anik35 Re: Kto jest kim czyli nasza forumowa baza danych 04.03.08, 14:43 Witam Wszystkich.Jestem Ania ,lat 38, trójka dzieci, niestety niepełnosprawnych, mąż- terroryzujący nas psychicznie i fizycznie despota, jestem na świadczeniu dla matki dziecka niepełnosprawnego, mieszkam w Kielcach( rodzinne miasto- Lublin), wykształcenie- pielęgniarka- pedagog.Mam trudne życie i gdyby nie modlitwa i wiara w Boga , juz dawno bym sie pogubiła. Odpowiedz Link
silije.amj Silije 25.03.08, 13:51 Witam. Anna, 30 lat, dwie córki 8 lat i 4 lata i syn 9 miesięcy, urodzony w domu. Mieszkamy pod Poznaniem i niestety żadnej wspólnoty nie mam, a bardzo bym chciała. W dalekiej młodości byłam animatorką Ruchu Światło Życie przy salezjańskiej parafii w Pile. Najstarsza córka w maju przystąpi do pierwszej komunii. Aha, moje wykształcenie - jestem polonistką i logopedą. Odpowiedz Link
pazikowie pazikowie 18.05.08, 20:04 Ania, l.30, przed tygodniem 5 rocznica ślubu, córki Karolcia 3l, WEronisia 17mcy, Lublin. duchowość "sercańska", bo prawie od zawsze w parafii prowadzonej przez Księży Sercanów. pozdrawiam! Odpowiedz Link
mamakini mamakini 10.06.08, 15:17 Naprawdę wcześniej się nie wpisałam? Przepraszam za zaniedbanie. Mam na imię Basia. Mieszkam w pobliżu Torunia. Mam 28 lat. Od dziewięciu lat jestem mężatką, od sześciu- bardzo szczęśliwo mamą Kini. Jesteśmy katolikami. Planujemy powiększenie rodziny. Jestem doktorantką na Wydziale Chemii UMK. Uwielbiam książki i te oto forum właśnie. Lubię dom, spokuj i rutynę. Dziękuję za to, że jesteście Basia Odpowiedz Link
luizabla luizabla 13.06.08, 08:47 Witam! Mam na imię Luiza (rocznik '77). Od dwóch lat szczęśliwa żona Mirka, a od roku spełniona mama córeczki Wiktorii. Z wykształcenia ekonomista, pracuję w banku. Mieszkam w Legionowie od półtora roku i tu poszukuję wspólnoty. W naszej parafii (M.B. Fatimskiej) próbujemy założyć Domowy Kościół, ale niestety są tylko 2 małżeństwa chętne (nasze i jeszcze jedno :- ( ) ale cały czas liczym że w końcu się uda... Oprócz tego wcześniej śpiewałam w chórach kościelnych - w Lublinie u Pallotynów na Sławinku i w Warszawie na Bródnie. Teraz szukam chóru w Legionowie, niestety też bezskutecznie (wszędzie są jedynie schole dziecięce). Odpowiedz Link
anngal anngal 24.07.08, 11:15 Anka. Mam 37 lat, troje dzieci i męża. Trochę studiowałam na KUL-u filozofię przyrody, ale to nie dla mnie. Sończyłam polonistykę i podyplomowo historię na UW. Jestem katoliczką od początku, ale ostatnio zbuntowaną i zagubioną. Wszystkiemu winna moja dociekliwość i nieumiejętność pogodzenia się z faktami. To chyba pycha. Wydaje mi się, że wszystko można zrobić, zmienić i wszystkiemu zapobiec. Potrafię ,,bić głową w mur" Odpowiedz Link
emiola71 emiola71 26.08.08, 18:04 Mariola. Mam 37 lat, męża i 5-cioro dzieci w wieku od 2 do 18 lat. Najstarszy syn i reszta to córki. Wszystkie dzieci urodziły się z naszego wyboru i są przez nas kochane. Mieszkam koło Biłgoraja Należę do wyznania KK. W wieku młodzieńczym należałam do scholi gdzie trochę pogłębiłam swoją wiarę i zaczęłam rozumieć sens słów religijnych piosenek za co jestem bardzo wdzięczna przeznaczeniu. Dzięki swojej wierze łatwiej mi iść przez życie,bo nawet w nieszczęściu znajduję sens. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
nextlain nextlain 08.09.08, 08:47 nextlain, 24 lata, studiuję, 1 synek 14miesięczny, tatusia brak niestety, mieszkamy w akademiku. Aktualnie z braku czasu nie należę do żadnej wspólnoty, wcześniej była to Oaza. Lubię i interesuje mnie bardzo dużo rzeczy, wcześniej byłam optymistką, ale zachowanie niektórych ludzi bardzo skutecznie mnie z tego wyleczyło. Teraz zajmuję się głównie opieką nad dzieckiem i myśleniem, skąd wziąć na nie pieniądze. Jestem tu, bo chciałabym, aby moje dziecko było wychowane w miłości do Boga, a nie znam się na dzieciach., więc mam nadzieję podpatrzeć jakieś pomysły Pozdrawiam wszystkich! Odpowiedz Link
kukulka11 kukulka11 08.09.08, 09:10 Jestem osobą wierzącą (wyznanie rzymskokoatolickie) i tzw praktykującą (choc nie lubię tego okreslenia). Zostałam wychowana bardziej w tradycji niz w wierze, jednak jako osoba prawie dorosła ,swaidomie wybrałam wiarę jako własna drogę życiową. Mój maz też jest wierzący. mamy na razie jedno dziecko i chcemy je wychować w wierze. Z zawodu jestem nauczycielem i publicysta, z powołania -zona i mamą. Moje hobby to języki obce staro- i nowozytne i psychologia Czego oczekuję po udziale w forum? Rozmowy , ciekawych inspiracji duchowo- modlitewno - filozoficzno - zyciowych, dyskusji na poziomie. Odpowiedz Link
kukulka11 Re: kukulka11 08.09.08, 09:12 aha, przez kilka lat byłam we Wspólnocie Nowej Ewangelizacji, pełniąc m.in. tam rolę moderatora, głosząc też na rekolekcjach. teraz nie jestem w żadnej (małę dziekco mnie trochę czasowo ogranicza), ale bliska mi jest duchowość Nowej ewangelizacji własnie i Odnowy W Duchu Świętym i docelowo myslę do Odnowy lub Ewangelizacji wrócić. Bardzo bliska mi jest też duchowośc karmelitańska i ignacjańska Odpowiedz Link
agajedi agajedi 14.09.08, 19:06 Mam na imię Agnieszka (32 lata) 5 miesięczna córcia Marysia (wcześniak 25 tydzień ciąży waga 580 gram) Wspólnota- Domowy Kościół od 5 lat Mieszkam w Lublinie Odpowiedz Link
moniowiec Re: Kto jest kim czyli nasza forumowa baza danych 15.09.08, 09:42 Monika, od dwóch lat żona Andrzej (programista i ateista), katoliczka, mama 5 miesiecznego Arturka, niedługo wracam do pracy (asystent kierownika fundacji miejskiej), mieszkam nad morzem , jestem po tudiach ekonomicznych, mam ciężki charakter, bo wybuchowa i zmienna jestem niesłychanie, ale pracuję nad sobą, w razie czego piszę - JESTEM BLONDYNKĄ Odpowiedz Link
mmb mmb 18.09.08, 11:11 Marta rocznik 74 dzieci i męża brak Kościół Ewangelicko-Reformowany Do tej pory tylko czytałam, ale obiecuję poprawę ) Obecnie mieszkam w Tychach, ale jestem z Warszawy. Pracuję jako informatyk. Odpowiedz Link
mallard mallard 14.10.08, 09:59 Witam! A więc: Rocznik: 1960 (aaaa!) od 23 lat szczęśliwy mąż najcudowniejszej kobietki świata Ojciec tzw. "parki" (syn - 18, córcia - 15) miasto: najpiękniejsze (Gdańsk) Należę do jednej z wspólnot protestanckich, praktykujących chrzest w wieku tzw. świadomym. (nie piszę do jakiej, bo byłbym wtedy za bardzo identyfikowalny ) Nick zdradza lekkie zainteresowanie techniką kolejową - pozostałość dzieciństwa (niejedna zapewne... ) Pozdrawiam Wszystkich serdecznie - na pewno będzie mi tu miło! Odpowiedz Link
sulla sulla 14.10.08, 20:38 i na mnie czas się oficjalnie przywitać mam 26 lat i jestem mamą 5 miesięcznej córeczki obydwie jesteśmy świeżo ochrzczone w Kościele Ewangelicko-Augsburskim mąż katolik, ale nie sprawia nam to problemów wychowana w domu ateistów, którzy swoim dzieciom postanowili dać wybór - wybrałam, a rodzice mnie w tym poparli. z zamiłowania i wykształcenia filolog klasyczny, nie pracuję jednak w zawodzie, bo mało kto potrzebuje teraz tłumaczeń z języków martwych ;p bardzo się cieszę, że mogę byc z Wami Odpowiedz Link
himilke Re: sulla 07.11.08, 16:01 Przepraszam, nie zauwazylam wczesniej tej listy. Jestem mama dwuletniej dziewczynki, filologiem "jezykow starozytnych", a zajmuje sie obecnie semantyka biblijna. Teraz doksztalcam sie w Papieskim Instytucie Biblijnym a reszte czasu poswiecam na chaotyczne czynnosci porzadkowe w domu. Wierzaca ale pogubiona. Odpowiedz Link
sylwia0405 sylwia0405 06.12.08, 09:01 Mam na imię Sylwia, jestem 30-latką z blisko 9-letnim stażem małżeńskim. Troje dzieci: Bartek 7 lat, Julka 6 lat, Agata 3 lata. Mieszkam w Tychach. Ochrzczona i wychowana w KK i tak też staram się swoje dzieci wychować... Pozdrawiam serdecznie uczestników forum Odpowiedz Link
thorper Thorper 18.12.08, 00:32 Piotr Karolak lat 28 Warszawa Kościół: KK Wspólnota: Domowy Kościół żonaty Dzieci: 1 (w drodze) Odpowiedz Link
bammbi bammbi 22.12.08, 09:47 Witam, z tej strony mama 3 letniej kobietki i 1,5 rocznego kawalera (obecnych w domu) oraz 7 dzieci poczętych zagrożonych aborcją, dla których wspólnie z męzem jesteśmy TYLKO i AŻ duchowymi rodzicami. Wierzymy, że są one już na tym świecie z woli Boga i przy naszym skromnym współudziale. Do naszej rodziny chcielibysmy zaprosic niebawem (w Nowym Roku) kolejnych 2 poczętych a niechcianych przez własnych rodziców - dzieci. Posłannictwo to, zwane Dziełem Duchowej Adopcji pragniemy realizować już do końca życia (polecam !). Moimi ulubionymi świętymi jak dotąd są św. siostra Faustyna, św. Teresa od Dzieciątka Jezus, św. Jan Vianney, św. Jan Bosco, św. M.M. Alacoque i św. Bernadeta Soubirous. Z serii "coś bardziej przyziemnego" zawód aktualnie wykonywany - MAMA, wykształcenie/zawód wyuczony - prawnik (aczkolwiek bez powołania jestem pewna, że forum to pozwoli mi wzrastać w wierze, gdyż widzę w tym zakresie poważne braki u siebie, wsród takich ludzi będę starała się równać w górę, bardzo się cieszę, że jest takie miejsce, pozdrawiam Odpowiedz Link
bammbi Re: bammbi 22.12.08, 10:18 przeglądając Wasze wpisy zauważyłam, że pominęłam pewne okoliczności, choć nie wiem czy to ma jakiekolwiek znaczenie - mam 30 lat (rocznik 78 zobowiązuje jestem katoliczką a z formacji - nie należałam nigdy do niczego (poza harcerstwem) Odpowiedz Link
w_oparach_absurdu w_oparach_absurdu 25.12.08, 14:14 wywolana do tablicy stawiam sie karnie w_oparach_absurdu - moze kiedys tam przyznam sie do imienia wiek - chrystusowy mezatka - szczesliwa dwie cory - dwa i pol roku oraz rok i dwa miesiace Wroclaw prawoslawna z serca i wyboru - tak zwana katolicka czarna owca lub jak mawia moj brat prawoslawna piata kolumna (Wprawdzie działania V kolumny mają zwykle drugorzędne znaczenie, ale termin ten doskonale wpisuje się w stereotyp wroga wewnętrznego, co w warunkach wojennych bywa uzasadnieniem oraz przyczyną pogromów, represji wojska lub administracji rządowej przeciwko mniejszościom narodowym itp. zjawisk. by Wikipedia ) to tyle na poczatek pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
ann_a30 anna_30 31.12.08, 22:33 Anna, lat troszkę więcej niż pokazuje nick Dwoje dzieci (2003, 2008). Mieszkamy w UK. Wyznanie katolickie. Odpowiedz Link
felixa05 felixa05 27.02.09, 20:07 Witajcie. To mój pierwszy dzień wśród Was. Czytam Wasze posty od dawna, długo nie miałam odwagi dołączyć. Odważyłam się i bardzo dziękuję za przyjęcie. Mam na imię Urszula, mieszkam w Warszawie. Jestem dojrzałą kobietą jeśli chodzi o wiek i doświadczenia życiowe. Jestem jednocześnie dość młodą (w sensie stażu ) małżonką i matką. Moja córeczka Ala ma 4 lata. Należymy do Kościoła Katolickiego. Dziękuję za przyjęcie. Odpowiedz Link
mamalgosia Re: felixa05 27.02.09, 20:55 bardzo mnie zaciekawiłaś z tym wiekiem - jaki to jest "dojrzały"? Odpowiedz Link
mmilki Re: Kto jest kim czyli nasza forumowa baza danych 01.03.09, 22:28 ja jestem milki, na tym forum bardzo dlugo,ale jako czytajaca, choc i tak czasu mam niewiele, teraz napisalam, poniewaz zmusila mnie pewna intencja modlitwy, o ktora prosze w swoim poscie... Odpowiedz Link
nikaa818 witam wszystkich :) 12.03.09, 18:06 witam! Dzisiaj dołączyłam do Waszego grona choć tematy na forum śledzę już od jakiegos czasu. Wypadałoby sie przedstawić - Mam na imię Dominika, mam 28 lat,mieszkam w Szczecinie. Jestem mamą 5 letniej dziewczynki ,którą staram się jak mogę wychowywać w wierze. Drugie dziecko w drodze Mąż jest i owszem również. pozdrawiam wszystkich! Odpowiedz Link
aetas Przedstawiałam sie wprawdzie dawno temu 20.04.09, 10:30 ale ponieważ przybyła naszej rodzinie jedna malutka istotka, chciałabym uzupełnić tamten wpis, mamy teraz Karola, Maćka i od 10.04.2009 Milenę, pozdrawiam wszystkich i dziękuję za modlitwę, również w wątku intencji Odpowiedz Link
mader1 Re: Przedstawiałam sie wprawdzie dawno temu 23.04.09, 19:15 jak dobrze że przybyła kwietnióweczka Odpowiedz Link
kachna79 kachna79 24.04.09, 12:46 Wiek: 30 lat (79 w nick'u to rok urodzenia), Żona od 5 lat, mama Milenki (3 lata) i Marysi(2 lata), Wyznanie: rzymsko-katolickie, formacja: Domowy Kościół Ruchu Światło- Życie, Wykształcenie: chemik... Odpowiedz Link
kochmama kochmama 01.05.09, 23:09 Mam na imie Bernadeta jestem żona i mamą wyznania rzymsko - katolickiego.Moje kochane słoneczka Karolina 1993 Wojciech 1996 Weronika Maria 1999 Bartosz 2006 i Hubert Karol 2008.Ciesze sie że jestem z Wami Odpowiedz Link
vocativa vocativa 26.06.09, 13:27 mam 23 lata,jestem katoliczką,mam męża jeszcze nie mam dzieci,ale planujemy Pozdrawiam wszystkich serdecznie! Odpowiedz Link
chwilkaa Chwilkaa 09.07.09, 13:34 Zdaje się, że ten wątek dawno był używany, ale idąc za wskazówkami, jako nowo zarejestrowana, przedstawiam się - trochę ogólnikowo, aby zostawić mały rąbek tajemnicy na później Piszę z Wrocławia, mam czwórkę dzieci, jestem w KK Odpowiedz Link
chwilkaa Re: Chwilkaa 09.07.09, 13:41 Jeszcze mam problemy z połapaniem się w układzie tego forum, po wyświetleniu wpisów w wątku od najnowszego widzę, że niedawno były nowe wpisy. Odpowiedz Link
moniqab moniqab 09.07.09, 15:08 Witajcie mam: -na imię Monika -kochającego męża (od 7 lat) -dwóch cudnych synków (2,5 roku i 2 miesiące) Jestem w kościele rzymsko-katolickim Odpowiedz Link
anik801 Anik801 09.07.09, 17:46 Urodzona w 1980.Mężatka od 2000r.Jedno dziecko-Zosia z 2003r.Z wykształcenia-pracownik socjalny.Aktualnie na ostatnim roku pedagogiki-wczesnoszkolna i przedszkolna z terapią.Aktualne miejsce zamieszkania-wieś.Pasje-ogrodnictwo i akwarystyka.Pozdrawiam! Odpowiedz Link
mamachlopca1 mamachlopca1 12.07.09, 20:57 Justyna z Lublina jestem mama juz dwoch chlopcow-Tobiasz(2005) i Nataniel (2008) Odpowiedz Link
jotka70 jotka70 03.08.09, 19:00 dzien dobry, jestem ojcem urodzonego w pazdzierniku 2009 Bruno. Z zawodu jestem biologiem. Aktualne miejsce zamieszkania naszej rodziny to Tucson, Arizona, USA. serdeczne pozdrowienia, J. Odpowiedz Link