Dodaj do ulubionych

Chciałbym

04.01.13, 12:41
Znaleźć cel w życiu.
Obserwuj wątek
    • wyszeptany-o-zmroku Re: Chciałbym 04.01.13, 12:50
      To w czym problem??przecież to akurat łatwe jestwink....
      • wyszeptany-o-zmroku Re: Chciałbym 04.01.13, 12:56
        Celuj i mierz wysoko,jeśli nawet nie osiągniesz tego,co zamierzasz,wszystko co napotka Cie na drodze może Cię uszczęsliwić i to zupełnie przypadkowowink
        • zakochana_jane Re: Chciałbym 04.01.13, 13:08
          No tak sobie skojarzyłam, notoryczny ból głowy, zanik łaknienia, wieczne mdłości, odwodnienie i wyczerpanie na granicy ludzkiej wytrzymałości, nie wiem czy mnie to uszczęśliwia, ale zawsze czuję i chcę następnym razem wchodzić jeszcze wyżej wink

A Ty Noa jedź ze mną w góry smile
        • hashimotka88 Re: Chciałbym 04.01.13, 13:18
          Dokładnie o tym ciaglę myślę. Jaki jest mój cel...? a może nie ma...?
          Może tak dla pomyłki tu jestem, moze nie ejstem nikomu potrzebna. Moze jakbym zniknęla nikt by tego nawet nie zauważył. Tak myślałam jeszcze rok temu. Od tego momentu zaczełam się zagłebiać w swoją psychikę zaczełam się rozumieć. Kto mnie zrozumie jak nie ja sama. Tyle w moim myśleniu jest niedorzecznosci.

Wiem że mam jakiś cel, też go musze odkryć. W niczym się nei spełniam. A Ty Nao... to wieczny narzekacz, zacznij cenić co masz. Masz pracę...? Jakąś masz a co jakbyś w ogole nie miał.
          Ja świeżaczek po studiach i juz mnie ta przyszłosć pzreraża, brak perspektyw.

Gdyby człowiek wiedział, wybrałby inna drogę

Jednak wierzę że każdy jest do czegoś stworzony co robi najlepeij, trzeba to tylko odkryć.

A Ty nie chesz nawet spróboiwać, masz tak durne uprzedzenia że nie widzę szans żebyś to kiedyś zminił.
          Pomyśl czy chcesz tak żyć do końca, nie lepiej spróbowac dac sobie pomóc odrzucić te przekonania.
          Nawet mojej rozmowy nie chciałeś. Z początki pisałam bo moze i chcialam Cie nawrócić, pożneij zobaczyłam ze jest to nierealne ale ja sam potzrebowałam tej rozmowy, moze bardziej niż Ty. Wydjesz się być fajną osobą tylko masz jakąś chorą maske.

Zaraz napiszęsz że mi odp, tak ale tylko 3 wiadomoscitongue_out ja pisałąm 7 razy wiecej i obszernie.
          Gdy widze ze komuś nie zależy na rozmowie jak równiez sie wycofuje. Nie lubię być natrętna.

Jka chcesz mozesz sie do mnie odezwać, chcialabym porozmwiać z Tobą NORMALNIE. Nie powiedziałeś mi jeszcze o twoich górach. Wiem że potrafisz ale nei bardzo Ci się chce...

Wybacz za ilosćwink
      • noajdde Re: Chciałbym 04.01.13, 13:37
        Bezsensowna egzystencja. Po co?
        • hashimotka88 Re: Chciałbym 04.01.13, 14:01
          Beznesowna... bo Ty tak ja widzisz. Nie bede kolejny raz probowała mówić jak ważne jest nastawienie bo to i tak to nie ma sensu.
          Wiem po sobie ze ma ogromne i to co dla mnie było czymś nieralnym stało sie mozliwym. przykladem moze byc przekazywanie swoich mysli, nigdy tego nie robilam. wiesz o czym marzylam... zeby stac sie gadula. Udało siebig_grin w pismiennictwie na pewno teraz kolejny cel w mowie, umiec wyrazac swoje mysli.

wiem ze moj umysl stawrzal mi jakas bariere, czemu...?
          Tak przesiakłam tym głupim mysleniem ze zazdroscilam dzieciom, one potrafia wyrazac swoje mysli, nawijac a ja nie. Widocznie sa lepiej ode mnie rozwiniete.
          Zawsze mnie pociagaly inteligentne ososby, niezaleznie od plci, chyba sama taka chcialabym byc.

odrzucilam to bledne myslenie, wiem ze nie jest ze mna tak zle, ze beda jeszze ze mnie ludzie.

• mayenna Re: Chciałbym 04.01.13, 15:10
          Sens jest w samym życiu a nie w jego celowości czy dokonaniach.
          • rafae Re: Chciałbym 04.01.13, 15:44
            "mayenna napisała:
            Sens jest w samym życiu a nie w jego celowości czy dokonaniach."

Sens jest w samym życiu, a nie w jego celowości czy dokonaniach. smile
          • noajdde Re: Chciałbym 04.01.13, 15:49
            W takim razie ja go nie dostrzegam.
            • mayenna Re: Chciałbym 04.01.13, 16:09
              To mnie nie zaskakuje bo nie umiesz się cieszyć tym co masz. Cały czas chyba czekasz na Godotasmile Tak mi się wydaje jak czytam to co piszesz na forum.
              • asterka10 Re: Chciałbym 04.01.13, 22:33
                Mayenna , czytasz w moich myślach z tym Godotem.
            • rafae Re: Chciałbym 04.01.13, 16:10
              "noajdde napisał: W takim razie ja go nie dostrzegam."
              No cześć już to wie, a część próbuje Ci dopiec, bo nie wie...
              Trudno jest znaleźć sens ot tak, po prostu...............
              Pozdrawiam.
              ( przyjedź kiedyś do mnie ) wink
    • wyszeptany-o-zmroku Re: Chciałbym 04.01.13, 13:38
      W górach teraz trochę lipnie jest,bo praktycznie śniegu nie ma,albo jest go bardzo małowink
    • witrood Re: Chciałbym 04.01.13, 14:25
      Trza Ci jakiegoś sukcesu, czegoś co by Ci ego podbudowało. No nie wiem czego - doktorat napisz, poszukaj innej pracy, itd. itp. wink
      • ja.judyta Re: Chciałbym 04.01.13, 14:52
        Może na początek wysadż nos ze swojej samotni?
        Pojedż na spotkanie forumowe?
        Daj sobie szansę na poznanie fajnych ludzi.
        • witrood Re: Chciałbym 04.01.13, 15:03
          yyy... to go chyba nie podbuduje. Sukces musi być osobisty. ;o)
          No ale może te spotkania z ludźmi poukładają w głowie. Gdyby się gdzieś tu nie zadeklarował jako ateista (chyba?), to na serio bym pielgrzymkę polecił (człowiek wcale nie musi przy okazji zdewocieć, a przy wielkim wysiłku fizycznym w głowie też się skutecznie układa). wink
          • mayenna Re: Chciałbym 04.01.13, 15:09
            Na Camino nie trzeba być wierzącym, żeby korzystać z infrastruktury i pielgrzymować.smile
    • rafae Re: Chciałbym 04.01.13, 14:38
      Mój wpis wink
    • raziel24 Re: Chciałbym 04.01.13, 14:46
      Uwłaczanie kobietą to już jakiś cel
      • lonelyshe29 Re: Chciałbym 04.01.13, 15:27
        ...ja to tak myślę, dobrze na przykład jest planować jakąś podróż, zbierać kasę, uczyć się języka ... czytać o różnych miejscach - potem tam pojechać, potem podróż przetrawić, przemyśleć - posegregować zebrane doświadczenia w głowie ...i tak w kółko, może to nie jest jakiś konkretny jeden cel - ale celem nazywam poznanie świata, dowiedzenie się czegoś o sobie .... wtedy widzę, że życie ma sens. Ogólnie doskonalenie siebie - czy ciała, czy ducha, czy intelektu ... to jawi mi się jako sensowne. Mnie bawi coś takiego, a co bawi Noa, to on tylko wie smile.
        • wyszeptany-o-zmroku Re: Chciałbym 04.01.13, 15:31
          Jak tak można ciągle narzekać i marudzić?,ja myślę że on to robi specjalniewinkjaki ma w tym cel?wink nie mam pojęcia.
          • ja.judyta Re: Chciałbym 04.01.13, 16:10
            Noa, ja to Ci nawet zazdroszczę chwilami...smile
            Ja swoje cele i marzenia to muszę przesiać przez sito obowiązków, zobowiązań, choćby z racji posiadania dzieci smile
            Ty młody, wolny, możesz wszystko.....jeśli zechcesz .....Wszystko przed Tobą.

• noajdde Re: Chciałbym 04.01.13, 16:18
              Wszystko czyli co?
              • ja.judyta Re: Chciałbym 04.01.13, 16:26
                Co tylko zechcesz.
                Podróże, poznawanie ludzi i miejsc, dokształcenie się, nowa praca, zmiana miejsca zamieszkania, miłość, rodzina....
                Nie mów mi o ograniczeniach, bo największym Twoim to jest zamknięcie się w domu i narzekanie.
                • asterka10 Re: Chciałbym 04.01.13, 21:34
                  Noa, ciągle Ci się wydaje , ze życie ma tylko wtedy sens kiedy jest cudowne, wyjątkowe i pełne fajerwerków.Tak samo jak miłość - wtedy gdy z wzajemnością pokocha Cię MISS Universum.
                  A szczęście to cieszenie się z drobnych rzeczy, małe przyjemności, fajni ludzie blisko ciebie.Osoba, która chce za dużo od życia i nie robi nic tak jak Ty przegapi życie marudząc.I oby szybko do Ciebie dotarło jak grzeszysz ciężko będąc zdrowym, sprawnym i MAJĄC MOŻLIWOŚĆ.
                  • noajdde Re: Chciałbym 04.01.13, 21:51
                    Wcale nie liczę na to, że życie będzie piękne i cudowne. Może być szare i do dupy pod warunkiem, że będzie miało sens. Życie bez celu faktycznie jest wegetacją.
                    • asterka10 Re: Chciałbym 04.01.13, 22:46
                      Życie jest cudowne.Szczególnie jak się ma 30 lat i jest facetem.Sensem życia jest samo życie.Przeżycie go najlepiej i najpełniej jak potrafimy.Nie masz nikogo , kogo można kochać?Nikogo komu na Tobie zależy?Może weź psa ze schroniska, zostań wolontariuszem, rób codziennie jakąś rzecz która sprawia Ci radość.Naucz się gotować.
                      Nie chcę tu trącić Cohelo ani poradnikami na życie.Otrząśnij się z tej swojej beznadziei.
                      Myślisz , że mnie jest łatwo?Mam 43 lata, niepełnosprawne dziecko, trudną sytuację finansową i jestem prawie zupełnie sama.I zapowiada się , że nie będzie lepiej.
                      Dla większości facetów jestem za stara, nieatrakcyjna , za inteligentna.Częśći swoich marzeń już nie zrealizuję.Ale cieszę się z każdego przeżytego dnia.
                      • noajdde Re: Chciałbym 04.01.13, 22:57
                        Wcale nie twierdzę, że inni mają lepiej. Podziwiam tych co wstają codziennie rano, idą na 12h do pracy, wracają do domu, siadają przed telewizorem, potem idą spać i cieszą się z tego co mają. Co ja mam? Nic o czym warto by wspominać. Kim jestem? Nikim. Mam cieszyć się z tego, że inni mają gorzej? Nie potrafię. Nie potrafię cieszyć się życiem. Może wcale na nie nie zasługuję. Nie pchałem się na ten świat. Zazdroszczę tym, którzy są zadowoleni z życia.
                        • asterka10 Re: Chciałbym 04.01.13, 23:32
                          Do cholery, Noe większość z nas jest nikim i nic nie ma.Spuść z tonu, nie oczekuj od życia fajerwerków.To jest Twój największy błąd, że oczekujesz, że będziesz bogaty i piękny i super laski będą na Ciebie lecieć.Nie będą.Pogódz się z tym i ze swoim życiem.Jeśli ciągle je będziesz krytykował to będziesznieszczęśliwy.I będziesz nas truł swoim pesymizmem.Każdemu z nas pewnie czasem cięzko wstać.I jak patrzy na swoje życie to jest ono do kompletnej poprawki.
                          Jak mantrę powtarzam sobie wtedy, co mnie w życiu cieszy.Życie jest na pewno o wiele ciekawsze niż nie życie - spieszy ci się do gnicia, rozkładu i robaków?
                          • ja.judyta Re: Chciałbym 05.01.13, 12:17
                            Życie jest na pewno o
                            > wiele ciekawsze niż nie życie - spieszy ci się do gnicia, rozkładu i robaków?

Noajdde, dopóki nie wisi nad Tobą widmo ciężkiej choroby czy innej tragedii,jednym słowem sytuacji, na którą nie mamy żadnego wpływu lub prawie żadnego, to możesz ze swoim życiem zrobić bardzo dużo, żeby miało sens, cel i smak.
                            Z drugiej strony ,uwierz mi, że są sytuacje, po których szarą codziennością cieszysz się jak dziecko i dziękujesz losowi ( Bogu? ) za zwyczajne i nudne życie. Wiem coś o tym.
                        • hashimotka88 Re: Chciałbym 04.01.13, 23:47
                          Noa..........
                          nie wiem co odp....
                          napisalam ci ostatia wiadomosc na priva, przeczytaj ja ze zrozumieniem.

Noa... Tobie nikt nie pomoże jezeli SAM nie zmienisz swojego nastawienia.
                          przeciez Ty nie chcesz pomocy, ty nie chcesz zmian. Tak tym wszystkim przesiakles, przyzwycziles sie do pesymistycznego siebie i nie chcesz stac sie kims innym, sory nie chcesz stac sie soba. widze w tobie tyle szczerosci ale ona jest przerazjaca...

mam tylko jedno wytlumaczenie ktos w zyciu cie cholernie skrzywdzil i przestales wierzyc w ludzi. uwierz ze tych gorszych jedn. jest mniej.
                          uwierz w koncu w ludzi. a przede wszystkim uwierz w siebie!
                          wierz co mi sie w Tobie podoba, twoj bystry umysl. sama taka chcialabym byc. mozesz bardzo duzo.
                          teraz zastanow sie czy ta droga ktora kroczysz jest wlasciwa...? czy takie myslenie ci pomaga a moze stacza cie w dol.
                          moze czas na zmiane. NIE TĘDY DROGA.

wiesz czym ja sie ostatnio cieszylam. Normalnym funkcjonowaniem, normalnymi potzebami zyciowymi. serducho w koncu zaczelo bic normalniewink nie walilo jak oszalale.

po co to wszystko pisze.... i tak mnie nie uslyszych. problem jaki masz to to, ze jestes gluchy.
                          TOBIE NIKT NIE POMOŻE, PÓKI SAM SOBIE NIE DASZ SZANSY
                        • hashimotka88 Re: Chciałbym 04.01.13, 23:48
                        • ja.judyta Re: Chciałbym 05.01.13, 12:06
                          Podziwiam tych co wstają codziennie ra
                          > no, idą na 12h do pracy, wracają do domu, siadają przed telewizorem, potem idą
                          > spać i cieszą się z tego co mają.

Ja nie tyle podziwiam, co dziwię się, że niektórym to wystarczy. Ktoś, kto oczekuje od życia więcej, wychodzi poza ten schemat. Nie widzę powodu, dla którego Ty miałbyś tkwić w trybie praca-dom-telewizor-sen-praca.....
                          To, czy to zmienisz, zależy od CIEBIE.
      • butellishka Re: Chciałbym 04.01.13, 22:16
        raziel24 napisał:

> Uwłaczanie kobietą to już jakiś cel

a co to znaczy "uwłaczać kobietą"?

uwłaczać kobietOM rozumiem, ale "uwłaczać kobietą" nie za bardzo...

wink
        suspicious
        • witrood Re: Chciałbym 04.01.13, 22:43
          Pewnie ciągać za sobą kobietę ledwo zipiącą po knajpach. A tak na poważnie, to nie bądźmy już tymi purystami gramatycznymi. wink
          • butellishka Re: Chciałbym 04.01.13, 22:49
            ok wink jak Ciebie nie drażni akurat ten przypadek, to... współczuję wink
            • witrood Re: Chciałbym 05.01.13, 11:41
              W sumie to mnie drażni, zwłaszcza jak widzę kartki w sklepach czy punktach usługowych typu "szanownych kliętów przepraszamy", ale jest weekend i czas dobroci. wink
              • butellishka Re: Chciałbym 05.01.13, 12:14
                oczywiście
                • witrood Re: Chciałbym 05.01.13, 13:44
                  Dziękuję. Też czasami stosuję politykę "zabijania miłością", chociaż częściej w tygodniu, bo głównie w pracy. big_grin
        • lonelyshe29 Re: Chciałbym 05.01.13, 12:01
          butellishka napisała:

> raziel24 napisał:
          >
          > > Uwłaczanie kobietą to już jakiś cel
          >
          > a co to znaczy "uwłaczać kobietą"?
          >
          > uwłaczać kobietOM rozumiem, ale "uwłaczać kobietą" nie za bardzo...
          >
          >
          > o dżizus, mały mistake i od razu wielkie halo - wszyscy się czepiają byle czego, odechciewa się tu pisać - kiedyś to było normalne forum, teraz to miejsce gdzie albo wszyscy rzucają się pod nogi noajdde a on ma wszystkich gdzieś (i ma rację) albo wszyscy analizują co noajdde powiedział (jakby to miało jakieś znaczenie - on przecież ciągle mówi to samo), albo są nieziemsko czepliwi, robią osobiste wycieczki, albo piszą niezrozumiałe brednie... strach pomyśleć co będzie dalej...
          >
          • butellishka Re: Chciałbym 05.01.13, 12:14
            tak, masz rację
          • noajdde Re: Chciałbym 05.01.13, 13:12
            Forum jest takie jak tworzą go uczestnicy. Proponuję byś wzięła się za jego redagowanie.
          • nerw_rdzeniowy Re: Chciałbym 05.01.13, 14:36
            > o dżizus, mały mistake i od razu wielkie halo - wszyscy się czepiają byl
            > e czego, odechciewa się tu pisać

Moim skromnym zdaniem ta cała nerwowość może byc skutkiem flustracji
            z powodu samotności, braku seksu tongue_out
            Do tego dochodzi przygnębiajaca pogoda nie każdy to znosi.
    • witrood Re: Chciałbym 04.01.13, 21:08
      Ja to też myślę, że przed sobą żadnych wyzwań nie stawiasz. Takie życie bez żadnych wyzwań faktycznie jest monotonne i wydające się beznadziejnym. No bo na co się wtedy czeka? ;o
      Czyli taka rezygnacja życiowa to niejako pójście na łatwiznę i prosta droga do marazmu. wink
      • noajdde Re: Chciałbym 04.01.13, 21:52
        "No bo na co się wtedy czeka?"
        Na śmierć z tej czy innej strony.
        • witrood Re: Chciałbym 04.01.13, 22:04
          Tego na pewno się doczekasz. Masz jak w banku. Tylko może wcześniej trochę z tego życia skorzystaj. wink
    • stefcia41 Re: Chciałbym 05.01.13, 13:13
      A po cholerę ? I tak byś nie wiedział co z tym zrobić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka