piotr_aga Re: problem 06.05.06, 11:56 w czwartek złożyłam zamówienie przez internet, w piątek pojechałam zapłacić zaległy rachunek i do dziś nie mam wysttawionej faktury. jest pobrane do realizacji ale liczba kartonów to 0. nie wiem co jest? pomocy!! Odpowiedz Link
piotr_aga Re: problem 06.05.06, 12:52 w COKu, w strefie konsultantki jest wszystko oki, widac ze zaplacone. ale nie wiem czasem czy za pozno nie zaplacilam i nie wiem co jest Odpowiedz Link
wolinka Re: problem 06.05.06, 13:10 Czy wysyłając zamówienie mialaś zaległe płatności po terminie ? Bo jeśli tak to musisz zadzwonić do nich ze już uregulowałaś dług i zeby uruchomili zamównie. Odpowiedz Link
ciemnogrodzianka Re: problem 06.05.06, 13:56 Jak w COKu to dziwne.. jesli w momencie pobierania do realizacji wszystko bylo oplacone, to wszystko powinno byc ok. Jesli placilas troche pozniej to mozna w COKu prosic o odblokowanie. A tak to chyba w poniedzialek bedziesz musiala wyjasniac telefonicznie Odpowiedz Link
piotr_aga Re: problem 06.05.06, 14:03 i co bede miala powiedziec przez telefon? na jaki nr? Odpowiedz Link
piotr_aga Re: problem 06.05.06, 13:13 tzn jak zalegle? w czwartek skladalam zamowienie z kat.6 a w piatek jechalam zaplacic za kat 5 Odpowiedz Link
goscha Re: problem 06.05.06, 15:24 Sprawdź jeszcze raz. A jak dalej nic nie ma, to w poniedziałek zadzwoń na infolinię. Odpowiedz Link
hke Re: problem 06.05.06, 15:31 Nie panikuj. Po pierwsze, czy ta płatność była faktycznie po terminie? Pamiętaj, że od wystawienia faktury masz 21 dni na spłatę. Po drugie czasem im zabiera parę dni zanim się pojawi faktura w strefie konsultantki, więc spokojnie, może pod wieczór już będzie. Pozdrowienia Odpowiedz Link
piotr_aga Re: problem 06.05.06, 15:42 no niby jest 21 dni na zapłate i termin byl do 21.04 ja zapłaciłam 05.05 przewaznie sie spozniam z zaplata, ale zanim zloze kolejne zamowienie mam juz wszystko uregulowane. tym razem zaplacilam dzien po zlozeniu zamowienia dlatego troche sie boje. Odpowiedz Link
hepinka Re: problem 06.05.06, 15:57 nie rozumiem dlaczego tak rozpaczliwie domagasz się od nas odpowiedzi? łatwiej zadzwonić do osoby, która Cię zapisała [KRD lub OMS], bo w końcu ona zarabia dzięki Twoim obrotom !! poza tym one mają dostęp do swojej infolinii i łatwiej jest im zadzwonić i załatwić cokolwiek niż nam gdybać co by było gdyby... poza tym czasem ilosć kartonów miewałam "0" a paczki przychodziły Zamiast wiec panikować i się denerwować dzwoń do osób, które MAJĄ OBOWIAZEK Ci pomóc ! Żadna z nas nie jest w stanie dać 100 % odpowiedzi czy paczkę dostaniesz czy nie Odpowiedz Link
piotr_aga Re: problem 06.05.06, 16:00 pytalam, bo ja jesli cos wiem pomagam i odpisuje na forum, wydaje mi sie ze inni tez tak robia, dlatego poprosilam o pomoc Odpowiedz Link
hepinka Re: problem 06.05.06, 16:01 piotr_aga napisała: > pytalam, bo ja jesli cos wiem pomagam i odpisuje na forum, wydaje mi sie ze > inni tez tak robia, dlatego poprosilam o pomoc powtórzę się: Żadna z nas nie jest w stanie dać 100 % odpowiedzi czy paczkę dostaniesz czy nie Odpowiedz Link
blondwamp Re: problem 07.05.06, 16:10 Witam Zacznę od tego, ze w momencie złożenia zamówienia musi być juz wyzerowany stan konta, gdy minął termin płatnośći 21 dni ( nawet jezeli czwartek był 21 dniem- do 21 dnia muszą wpłynąć pieniądze na konto, czyli płacąc np na poczcie nalezy tak czy siak zrobić to wcześniej- tutaj nie liczy się data stempla pocztowego ))) )... Gdy paczka została zatrzymana, należy zadzwonić na nr 878 28 00 i uruchomić paczkę, ale chyba będzie do odebrania w COK-u, mimo, ze składałaś w 1 terminie z dostawą do domu...Jeżeli jednak mialaś jeszcze czas do zapłaty i jest to wina Avonu- mozesz domagać się przywozu paczki do domu, mimo, że dostawa powinna być we wtorek. Odpowiedz Link
piotr_aga Re: problem 06.05.06, 16:05 nigdy nie ma na nic 100% gwarancji, ja prosilam o rade i pomoc Odpowiedz Link
avonkoordynator Re: problem 06.05.06, 20:28 zawsze w takich sprawach dzwoń do Warszawy lub do Cok-u swojego najbliższego w takim przypadku oni moga uruchońnić jeszcze paczkę w ciągu tygodnia po zamknięciu dostaw regularnych przekierowując ją na odbiór w COK bez dodatkowych opłat pozdrawiam Odpowiedz Link
malafufu Re: problem 07.05.06, 19:33 Dziewczyny, jeżeli zdarzy się wam zamówić paczkę, jeśli termin płatności minął, to pamiętajcie, że do godz. 12:00 dnia następnego od złożenia zamówienia cala nalezność musi wplynąć na konto avonu (wpłynąć = fizyczna wpłata na konto, czyli np. w COKu, poczta odpada) Przykład: składasz zamowienie w środę - pieniądze muszą się znaleźć na koncie do godz. 12:00 w czwartek. To jedyny ratunek. Tak fakturuja - do 12-tej przekazuja zamowienia do realizacji, a przy braku kwoty na koncie zawieszaja paczke i trzeba ja odblokowac dzwoniac do avonu lub skladajac zamownienie kolejny raz. ps. Dla tych, ktore placa na poczcie, jedynym sposobem jest tel. do Wa-wy (na końcu każdego katalogu) i tam uzyskanie informacji, czy pięniądze wpłynęły i ewentualne odblokowanie paczki. Odpowiedz Link
jr.firma wyjaśnijcie mi dobre kobiety ;)) 07.05.06, 20:10 No ale do tej 12 nastęnego dnia....to trzeba zapłacić należność+zrobić przedpłatę 50% następnego zamówienia... A teraz z innej beczki... mam niezapłaconą fakturę...jutro do 12 ureguluję ją w COK-u. I złożę zamówienie koło 18 (dopiero wrócę do domu). Dziś mam w zakładce, że jak złożę dziś to będzie paczka 10.05 (środa)... czy jutro będzie tak samo ? (Może pozostaje to tak ze względu na weekend?)...wydaje mi się, że zawsze jest różnica 2 dni...np. jutro złożę zamówienie normalnie koło 18...we wtorek oni tam spakują itp. i w środę będzie...czy dobrze myślę??Oświeccie mnie ) Odpowiedz Link
jr.firma Re: wyjaśnijcie mi dobre kobiety ;)) 08.05.06, 09:31 no kobitki wyjaśnijcie złociutkie ) j/w Odpowiedz Link
goscha Re: wyjaśnijcie mi dobre kobiety ;)) 08.05.06, 10:06 Dobrze myślisz. Potrzebują dwa dni robocze na spakowanie. Ale czasem w strefie pojawia się termin za 3 dni a nie za 2. ALe ogólnie rzecz biorąc to 2 dni robocze. Odpowiedz Link
piotr_aga Re: problem 08.05.06, 12:12 zadzwonilam do Wawy i mam ja do odbioru w COKu w środę, a czy nie wiecie czy w strefie konsultantki bede mogla zobaczyc podglad faktury? Odpowiedz Link
avonkoordynator Re: problem 08.05.06, 15:35 Oczywiście że w strefie ukaże się fa zrealizowana na odbiór wCok karzdy ruch ma końcie, nawet zakup w COK w sklepiku też się na strefie ukazuje Odpowiedz Link
piotr_aga Re: problem 08.05.06, 16:47 no mam ze odbiór w COKu ale faktury nie ma, nie wiesz kiedy moze sie pojawic? Odpowiedz Link
jr.firma Re: problem 08.05.06, 18:13 jak w środę...to nawet czasem tak jest, że jutro późnym wieczorem...lecz na ogół jest tak, że koło 10 następnego dnia będzie (czyli jutro) Odpowiedz Link
piotr_aga Re: problem 08.05.06, 18:31 juz mam )))) a tak sie przejmowalam )) DZIEKUJE WSZYSTKIM ZA POMOC. POZDRAWIAM Odpowiedz Link