Dodaj do ulubionych

wigilia w szkole

22.12.10, 08:26
Dzisiaj wigilia w szkole mojego syna, chciałabym się spytać jak to wygląda w szkołach waszych dzieci? Co z dziećmi innych wyznań , religii , niewierzących , mają zorganizowane coś innego?
Obserwuj wątek
    • luccio1 Re: wigilia w szkole 22.12.10, 10:36
      Organizowanie Wigilii, czy czegokolwiek ją przypominającego, w szkole - uważam za objaw daleko sięgającego pomieszania pojęć.
      Widziałbym zamiast tego spotkanie opłatkowe w klasie - po powrocie dzieci do szkoły po przerwie Bożonarodzeniowej (nie wiem niestety, kiedy teraz po Świętach zaczyna się nauka - jestem daleko "poza kursem") - albo coś podobnego w okolicy Trzech Króli...
      • mmk9 Re: wigilia w szkole 22.12.10, 13:09
        luccio1 napisał:

> Organizowanie Wigilii, czy czegokolwiek ją przypominającego, w szkole

i w firmie też

- uważam
        > za objaw daleko sięgającego pomieszania pojęć.
        > Widziałbym zamiast tego spotkanie opłatkowe w klasie - po powrocie dzieci do sz
        > koły po przerwie Bożonarodzeniowej (nie wiem niestety, kiedy teraz po Świętach
        > zaczyna się nauka - jestem daleko "poza kursem") - albo coś podobnego w okolicy
        > Trzech Króli...

Bardzo, bardzo popieram. Te "wigilie" kojarzą mi się uparcie z dialogiem z "Rozmow kontrolowanych" :
        – Gdyby towarzysz generał zechciał dać się zaprosić na tradycyjną wigilię.
        – Bardzo chętnie. Kiedy urządzacie?
        – Dwudziestego czwartego.
        – Aha, znaczy jeszcze przed świętami. Może i słusznie

• luccio1 Re: wigilia w szkole 22.12.10, 15:27
      Było też coś takiego:
      "Teraz do domu - połamać się tradycyjnym wigilijnym jajeczkiem".

Tylko nie pamiętam gdzie (Miś?).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka