Dodaj do ulubionych

Ubezpieczenie Freedoma.

11.08.11, 13:24
Właśnie dostałam zgłoszenie na kolejny rok ubezpieczenia w Allianzie. Do tej pory płaciliśmy ok 600zł. No a dzisiaj mnie "powalili" nową stawką, o której nikt nas nie raczył poinformować i zapytać czy w związku z tym chcemy dalej ubezpieczać. Nowa składka 855zł. Zmiana dotyczy też udziału własnego. W przypadku kradzieży czy zagubienia min 1000zł a uszkodzenia 750zł (do tej pory min 500 w obu przypadkach). Pisałam już do Pani z UNIQi. Tam ubezpieczenie wynosi 558zł. Czy ktoś z Was tam ma ubezpieczony procesor?? Czy może nie doczytałam i mają jakiś ukryty haczyk?
Obserwuj wątek
    • j.marcz Re: Ubezpieczenie Freedoma. 11.08.11, 18:48
      Ja powiem jak jest w przypadku Medela. Kilka miesiecy temu (dokładnie w marcu) pani z firmy Uniqa przedstawiła nam oferte ubezpieczenia procesora. Rzeczywiście była to oferta korzystniejsza od Allianzu. W międzyczasie kontaktowałam sie z przedstawicielką firmy Medel i ona powiedziała mi, że firma nie podpisywała żednej umowy z Uniqua. Także ja mimo wszystko zdecydowałam sie na Allianz. Proszę sprawdzić, może w przypadku Freedoma jest inaczej.
    • Gość: agnieszka79 Re: Ubezpieczenie Freedoma. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.11, 21:01
      Ja ubezpieczałam ostatnio Freedoma i tez porównywałam ceny-w ubezpieczeniu w Uniqa nie ma haczyka-jest tańsze, wkład własny w przypadku uszkodzenia mniejszy, ale...po rozmowie z przedstawicielką Medicusa pozostaliśmy w Alianzie, poniewaz mają tzw "Krótkie ścieżki" w przypadku awarii, jakies wewnętrzne porozumienia itd. a w przypadku ubeapieczenia u konkurencji spadaja na ubezpieczonego kwestie formalne i cała ta papierologia. Jezeli ktoś ma na to czas i energię, a koszty sie mu kalkuluja, to ok. Byliśmy z awarią w nowej siedzibie Medicusa, i siedziba Allianz jest tuz obokwink Wymiana sterownika była gwarancyjna,ale po tym okresie rodzice musza poniesc koszt do 750 zł.
    • pizza987 Re: Ubezpieczenie Freedoma. 11.08.11, 22:28
      Niestety jako praktycznie monopolista mogą bardzo dużo... Podobnie jak Medicus niestety. Dodam też że mocno musiałem się wykłócać z panią agentką z Allianz o OWU bo odkąd ubezpieczamy nigdy ich nie dostaliśmy tylko dodatkowe warunki do tego konkretnego przypadku. A pani z rozbrajającą szczerością mi powiedziała że ona ich nie wysyła bo i tak nikt ich nie czyta... Dziwne podejście moim zdaniem.
    • krakus02 Re: Ubezpieczenie Freedoma. 19.08.11, 12:26
      od początku tego roku zdrożały wszystkie ubezpieczenia, w tym również ubezpieczenia procesorów.
      Ja jednak korzystam z Allianz ze względu na bezproblemowe i szybkie załatwianie sprawy w przypadku zgłoszenia szkody. Niestety zwiększenie udziału własnego miało na celu wyłączenie z ubezpieczenia cewki, ponieważ udział własny 750zł a cewka do Freedom-a chyba 774zł 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka