27.05.03, 17:57
czy zauwazyliscie ze skrzynki na listy sa zle rozmieszczone w klatkach !!
trzeba cos z tym zrobic <zeby ludzie nie musieli chodzis do innych klatek po
poczte > pomyslcie nad tym !!!
Obserwuj wątek
    • sprawiedliwyyy Re: skrzynki 27.05.03, 19:58
      Co tu myśleć - poczta zakładała - poczta niech zmienia. Ciekawe tylko kto
      pocztę nadzorował lub kto poczcie podał złe dane.
      A najbardziej mnie dziwi, że GŁÓWNYM zainteresowanym/poszkodowanym od roku to
      nie przeszkadza???!!!
      Ale już niczym się tu nie zdziwię - nawet tym, że jakoś cicho na wątku o
      niepłaceniu czynszu. Jak widać to też nikomu nie przeszkadza...
      • mistrzu19 Re: skrzynki 28.05.03, 02:02
        ta poczta zmienia??!! musi ktos napisac podanie !! zauwazylem ze ludzi tutaj
        interesuje ich otoczenie a na reszte patrza jak na wroga !!
        • sprawiedliwyyy Re: skrzynki i nie tylko 28.05.03, 06:18
          Masz rację - łatwo się narzeka, ale gdy trzeba coś zrobić, zareagować, podnieść
          papierek, iść i powiedzieć - nie ma komu. Wszyscy patrzą i wolą, by zrobili to
          inni. Zresztą działa to w dwie strony - ci coś jednak mówią są traktowani jak
          petenci - pieskuba pisał o tym przy okazji barierek.
          A jak mało osób przekazuje info. do spółdzielni - to o części rzeczy do
          zrobienia nikt nie wie i nie ma takiego przekonania, że warto się nami mocniej
          przejmować...
          Jak się poczyta forum Zielonego Zacisza to na każde ważne pytanie, skargę
          ludzie znajdują odpowiedź administratora . Sszkoda, że u nas nie jest podobnie.
          Zwykle traktuje się informacje o tym, co jest nie tak jako coś cennego - co
          pozwala na poprawę działania - a nie jak piąte koło u wozu.

Do tej poczty tej chyba spółdzielnia powinna napisać - jak wiesz co i jak -
          zadzwon, zgłoś a za jakiś czas zapytaj co dalej.
          • jeruba Re: skrzynki i nie tylko 28.05.03, 07:02

To ja mam chyba farta pocztę odbieram z skrzynki w mojej klatce.

pzdry,
            j.j.

ps. a co do czynszu każdy zainteresowany wyraził zdanie
            a spółdzielnia przecież nalicza odsetki zatem nie jest tak źle

-------------------------------------------------------
            czasem czuję się jakbym był z marsa sad
            • sprawiedliwyyy Re: skrzynki i nie tylko 28.05.03, 08:00
              Ja też odbieram pocztę gdzie trzeba.
              Dobrze, że są odsetki od zaległych czynszów! Szkoda tylko, że są powody ich
              naliczania.
              Ale sprawa "liczących inaczej" - czyli ukrywania liczby domownikow jest
              żenująca i naprawdę nie dziwiłaby mnie w czynszowej/komunalnej kamienicy z
              kiblem na podwórku i jednym kranem na piętrze - ale nie tu... Jak widać są
              tacy, co w ewolucji intelektualno-kulturowej mają pewne zaległości i nie nardzo
              się tym przejmują - oględnie mówiąc.
              Mam nadzieje, że od brakujących wkładów też rosną odsetki, bo chyba są niemałe
              przy zaległościach 95 tys.!
              • mistrzu19 Re: skrzynki i nie tylko 28.05.03, 11:03
                ludzie zklatek c i d maja akcje z poczta,jak jest w innych klatakach nie
                orientuje sie !! w adm powiedzieli ze to sprawa poczty i zeby tam sie
                zglosic !! oczywicie na potcze trzeba napisac podanie !! nie stety ja ani zaden
                z moich domownikow nie moze tego uczync !! szkoda bo milo by moc odebrac poczte
                w wlasnej klatce !!

p.s płacic czynsze !!!!!!!!!
                • pieskuba Re: skrzynki i nie tylko 28.05.03, 12:19
                  Nie rozumiem, dlaczego spółdzielnia nie może się tym zająć, zapytam listonosza,
                  co konkretnie trzeba z tym zrobić. Pisanie podania w tak oczywistej sprawie to
                  totalna bzdura, niedługo każą obywatelom pisać podania z prośbą o spuszczenie
                  wody w toalecie. Miś, proszę Państwa, Miś totalny.

pieskuba
                  • mistrzu19 Re: skrzynki i nie tylko 28.05.03, 12:59
                    powiedza ci ze trzeba napisac podanie !! to jest zdeka chore!!!! ale coz
                    zrobic ?? te skrzynki mogliby poprawic ci dwaj panowie co ty udaja ze cos
                    robia !! ale wszyscy sie wypna i beda czekac az sie samo zrobi !!;-(((
      • moadib Re: skrzynki 13.06.03, 00:42
        Zauważyłem, kolego, że gdzie tylko możesz to marudzisz....
        daj spokój, chociaż trzymaj się tematu....
        • moadib Re: skrzynki 13.06.03, 00:46
          chodzi o kolegę sprawiedliwego
          rozmowa o skrzynkach,
          a on z czynszami wyjeżdża,
          i tak ciągle....

Człowieku, nie szkoda Ci życia na takie marudzenie...
          • sprawiedliwyyy Re: skrzynki 13.06.03, 08:18
            Wielu rzeczy mi szkoda sad((
            ale nic więcej tu nie napiszę n aten temat - bo to nie jest wątek o
            marudzeniu smile Może ktoś mi założy - bo samemu mi nie wypada - wtedy musiałbym
            marudzić tylko tam.
            O czynszach też nie - zapraszam więc na wątek o czynszach - chętnie poczytam co
            sądzicie o niepłaceniu czynszu, nieściąganiu należności i groźbie ponownego
            wkroczenia Panów od SPECjalnych zadań???
            Logika tego miejsca prosta - nie czynszu -> nie ma mycia (w ciepłej wodzie)
            • pieskuba marudzenie - moadib 13.06.03, 09:47
              sprawiedliwyyy napisał:

> Logika tego miejsca prosta - nie czynszu -> nie ma mycia (w ciepłej wodzie)

Witajcie,

W zeszłym roku przerabialiśmy mycie w zimnej wodzie (w każdym razie ja pamiętam
              to boleśnie) i w związku z tym KAŻDE miejsce wydaje misię dobre do tego, by
              pisać o czynszach! W głowie misię nie mieści, jak można tego nie robić i liczyć
              na to, że "Ci Państwo" to zrobią. To jest pospolite chamstwo i nic innego.
              Oczywiście, jeśli sobie życzycie, ja założę wątek do marudzenia, ale co z tego.

Odróżnijmy marudzenie dla zasady od zwracania uwagi na fakty.

pieskóba (bo fórtka kuapie)
              • jeruba Re: marudzenie - moadib 13.06.03, 10:12

Sprawiedliwyyyyyyyy ty się nie kryguj.
                Co innego jest marudzenie a co innego zwracanie uwagi na sprawy ważne i
                przypominanie o nich. Zresztą nowy wątek założyłem bo nie powiem co mnie
                strzeliło jak usłuszałem o 30 osobach, które w maju zapłaciły czynsz.
                Normalnie żenadą jest to, że ludzie (sąsiedzi) potrafią żerować na uczciwości
                innych. Aj już przestane się denerwować bo jeszcze coś brzydkiego powiem. Nawet
                mój wrodzony optymzim w takich sytuacjach szlag trafia.

Kłaniam się nisko tym co płacą a ci co mają na sumieniu nie płacenie czynszu
                niech mnie lepiej unikają wrrrrrrrr

pzdry,
                j.j.
                oj dziś zły jestemsad
                • moadib Re: marudzenie - moadib 24.06.03, 06:27
                  Zwracanie uwagi, zwracaniem uwagi.....
                  Ale zauważ, że na forum jest tylko kilka osób,
                  a Koledzy z uporem maniaka mówia o czynszach...
                  Na każdym wątku.... w co drugiej wypowiedzi..

Przecież na forum "z regóły" są ludzie,
                  którzy chcą coś "zrobić" więcej niż przeciętny
                  mieszkaniec.

A czynsz to i nawet do przodu płacą
                  (albo przynajmniej przed terminem)
                  żeby coś było lepiej...

Ale ciągłe narzekanie, wyrzywanie sie i szukanie sensacji
                  nie pomaga, a wręcz odstrasza "czytaczy" od uczestniczenia

Każdy, kto nie czuje sie "całkiem" fair po prostu obawia sie
                  wypowiadać.... bo go jeszcze sponiewierają (przynajmniej na forum)
                  • smootek Re: marudzenie - moadib 24.06.03, 11:06
                    Ech - nie przesadzaj z tym poniewieraniem. Wejdź sobie na Forum Kraj - tam
                    poczujesz co znaczy poniewieranie i zobaczysz, że nasze forum to oaza spokoju,
                    taktu i dobrego wychowania... Czytacze nie mają się czego obawiać smile)))))
                    Nie dziw się temu, że ludzie wkurzeni na tych co nie płacą - każdy ma prawo do
                    wyrażania swych opinii o tym, że czują się oszukani. Ale nikt nikogo nie
                    poniewiera. Mnie troche zastanawia czemu kpisz sobie z tego mówiąc o płaceniu
                    czynszu z wyprzedzeniem??
                    Niepłacenie to okradanie wszystkich uczciwych - tak samo jak mieszkanie bez
                    uregulowanego wkładu. I tyle.
                    Niemówienie o tym = tolerowanie i godzenie się na to. A to mi się nie podoba.
                    Mam nadzieje, że nie poczujesz sie zbytnio sponiewierany wink

• jeruba Re: marudzenie - moadib 24.06.03, 14:05

masz rację smootek
                      forum jest forum i służy do wymiany opinii, nawet tych nie popularnych
                      a ja, oj bym skopał 4 litery tym co mieszkają na krzywusa i jeszcze sobie jaja
                      robią i myślą, że im się nic nie stanie jak nie będa płacić

pzdry,
                      j.j.

nie lubię złodziejaszkówbig_grin
    • yaneck Re: skrzynki 05.07.03, 11:58
      Witam,

proponuję wymianę skrzynek na listy na nowe - zgodnie
      z nową ustawą o poczcie i tak będziecie musieli to
      niebawem zrobić.

Polecam adres: www.skrzynka-pocztowa.pl

Pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się