magdakg7 09.02.14, 17:03 Niedyskretne pytanie: czy u kogoś na klatce sąsiedzi (lub ich goście) również srają (przepraszam za dosłowność) na klatce/półpiętrze? czy tylko ja mieszkam z bydłem? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdakg7 Re: odchody 09.02.14, 19:21 Boże, przerażające! To slumsy za ekskluzywną cenę czynszu!! czy w weekend ktokolwiek sprząta? Odpowiedz Link
magdakg7 Re: odchody 10.02.14, 07:27 Najwspanialsza lokalizacja: Krasnobrodzka 19a- raj lumpów , alkoholików i brudasów!!! Odpowiedz Link
telimena30 zasrane jest już wszystko... 10.02.14, 13:35 klatki schodowe, zsypy, ale też spójrzcie na chodniki i trawniki!!! jedno wielkie szambo, a sprząta naprawdę niewiele osób, to po prostu dramat! Odpowiedz Link
sibeliuss Re: zasrane jest już wszystko... 10.02.14, 13:49 A jak jest u ciebie w Izraelu? Odpowiedz Link
magdakg7 Re: zasrane jest już wszystko... 10.02.14, 14:07 sibeliuss napisał: > A jak jest u ciebie w Izraelu? Przepraszam , do kogo i po co to pytanie??? Odpowiedz Link
lawkeeper Re: zasrane jest już wszystko... 10.02.14, 19:49 @ magdakg7, a macie w bloku domofon ? Ja pamiętam, że kiedyś codziennie rano jak schodziłem po schodach na dolnym piętrach na klatce to było dosłownie szambo, po zamontowaniu domofonu problem zniknął. Odpowiedz Link
magdakg7 Re: zasrane jest już wszystko... 10.02.14, 20:35 Właśnie próbowałam prosić o zainstalowanie, szanowna pani z SM powiedziała żebym zebrała podpisy. Oczywiście instalacja na koszt lokatorów, dodatkowa opłata w czynszu- wiem, że inne klatki tak mają , ale wydaje mi się, że coś powinno być finansowane z FR, poza tym, jako że mieszkam od niespełna roku - nie znam mieszkańców i trochę mi niezręcznie chodzić po lokatorach. Ale kto wie, czy nie trzeba będzie, bo tego już się nie da znosić. @lawkeeper- wspominałeś coś o piśmie do SM- dostaliście jakąś odpowiedź? Odpowiedz Link
magdakg7 Re: zasrane jest już wszystko... 10.02.14, 20:36 chyba jestem nie w temacie ... Odpowiedz Link
lawkeeper Re: zasrane jest już wszystko... 10.02.14, 20:44 U nas też zbierano podpisy - 6 osób nie wyraziło zgody i ich nie podłączono pod domofon, dostali tylko kluczyk do wejścia za 10 zł. Koszt wyniósł 100 zł na mieszkanie, spółdzielnia coś tam też dołożyła do tego. Co do miesięcznego czynszu niby spółdzielnia rozlicza co rok konserwację domofonów, ale ani w opłacie miesięcznej ani rocznym rozliczeniu nie mam żadnej dodatkowej opłaty za domofon. I w sumie montaż i całe załatwianie domofonu poszło szybko. Chcieliśmy też na parterze portiernie - miało być 10 zł miesięcznie, adaptacja portierni przez sm, ale ludzie w większości się nie zgodzili. Odpowiedz Link