10.10.05, 09:43
Mam 38 lat, dwoje dzieci 12 i 16 lat i jestem wdową. I jakoś nie mam
koncepcji na ułożenie sobie życia. Właściwie pozostaję w przeświadczeniu, że
nie jestem atrakcyjną kandydatką na partnerkę. Nie chodzi o atrakcyjność
fizyczną, bo z tym jeszcze nie jest źle. Nie wierzę w skuteczność poszukiwań
w internetowych randkach(chociaż czasami tam zaglądam), bo panowie z mojej
półki wiekowej raczej poszukują partnerek w wieku opisanym wzorem:połowa
wieku mężczyzny +5, no i już na pewno nie z 2 dzieci. Nie wiem może jestem w
błędzie, ale wydaje mi się, że znalezienie partnera i stworzenie dobrego
związku to raczej kosmos. Dlatego też nie szukam, nie zamieszczam fotek w
randkach i nie piszę jaka jestem wspaniała(większość anonsów ma ten klimat).
A może trzeba to zmienić?
Obserwuj wątek
    • tapatik Re: wdowy 12.10.05, 10:32
      b.gonia napisała:

> Mam 38 lat, dwoje dzieci 12 i 16 lat i jestem wdową. I jakoś nie mam
      > koncepcji na ułożenie sobie życia. Właściwie pozostaję w przeświadczeniu, że
      > nie jestem atrakcyjną kandydatką na partnerkę. Nie chodzi o atrakcyjność
      > fizyczną, bo z tym jeszcze nie jest źle. Nie wierzę w skuteczność poszukiwań
      > w internetowych randkach(chociaż czasami tam zaglądam), bo panowie z mojej
      > półki wiekowej raczej poszukują partnerek w wieku opisanym wzorem:połowa
      > wieku mężczyzny +5, no i już na pewno nie z 2 dzieci. Nie wiem może jestem w
      > błędzie, ale wydaje mi się, że znalezienie partnera i stworzenie dobrego
      > związku to raczej kosmos. Dlatego też nie szukam, nie zamieszczam fotek w
      > randkach i nie piszę jaka jestem wspaniała(większość anonsów ma ten klimat).
      > A może trzeba to zmienić?

To się zdecyduj czy kogoś szukasz czy nie, bo jak się Ciebie tak czyta, to nie
      wiadomo, czy Ty w ogóle jesteś zdecydowana stworzyć nowy związek z innym
      mężczyzną. Zmień swoje nastawienie i nie myśl o sobie, że jesteś gorsza. Jeśli
      chcesz znaleźć kogoś to go znajdziesz.
      W kosmos też ludzie latają smile
      • maestro16 Re: wdowy 12.10.05, 10:46
        Racja.
    • lech-potynski Re: wdowy 14.10.05, 13:41
      W zasadzie nie uczestniczę w takich Forach, ale trochę niechcący mi się tu
      kliknęło.Jak już jestem - to odpowiem.
      Jestem w podobnej sytuacji, tylko troszkę starszy, bo 43 latka, ale w zasadzie
      co to za różnica. Dokładnie rok temu umarła mi żona, i też jakoś starciłem
      koncepcję. Ale chyba jakoś przywyczajam sie do bycia samemu - to też jest
      koncepcja !!! Jak mi było bardzo źle to wsiadłem na motocykl i pojechałem na
      kilka tygodni w szkockie góry. Tam to dopiero człowiek czuje się rzeczywiście
      sam.
      Dla mnie na szukanie kogoś (partnerki) to za wcześnie, ale coś mi się widzi,
      że jak będę szukał, to w rzeczywistości rzeczywistej, a nie wirtualnej.I Tobie
      też tak radzę. Jak powiada pismo :szukajcie a znajdziecie winkJestem przekonany,
      że sobie znajdziesz kogoś fajnego, i to wcale nie żaden kosmos, tylko potrzebna
      jest odrobina cierpliwości i spora doza szczęścia. Głowa do góry!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka