organza7 31.07.13, 08:47 Jutro jadę na łączkę, tylko takich Strzyg małych nie mam www.youtube.com/watch?v=BBMxpP-MqLo Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ame_belge34 Re: Miłego dnia:) 31.07.13, 08:56 a ja w łatki jestem, skóra mi schodzi ... buuuuuuu Odpowiedz Link
ame_belge34 Re: Miłego dnia:) 31.07.13, 09:07 nie, ale chyba mi ramionka za bardzo przypiekło, jak szłam z plecakiem i teraz mam za swoje trzeba było nie zakładać bluzki na ramiączka Odpowiedz Link
organza7 Re: Miłego dnia:) 31.07.13, 09:13 Chciałaś się pochwalić pięknymi ramionami, to masz Weź może jakiś krem natłuszczający naskórek, to chyba nieco zatrzyma proces erozji Odpowiedz Link
ame_belge34 Re: Miłego dnia:) 31.07.13, 09:18 no już się zabalsamowałam wiec chyba erozja nienastapi ... jak sie nie bede za długo odzywała prosze mnie szukać w sarkofagu Odpowiedz Link
ame_belge34 Re: Miłego dnia:) 31.07.13, 09:28 tym razem w stolycy Skoro palme mamy, moze i mumia latać po mieście Odpowiedz Link
organza7 uffffff 31.07.13, 09:21 Mój młody sąsiad przez pół nocy mi to grał pod oknem. Nie ma sprawy, wakacje są, ale za diabła nie mogłam sobie przypomnieć, co to za muza. Wstałam rano i dalej mi we łbie te nutki latają... no horror Macie tak, że jak coś Wam chodzi po głowie i nie możecie sobie przypomnieć, to Was nosi? Musiałam znaleźć Zakochany chyba nieszczęśliwie ten mój sąsiad... www.youtube.com/watch?v=5eFdt6Y_34E Odpowiedz Link
ame_belge34 Re: uffffff 31.07.13, 09:26 no musialo się chlopie skatować mnie czasem prześladują melodie które wcale mi sie nie podobają Odpowiedz Link
organza7 Re: uffffff 31.07.13, 09:32 Prześladowało i mnie Chłopie się skatowało na blinks Jak go rano zobaczyłam, to od razu pomyślałam o morzu kefiru Odpowiedz Link
ame_belge34 Re: uffffff 31.07.13, 09:43 ale to wszystko Ci sie tak udziela od patrzenia ? Odpowiedz Link
organza7 Re: uffffff 31.07.13, 09:59 Widzę, że Ty na poważnie. Nie wiem, nie zastanawiałam się nigdy. Chyba nie mam predyspozycji Co innego lecieć do sąsiada z kefirem, a co innego systematycznie kogoś wspierać. A Ty robisz coś takiego? Odpowiedz Link
ame_belge34 Re: uffffff 31.07.13, 10:10 tak kiedyś wspolpracowałam z fundacją, która pomagała kobietom bitym przez mężów, partnerów, często tam był alkohol, narkotyki, przemoc psychiczna. Nie wiedziały jak się wyrwać z matni, szukaliśmy miejsc w domach samotnej matki, kierowaliśmy do terapeutów dla osób współuzależnionych, kontakt z prawnikami, ale czasem wystarczała rozmowa, wysłuchanie, aby zmobilizować dziewczynę do działania. Kto mial ciuszki po swoich dzieciakach, zabawki ...też się przynosiło. Często dziewczyny uciekaly na "pusto", nie mogly od razu wrócić po swoje rzeczy. Teraz już nie za bardzo mam na to czas, ale niektóre dziewczyny nadal sie odzywają, rozmawiamy jak sobie ułożyły życie na nowo. --- www.facebook.com/WarszawaPrzedwojenna?hc_location=stream Odpowiedz Link
organza7 Re: uffffff 31.07.13, 10:15 Podziwiam, Ame Ja chyba bym nie potrafiła. Mam zbyt słabą konstrukcję Odpowiedz Link
agnimi Re: uffffff 31.07.13, 10:27 ame_belge34 Jeśli możesz odpowiedz. Jak udowodnić znęcanie się psychiczne. policja nie chciała przyjąć zgłoszenia ani założyć niebieskiej karty, bo wg nich codzienne upijanie się, i jak to nazwali "ględzenie' nic nie znaczy, jak również łapanie za piersi i tyłek celem sprowokowania do seksu to też nie przemoc. Kazali mi nagrywać takie sytuacje ( ) Nie przyjęli zgłoszenia kradzieży 50 Euro, bo nie ma dowodów. Jest moje słowo przeciw jego słowu. Na okazane im siniaki pan dyżurny powiedział : nie jestem lekarzem więc nie wiem jak powstały. Czy coś można zrobić? Pani w Centrum pomocy rodzinie poradziła chodzić o lekarza i zapisywać każdego siniaka , była zadziwiona brakiem reakcji policjantów, powiedziała mi że mają obowiązek przyjąć każde zgłoszenie. Odpowiedz Link
ame_belge34 Re: uffffff 31.07.13, 10:42 Agnimi, mnie brak reakcji ze strony policji wcale nie dziwi przykro to mówić, ale dla nich jest to na dzien dobry sprawa do umozenia, słowo przeciwko slowu. Czy odmowa przez policje załozenia niebieskiej karty byla po interwencji domowej ? Co do obłabiania, to faktycznie nnie jest to traktowane jako przemoc seksualna, gdyby doszlo do gwałtu i mialabyś obdukcję, wtedy mialabyś szansę gościa usadzić. Rzeczywiście policjant w jednej kwestii miał racje, nie jest lekarzem i nie jest w stanie stwierdzić jak powstały zasinienia, tu tez trzeba by bylo miec obdukcję, bo tylko ona jest w razie czego dowodem w sądzie. Z tego co zrozumiałam, jesteś już po rozwodzie, wiec niewiele mozesz zrobić. Tak naprawdę nie masz dowodów, ktore (przykro mi to mówić) ale trzeba było zbierać w trakcie, ja wiem ze to brutalne ale prawdziwe. Tyle, ze bardzo często kobiety wcale nie są tego swiadome. Przejmuje je wstyd do przyznania się co się w domu dzieje i strach przed reakcją partnera na ich działania. Mozesz złożyć skargę na działania policji,a raczej ich brak, jesli masz zapisane nazwisko funkcjonariusza, który odmówił przyjęcia zawiadomienia, ale czy to ma sens ? Facet zostanie wezwany na dywanik do komendanta dostanie ochrzan, a ty pismo ze została przeprowadzona rozmowa dyscyplinujaca z funkcjonariuszem. Odpowiedz Link
agnimi Re: uffffff 31.07.13, 11:16 dzięki, potwierdzasz mi to co już sama zrozumiałam, odmowa założenia niebieskiej karty była już po interwencji domowej, jednak zanim przyjechali pan W. sobie uciekł. Jesteśmy po rozwodzie, niestety mieszkamy w jednym domu. On na piętrze ja na dole i czasem mu się zapomni że jaj już nie żona Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: uffffff 31.07.13, 11:26 w jednym domu?? oj, to Ty się nie uwolniłaś od niego.... Odpowiedz Link
agnimi Re: uffffff 31.07.13, 11:41 Kochana najważniejsze, ze wyszłam z współuzależnienia, On powinien się wyprowadzić ale nie chce, wyrok eksmisyjny można mieć, ale z wykonaniem go będzie ciężko. Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: uffffff 31.07.13, 11:55 wiem... a to nie można na szybko spakować pana przy pomocy znajomych, rodziny , zmienić zamki i nie wpuszczać? Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: uffffff 31.07.13, 13:18 aa...czyli wyroku eksmisyjnego nie masz.... to trzymam kciuki w skuteczność dalszych działań.... a Ciebie coś trzyma w tym domu? sprzedajcie, podzielcie na pół.... Odpowiedz Link
agnimi Re: uffffff 31.07.13, 13:22 chciałabym, ale on by się też musiał zgodzić, idę do prawnika m.in. zapytać czy jest możliwość jakoś go przymusić Odpowiedz Link
organza7 Re: uffffff 31.07.13, 13:29 No ja to się kompletnie na takich sprawach nie znam. Po głowie mi chodzi tylko sznur i nożyk, ale to nie o takie przymuszanie chodzi, jak mniemam Odpowiedz Link
agnimi Re: uffffff 31.07.13, 17:37 Organzo , po tym jak po ostatniej interwencji policji, która w zasadzie nic nie wniosła, dostałam takiego ataku histerii ( nie wiem jak to inaczej nazwać, totalna bezsilność) mama wezwała do mnie pogotowie. przyjechało dwóch cudownych ratowników, Gdy mnie już uspokoili zapytałam, czy nie mogli by temu panu z góry podać pavulon, Niestety z wielkim żalem pan ratownik odpowiedział, że niestety im zabrali. Odpowiedz Link
wyszeptany-o-zmroku Re: uffffff 31.07.13, 13:34 Tam na drugim forum jedna taka prawniczka co szuka lekarza udziela darmowych porad,serio Odpowiedz Link
agnimi Re: uffffff 31.07.13, 17:32 szepcie super może na nią trafię, najwięcej wiedzy mam z forum, że tak późno zaczęłam szukać. Odpowiedz Link
wyszeptany-o-zmroku Re: uffffff 31.07.13, 12:08 Właśnie właśnie,bez sądowego nakazu eksmisji wiele nie zdziałasz...głupi papierek umożliwi Ci chociażby wymiane zamków... Odpowiedz Link
ame_belge34 Re: uffffff 31.07.13, 19:38 Agi , powinnaś jak najszybciwej przeprowadzić sprawe o podzial majątku, wtedy będziesz miala prawoocny wyrok sądu i nieco rozwiazane ręce. Rozwód był z orzekaniem o winie, czy bez ? Jesli była wina eksa, to mialabys dodatkowy argument. Teraz jesli eks zapomina ze jesteś juz byłą żoną i sie awanturuje, za każdym razem wzywaj policję, będziesz miała kolejny argument do ewentualnego nakazu eksmisji. Odpowiedz Link
agnimi Re: uffffff 31.07.13, 10:16 to wszystko nic mi się na długi czas przyczepiła piosneczka" niech żyje nam towarzysz Stalin co usta słodsze ma od malin..." śpiewałam to namiętnie, dopóki dziecię się nie zbuntowało i zagroziło przeprowadzka do babci ( głosu to ja nie mam operowego) Odpowiedz Link
organza7 Re: uffffff 31.07.13, 10:20 Toście poszaleli, Towarzyszko Też nie mam głosu, ale sobie śpiewam i co? Odpowiedz Link
agnimi Re: uffffff 31.07.13, 10:30 I nikt Ci nie marudzi, moje jeszcze maleńkie dziecię jak chciałam śpiewać kołysankę, mówiło mama nie- tata Odpowiedz Link
organza7 Re: uffffff 31.07.13, 10:34 Nie trzeba było słuchać Dziecięcia, tylko przyzwyczajać Wiesz, w życiu będzie zapewne narażone na bardziej ekstremalne doznania Odpowiedz Link
agnimi Re: uffffff 31.07.13, 10:38 i zaś ten stalin mnie męczy dale to leciało: niech żyje nam towarzysz Roko co jedną brew ma za wysoko Odpowiedz Link
ame_belge34 Re: uffffff 31.07.13, 10:48 Sie nie przejmuj, ja tez mlodemu spiewam, przynajmniej się staram, ale tez niestety nie docenia talentu wokalnego swojej rodzicielki Co za niewdzięcznika wychowałam na własnym cycku Odpowiedz Link
organza7 Re: uffffff 31.07.13, 10:50 Ale popatrz na to z tej strony... życie lubi być przewrotne. Może kiedyś jakaś wybranka serca będzie śpiewać tak, że zatęskni do głosu mamusi Odpowiedz Link
agnimi Re: uffffff 31.07.13, 12:08 problem w tym, że dom jest wspólny, kupiony podczas trwania małżeństwa, aby go sprzedać też musi wyrazić zgodę, póki co jestem umówiona za dwa tygodnie z prawnikiem. Nie mamy jeszcze podziału majątku. Odpowiedz Link
wyszeptany-o-zmroku Cześć chłopaki!!:P 31.07.13, 11:09 eno eno widzę,że u Was grają od rana Odpowiedz Link
wyszeptany-o-zmroku Re: Cześć chłopaki!!:P 31.07.13, 11:10 Barcelona też grała,ale tak od niechcenia chyba...no ale przynajmniej kibice na stadionie mieli radochę.. Odpowiedz Link
agnimi Re: Cześć chłopaki!!:P 31.07.13, 11:22 kulturalni są, to chcieli przyjemność gospodarzom zrobić Odpowiedz Link
wyszeptany-o-zmroku Re: Cześć chłopaki!!:P 31.07.13, 11:25 Czy ja wiem...przyjemność zrobili przyjeżdżając..promować klub w naszym kraju Odpowiedz Link
ame_belge34 Re: Cześć chłopaki!!:P 31.07.13, 19:41 A dzisiaj Legia sie produkuje ...moze cos wyprodukuja gola jakiegoś na ten przyklad ;-D Odpowiedz Link
i.miss.you Re: Miłego dnia:) 31.07.13, 12:00 taki słoneczny dzień, że aż głupio w domu siedzieć............ nawet ja się chyba gdzieś wybiorę może...... dosyć tego pokutowania. miłego............ Odpowiedz Link
wyszeptany-o-zmroku Re: Miłego dnia:) 31.07.13, 12:04 Zawsze możesz poleżeć skoro głupio siedzieć Odpowiedz Link
organza7 A wieczorkiem... 31.07.13, 18:31 Na dobranoc bym się nie odważyła www.youtube.com/watch?v=0hU6heeOrOI Odpowiedz Link
organza7 Re: A wieczorkiem... 31.07.13, 18:55 Jeszcze to mi się przyczepiło Za dużo winka? www.youtube.com/watch?v=be8bf7FFbFM Odpowiedz Link