Dodaj do ulubionych

Z forum Onetu :)

08.11.12, 16:43
Pod artykułem:
wiadomosci.onet.pl/regionalne/warszawa/brodno-jak-hollywood-tez-ma-swoj-napis,1,5298956,region-wiadomosc.html#.UJu_aWb1JN4.facebook
teskt:

"Hehehe Bródno to wyklęte chamowo, kiedyś osiedlano tam przybyłych z wiosek roboli FSO, ciepłowni Żerań i innych praskich fabryk. Obecnie zamieszkują je ich dzieci, stuprocentowe lumpy i bandyci, prostytutki i narkodilerka hehehe nikt normalny nie zapuszcza się w te strony hehehe. Powinno się toto ogrodzić drutem koczastym pod napięciem hehehe..."
Obserwuj wątek
    • swiete.jeze Re: Z forum Onetu :) 08.11.12, 18:12
      Hehe.
      • swiete.jeze Re: Z forum Onetu :) 08.11.12, 18:14
        Chociaż raczej hehehe.
        • pieskuba Re: Z forum Onetu :) 10.11.12, 10:51
          A nawet hehehehehehe smile I jeszcze dużo hehe smile

pies
    • jg46889 Re: Z forum Onetu :) 10.11.12, 23:05
      Po co przeklejać takie mundrości?
      • sibeliuss Re: Z forum Onetu :) 12.11.12, 00:18
        jg46889 napisał:

> Po co przeklejać takie mundrości?

Po to, żeby pokazać jak wielu debili ocenia Bródno z pozycji stołka w Pierdziszewie.
        • magoo_king Re: Z forum Onetu :) 14.11.12, 22:50
          Ale po co tym się przejmować ?
          Niech sobie myślą co chcą, może mniej buractwa wtedy na BRD osiądzie, bo niestety widoczny jest napływ takowego. Choć i tak wypadamy lepiej od Tarchołęki, tam to dopiero jest napływ...
          • cosette_cosette Re: Z forum Onetu :) 02.12.12, 21:55
            no niestety nie zwalałabym tu całej winy na napływ, bo jak się okazuje, stateczni (starsi lub raczej, jak kto woli, bardziej doświadczeni wiekiem) mieszkańcy bródna również potrafią pokazać się z nienajlepszej strony. przykład - wystarczy pójść do tesco, biedronki czy carrefourka i trochę posłuchać jak odnoszą się do ekspedientek... i do siebie nawzajem. z kulturą to ma niewiele wspólnego. następny przykład - wyrzucanie śmieci pod blokami (a dokładnie wejściami do zsypów). w tym również prym wiodą "rodowici bródnowiacy" w wieku 60+

a potem spotykam spacerujące po parku bródnowskim szczury... indifferent
            • pieskuba Re: Z forum Onetu :) 04.12.12, 12:37
              cosette_cosette napisała:

>
              > a potem spotykam spacerujące po parku bródnowskim szczury...

E tam, karczowniki spotykasz albo piżmaki smile
              • sibeliuss Re: Z forum Onetu :) 04.12.12, 16:13
                Jak się okazało nad Kanałem Bródnowskim te karczowniki/piżmaki zaczęły zjadać kaczki suspicious
                • pieskuba Re: Z forum Onetu :) 04.12.12, 16:28
                  A to podłe piżmaki. Powinny jeść rośliny smile

pies
    • bun01 Re: Z forum Onetu :) 15.11.12, 14:00
      Sama prawda niestety, może trochę ubarwiona, ale niewiele smile
      • xeroce Re: Z forum Onetu :) 25.11.12, 22:46
        Prawda jest taka, że na Bródnie jest dosyć spokojnie, bo blokersi z kUrsynowa i Odchoty boją się tutaj przyjeżdżać.
        he he he
        • uslugimalarskie Re: Z forum Onetu :) 05.12.12, 08:50
          Urodziłem się na Bródnie mieszkałem na ul. Tokarza, spędziłem tu dzieciństwo żłobek na ul. Tokarza 5, przedszkole obok, następnie szkoło pdst 308. Obecnie mieszkam na Ursynowie Bródno w/g niczym nie różni od innych blokowisk z wielkiej płyty w Warszawie. Na moim osiedlu mieszkają głównie emeryci, najemcy. Klatki trochę pomazane przez gimnazjalistów (jak wszędzie). Bydła i elementu wcale nie więcej niż na Ursynowie. Moim zdaniem Bródno "dojrzało" do rangi wyciszonej dzielnicy emerytów. Więcej "szumu" czynią najemcy mieszkań w blokach i młodzież z okolicznych nowych osiedli.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka