeliuss Re: Dominos Pizza 22.04.13, 15:29
              anikaone napisała:

> ja jadłam. zamówiliśmy pizzę z.... zapieczoną muchą. dziękuję ale już tam nie z
              > jem. Teraz pizzę robię sama w domu...

Naturalne źródło białka big_grin
            • magoo_king Re: Dominos Pizza 22.04.13, 22:33
              Czemu nie złożyłaś reklamacji ?
              dostałabyś kilka pizz za free... a muchę z okno smile niech lata z innymi big_grin
              • aqua1a antipasto 05.05.13, 23:01
                magoo_king napisał:

> Czemu nie złożyłaś reklamacji ?
                > dostałabyś kilka pizz za free... a muchę z okno smile niech lata z innymi big_grin
                oczywiście że zareklamowałam i... zażądałam zwrotu pieniędzy a mucha? cóż, niestety nie ożyła.
                • sibeliuss Re: antipasto 06.05.13, 00:04
                  Oddali?
                  • aqua1a Re: antipasto 07.05.13, 11:16
                    sibeliuss napisał:

> Oddali?
                    oddali, oddali smile Teraz czasem tam na piwo wpadamy...lub wino
          • magoo_king Re: Dominos Pizza 22.04.13, 22:41
            Nie nie jadłem z Antipasto. Słyszałem że dobre, ale jakoś ulotek nikt nie roznosi, czy jak ....
            • tutul Re: Dominos Pizza 23.04.13, 06:40
              Pizzeria na borzymowskiej,przy Wincentego.Smaczna pizza.
              • magoo_king Re: Dominos Pizza 25.04.13, 22:10
                Ale to nie Bródno, więc pod uwagę brana nie jest.
    • sibeliuss Burgerfactory, Kluski 02.05.13, 14:48
      Szykuje się otwarcie dwóch powiązanych ze sobą lokali - Burgerfactory i Kluski. Lokalizacja - Kondratowicza 25, lokale powstały z części dawnego domu handlowego. Ciekawe co to będzie.
      • 23ft_under Re: Burgerfactory, Kluski 06.05.13, 15:42
        Moda na burgery juz jakis czas temu opanowala stolice. Jak sie otworza to chetnie sprawdze.
      • magoo_king Re: Burgerfactory, Kluski... 11.05.13, 22:17
        Klusskii zaje...
        Na burgera trzeba było odczekać dziś... nie spróbowałem...
        Konkur dla Kebabsa duży.
    • sibeliuss Bistro Autorskie św. Wincentego 95 02.05.13, 14:50
      Ładnie i pusto, nie byliśmy, bo jakoś nas ta pustka zniechęca. Czytałem gdzieś, że mają mieć ogródek, może to im pomoże.
    • sibeliuss Geisha Sushi 02.05.13, 14:51
      Znajomi chwalą, nie byłem.
      • magoo_king Re: Geisha Sushi 06.05.13, 23:01
        To ten w GR ?
        Też nie byłem, choć pachnie znakomicie smile
        • sibeliuss Re: Geisha Sushi 07.05.13, 07:59
          To ten w pawilonach na św. Wincentego.
      • agus8 Re:Fotoplastikon 07.05.13, 10:07
        Fotoplastikon - Bazyliańska
        • sibeliuss Re:Fotoplastikon 07.05.13, 10:23
          Ceny w menu powalające, weszliśmy i wyszliśmy. Poza tym nazwa jest myląca, bo to taki pub sportowy, a nie miejsce w starym stylu.
        • hmmm64 Re:Fotoplastikon 08.05.15, 11:36
          Zdecydowanie nie. Pomijam fakt, że właścicielka jest szalenie niemiła, ale goście mi się potruli jak robiłam u nich imprezę...
    • sibeliuss Old Capri ul. Kondratowicza 22 02.05.13, 14:53
      www.restauracjaoldcapri.waw.pl/menu
      Czy jakość odpowiada cenom?
      • 1977kasik Re: Old Capri ul. Kondratowicza 22 29.08.13, 14:48
        trochę późno wpisuję swoją opinie, ale może komuś się przyda. Jak najbardziej polecam - jedzenie bardzo dobre.
      • myszyn81 Re: Old Capri ul. Kondratowicza 22 24.12.13, 00:30
        na początku grudnia 2013r. mieliśmy okazję urządzić w tej restauracji małe (30 osobowe) przyjęcie z okazji ślubu. Ślub odbył się w pobliskim urzędzie i restaurację wybraliśmy ze względu na wygodę. Nie ma w tej okolicy dużego wyboru. Wcześniej nigdy tam nie byliśmy. Ryzyko było spore bo nie widać tam tłumów gości na co dzień ale w naszym przypadku opłaciło się w 100%. Jedzenie było pyszne, porcje duże. Wszystko świeżutkie i ładnie podane. Panie z restauracji bardzo pomocne i mimo, że pracowały we dwie dawały sobie świetnie radę. Dzieci było pięcioro, robiły co chciały, nikt nam nie zwracał uwagi, żebyśmy je uspokajali czy coś w tym stylu. Mimo, że pierwotnie umawialiśmy się na serwis 10% sami z siebie po wszystkim zaproponowaliśmy 15% i dodatkowo wynagrodziliśmy przemiłą Panią Agnieszkę. POLECAM to miejsce.
        • f.l.y wyżej wymienione.. 28.07.14, 19:29
          czy ta Kluska, Kluski to istnieją jeszcze?
          • magoo_king Re: wyżej wymienione.. 02.08.14, 00:00
            Kluchy istnieją, a jakże.
            piwo nawet mają teraz smile
    • magoo_king Fes, drzewiej Efes 06.05.13, 23:02
      Jak zaczynano wątek to o nim nawet nikt nie myślał na Brd wink
      • magoo_king Re: Fes, drzewiej Efes 06.05.13, 23:06
        Nie jadłem, choć słyszałem, że "smaczny, ale za mały".
        Zły ruch otwierać obok Amrita, tym bardziej, że riposta była natychmiastowa i chyba bolesna... Kebab Amrita przy Feminie.
        • inecita Re: Fes, drzewiej Efes 08.05.13, 15:57
          Nie umywa się do oryginału, który osobiście uwielbiam. FES to podróba EFESU, dlatego nakazano im zmianę nazwy.
          • malayy Re: restauracja CAPRI 04.10.13, 10:43
            Witam,
            ostatnio zamówiłam obiad w restauracji Old Capri i szczerze powiedziawszy jedzenie super pyszne, duże porcje, tylko ludzi zero. tylko ja i właściciel. kiedyś był tu większy ruch, zarówno w Capri jak i w restauracji obok (ówczesnej Cafe Ulica). był wybór gdzie pójść. Niestety Cafe Ulicy już nie ma. Chodziłam tam z rodziną na niedzielne obiadki, był miły klimat, dobre duże porcje. Czemu to miejsce tak nagle opustoszało? Widać konkurencja Capri się wykończyła, a szkoda, bo teraz tam otworzono punkt medyczny. Mogłaby tam powstać kolejna dobra restauracja. co sadzicie o tych dwóch restauracjach?
            • sibeliuss Re: restauracja CAPRI 04.10.13, 11:47
              Może to brak dogodnego parkingu?
              Znam kretyna, który z ZZ do "Włocha" jeździ autem smile
              • malayy Re: restauracja CAPRI 04.10.13, 12:08
                haha. bardzo wygodny gość.
                prawda jest taka, ze jakby był nawet parking naprzeciwko to i tak trzeba by było obchodzić blok do pierwszych schodów. a parking bezpłatny jest od strony urzędu - ta sama droga smile
    • michal.chrzanowski84 Re: Gdzie zjeść na Bródnie - lokale i opinie 07.01.15, 20:35
      .
      • michal.chrzanowski84 Re: Gdzie zjeść na Bródnie - lokale i opinie 07.01.15, 20:41
        Villa Ostródzka - Ostródzka 14A w pobliżu ul. Malborskiej
        Ciekawe miejsce pomiędzy domkami jednorodzinnymi.
        Idealne miejsce na drinka i kolacje.
        Przystępne ceny , "Wołowina po Burgundzku" i dorsz - powalające.
        Jedno z niewielu miejsc na Bródnie gdzie można pójść na dobrego drinka a nie wódkę z sokiem
        aa i Wielkie ale to Wielkie naleśniki...
        • mmagi Re: Gdzie zjeść na Bródnie - lokale i opinie 08.01.15, 16:30
          maja jakis adres www?
        • michal.chrzanowski84 Re: Gdzie zjeść na Bródnie - lokale i opinie 09.01.15, 19:55
          www.villaostrodzka.com
        • szymciolo1 Re: Gdzie zjeść na Bródnie - lokale i opinie 09.01.15, 21:03
          Kiedyś była tam fajna knajpka z piwkiem i bilardem.

Co do samej Villi Ostrudzka. Na początku istnienia wspomniane naleśniki były wręcz przepyszne. Sam pomysł był trafiony w "10", miła odmiana od wszelkich kebabów, chińczyków i hamburgerów. Niestety z czasem wspomniane naleśniki BARDZO się popsuły ;-(((
          Pozostałe dania smaczne lecz bez rewelacji.

Podsumowując. Straciliśmy fajną knajpkę, w której w zielonym zaciszu ogródka można było w letni dzień posączyć piwko, zyskaliśmy "ekskluzywny" lokal, niestety bez klimatu. Obsługa, w zależności od okresu: czasem bardzo sympatyczna, czasem wręcz odstraszająca.

Ja przestałem tam chodzić.
          • 1-buc Chrzanowski wszędzie SPAMuje 19.01.15, 22:34
            To musi być tandetna knajpa, skoro muszą SPAMOWAĆ
    • magoo_king Crazy Piramid Pizza 28.01.15, 21:53
      Tak zwlekałem, zwlekałem z dodaniem lokalu, i właściwie od razu można uznać go za zamknięty.
      Otworzyli około listopada, października może, w lokalu przy Rembielińskiej (przystanek Poborzańska). Jest to odnoga Biesiadowa. Pierwsza w Warszawie, no i niestety chyba pierwsza i ostatnia. Są tylko do końca miesiąca czyli jeszcze 3 dni. Pizza... No owszem da się zjeść, atut to wielkość 42 cm za 20 zł na miejscu, 22 zł na wynos. Ale to stanowczo nie miejsce na taki biznes.
      Ku przestrodze innych.
      5 koła za ten lokal czynszu to stanowczo za dużo. Położy każdy interes.

Mają się przenieść na Pragę i już pod logiem Biesiadowa kręcić dalej. Powodzenia.
    • kamilek9491 Re: Gdzie zjeść na Bródnie - lokale i opinie 24.08.20, 11:37
      Ja na Bródnie polecam Sushi World. Jak lubicie sushi to to na pewno was nie zawiedzie. Świetny smak, który możecie poczuć także w domu, bo jest opcja dostawy pod wskazany adres. Polecam.
      Sushi Bródno
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka