wiesia140 22.12.10, 08:26 Dzisiaj wigilia w szkole mojego syna, chciałabym się spytać jak to wygląda w szkołach waszych dzieci? Co z dziećmi innych wyznań , religii , niewierzących , mają zorganizowane coś innego? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
luccio1 Re: wigilia w szkole 22.12.10, 10:36 Organizowanie Wigilii, czy czegokolwiek ją przypominającego, w szkole - uważam za objaw daleko sięgającego pomieszania pojęć. Widziałbym zamiast tego spotkanie opłatkowe w klasie - po powrocie dzieci do szkoły po przerwie Bożonarodzeniowej (nie wiem niestety, kiedy teraz po Świętach zaczyna się nauka - jestem daleko "poza kursem") - albo coś podobnego w okolicy Trzech Króli... Odpowiedz Link
mmk9 Re: wigilia w szkole 22.12.10, 13:09 luccio1 napisał: > Organizowanie Wigilii, czy czegokolwiek ją przypominającego, w szkole i w firmie też - uważam > za objaw daleko sięgającego pomieszania pojęć. > Widziałbym zamiast tego spotkanie opłatkowe w klasie - po powrocie dzieci do sz > koły po przerwie Bożonarodzeniowej (nie wiem niestety, kiedy teraz po Świętach > zaczyna się nauka - jestem daleko "poza kursem") - albo coś podobnego w okolicy > Trzech Króli... Bardzo, bardzo popieram. Te "wigilie" kojarzą mi się uparcie z dialogiem z "Rozmow kontrolowanych" : – Gdyby towarzysz generał zechciał dać się zaprosić na tradycyjną wigilię. – Bardzo chętnie. Kiedy urządzacie? – Dwudziestego czwartego. – Aha, znaczy jeszcze przed świętami. Może i słusznie Odpowiedz Link
luccio1 Re: wigilia w szkole 22.12.10, 15:27 Było też coś takiego: "Teraz do domu - połamać się tradycyjnym wigilijnym jajeczkiem". Tylko nie pamiętam gdzie (Miś?). Odpowiedz Link