Dodaj do ulubionych

Trzeci raz drenaż...???

10.10.11, 16:46
Pierwsze dreny wypadły po pół roku, podobnie odrósł migdał, w grudniu zeszłego roku córka miała robiony powtórny drenaż i usuwany migdał. Dzisiaj została zakwalifikowana na kolejny-trzeci!!! drenaż i jeśli migdał odrósł zooperują i jego...Jestem tym załamana...córka ma 4,5 roku , jest alergiczką/od roku jest na singularze, avamysie, xyzalu, wziewach-flixotide i ventolin przy infekcji/. Po ostatnim zabiegu faktycznie mniej choruje/raz na miesiąc lub rzadziej/...jednak przy każdej infekcji ma płyn w uszach...sad(
Jakie macie doświadczenie z drenami, dlaczego tak szybko wypadają/czy to norma?-pół roku?, czy to normalne co pół roku operować dziecko? Córka ma zapewne predyspozycje po ojcu, któy również miał ciągły płyn w uszach, raz drenaż, co w konsekwencji doprowadziło do wady słuchu...
Dodam,że jesteśmy pod opeką Kajetan, konsultowałam się i z prof. Skarżyńskim/stwierdził, że gdyby wypadły dreny drugi raz córka dostałaby takie na stałe.../ i z prof. Kukwą/proponował zupełnie inną metodę leczenia/ i z innymi lekarzami...
Agnieszka
Obserwuj wątek
    • em-k-a Re: Trzeci raz drenaż...??? 11.10.11, 12:51
      Witajcie, podpinam się do tematu, bo mamy podobną sytuację jak poprzedniczka... Usunięty migdał,drenaż obydwóch uszek, dreny wypadły po ok.8 m-cach i teraz mamy wizytę w listopadzie i prawdopodobna decyzja o ponownym drenażu...
      Moja córka przed drenażem miała niedosłuch obustronny na poziomie 50-60 decybeli, w tej chwili mamy słyszalność na poziomie 20-30 decybeli, oczywiście jak jest zdrowa, bo jak jets odrobina kataru od razu słabiej słyszy... Zastanawiam się czy się nie upierać nad tymi właśnie drenami, które nie wypadają...
      Proszę o podpowiedzi jak u Was sytuacja wygląda...
    • e-kasia27 Re: Trzeci raz drenaż...??? 25.10.11, 00:54
      Na co dziecko jest uczulone? Czy jest na diecie?
      Wykluczyłaś alergeny pokarmowe z jedzenia?

Takie ciągłe odrastanie migdała i problemy z uszami wskazują na bardzo silną alergię pokarmową. Co zrobiłaś w tym kierunku?
    • hexe77 Re: Trzeci raz drenaż...??? 25.10.11, 19:13
      moje dziecko 3 raz zadrenowane, za trzecim razem obstawaliśmy przy trwalszych i ma włożone typu T (cokolwiek to znaczy) ma już je rok, a przed nami jeszcze drugi. Leczyliśmy się w Chorzowie na Tru...a, ostatni zabieg w Mavicie w Katowicach. Odpukać w niemalowane piąty rok w placówce zaczęliśmy i póki co dziecko zdrowe, a dwa katary nie poszły w uszy.
      PS nie jest alergikiem i testy skórne nic nie wykazały
    • aga_wie30 Re: Trzeci raz drenaż...??? 04.03.15, 14:55
      Bardzo chciałabym sie z Panią skontaktować! chciałabym sie poradzić odnośnie dzieci po drenażu- kolejnym..
      Mój adres e-mail awierzbicka2@op.pl, Gdyby mogła Pani podać swój albo napisać na mój podany powyżej! z góry bardzo dziękuję Agnieszka.
      • toflerek145 Re: Trzeci raz drenaż...??? 15.06.15, 22:34
        U mnie podobna sytuacja: syn 5 lat ma skierowanie na 3 drenaż i 3 wycięcie migdałka Pierwsze dreny wypadły po 6-8 miesiącach i już po miesiącu był płyn, potem leczenie: lasery, syropy itp. i znowu drenaż po m-cu dreny wypadły i po ok. miesiącu znowu płyn. Znowu lasery, inhalacje Amsa , teraz leczę go na refluks ale na razie bez poprawy. Daje mu też nasometin i xyzal, asmenol. Testy alergiczne nic nie wykazały. Nie daje mu mleka w czystej postaci. Nie wiem już co robić, lekarze tylko kieruja na kolejne zabiegi a przyczyna nie odnaleziona.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka