06.05.06, 11:55
Obserwuj wątek
    • piotr_aga Re: problem 06.05.06, 11:56
      w czwartek złożyłam zamówienie przez internet, w piątek pojechałam zapłacić
      zaległy rachunek i do dziś nie mam wysttawionej faktury. jest pobrane do
      realizacji ale liczba kartonów to 0. nie wiem co jest? pomocy!!
      • ciemnogrodzianka Re: problem 06.05.06, 12:29
        A gdzie płaciłaś?
    • piotr_aga Re: problem 06.05.06, 12:52
      w COKu, w strefie konsultantki jest wszystko oki, widac ze zaplacone. ale nie
      wiem czasem czy za pozno nie zaplacilam i nie wiem co jest sad
      • wolinka Re: problem 06.05.06, 13:10
        Czy wysyłając zamówienie mialaś zaległe płatności po terminie ? Bo jeśli tak to
        musisz zadzwonić do nich ze już uregulowałaś dług i zeby uruchomili zamównie.
      • ciemnogrodzianka Re: problem 06.05.06, 13:56
        Jak w COKu to dziwne.. jesli w momencie pobierania do realizacji wszystko bylo
        oplacone, to wszystko powinno byc ok. Jesli placilas troche pozniej to mozna w
        COKu prosic o odblokowanie. A tak to chyba w poniedzialek bedziesz musiala
        wyjasniac telefonicznie
        • piotr_aga Re: problem 06.05.06, 14:03
          i co bede miala powiedziec przez telefon? na jaki nr?
    • piotr_aga Re: problem 06.05.06, 13:13
      tzn jak zalegle? w czwartek skladalam zamowienie z kat.6 a w piatek jechalam
      zaplacic za kat 5
    • piotr_aga Re: problem 06.05.06, 13:55
      wiec co teraz?
      • goscha Re: problem 06.05.06, 15:24
        Sprawdź jeszcze raz. A jak dalej nic nie ma, to w poniedziałek zadzwoń na infolinię.
    • hke Re: problem 06.05.06, 15:31
      Nie panikuj. Po pierwsze, czy ta płatność była faktycznie po terminie? Pamiętaj,
      że od wystawienia faktury masz 21 dni na spłatę.
      Po drugie czasem im zabiera parę dni zanim się pojawi faktura w strefie
      konsultantki, więc spokojnie, może pod wieczór już będzie.
      Pozdrowienia
      • piotr_aga Re: problem 06.05.06, 15:42
        no niby jest 21 dni na zapłate i termin byl do 21.04 ja zapłaciłam 05.05
        przewaznie sie spozniam z zaplata, ale zanim zloze kolejne zamowienie mam juz
        wszystko uregulowane. tym razem zaplacilam dzien po zlozeniu zamowienia dlatego
        troche sie boje.
        • hepinka Re: problem 06.05.06, 15:57
          nie rozumiem dlaczego tak rozpaczliwie domagasz się od nas odpowiedzi?
          łatwiej zadzwonić do osoby, która Cię zapisała [KRD lub OMS], bo w końcu ona
          zarabia dzięki Twoim obrotom !! poza tym one mają dostęp do swojej infolinii
          i łatwiej jest im zadzwonić i załatwić cokolwiek niż nam gdybać co by było
          gdyby... poza tym czasem ilosć kartonów miewałam "0" a paczki przychodziły

Zamiast wiec panikować i się denerwować dzwoń do osób,
          które MAJĄ OBOWIAZEK Ci pomóc !

Żadna z nas nie jest w stanie dać 100 % odpowiedzi czy paczkę dostaniesz czy nie
    • piotr_aga Re: problem 06.05.06, 16:00
      pytalam, bo ja jesli cos wiem pomagam i odpisuje na forum, wydaje mi sie ze
      inni tez tak robia, dlatego poprosilam o pomoc
      • hepinka Re: problem 06.05.06, 16:01
        piotr_aga napisała:

> pytalam, bo ja jesli cos wiem pomagam i odpisuje na forum, wydaje mi sie ze
        > inni tez tak robia, dlatego poprosilam o pomoc

powtórzę się:
        Żadna z nas nie jest w stanie dać 100 % odpowiedzi czy paczkę dostaniesz czy nie
        • blondwamp Re: problem 07.05.06, 16:10
          Witam
          Zacznę od tego, ze w momencie złożenia zamówienia musi być juz wyzerowany stan
          konta, gdy minął termin płatnośći 21 dni ( nawet jezeli czwartek był 21 dniem-
          do 21 dnia muszą wpłynąć pieniądze na konto, czyli płacąc np na poczcie nalezy
          tak czy siak zrobić to wcześniej- tutaj nie liczy się data stempla
          pocztowego smile))) )... Gdy paczka została zatrzymana, należy zadzwonić na nr
          878 28 00 i uruchomić paczkę, ale chyba będzie do odebrania w COK-u, mimo, ze
          składałaś w 1 terminie z dostawą do domu...Jeżeli jednak mialaś jeszcze czas do
          zapłaty i jest to wina Avonu- mozesz domagać się przywozu paczki do domu, mimo,
          że dostawa powinna być we wtorek.
    • piotr_aga Re: problem 06.05.06, 16:05
      nigdy nie ma na nic 100% gwarancji, ja prosilam o rade i pomoc
      • avonkoordynator Re: problem 06.05.06, 20:28
        zawsze w takich sprawach dzwoń do Warszawy lub do Cok-u swojego najbliższego
        w takim przypadku oni moga uruchońnić jeszcze paczkę w ciągu tygodnia po
        zamknięciu dostaw regularnych przekierowując ją na odbiór w COK bez dodatkowych
        opłat
        pozdrawiam
    • piotr_aga Re: problem 07.05.06, 17:12
      dziekuje za pomoc! smile
    • malafufu Re: problem 07.05.06, 19:33
      Dziewczyny, jeżeli zdarzy się wam zamówić paczkę, jeśli termin płatności minął,
      to pamiętajcie, że do godz. 12:00 dnia następnego od złożenia zamówienia cala
      nalezność musi wplynąć na konto avonu (wpłynąć = fizyczna wpłata na konto, czyli
      np. w COKu, poczta odpada)

Przykład: składasz zamowienie w środę - pieniądze muszą się znaleźć na koncie do
      godz. 12:00 w czwartek.

To jedyny ratunek. Tak fakturuja - do 12-tej przekazuja zamowienia do
      realizacji, a przy braku kwoty na koncie zawieszaja paczke i trzeba ja
      odblokowac dzwoniac do avonu lub skladajac zamownienie kolejny raz.

ps. Dla tych, ktore placa na poczcie, jedynym sposobem jest tel. do Wa-wy (na
      końcu każdego katalogu) i tam uzyskanie informacji, czy pięniądze wpłynęły i
      ewentualne odblokowanie paczki.
      • jr.firma wyjaśnijcie mi dobre kobiety ;)) 07.05.06, 20:10
        No ale do tej 12 nastęnego dnia....to trzeba zapłacić należność+zrobić
        przedpłatę 50% następnego zamówienia... uncertain

A teraz z innej beczki... mam niezapłaconą fakturę...jutro do 12 ureguluję ją w
        COK-u. I złożę zamówienie koło 18 (dopiero wrócę do domu). Dziś mam w zakładce,
        że jak złożę dziś to będzie paczka 10.05 (środa)... czy jutro będzie tak samo ?
        (Może pozostaje to tak ze względu na weekend?)...wydaje mi się, że zawsze jest
        różnica 2 dni...np. jutro złożę zamówienie normalnie koło 18...we wtorek oni
        tam spakują itp. i w środę będzie...czy dobrze myślę??Oświeccie mnie wink)
        • jr.firma Re: wyjaśnijcie mi dobre kobiety ;)) 08.05.06, 09:31
          no kobitki wyjaśnijcie złociutkie wink) j/w
          • goscha Re: wyjaśnijcie mi dobre kobiety ;)) 08.05.06, 10:06
            Dobrze myślisz. Potrzebują dwa dni robocze na spakowanie. Ale czasem w strefie
            pojawia się termin za 3 dni a nie za 2. ALe ogólnie rzecz biorąc to 2 dni robocze.
    • piotr_aga Re: problem 08.05.06, 12:12
      zadzwonilam do Wawy i mam ja do odbioru w COKu w środę, a czy nie wiecie czy w
      strefie konsultantki bede mogla zobaczyc podglad faktury?
    • piotr_aga Re: problem 08.05.06, 12:47
      wie ktos??
      • avonkoordynator Re: problem 08.05.06, 15:35
        Oczywiście że w strefie ukaże się fa zrealizowana na odbiór wCok
        karzdy ruch ma końcie, nawet zakup w COK w sklepiku też się na strefie ukazuje
        • piotr_aga Re: problem 08.05.06, 16:47
          no mam ze odbiór w COKu ale faktury nie ma, nie wiesz kiedy moze sie pojawic?
          • jr.firma Re: problem 08.05.06, 18:13
            jak w środę...to nawet czasem tak jest, że jutro późnym wieczorem...lecz na ogół
            jest tak, że koło 10 następnego dnia będzie (czyli jutro)
            • piotr_aga Re: problem 08.05.06, 18:31
              juz mam smile)))) a tak sie przejmowalam smile))

DZIEKUJE WSZYSTKIM ZA POMOC.

POZDRAWIAM smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka