Dodaj do ulubionych

trasy do biegania

21.04.12, 11:13
Macie jakieś ulubione trasy typu 2,5,10km ? Mój punkt startowy to skrzyżowanie wincentego/kondratowicza i myślę o kierunku radzymińska wzdłuż lasku ale nie wiem jak dalej
czy może lepiej do trasy toruńskiej
Obserwuj wątek
    • waz_zbozowiec Re: trasy do biegania 23.04.12, 18:57
      Czy bieganie po lesie wchodzi w grę? Jeśli tak, to można tam sobie "zaprojektować" trasę zarówno 2 jak i 10 kilometrową. Powyżej 4 km robi się już powtórki (jest kilka wariantów pętli). Atrakcją jest górka, która włączona do trasy daje pewne urozmaicenie oraz dodatkowy wysiłek.
    • barka01 Re: trasy do biegania 23.04.12, 20:16
      Też polecam lasek.Biega tam trochę osób, chodzi kilka grup NW. Zaletą jest dobry teren z naturalnym podłożem nie wykańczającym stawów oraz wiele ścieżek prowadzących ciekawymi trasami. Wadą, niestety niezbyt dobra sława, oraz możliwość różnych niespodzianek czekających na samotnych biegaczy, czy chodziarzy.

• anna.kwiatek Re: trasy do biegania 07.05.12, 14:21
        i komary i komary i psie kupy smile
      • sibeliuss Re: trasy do biegania 07.05.12, 14:35
        barka01 napisała:

> Też polecam lasek.Biega tam trochę osób, chodzi kilka grup NW. Zaletą jest dob
        > ry teren z naturalnym podłożem nie wykańczającym stawów oraz wiele ścieżek prow
        > adzących ciekawymi trasami. Wadą, niestety niezbyt dobra sława, oraz możliwość
        > różnych niespodzianek czekających na samotnych biegaczy, czy chodziarzy.

>
        Opowiedz nam co Cię tam złego spotkało, Ciebie osobiście, a nie o czym usłyszałaś w autobusie, sklepie i że podobno...
        Od lat jestem częstym spacerowiczem, spaceruję o różnych porach dnia i oprócz starszego pana bez majtek w okolicy Kerfiuta nikogo dziwnego i groźnego nie spotkałem.
      • bartek742 Re: trasy do biegania 08.05.12, 08:48
        > Też polecam lasek.Biega tam trochę osób, chodzi kilka grup NW. Zaletą jest dob
        > ry teren z naturalnym podłożem nie wykańczającym stawów oraz wiele ścieżek prow
        > adzących ciekawymi trasami. Wadą, niestety niezbyt dobra sława, oraz możliwość
        > różnych niespodzianek czekających na samotnych biegaczy, czy chodziarzy.

Biegam tam z 7 lat około i żadna niespodzianka mnie dotąd nie spotkała. Może kiedyś jedna - piękna kobieta opalała się na ławce. Generalnie świetne i bezpieczne miejsce do biegania.
        • waz_zbozowiec Re: trasy do biegania 08.05.12, 09:32
          Po 15 latach odwierdzania lasu zobaczyłem dzika z odległości kilkunastu metrów. Dziki zamieszkują las bródnowski od dawna ale są mało widoczne. Niemniej jednak spotkanie jest możliwe.
          • bartek742 Re: trasy do biegania 08.05.12, 14:48

> Po 15 latach odwierdzania lasu zobaczyłem dzika z odległości kilkunastu metrów.
            > Dziki zamieszkują las bródnowski od dawna ale są mało widoczne. Niemniej jedna
            > k spotkanie jest możliwe.

Ja oprócz dzików spotkałem też łosie i sarny.
            • sibeliuss Re: trasy do biegania 08.05.12, 15:48
              Jeże są, łasice, lisy.
              • antybandzior Re: trasy do biegania 10.05.12, 17:29
                i bobry i borsuki
    • barka01 Re: trasy do biegania 11.05.12, 20:39
      Pytacie o moje osobiste niemiłe doświadczenia w lasku.
      Po pierwsze: byłam świadkiem jak facet usiłował zdjąć z roweru przejeżdżającego rowerzystę, spłoszony prysnął w krzaki.
      Po drugie : kopulujące parki, czasem również w miejscach ogólniej uczęszczanych.
      Tak więc: bywalcy lasku jak mają szczęście lub pecha, natkną się na różne ciekawostki.
      Grunt to mieć szeroko otwarte oczy i dobrze nadstawione uszy wink

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka