Dodaj do ulubionych

Glosny placz

IP: *.disney.com 10.03.12, 00:20
Mam pytanie. Moja coreczka ma sredni niedosluch z tym, ze jest gorzej na wysokich czestotliwosciach a lepiej na niskich. Ma teraz 7 miesiecy ale od samego poczatku zauwazylem, ze jak placze to na strasznie wysokich tonach. Bardzo glosno to raz ale do tego te wysokie tony; az szyby drza........mysle, ze moze to byc zwiazane z jej wada sluchu....

Czy spotkaliscie sie z czyms podobnym?
Obserwuj wątek
    • doris235 Re: Glosny placz 10.03.12, 09:54
      Moja Kamilka ma 5 m-cy i słyszy normalnie, a nawet jest nadwrażliwa na dźwięki. Jak płacze to cały blok słyszy, więc wydaje mi się, że płacz Twojej córci raczej nie ma nic wspólnego z jej niedosłuchem
    • aptekus Re: Glosny placz 10.03.12, 21:28
      apropos głosności.
      Moja mama ostatnio miała starcie z moim synkiem na placu zabaw i jak jej zawył do ucha to na pół h ogłuchła... serio.
      • Gość: Tata Re: Glosny placz IP: *.disney.com 12.03.12, 18:25
        Dzieki! To, ze glosno to potrafie jeszcze zrozumiec ale te wysokie tony! No ale wyglada na to, ze to nie tylko moja corka tak potrafi smile
        • wrobeleczek1 Re: Glosny placz 12.03.12, 22:33
          Mój Ernest bije rekordy jeśli chodzi o wysokie tony i od małego tak byłowink))
          Jak jeszcze nie nosił aparatów to nas ludze zaczepiali że ŚPIEWAK OPEROWYwink))
          A najbardziej piszczał np. w przychodni, sklepie takie zamkniete pomieszczenia . Teraz bardzo lubi nat piszczeć na klatce schodowej u mojej mamy w bloku - na bank go na 10 piętrze słysząwink))
          I często jak mu wieczorem zdejme aparaty to ŚPIEWA:_))))))))
          Mam synka starszego dwa latka oo Ernesta i nigdy sie tak nie zachowywał , natomiast byliśmy kiedyś na Pstrowskiego z równolatką Ernesta i własnie z podobnym niedosłuchem i zachowywała się identycznie / nawet były teksty mamy ;"zakładam jej aparaty bo się będzie darła""..../

My na wysokich też mamy gorszy wynik

Mama Eniego ur.22.02.2008r /UP-55 UL-70 Oticon Epoq/ i Aleksa ur.25.05.2006 /słyszy jak chce/
          • Gość: Tata Re: Glosny placz IP: *.disney.com 13.03.12, 18:30
            Dzieki. To bardzo ciekawe. Jednak moze te wysokie tony maja jakis zwiazek z niedosluchem. Nasza coreczka ma dopiero 7 miesiecy i tak sobie myslalem ze moze z tego (szybkosmile) wyrosnie ale widze, ze chyba nie mam za bardzo na co liczyc. Na razie to ona "spiewa" takze z aparatami....smile
            • wrobeleczek1 Re: Glosny placz 14.03.12, 08:51
              ale można się przyzwyczaić i nie robi to już na nas wrażeniasmile))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka