03.07.16, 21:31
Dla wszystkich facetów, którzy mają jeszcze jakieś złudzenia, proponuję przeanalizowanie wykresu:
populationpyramid.net/pl/polska/2015/
To właśnie na takie forum trafia gro tych pozbawionych jakichkolwiek szans.
Jak widać dopiero po pięćdziesiątce sytuacja się zmienia i część samotnych facetów ma niewielką szansę na znalezienie "księżniczki", której nikt nie chciał. Ale tego wieku, mam nadzieję, już nie dożyję.
Obserwuj wątek
    • noajdde Re: Przegrani 03.07.16, 21:37
      Ponad 300 tysięcy mężczyzn w Polsce jest bez szans na związek. Ynteligentna część tego forum zapewne zaproponuje związki jednopłciowe.
    • lilith45 Re: Przegrani 03.07.16, 21:37
      Może bloga załóż i tam marudź....
    • m.a.l.a_syrenka Re: Przegrani 03.07.16, 22:00
      Pretensje do sąsiadów, że nie chcieli trzeciego dziecka. Że każdy chce chłopczyka (no może nie każdy, tylko niektórzy się z tym obnosili). I że tak w ogóle, to każdy chce żeby dzieci były, tylko żeby tak jak popcorn na patelni - od razu były w wieku produkcyjnym.
      W Indiach i Chinach to dopiero ponoć mają problem.
      Może zrób, jak mój szef - postaw ma import.smile Całkiem ładną ma podobno kobietę, teraz jakoś nie przyjeżdża z mężem, więc powtarzam plotki.wink
      A jak tak patrzę po piwne, to wcale nie jest tak źle z proporcjami tej "choinki".
      • tapatik Re: Przegrani 04.07.16, 09:32
        Może zrób, jak mój szef - postaw ma import

Skąd ten import?
        Jak z ewentualną gwarancją?
        • m.a.l.a_syrenka Re: Przegrani 04.07.16, 14:35
          Zza wschodniej miedzy. Póki co, nie zepsuła się. Sądząc po jego szefowaniu, to on nawet nie pomyślał o gwarancji. U niego funkcjonują trzy mantry: "jakoś to będzie", "ma być zrobione", "ostatnim razem daliście radę" .
    • m.a.l.a_syrenka Re: Przegrani 03.07.16, 22:02
      A na początku myślałam, że to coś o piłce będzie big_grin
      • lilith45 Re: Przegrani 03.07.16, 22:19
        Naiwna jesteś Syrenko wink wink
        • m.a.l.a_syrenka Re: Przegrani 04.07.16, 14:29
          tongue_out
          Zaśmiać się nie można?
          Ale tytuł pasuje, nie?
          Możemy mu wątek przerobić na "kopany" wink
          • lilith45 Re: Przegrani 04.07.16, 21:04
            big_grin
      • tapatik Re: Przegrani 04.07.16, 16:43
        m.a.l.a_syrenka napisała:

> A na początku myślałam, że to coś o piłce będzie big_grin

Piłce? O ile mi wiadomo teraz to się ciekłym azotem polewa, i każda kłódka stoi przed tobą otworem.
        Tak sobie pomyślałem, czy w ten sposób dało by radę otworzyć kłódkę, którą w średniowieczu zamykano pasy cnoty.
        • m.a.l.a_syrenka Re: Przegrani 04.07.16, 17:04
          A trzeba włamać się? Po dobroci nie da rady?

A może to twój pas się zatrzasnął? Tylko żebyś sobie krzywdy nie zrobił... wink
    • noajdde Re: Przegrani 04.07.16, 00:14
      Ci, którzy trafią na takie zołzy też lepiej mieć nie będą. Choćbyście były nie wiem jak wredne, samotność i tak wam nie grozi. Taka przewrotność losu.
    • tapatik Re: Przegrani 04.07.16, 09:25
      Ja mam zamiar dożyć stówy.

Miałem kiedyś dziewczynę, która uwielbiała narzekać.
      Tak po prostu - dzień bez jojczenia, że jest najnieszczęśliwszą osobą na świecie, był dniem straconym.
      Jak się w końcu rozstaliśmy to poczułem ulgę.

Podejrzewam, że działa to też w drugą stronę, czyli mężczyzna, który marudzi odstrasza kobiety.

I teraz ważne pytanko - w jakim stopniu czytanie takich artykułów pozwala Ci znaleźć kobietę?

https://www.wiking.edu.pl/upload/geografia/images/Swiat_feminizacja2.jpg

Źródło obrazka:
      projektyszkolne.bloog.pl/id,6444193,title,STRUKTURA-WIEKU-I-PLCI-na-Swiecie,index.html?smoybbtticaid=6174e1
    • heniek.8 Re: Przegrani 04.07.16, 19:57
      fajna mapka smile
      a zobacz co słychać w ZEA:
      populationpyramid.net/pl/zjednoczone-emiraty-arabskie/2015/
      czy w Omanie: populationpyramid.net/pl/oman/2015/
      • tapatik Re: Przegrani 04.07.16, 22:33
        Dziwnie to wygląda. Tak jakby w pewnym momencie część kobiet znikała.
        Wrzuciłem dane za 1970 rok. Jest tyle samo kobiet co mężczyzn w wieku 0-4, ale kiedy przesunąłem się o 20 lat do 1990 roku, to w wieku 20-24 kobiet jest wyraźnie mniej.

Tam to dopiero mają przerąbane. Szczególnie jeśli się weźmie pod uwagę, że tam jest wielożeństwo, czyli nawet gdyby było po równo kobiet i mężczyzn, to i tak dla wszystkich mężczyzn kobiet nie wystarczy.
        • tapatik Re: Przegrani 04.07.16, 22:42
          Przyszło mi do głowy rozwiązanie, ale nie wiem czy prawdziwe.
          Możliwe, że ten nadmiar mężczyzn, to mieszkańcy innych krajów, którzy przyjeżdżają do ZEA do pracy.
          Dopiero jak się dorobią, to wracają do swojego kraju, do swoich kobiet.
          • heniek.8 Re: Przegrani 05.07.16, 06:35
            też tak pomyślałem - a to by znaczyło, że jest gdzieś mityczna kraina, w której kobiety w wieku reprodukcyjnym przeważają grubo mężczyzn

w takiej krainie pewnie nawet blondyn i kurdupel by zaliczył smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka