pszeszczep666 18.07.06, 12:20 jutro albo pojutrze w Stołecznej Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bodziach Re: spacer po Bródnie i Targówku w GW 18.07.06, 12:49 Spacerowniki po dzielnicach dodawane były do tej pory do czwartkowych wydań Stołecznej, a same spacery były w niedzielę około południa. Tylko, że na ostatnim spacerze po Konstancinie zapowiadano, że to koniec tej serii, a "wznowienie" nastąpi we wrześniu (do tej pory odbyły się spacery po Śródmieściu, Powiślu, Saskiej Kępie i Parku Skaryszewskim, Ursynowie i Konstancinie). We wrześniu miały być jeszcze m.in. po Mokotowie, Ochocie, Grochowie, czy Woli. Ale o Targówku nie było mowy. Ciekawe... Odpowiedz Link
pszeszczep666 Re: spacer po Bródnie i Targówku w GW 18.07.06, 13:15 no bo był jeszcze konkurs dla czytelników na własną trasę i wybrali dwie propozycje, w tym spacer po Bródnie i Targówku. nie będzie to cały dodatek, niestety, ale jedynie fragmenty w Stołecznej Odpowiedz Link
pszeszczep666 Re: spacer po Bródnie i Targówku w GW 19.07.06, 16:45 jest już na stronach gazety miasta.gazeta.pl/warszawa/1,73195,3493791.html a jutro w papierowej Odpowiedz Link
queen_innuendo Kto jest autorem? 20.07.06, 14:14 Marcin Wojtaś czy Marcin Wojtasik? Bo takie dwie wersje "Stołeczna" zapodała... Odpowiedz Link
marcin-wojtasik Re: Kto jest autorem? 20.07.06, 14:52 Marcin Wojtasik jest autorem :# zaraz może zadzwonie ale co to da, już wydrukowane Odpowiedz Link
queen_innuendo Re: Kto jest autorem? 20.07.06, 21:10 Gratuluję publikacji! Szkoda że tak dużo o blokach na Chodeckiej, a mało o starociach na Nowym Bródnie! Pozdrawiam, Przemysław Burkiewicz Oddział Bródno Tow. Przyj. W-wy. Odpowiedz Link
marcin-wojtasik wypowiada się autor 20.07.06, 22:53 dziękuję. nie pisałem o nowym bródnie bo musiałbym wydłużyć i tak już długi spacer. pozatym chciałem żeby ta wycieczka była dość różnorodna nie chciałem skupiać się na samym bródnie przedwojennym o którym chyba napisałem sporo. ps. a o blokach na chodeckiej padła tylko wzmianka że to typowe szafy nie rozwodziłem się teżnad rozwiązaniem urbanistycznym bródna które choć funkcjonalne nie jest tak orginalne jak układ targówka mieszkalnego. Odpowiedz Link
badziewiak_leon Re: wypowiada się autor 21.07.06, 11:09 Brawo za wyczucie różnicy między szafami Chodeckiej, a układem Targówka Mieszkalnego. Jako wychowanek tego ostatniego ślę szczunek za wychwycenie tego elementu. Obecne młode pokolenia ignorantów nie rozróżniają tych dwóch osiedli (a nie tylko architekturą się one różnią - również mentalnością mieszkańców - na Targówku jest większa różnorodność). Są nawet tacy, którzy idąc za nazewnictwem podziału administracyjego, nazywają Bródno - Targówkiem. Odpowiedz Link
pszeszczep666 Re: wypowiada się autor 21.07.06, 13:16 pewnie, że się różnią. np targówek nie ma swojego forum Odpowiedz Link