my-cha My-cha 30.06.05, 14:02 Dorota wiek "poważny" Mąż od 21 lat ten sam, dzieci- trójka dorosłych lub prawie i Isia prawie 3 latka, tak do rozweselania całości. Wykształcenie zdecydowanie techniczne (praca troszkę mniej) i stąd więcej czytuję niż sama piszę. Mieszkamy od zawsze w Warszawie, w KK też od zawsze, choć ja trochę z młodzieńczymi zawirowaniami po drodze. Wspólnoty-jakoś nam nie było dane, ale wszystkim polecam Spotkania Małżeńskie (i Wieczory dla zakochanych). I dziękuję za zaproszenie do forum. Odpowiedz Link
sylviek1 Re: Sylviek 30.06.05, 14:29 Sylwia z pięcioletniż Olcią, nowa na forum, ale mam nadzieję, że zostanę dobrze przyjęta!! Mąż od 9 lat ukochany!! Odpowiedz Link
piotrsko Re: piotrsko 30.06.05, 20:51 czyli Piotr rocznik 1972 w małżeństwie od 10lat żona: Magda troje dzieci: Jakub (8 lat), Matysia (5 lat) i Ania (pół roku - prawie ) Od 10 lat ma drodze neokatechumenalnej - wtedy też wróciłem do Kościoła katolickiego. miejsce zam.: Sosnowiec zawód: radca prawny P.S. Czy tylko kobiety wychowują dzieci ? Poza mną i neogobbo żadnego faceta ... Odpowiedz Link
barbie-torun do piotrsko o chłopie 22.08.05, 08:47 piotrsko napisał: > zawód: radca prawny > > P.S. Czy tylko kobiety wychowują dzieci ? Poza mną i neogobbo żadnego faceta .. Są i jest ich dużo, conajmniej tyle ile nas kobiet Tak poważnie to mój mąż (też radca prawny) wychowuje podobnie jak Ty tróję a żeby mu nie było lekko to od zimy czwórkę, wozi codziennie do szkoły i przedszkola, odbiera mnie z pracy i dzieciaki, robi zakupy, chodzi z nimi na spacery, zabiera na 2-3 dni do babci, ciotek, kuzynów coby leniwa żonka ciężarna pospała, posprzatała i parę seriali obejrzała po kolacji kładziemy ich spać, siedzimy z nimi na zmianę, raz z córką, raz z synami i czytamy bajki, Teresa sama czyta a ja usypiam czasami z nią i wstaję obolała o 2, mąż śpiewa im kołysanki a najczęściej to reperuar pieśni katolickich z czasu duszpasterstawa akademickiego, ja talentu muzycznego nie posiadam i lulajze Jezuniu i gdy sliczna panna już się przejadły zwłaszcza najmłodszy Mat ma 5 lat, gdy ja "chrapię" od 23 do 6 (o ile nie usnę o 21 z córką) mój ślubny zjada drugą kolację, sprawdza 2-4 segregatory pism, faktur, raportów kasowych itp, czyta rzeczpospolitą, prawną, biuletyny gorzowskie, idzie spać ok. 2-3, wstaje o 7.30 gdy ja już pracuję w biurze o 7, a-ha zapomniałam ze po powrocie z pracy, po obiedzie kosi trawę na ogródku, podlewa, opryskuje krzaczki, bawi się z dziećmi samochodzikami, puzlami, oglada kreskówki tylko nie wiem dlaczego czasami uśnie na dywanie... Jest to cała prawda i tylko prawda o moim mężu! Tylko czasami brak mi tego romantyzmu, kwiatka czy czekoladki... taki już mój los matki-polki. Odpowiedz Link
gulasz6 Re: piotrsko 27.09.05, 17:59 Hej, ja troche podczytuję. Ale piszę malutko, bo: - same tu kobiety (tak myslalem), więć jak cokolwiek napiszę to one pewnie zrozumieją dokładnie odwrotnie moje posty... - nie mam za bardzo czasu - i tematy czasem jakieś nieciekawe... Piotrze, moze tato.net ? Piotr (gulasz) Odpowiedz Link
carla7 Carla7 30.06.05, 21:47 Baśka, mężatka (szczęśliwa) od 9 lat, mama od 6 lat, wykształcenie techniczne, praca (ostatnio do upadłego) w swojej firmie. W KK od zawsze. Po zawirowaniach - odświeżona i zachwycona przesłaniem dla nas. Wspólnota - forumowa. W natłoku spraw, zawsze znajduję czas na odwiedzenie naszego forum. Odpowiedz Link
addria Addria 01.07.05, 00:27 Szczęśliwa mężatka od 8 lat, mama małego urwiska i niespodzianki lub niespodzianka, na którego oczekujemy Chrześcijanka. Odpowiedz Link
jofin jofin 01.07.05, 01:25 Witam i chyba dolacze do Was. Czasem Was czytam. Nie jestem katoliczka, choc moja wiara zaczela sie od spotkan w KK. Mialam wiec okazje poznac rozne koscioly, rozne wspolnoty. Od czasu poznania Boga, zawsze poszukiwalam ludzi, dla ktorych Bog i Biblia sa zywe, bo takie sa dla mnie. Moze jeszcze powiem, ze Bog w moim zyciu i ze mna wiele wspanialych rzeczy uczynil i za to jestem mu bardzo wdzieczna. Kiedys do rozmow o Bogu wykorzystywalam kazda wolna chwile. Teraz, troche sie wszystko pozmienialo. Ale zagladanie do Was sklania mnie do pewnych refleksji i moze czasem cos wystukam na klawiaturze . Odpowiedz Link
lucasa Lucasa 03.07.05, 13:44 myslalam, ze bede mogla napisac, ze jestesmy czteroosobowa rodzinka, ale poniewaz sie opoznia, poki co jest nas trojeczka: Agnieszka (30 lat - tez buuu), Patrick moj najkochanszy maz, i Karolina (20mc-y) jestesmy w KK, mieszkalam w zach Polsce, studiowalam we Wroclawiu, teraz mieszkamy w UK, czekamy na narodziny Maluszka, zaraz potem sie przeprowadzamy, a potem bede probowac byc pelnoetatowa mama przez jakis czas. bardzo sie ciesze, ze trafilam na to forum! A Odpowiedz Link
l.e.a lea 03.07.05, 15:36 Witam i ja na forum zostałam zaproszona przez Marzek, za co jej dziękuję 76 rocznik, obecnie mieszkamy w woj Lubuskim, mąż Andrzej 71r. i synek Bartosz 4 lata Odpowiedz Link
krzysiowamama Witam Krzysiowamama:) 04.07.05, 08:01 Mam na imie Krystyna,wiek 25 lat, jestem szczesliwa żoną i matką, wspolnota KK.W zasadzie mało sie udzielam na forum ale regularnie podczytujemoże jeszcze sie odważePozdrawiam Odpowiedz Link
wegielek wegielek 04.07.05, 10:21 Marta. lat 27, od trzech lat szczesliwa mezatka. Maja - prawie 2 lata i za pare dni - mam nadzieje - urodzi sie nam ktos drugi. chrzescijanka - tak mysle o sobie... i tak wynika z sakramentow. witam serdecznie. aha, mieszkam w Warszawie. Odpowiedz Link
ekan13 Re: Ekan 13 04.07.05, 23:12 Czytam Was dość długo ale niedawno zdecydowałam się zgłosić i właśnie dzisiaj odebrałam pocztę z wiadomością, że jestem przyjęta! Edyta, lat 27, trzy córeczki 6,3,1. Od 7 lat mężatka. Śląsk. Wierząca,KK, acz kolwiek wg. słów piosenki"ciągle zaczynam od nowa lecz czasem w drodze upadam..." Odpowiedz Link
lucasa Re: Lucasa +1 10.07.05, 13:19 lucasa napisała: > myslalam, ze bede mogla napisac, ze jestesmy czteroosobowa rodzinka, juz moge!!! Robert jest z nami w domu! Agnieszka Odpowiedz Link
asiamarysia asiamarysia 05.07.05, 10:10 Joanna Maria 33 lata za dwa tyg. (72 rocznik); mama czterech łobuziaczków: Michał 6l. Maciek 4l. Mateusz 2,5l. Antoś 4 m-ce szczęśliwa żona Mariusza ('71) od 10 lat jesteśmy w neokatechumenacie w W-wie a wykształcenia jestem architektem a z powołania Mamą ) czytam forum i zbieram się co rusz do pisania ale jakoś mi nie wychodzi... pozdrawiam Asia Odpowiedz Link
matamel Re: asiamarysia 06.07.05, 03:46 ja z tych czytajacych, ale w koncu zbieram sie odwaznie by sie ujawnic: Magda lat 31, babtystka od lat 10, szczesliwa mezatka od lat 6, mama trojeczki: Matylda 5 lat, Amelia 2,5 i Jonatan 7 m-cy. Tak swoja droga - to do MARZEK - sporo nas laczy. Oprocz kosciola, liczby, wieku i plci dzieci moj maz tez programista komputerowy Chwilowo mieszkamy w Stanach ale wracamy za jakis czas do Polski. Pozdrawiam serdecznie wszystkie forumowiczki. Odpowiedz Link
aetas aetas - aktualizacja 08.07.05, 23:24 Chciałam tylko dodać, ze mój syn, na którego niepunktualność skarżyłam sie parę wpisów powyżej, przyszedł na świat 30 czerwca, ma na imię Maciuś i jest cudowny (jak wszystkie nasze dzieci ) Odpowiedz Link
mamalgosia Re: aetas - aktualizacja 09.07.05, 12:36 Czy to Ty jesteś na forum czerwcówek? Odpowiedz Link
aetas Do mamalgosi 09.07.05, 16:34 aetas - ja - ta sama co tu, tylko tu ostatnio rzadziej, bo było Forum Czerwcówek, no i moje ADHD (Dziecko nadpobudliwe - ADHD, założone z wielkiej potrzeby serca, jaką poczułam pewnego dnia jako mama Karola, ostatnio Forum trochę zamarłe, dgyż założono drugie, wygodniejsze i z bardziej dyspozycyjnymi moderatorami, bo ja przestałam wyrabiać...) Pozdrawiam Odpowiedz Link
mamalgosia Re: Do mamalgosi 09.07.05, 21:01 Ja też tu ostatnio rzadziej, za to na czerwcowym forum szaleję I też mam swojego Karola Odpowiedz Link
oleswava oleswava 09.07.05, 21:26 To i ja się wpiszę. Imię w realu: Olga, ale nie lubię - wolę Ola albo właśnie Olesława. Mąż: cudowny Tomek, od lat dwóch Dzidzia: cudowna Basia, od miesięcy dziesięciu Miasto: Jelenia Góra Wspólnota: Kościół Boży w Chrystusie Praca: nauczyciel angielskiego, dotąd tylko s.podstawowa, ale od września gimnazjum (sama nie wiem, czy cieszyć się, czy bać) Odpowiedz Link
oleswava Re: oleswava 09.07.05, 22:43 No, zapomniałam dodać ile mi wiosen przypadło. Otóż w tym roku stuknęło mi już ich 27... Odpowiedz Link
mamalgosia Re: oleswava 10.07.05, 09:06 Olu, pracuję w gimnazjum, raczej ciężka sprawa Odpowiedz Link
oleswava Re: oleswava 11.07.05, 19:53 A może możesz podrzucić jakieś tipsy? Na co zwracać uwagę, czego unikać? Staram się chociaż psychiczne do tego przygotować Odpowiedz Link
happy_woman Re: Kto jest kim czyli nasza forumowa baza danych 13.07.05, 01:10 witam wszystkich.mam na imie Agnieszka ,mam 31 lat i mieszkam w USA.uczeszczam do kosciola "Assembly of God",ktory jest odpowiednikiem kosciola zielonoswiatkowego w Polsce.denominacja nie ma dla mnie znaczenie bo jak powiada Pismo Swiete:"Bog kocha kazdego czloweieka i w kazdym narodzie jest mu mily ten kto sie go boi i postepuje sprawiedliwie".pozdrawiam Odpowiedz Link
betty761 betty761 10.08.05, 09:13 czytam 'wychowanie' od dawna mam na imię Beata, rocznik '76 [też dobry ] wpólnota KK nie od zawsze - chrzest przyjęłam na ostatnim roku studiów, Odnowa - Żródło Miłości [Warszawa-Mokotów] od 2000r. Mężatka [2003], mama Basi [2004] i Maluszka [luty 2006]. z wykształcenia chemik, z zawodu żona, mama i jak to się ładnie mówi pani domu na pełnym etacie Odpowiedz Link
lolinka2 lolinka2 11.08.05, 20:18 Imię: Karolina Stan cywilny: mężatka (od lat 4.5), druga połowa o nicku maciupeq2 Stan rodzinny: 1 dziecko, Natalka (17.02.2002) Wyznanie: Świadek Jehowy Zawód: filolog po anglistyce AP, aktualnie konsultant metodyczny, wiecznie pracująca... Dodatkowe informacje: pracoholik, perfekcjonistka, choleryczka, mol książkowy i ...sieciowy ostatnio, fanatyczka kultury USA, medycyny i lotnictwa. Miasto: Warszawa (a przed W-wą wiele innych było...) Odpowiedz Link
kwirynia kwirynia 11.08.05, 21:15 tak naprawdę to Ania - warszawianka, 34 lata, od prawie 10 lat mężatka - szczęśliwa. Mąż Krzysztof. Dwójka urwisów Franciszek (7 lat), Ewa (5 lat). Od zawsze w KK, teraz Domowy Kościół. Zainteresowania na najbliższy czas - pierwsza klasa, do której idę od września (oczywiście z moim synkiem). Jedna z największych wad, którą mi wytyka ciągle mąż, to zbyt długie siedzenie przy komputerze. A więć muszę konczyć Ania Odpowiedz Link
maadzik3 Re: Kto jest kim czyli nasza forumowa baza danych 11.08.05, 23:25 Magdalena, 32 lata, mezatka od 6 lat (w niedziele bedzie rocznica), syn Maciek lat 2 i 2 miesiace. Luteranka. Z natury optymistka i romantyczka, zakochana w podrozach, stara psiara, dociekliwa, zwykle temat ktory wlasnie mnie zafrapowal draze jakis czas. pozdrowienia Odpowiedz Link
liliana22 liliana22 15.08.05, 22:12 To spróbuję i ja: Na imię mam jak w nicku, rocznik 1970, liczba z nicka to dzień urodzin (wypadają za tydzień bom sierpniowa), mieszkamy obecnie w Piasecznie pod Warszawą. Mąż Tomek, dzieci - jak w sygnaturce. Od zawsze w KK, od wielu lat w Odnowie w Duchu Św. (niegdyś "DROGA" u oo. Dominikanów na Służewie, obecnie chodzimy na spotkania dla rodzin na Wierzbnie u oo. Franciszkanów). Częściej Was podczytuję niż się odzywam, trochę z braku czasu. Odpowiedz Link
lucyna.p Lucyna 27.10.05, 15:09 Mam na imię Lucyna, roznik 79 jestem mamą WOjtunia urodzonego 16 12 2004, żoną Jarka z którym od 5 lat prowadzę parafialny chorek dziecięcy. Jesteśmy oboje zakręceni muzycznie)ale chyba pozytywnie. Wspólnota KK. Mieszkamy w Obornikach Wlkp, koło Poznania. Charakterologicznie jestem optymistką i wierzę że z Bożą pomocą wiele można zdziałać.Obecnie jestem w domu z synkiem, nie pracuję i za bardzo nie chcę do pracu wracać... Odpowiedz Link
ashan ashan 16.08.05, 11:45 przypominam się po długiej przerwie od wczoraj - trzydziestoczteroletnia, warszawianka, dzieciata (dwóch synów - 11 i 4 lata), zamężna, rzymska katoliczka, pochodząca z miesznej wyznaniowo rodziny (kat. vs praw.), poza wspólnotą, ciążąca raczej w kierunku tradycjonalizmu niż wewnątrzkościelnych ruchów posoborowych pozdrawiam a. Odpowiedz Link
ania.silenter_exunruzanka ania.silenter 16.08.05, 21:26 Ania, lat 32, katoliczka, żona Sławka lat 37, adwentysty, mama 1,5 rocznej Oli i 3,5 miesięcznej Ady. pozdrawiam Odpowiedz Link
berek_76 Berek_76 19.08.05, 23:11 To ja imię: Berenika Wiek: Od dzisiejszego poranka 29 Stan cywilny: formalnie mężatka, w praktyce porzucona Dzieci: Ania i Dasia, patrz sygnaturka Miejsce zamieszkania: Warszawa Zawód: biolog Pasja: życie Hobby: wszystko, co się rusza, muzyka wszelka, czytanie Wspólnota: KK , a przynajmniej się staram Charakter: choleryczno-melancholijny, nie do zniesienia Inne: koty dwa, jeden nakrapiany, a drugi bardzo gruby ----------------------- Berek, mama Żaby (11.06.2002) i Dasi (19.03.2005) You've got to kick a little Odpowiedz Link
monika.lobodzinska Re: Kto jest kim czyli nasza forumowa baza danych 22.08.05, 14:02 witajcie! po długiej przerwie loguję się ponownie, mam nadzieję, że nie tylko jako czytelniczka ale jako aktywna forumowiczka. poprzedni nickname: mamamateusza najpierw wiek: ten...tego... 30 latek stuknęło w marcu, małżonek: sztuk 1 ( wiek 30), dzieci:sztuk 1 ( wiek :3,5), przynależność :KK, miejsce zamieszkania :Warszawa pozdrawiam wszystkie forumowiczki Odpowiedz Link
17lipiec1976 Re: Kto jest kim czyli nasza forumowa baza danych 23.08.05, 16:24 witam 29 lat, mezatka, katoliczka, od poltora roku starajaca sie o potomstwo, niestety jak dotychczas bez skutku( mieszkam w warszawie. pozdrawiam Odpowiedz Link
madaj177 Re: Kto jest kim czyli nasza forumowa baza danych 23.08.05, 16:31 Witam, Magda l. 28, pedagog, męzatka od 5 lat, córka 4 letnia i maleństwo które urodzi się w styczniu, Katoliczka od zawsze, Wspólnota rodzinna w kościele św. Jakuba na Ochocie Mieszkamy na Mokotowie, Pozdrawiam serdecznie!!! Odpowiedz Link
gismol77 Re: Kto jest kim czyli nasza forumowa baza danych 30.08.05, 20:35 witam, imię justyna, żona rafał od 5 lat i 4 dni, mama niny od 19 miesięcy. mam nadzieję, że uda mi się pouczestniczyć w "obradach" forum.bardzo się cieszę, że znalazałm takie miejsce. od dłuższego czasu szukam dla siebie miejsca w jakiejś wspólnocie w kk. może to będzie dobry początek.pozdrawiam wszytkich Odpowiedz Link
madalenka25 madalenka25 05.09.05, 20:33 Magda - Katowice 32 lata córka 9 lat KK bierny uczestnik tego forum choć przyznaje że często czerpie siłe z niego do dalszej drogi i wierny czytelnik Odpowiedz Link
mamaadama4 Re: madalenka25 05.09.05, 22:40 Danka- Kraków lat już 40+ z wykształcenia romanistka, z zawodu - bankowiec co porzuciłam dla ciekawszych zajęc dzieci - Adaś 4,5 roku, "anielska Hanka" (miałaby 13 lat) i dwóch pasierbów na stałe mężatka od 4 lat, ale tylko cywilna Odpowiedz Link
gismol77 gismol77 07.09.05, 21:44 justyna, mama Niny, żona Rafała, kk, aktualnie poszukujemy z mężem miejsca dla siebie w jakiejś wspólnocie, jednak w naszym mieście to niełatwe, więc bardzo się cieszę że tu trafiłam Odpowiedz Link
gismol77 Re: gismol77 07.09.05, 21:48 ja mam jakieś zaćmienia, zapomniałam że się już wpisałam.cały czas wydawło mi się że tylko zamierzałam to zrobić.może jednak pójdę spać.przepraszam za zamieszenie. jednak w dalszym ciągu bardzo się cieszę że tu jestem Odpowiedz Link
gosza26 Re: gosza26 08.09.05, 10:38 Miło mi widzieć koleżanki z zaprzyjaźnionego forum Gosia,(plus dowolna interpretacja tego imienia lat 27 z wykształcenia politolog na etacie dwóch panów: jeszcze Niemąż i syn (l.15), oraz owczarek niemiecki (suka dla równowagi od zawsze Kościół Katolicki(w międzyczasie oaza, oraz spotkania franciszkańskie) teraz przymierzamy się do duszpasterstwa związków niesakramentalnych. Odpowiedz Link
warszawianka51 warszawianka51 12.09.05, 16:28 Nareszcie znalazlam chwilkę żeby coś o sobie napisać Nazywam się Agnieszka, mam Synka - 5-miesięcznego Jureczka zwanego przez wszystkich Jerzykiem . Mieszkam w Warszawie gdzie studiuję na UW socjologię. Mam nadzieję, że więcej informacji o mnie będzie wypływać z następnych postów Pozdrawiam Odpowiedz Link
maja45 Re: maja45 16.09.05, 21:21 Marta,33 lata.Dolnoślązaczka. Mąż,5 letnia córeczka Maja,zwana Lulą. Z wykształcenia jestem politologiem,zawodowo prowadzę z męzem firmę nagłośnieniową. Sama siebie określam jako chrześcijankę. Cieszę się ,że mogę być na tym forum. Pozdrawiam. M. Odpowiedz Link
karinka21 Re: Kto jest kim czyli nasza forumowa baza danych 25.09.05, 13:56 ja ostatnio trafiłam na forum i od razu z prośbą o modlitwę, mam 25 lat, z wykształcenia elektrotechnik, mąż były górnik, teraz budowlaniec, jestem na stażu obecnie, mamy dwie kochane córeczki- Wikusię(2001) i Oliwkę(2003), należymy do Oazy Rodzin w KK, ale mamy przeszłość zwązaną z subkulturą i nienawiścią do wszystkiego co kościelne, małżeństwem sakramentalnym jesteśmy od 18 września 2002 roku, pozdrawiam Was serdecznie Odpowiedz Link