Dodaj do ulubionych

brak pomysłu na temat;)

22.08.11, 19:13
Witajcie
Podczytuję Wasze forum od jakiegoś czasu i chciałabym się z Wami podzielić zdaniem, które mnie dziś zaciekawiło. Jak to właściwie jest? Można nie myśleć, nie czekać , żyć chwilą i cieszyć się codziennością mimo braku szczęścia. Żyć w poczuciu, że przyjdzie samo niespodziewanie a jak nie, to nic nie tracimy. Nie podejmować działań i pogodzić się z losem, przyjąć porażkę jako naturalny porządek świata. Da się żyć bez nadziei, planowania? Można to nazwać życiem czy raczej wegetacją?

"Nie myślmy za dużo o szczęściu...
Przyjdzie - zrobi niespodziankę...
Nie przyjdzie - nie zrobi nam zawodu..."

Ps. to mój pierwszy wątek i mam nadzieję, że mnie nie zjecie na dzień dobrywink
Obserwuj wątek
    • noajdde Re: brak pomysłu na temat;) 22.08.11, 19:23
      Nie wiem czy to życie czy wegetacja. Ja już nic nie planuję, nie myślę o przyszłości bo w nią nie wierzę. Nadziei nie mam. Zaś co do celów, są odmienne od tych które posiada większość ludzi.
      • free-szatynka Re: brak pomysłu na temat;) 22.08.11, 19:30
        ok
        zapytam inaczej, nie martwi Cię to, nie irytuję? nie odczuwasz buntu wewnętrznego?braku akceptacji sytuacji? niezgody ? bez targających emocji przyjmujesz drugą opcję?
        • noajdde Re: brak pomysłu na temat;) 22.08.11, 19:41
          Pewnie, że mnie martwi. Znajomi dawno żonaci, mają dzieci, budują domy. Ja wiem, że ze mną będzie inaczej. Wyjścia są dwa, skok z dachu albo życie z dnia na dzień, co przyniesie jutro. Nie raz mam doła, nie raz chciałem zniknąć, nie raz marzyłem, nie raz miałem żal.
          • megssx110 Re: brak pomysłu na temat;) 22.08.11, 20:02
            "Nie raz mam doła, nie raz chciałem zniknąć, nie raz marzyłem, nie raz miałem żal"
            Wszyscy ludzie nie raz mają doła, nie raz chcą zniknąć, nie raz marzą i nie raz mają żal. To część życia.
            • baenzai Re: brak pomysłu na temat;) 23.08.11, 13:40
              No pewnie, że różne doły, załamania itp to część życia i każdy je miewa, Captain Obvious. Jednakże średnio rozgarnięty człowiek by się zorientował, że twojemu przedmówcy chodziło o proporcje. Jest przecież różnica jeżeli w przypadku jednej osoby takie momenty stanowią niewielką część życia natomiast innej osobie zdarzają się stosunkowo często.
              • oszukany.32 Re: brak pomysłu na temat;) 23.08.11, 17:06
                A ja mam pomysł na temat. Jednocześnie to pomysł na życie.
                Będę sam, bo świat w którym żyję nie daje mi możliwości życia normalnego. A wolę być sam niż przeżywać to co mężowie Polek.

forum.o2.pl/temat.php?id_p=5544092&start=0
                najrozsądniejszy wpis:

ieurhgiehrg
                W miarę jeszcze normalnym i zarazem ostatnim pokoleniem kobiet to pokolenie naszych rodziców. Natomiast nasze pokolenie to już zdziry. Brakuje określenia na kobiety którymi się stanie pokolenie dzisiejszej szkoły podstawowej. Rosną 100% mega kur....wy.
                • noajdde Re: brak pomysłu na temat;) 23.08.11, 17:24
                  Mi najbardziej podoba się ta wypowiedź:

Lady in black
                  "Prawda jest taka że mentalność mężczyzn w krajach południa czy wschodu jest inna, oni każdym słowem i gestem wartościują kobietę, stawiając ją na pierwszym miejscu, czyli tam gdzie u Polaków znajduje się butelka wódki."

"Polak jest najgorszy" - to takie polskie. Najlepiej wysłać wszystkich mężczyzn Polaków do gazu zaś wszystkie Polki winny z Talibami stworzyć nową, lepszą rasę smile
                  • noajdde Re: brak pomysłu na temat;) 23.08.11, 17:33
                    O, to też dobre:

VICKY_1
                    "BUEHUE !!! POLSCY FACECI TO JAKIS ABSOLUTNY ŻAL I ŻART!!!
                    ZZERA WAS ZAZDROSC ZE OBCOKRAJOWCY SA LEPSI!
                    POLACY SA NAJBARDZIEJ OBRZYDLIWI W CALEJ EUROPIE!!!
                    NAWET BYLE CZECH LEPIEJ WYGLADA I JEST BARDZIEJ WYLANSOWANY!!
                    A TUTAJ WIDAC TYLKO LYSE PALY Z MORDA CZERWONA OD VODKI UBRANE W JAKIES DRESY! ALBO NEDZNYCH STUDENCIKOW OKULARNIKOW TAKIE 5 MINUT Z WALIZECZKA CO ZAPIEPSZA NA WYKLADZIKI BO NIE STAC GO NAWET NA MALUCHA HEHE! LUB CO GORSZA DRESY Z PIWSKIEM ALBO BIZNESMENIKI KTORE MYSLA ZE JAK MAJA JAKAS GLUPIA FIRME I GARNITUREK A NADAL WYGLADAJA JAK PO WYBUCHU NUKLERANYM TO PODERWA SOBIE FAJNA LASKE !! BUEHUE OCHYDAAAAAAAAAAAAAAAA!!!
                    POROWNAJCIE ICH DROGIE PANIE DO PIEKNYCH MODNYCH PACHNACYCH SZARMANCKICH WLOCHOW LUB INNYCH POLUDNIOWCOW
                    TO JEST JAKAS PRZEPASC!!! POLAKOW POWINNO SIE WYSLAC NA KSIEZYC
                    BO TE ICH ZGNILE CIUSZKI MORO FAJNIE PASUJA DO UFOLUDKOW A NIE DO PIEKNYCH POLSICH KOBIET! NIEDOCENIANYCH W TYM KRAJU,MARNUJACYCH SIE Z JAKIMIS OBLECHAMI!! POLECAM WSZYSTKIM ABSOLUTNIE OBCROKRAJOWCOW "
                    • megssx110 Re: brak pomysłu na temat;) 23.08.11, 20:13
                      Padam ze śmiechu big_grin
                      • megssx110 Re: brak pomysłu na temat;) 23.08.11, 20:15
                        Z niektórymi rzeczami się zgadzam...
                        • oszukany.32 Ogłoszenie 24.08.11, 12:28
                          38-letni przystojny, ciemnoskóry, dobrze wyposażony Kongijczyk, romantyk, spokojna dusza, inteligentny, bez nałogów, myjący się raz na miesiąc, studiujący na Akademii Sztuk Pięknych, wrażliwy na krzywdę ludzką, były wolontariusz, zaangażowany w ruch wyzwolenia małp i małpiatek, posiadający tytuł Antyfaszysta Roku 2001, pozna Polkę w wieku 20-40 lat w celu matrymonialnym. Stan cywilny, wygląd, wykształcenie nie gra roli smile

Oferty proszę przesyłać na adres prince.nwango@o2.pl

smile
                          • free-szatynka Re: Ogłoszenie 24.08.11, 18:55
                            nie prościej założyć własny watek?
    • megssx110 Re: brak pomysłu na temat;) 26.08.11, 18:45
      " brak pomysłu na tematwink"
      Czasem nie wystarczy po prostu mieć pomysł,
      potrzeba wiele sił i wytrwałości żeby sprawnie go wykonać.
      • free-szatynka Re: brak pomysłu na temat;) 26.08.11, 18:57
        a co Ci się nie podoba w moim wykonaniu? smile
        • megssx110 Re: brak pomysłu na temat;) 26.08.11, 19:25
          To już Twój problem że nie masz pomysłu na temat, bo po prostu musisz trochę się wysilić żeby go mieć, TAKA POLITYKA PROSZĘ PANIwink
          • free-szatynka Re: brak pomysłu na temat;) 26.08.11, 19:59
            temat w domyśle tytuł wątkusmile
    • xzarovichx Re: brak pomysłu na temat;) 26.08.11, 18:59
      Da się. Ja nie mam żadnych większych planów bo jeśli kiedykolwiek je miałem to nie udawało się ich osiągnąć. Zbyt wiele bowiem zależy od czynników zewnętrznych. Dlatego cieszę się dniem dzisiejszym, różnymi drobiazgami. Przynajmniej nie popadam we frustrację że znowu mi się kompletnie nie udało.
      • free-szatynka Re: brak pomysłu na temat;) 26.08.11, 19:04

nie boisz się, że prześpisz życie i kiedyś będziesz żałował ?
        • xzarovichx Re: brak pomysłu na temat;) 26.08.11, 19:23
          Lepiej się frustrować? Mogę do tego wrócić i dostawać znowu depresji bo np. nie jestem w stanie nikogo poznać.
          • free-szatynka Re: brak pomysłu na temat;) 26.08.11, 20:03
            na pewno nie warto ulegać frustracji
            myślę, że nie można iść biernie przez życie
            dlaczego uważasz, że nie jesteś w stanie nikogo poznać? codziennie spotykamy ludzi
            gdzieś pracujesz? robisz zakupy? spacery plus inne formy aktywnoścismile
            • xzarovichx Re: brak pomysłu na temat;) 26.08.11, 20:09
              smile Bo nie jestem. To co wydaje się być zwyczajne dla mnie jest niewykonalne. Prawdę mówiąc nie chce mi się po raz kolejny pisać że jestem zwyczajnym pasztetem na którego żadna kobieta nawet nie spojrzy. A rzeczy przez Ciebie wspomniane no cóż........powiedzmy że przerabiałem wszystko począwszy od portali randkowych a skończywszy nawet na próbach zaczepiania obcych kobiet w miejscach publicznych. I w pewnym momencie, po dobrych kilku latach ustawicznych porażek zmęczyłem się.
              • free-szatynka Re: brak pomysłu na temat;) 26.08.11, 20:16
                uważasz, że sparowani to wyłącznie modele i modelki, osoby z okładek czasopism?
                rozejrzyj się, po ulicach chodzą normalni ludzi smile
                • xzarovichx Re: brak pomysłu na temat;) 26.08.11, 20:20
                  I znowu taka sama dyskusjasmile OK, chodzą normalni ludzie. Po pierwsze - ja jestem od dawna niesparowany a z tego płynie wniosek że nie jestem normalny. Po drugie - no właśnie, do tzw. przeciętności to mi trochę brakuje, a co gorsza nie mam cech którymi mógłbym się pozytywnie wyróżnić. Ot i cały problem.
                  • free-szatynka Re: brak pomysłu na temat;) 26.08.11, 20:27
                    xzarovichx napisał:

> I znowu taka sama dyskusjasmile

właśnie znowu taka sama dyskusjawink wyciągnij wnioski

• xzarovichx Re: brak pomysłu na temat;) 26.08.11, 20:29
                      Wnioski wyciągnąłem po kilku latach porażek. Takie życie, lepiej się skupić na czymś gdzie są choćby minimalne efekty i można coś zdziałać, a nie na dziedzinie gdzie są tylko i wyłącznie porażki.
                      • free-szatynka Re: brak pomysłu na temat;) 26.08.11, 20:32
                        trochę się nad sobą użalasz, co?
                        fajnie, że starasz się coś "zdziałać" dla siebie smile
                        • xzarovichx Re: brak pomysłu na temat;) 26.08.11, 20:39
                          Nie sądzę. Wydaje mi się że napisałem jak to wygląda i nie wiem dlaczego stwierdzasz że to jest od razu użalanie się. Trochę faktów i to wszystko.
        • megssx110 Re: brak pomysłu na temat;) 26.08.11, 19:34
          Czasem warto przespać calutkie życie życie niż patrzeć na to co się dzieje wokół.
          • free-szatynka Re: brak pomysłu na temat;) 26.08.11, 19:57
            skąd pewność, że nie zbudzisz się przed jego końcem z ręką w nocniku?
            • oszukany.32 Chciałaś tematu to masz 26.08.11, 20:11
              Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa przyjmę do pracy.

Oferuję
              pracę w młodym dynamicznym zespole
              w międzynarodowym koncernie
              atrakcyjne wynagrodzenie

Wymagania
              wiek do 25 lat
              10 lat doświadczenia
              skończone dwa kierunki studiów
              odchowane dzieci
              znajomość angielskiego, niemieckiego oraz
              dodatkowo francuskiego tudzież rosyjskiego
              I lub II grupa inwalidzka
              własna działalność gosp.
              prawo jazdy B

smile
              • free-szatynka Re: Chciałaś tematu to masz 26.08.11, 20:14
                masz specyficzne poczucie humoru smile
                • oszukany.32 Re: Chciałaś tematu to masz 26.08.11, 20:50
                  Mylisz się. To nie poczucie humoru.
                  To czysty krystaliczny realizm i Dystans do (chorego) świata.

A co powiesz na taki temat:
                  Sprzedawczyni z monopolowego (przed chwilą byłem po piwo nr 4-5-6-7) bardzo znacząco się uśmiecha jak mnie widzi i ze mną rozmawia.
                  Pytanie za 100 pkt.
                  czy jest to śmiech z żałosnego alkoholika
                  czy śmiech oznaczający "to coś"

sad
                  • free-szatynka Re: Chciałaś tematu to masz 26.08.11, 20:54
                    nie prościej zapytać sprzedawczynie ? wink bez Twojej fotki po skonsumowanym piwie nr 1-2-3, nie jestem w stanie nic odpowiedzieć , przykro miwink
                  • free-szatynka Re: Chciałaś tematu to masz 26.08.11, 20:56
                    oszukany.32 napisał:

> To czysty krystaliczny realizm i Dystans do (chorego) świata.
                    >

świat tworzymy MY ludzie, najprościej jak każdy znacznie od zmiany siebiewink
                    najłatwiej narzekać na chory świat i marnować energię na dystans
                    • oszukany.32 Re: Chciałaś tematu to masz 27.08.11, 00:07
                      Widzisz. Ja mam mocną głowę, w tej chwili dziesiąte smile Co widać, słychać i czuć. smile

Chemia już działa (wiem to) ale jest mały problem. Ja nie chcę (BOJĘ się) wiązać. Przyjaźń tak. Wiązanie nie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka